Jump to content

Hanezu (2011)


Recommended Posts

spacer.png

 

 

flyer_400.jpg

 

Hanezu

朱花の月
Hanezu no Tsuki
Страна: Япония

Премиера: 3 септември 2011г. (Световна премиера: Кан 2011)

Жанр: драма,

Времетраене: 91 мин.

Новела: Масако Бандо

Режисьор и сценарист: Наоми Кавасе

Участват: Тота Комизу, Хако Ошима, Кирин Кики, Тецуя Акикава

Субтитри: английски, в торента

IMDB

Wiki

 

Резюме

Още една творба на Кавасе, изпълнена с мистика и реализъм. Филмът е преклонение към древната култура, открита край Нара, в близкото градче Асука. Именно там се развива действието, което ни показва цикличността на живота, неговото повторение - преди, сега и в бъдеще.

Историята събира на едно място двама души, дълбоко свързани с изкуството, които не могат да се отърсят от миналото, за да продължат живота си напред. 

Сюжетът се развива на фона на удивителна зеленина и древни паметници на културата, забравени от времето и хората. Всъщност, при Кавасе природата никога не е само фон. Тя е пълнокръвен персонаж, показващ собствени емоции и настроение, също като човека.

 

* Заглавието на лентата е стара японска дума за нюанс на червеното, взета от стихосбирката Man'yōshū (VIIIв.). Действието се развива в наши дни, в района Асука и претворява древната история на местоността. Според преданието, Асука е мястото, където е била разположена древната страна Яматайкоку (тук е дадено името на столицата, Фудживара-кьо - родното място на японската нация). Там е управлявала легендарната кралица Химико (повече подробности по темата има в дорамата Фантастичният човек-елен).

* Продукцията е снимана на 16мм. лента

* Актьорите не са репетирали за ролите. Кавасе ги е завела на мястото на снимките месец преди началото и ги е накарала да се аклиматизират. Старали са се да заснемат всички сцени само с по един дубъл.

* На финала има надпис, който гласи, че филмът е посветен на духовете на безименните, които витаят на това място и непрестанно шепнат приказното ехо на древността. Разкопките по пручването на древната столица Фудживара-кьо започват през 2011г.

 

Английски субтитри

 

Торент

 

Онлайн с руски субтитри

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...