Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 
Sankaku
 さんかく
Triangle
Държава: Япония

Език: японски

Жанр: романс, драма, комедия

Премиера: 26 юни 2010 г. 

Времетраене: 99 мин. 

Режисьор и сценарист: Кейске Йошида (Cafe Isobe)

Участват: Соске Такаока, Томоко Табата, Ерена Оно, Шин Язава, Юко Ошима, Тайга, Масааки Акахори, Хаджиме Танигучи

Субтитри: английски, в торента (не са качествени)

Wiki

IMDB

 

Фестивали и награди

2011 (11th) Nippon Connection - April 27-May 1, 2011 - Nippon Cinema

2010 Japanese film Professional Award for best actor - Sousuke Takaoka ("Sankaku")

 

Резюме

Историята разглежда отношенията между Момосе (Соске) и неговата приятелка Кайо (Томоко Табата), които започват да се променят, след като за лятната ваканция при тях пристига по-малката сестра на Кайо - 15-годишната Момо (Ерена Оно - бивша AKB 48 възпитаничка). Момо е тийнейджърка, която обича да си играе с чувствата на хората. Намира се в такава възраст, че лесно се отегчава от всичко и всеки. Въпреки това, привлича погледа на Момосе и му създава куп главоболия.

Филмът започва по-бавно, но в един момент човек не усеща, как сюжетът постепенно се променя и претърпява множество обрати до самия финал.

Играта на артистите е отлична. Удоволствие е да наблюдавам Соске така объркан. Колкото и заблуден да беше героят му в един момент, толкова симпатичен ми стана накрая, по време на "очната ставка", която реши всички проблеми просто и ясно, дори без думи.

Някои може да намразят Момосе, други да го съжалят, но със сигурност у него ще видят истински човек със слабости и недостатъци.

Интересни изводи може да се направят от това заглавие, което изследва достатъчно широк кръг от теми. Човек преминава през ада на глупостта, за да стигне до мъдростта, или ако перефразираме една притча, "първо да видим ада, за да открием спокойствие в рая."

Оказва се, че това е едино филмите с лош късмет, изоставени от продуцентската си компания, почти без промоции и представяния на големи форуми. Пренебрежителният поглед лишава публиката от една приятна история, разказваща за живота на съвременните млади, показваща техните взаимоотношения и турдностите, през които преминават, за да бъдат щастливи.

Сравняват лентата с филми като Sweet Little Lies и Yuriko’s Aroma. Разликата е, че в този случай имаме комедийна нотка в сюжета. Някои сцени граничат с абсурд, но ни показват реалността, едновременно забавно и болезнено откровено.

* Снимките са правени през ноември 2009 г.

 

Торент

 

 

 

 

50459fc64bec7c31.jpg

 

 

55041635bbd0ae38.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е трепач. Докато го гледах си мислех "О, значи мъжете наистина се държат така, когато имат друга?" :nunchako: Само това ми беше в главата. Моето вътрешно аз постоянно нагрубяваше главния герой. Женската солидарност винаги е била силна, макар и не толкова трайна, колкото мъжкото приятелство. Определено ми допадна. Беше много реален, забавен, трагичен, естествен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...