Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

 

 

%E7%A7%81%E3%81%AE%E7%94%B702.jpg

 

 

My Man (私の男)

 

Страна: Япония

Също така известен като: Watashi no Otoko

По новелата на: Kazuki Sakuraba- "Watashi no Otoko"

Премиера: 14 юни 2014

Времетраене: 128 мин.

Жанр: Криминален, Драма, Романс

Режисьор: Kazuyoshi Kumakiri

Субтитри: Английски

:imdb:

 

 Участват:

Tadanobu Asano - Jungo Kusarino

Fumi Nikaido – Hana

Kengo Kora- Yoshiro Ozaki

Tatsuya Fuji – Oshio

Morooka Moro - Taoka

Aoba Kawai - Komachi Oshio

Mochika Yamada - Hana (10-year-old)

Taiga - Akira

Itsuki Sagara - Akiko

 

Резюме: Девет годишната Hana Kusarino (Fumi Nikaido) губи семейството си през 1993 г. в резултат на земетресение и цунами в Хокайдо. Затова далечният неин роднина Jungo Kusarino (Tadanobu Asano) решава да я приюти. През следващите петнадесет години той я гледа като своя дъщеря, давайки й цялата си любов и нежност, за да изцери празнотата в наранената й душа. Jungo работи като готвач на бреговата охрана, в резултат на което Hana периодично остава сама за няколко дни. В един от зимните дни на Хокайдо, двамата влизат в забранения свят на любовта. В малкия град се разчува за тяхната незаконна връзка, но опитвайки се да ги разделят, провокират гнева на Hana. Скоро след това е извършено убийство, а Jungo и Hana, за да скрият своята тайна, бягат в Токио...

 

Филмови фестивали:

2014 (13th) New York Asian Film Festival - June 27-July 14, 2014 *North American Premiere

2014 (62nd) San Sebastian International Film Festival - September 19-27, 2014 - Zabaltegi

2014 (19th) Busan International Film Festival - Oct. 2-11, 2014 - A Window on Asian Cinema

2014 (34th) Hawaii International Film Festival - Oct. 30-Nov. 9, 2014 - Spotlight on Japan *Hawaii Premiere

 

Награди:

2015 (36th) Yokohama Film Festival - February 2, 2015 - Best Cinematographer (Ryuto Kondo)

 

Свали  :click:   :click:   :click:

 

Свали с руски субтитри  :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: 

 

Онлайн с руски субтитри :click: 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този път не беше добре, г-н Кумакири. Изглежда притесненията, че няма да ми се понрави, са били основателни. Самата идея ми се стори порочна и като знам, че режисьорът понякога стига до крайности в някои отношения, очаквах такива, но това не направи филма по-качествен.

Кинематография - да. Имаше, но само на зимните кадри тя беше осезаема.

Лентата беше прекалено дълга. В началото започна мудно. Според мен, трябваше да стартират с настоящето, а миналото да остане само като кратка ретроспекция. Криминалната интрига също не беше достатъчно ясно изведена.

Дори Асано не ми въздейства толкова, освен в момента, в който притесни героя на Кенго. Хаха! Да, той и Фуми играят добре заедно, но щеше да се получи далеч по-докосващо, ако отношенията им бяха други. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отношенията им бяха основата на филма, но начина, по който ги пресъздадоха нещо не ми хареса, можеше и по-силно, даже трябваше да е по-силно. Тези ледове бяха идеалния фон и мястото за тяхната самота, а те не се възползваха. Страстта се изразяваше в тяхната близост, не само физическа, но и духовна/те бяха сродни души/, може би наистина първата част беше малко по-осезаема, но после просто се изгуби нишката.

целувката, която си размениха, когато тя го посрещна и бяха двамата сами на пътя донякъде предаде идеята на филма, но това беше единствения проблясък между героите, после ми бяха много бездушни и не ми допаднаха.

Това, че имаха връзка невидима за околните не го пресъздадоха добре.

Стори ми се, че Асано не даде 100% от себе си в тази история, липсваше му нещо като израз и емоция, а всъщност неговата роля е решаваща, за да пресъздаде драмата на героите. Хана също беше себе си до ледовете, даже по-скоро до разговора си с бившата приятелка на Джунго, после и тя се изгуби като присъствие..

Вместо да покаже връзката им "отвътре", филмът мина мимоходом покрай тях.

 

p.s. Мисля, че по-добре щяха да предадат идеята на филма, ако в самото начало  бяха използвали герой близък до възрастта на Джунго, в момента, в който решава да "осинови" малката Хана. Така не стана ясно, че той е твърде млад тогава и постъпва импулсивно и доста странно за околните, че взема да отглежда толкова малко дете...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Kazuyoshi Kumakiri преди този филм май съм гледала май само Nonko 36-sai 2008. Нещо не му достига в снимането на този филм. Психологическа драма сам по себе си но нещо с внушенията разказа не ми вървеше плавно, че и някои внезапни кадри напред назад във времето ме объркваха 1-2 пъти , което намали стойността на гледането. Споделям забелжките ви от предишните 2 поста. От тях разбрах че за  главния герой идеята е че е бил твърде млад по време на земетресението. То вярно че и превода с който гледах не бе на висота много но не е там проблема. Просто такава точно психологическа драма да оставя неясноти по важни за търсените внушения детайли, някак си не върви. Реално два интересни диалога имаше според мен- Момичето- жената с интимна връзка с главния герой и момичето- възрастния човек на фона на ледовете. Хм, но все пак отчитам че гледах с лош превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...