Jump to content

Mondai no Aru Restaurant (2015)


ukio

Recommended Posts

 

spacer.png

 

 Mondai no Aru Restaurant

問題のあるレストラン

A Restaurant With Many Problems
Страна: Япония

Излъчване: зима 2015 (старт - 15 януари)

Време на излъчване: четвъртък 22:00

Формат: Renzoku

Жанр: готварски, човешка драма, комедия

Канал:Fuji TV

Епизоди: 10

Сценарист: Юджи Сакамото

Субтитри: английски, в торента

Завършваща песен: Kyary Pamyu Pamyu - Mondai Girl

Wiki

                  

Участват: Йоко Маки, Масахиро Хигашиде, Фуми Никайдо, Мицуки Такахата, Маю Мацуока, Кен Ясуда, Суда Масаки, Асами Усуда, Ю, Мицуру Фукикоши, Тетта Сугимото, Сатору Кавагучи (Икебе), Като Кейске (епизоди 5-6), Юя Ендо (епизод 10)

 

Гости:

Акико Хигучи (еп.1, 7, 8)

Кейко Хориучи (еп.3)

Кейске Като (еп.4)

Шунске Казама (еп.8-9)

Масато Яно (еп.8)

Юя Ендо (еп.10)

Кяри Памю-Памю (еп.10)

 

Резюме

За да привлекат погледите на зрителите, сценаристите този път започват от мистерията на един покрив, който събира няколко непознати, дошли да се срещнат с Тамако Танака (Йоко Маки). Неведението, в което изпадат всички (дори двете котки, припичащи се спокойно на зимното слънце) при вида на пространството около себе си и липсата на Тамако, започва основателно да притеснява новодошлите и да повдига множество въпроси. Коя е Тамако? Каква е връзката й с всеки един от тези хора? Защо не се появява в уречения час на срещата?

Първото нещо, което прави впечатление, е наличието на жени сред основния актьорски състав. Правилото за абсолютно женско царство на върха на тази сграда, е нарушено от скромното присъствие на симпатичен гей, който е изцяло привлечен за каузата на въпросните дами. 

Така още в първата серия, гледащият се запознава подробно с всеки един от персонажите и разбира, че мястото им е именно тук - сред обкръжението на мистериозно изчезналата Тамако. Оказва се, че всички те са работили в компании, доминирани от мъже и са имали фатални инциденти, свързани с този пол, след като са били унижени и обезличени от него. За да докажат, че жените могат да се справят не по-зле от силните на деня, героините рискуват всичко, за да създадат бистро и да го направят основен конкурент на претенциозния ресторант от другата страна на улицата.

Към специалитета, който забъркват, готвачите добавят щипка усмивка и добро настроение, за да ни направят свидетели на една от най-любопитните дорами на сезона.

 

Пригответе се за невероятни вкусотии. Този път познатата тема е подплътена с доста по-интересен сюжет, много герои, всеки от които показан достатъчно изчерпателно на екрана. Епизодите ни предлагат развитие и изненади, каквито със сигурност не очакваме. 5 от тях вече са събнати и според мен сценарият става по-силен с всяка изминала серия.

Кастът е прекрасен! Йоко е водещата фигура, но съвсем не мога да я изведа на преден план, понеже и останалите са изключително активни. Масахиро Хигашиде е в ролята на конкурентния готвач. В момента той е най-енигматичен, понеже не знаем много за героя му. 

 Този път не Судачи, а друг е поел предизвикателството да се облича в чужди дрехи (Кен Ясуда с още една хамелеонска роля, която му стои чудесно!), но хлапето отново впечатлява с присъствието си. Започна като невзрачен персонаж, а в еп. 4 ролята му стана повече от осезаема. Искам да го видя във филм заедно с Фуми Никайдо!

И още едно момиче ще отлича - Маю Мацуока. Неузнаваема беше в началото. Много дива героиня й се е паднала, но има надежда да я опитомят до финала. Актрисата направи впечатление още миналата година, с появата си в GTO, но изглежда през 2015г. ще изгрее нейната звезда.

 

Не че съм фен на Kyary Pamyu Pamyu, но започвам да се пристрастявам към Mondai no Aru Restaurant. С чудесен сценарий, уникални образи и прекрасен актьорски състав, любопитната история само може да става по-добра.

 

* Действието се развива на уличка в Джингумае - на границата между Хараджуку и Омотесандо.

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

 

 

 

 

 

771334714004cc36.jpg

99814195ceeb0566.png

77ffacd3de5e5f3f.jpg

135ecfe32d73974a.jpg

6ab7409a657c4801.JPG

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Колко е хубаво да си жив!"

И аз изпитах това усещане, докато гледах еп.6. Големи изненади ни поднесоха (особено по отношение на Судачи и неговия герой) и отново ме накараха да се възхищавам на споделеното им щастие.

Хаха! Героят на Масахиро ме кефи! Стоически издържа неведението си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

“The reason we shed a tears when we apart is because there were smiles when we met” - Nitta Yumi


Войната между половете продължава с пълна сила!

Още една трогателна серия! Отново обърнаха внимание на семейството и ни представиха истински човешки взаимоотношения. Успоредно с това, не престават да показват забавната страна на монетата и да ни подсещат, че редом с несгодите, съществува и нещо хубаво на този свят.

Акико Хигучи се завърна. Вероятно ще има развитие и по нейния случай. Няма как да е иначе. Отмъщението трябва да се състои!

"Дядовата ръкавичка" приюти още една душа в нужда. Тук е мястото да похваля трите млади дами в състава: Маю Мацуока, Фуми Никайдо и Мицуки Такахата. Изключително полезни актриси, макар някои от тях да нямат голям опит. Тепърва ще ги виждаме да се развиват на екрана, но в тази история са прекрасни. Маю е фантастична! Много й се радвам.

1e12eb6b3836b44f.png

Очквам гости в следващата серия - 8. Тя вече се появи. Само субтитрите се бавят.

Ендингът показа нова доза креативност. Усеща се, че и Йоко Маки истински се забавлява с участието си тук.

d0a92b5ea1a2f836.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все по-интересно ми става:) Приятно е, че взеха да вкарват и позитивно мъжко участие в сюжета, че иначе беше малко твърде мъжемразки;)

 

 

Първо годеника на поруганата девойка, после малкото шефче, а сега и Монджи не изтрая и натупа шефа си, което не може да не ме радва :28558:

 

 

Жалко, че върви само по един епизод седмично, с удоволствие бих гледала два.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали? И аз така. Само еп. 8 ми отне малко от удоволствието да виждам по-дълго физиономиите на всички.

Ти да не изгледа и 9-а серия? Субтитрите все повече се бавят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не съм. Следя какво пускат преведено в драмакрейзито, че иначе ще гледам всеки еп. по два пъти, а нямам толкова излишно време :)

 

EDIT: Опа, излъгала съм те :) Именно 9 еп. съм гледала, преведен е. Като гледам, в азията също има качени английски субтитри. Ето линк за гледане онлайн ;)

 

EDIT2: Е няма ли да го преведат вече тоя последен епизод? :cry: Малко ме плаши и самият факт, че е последен - струва ми се, че има мат`риал в сюжета за още 4-5:) Имам чувството, че ще "захлупят" всичко с натриване на носа на големия шеф и очовечаване на Монджи, което ще ме остави доста неудовлетворена:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почнах го. :)Много весел и интригуващ сериал.

 В първи и втори епизод си мисля само за това колко са ужасни и шовинистично сексистки настроени японските мъже с жените си и като цяло! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има превод в адикса, но в момента не мога да дам линк.
Хаха! Определено оставиха материал за продължение. Свършиха така, както започнаха. Това е животът. Вечен кръговрат.
Гостите този път много ме изненадаха. Юя Ендо беше най-приятното включване. Винаги ми е кеф да го видя някъде, макар и за малко. Изпълнителката на завършващата песен, Кяри, също се появи за забавата с чашите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз малко не го разбрах проблема с тая паднала лъжица. Никой не може да принуди друг да закрие ресторанта си, защото лъжичка била паднала. Иначе съм сравнително доволна, направиха една хубава ретроспекция на личностното израстване на всичките мадами:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...