Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Hirugao (2014) / Love affair in the afternoon / Следобедни срещи

Страна: Япония

Година на излъчване: 2014 (започва на 17.07.2014)

Жанр: Романтика, драма

Формат: Рензоку

Епизоди: 11

Режисьори: Nishitani HiroshiNishisaka MizukiTakano Mai

Сценарист: Inoue Yumiko

Asianwiki

 

Актьорски състав:

Ueto Aya като Sasamoto Sawa

Kichise Michiko катоTakigawa Rikako

Saito Takumi като Kitano Yuichi

Takahata Atsuko като Sasamoto Keiko

Suzuki Kosuke като Sasamoto Shunsuke

Ito Ayumi като Noriko

Kinami Haruka като  Hasegawa Misuzu

Kinoshita Hoka като Takigawa Toru

Kitamura Kazuki като Kato Shu

 

Резюме: Предградие. Сава Сасамото (Уето Ая) е омъжена вече пет години, но няма деца. Живее в малък апартамент и работи почасово като касиер. Току-що в една от новите лъскави къщи се е преместило семейство Такигава: мъж, жена и две деца. Рикако (Кичисе Мичико), съпругата, е скучаеща и опасна. Тя отдавна води двойнствен живот. За да прикрие срещата с един от любовниците си, въвлича Сава в поредица от нови запознанства, най-съдбоносното, от които е с Юичи Китано (Такуми Сайто)...

 

Допълнителна информация:
Римейк на Fuji TV на филма от 1967 Belle de Jour (Дневна красавица, Бунюел). Основа на филма е съответно романа Belle de Jour от 1928 г. на Joseph Kessel. 

През 2019 г. излиза и корейски сериал Love affairs in the afternoon.

:essub:

 

Сваляне с български субтитри :subs: :click: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click: :click: 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри + OST :click:

 

Онлайн с руски превод :click:

 

Линк към филма :click:


Лично мнение: Гледам го. Орихара Мая (Kichise Michiko) от Bloody Monday e знакова фигура, идеална да играе опасни жени без сърце. Според мен ѝ върви и във всякакви "страстни" по японски истории, на фона на класическа литература, като "Безгранични фантазии | Moso Shimai", за които не смятам да правя тема.

 

Такуми Сайто в афера с омъжена жена... Интересно...

Не съм убедена, че го препоръчвам, оригиналът е доста... хм... просто е интересно... засега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много нежно сериалче до тук :) (5 серия). Поне относно Сава-чан, нали Рикако-Мая е както винаги хардкор :), но много стилен  :). Т.е. не е никак нежна... Убива ме, нагласена с опасно бельо, опасен грим и кошничка с японски закуски :) Няма празно при нея...

 

Образите са толкова живи и истински, и също толкова неочаквано красиви... като гледам ще завърши много тъжно за едната, ако не и за двете ....

 

И уникално зъл образ на свекърва, изби рибата...  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо две от любимите ми актриси, непременно ще му хвърля едно око . А тъй като гледам и постера се очертава да бъде и интересен   :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитах да го гледам, но е пълна скука. Две отегчени домакини се чудят какво да правят и слагат рога на мъжете си. Като не им харесват браковете, защо просто не се разведат? Голяма драма, ама друг път! Въздух под налягане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би си прав... няма К-поп айдоли, няма смешки с пърд*не и пр... упс, почти няма смешки, няма нереално богат мъж влюбен до полуда в една от двете, няма класическо мамино синче, богата мама-аджума и изобщо нищо от класическия корейски репертоар за лятото... Освен това не плачат през 5 минути в кадър...

Негледаемо за класически фен :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би си прав... няма К-поп айдоли, няма смешки с пърд*не и пр... упс, почти няма смешки, няма нереално богат мъж влюбен до полуда в една от двете, няма класическо мамино синче, богата мама-аджума и изобщо нищо от класическия корейски репертоар за лятото... Освен това не плачат през 5 минути в кадър...

Негледаемо за класически фен :).

Не разбирам горното по какъв начин се отнася към мен. Обичам японски сериали, но както казах преди този тук просто няма смисъл-цялата му "драма" с "мъките" на две скучаещи, недоволни и незадоволени домакини е изсмукана от пръстите и не си заслужава вниманието. Като толкова не им харесва просто да се разведат. Но тогава всичко щв свърши за две серии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, сторило ми се е, че виждам мненията ти главно в сериали с К-поп айдоли, смешки с пърд*не, нереално богат мъж влюбен до полуда в една от двете, класическо мамино синче, богата мама-аджума и изобщо пълния корейски репертоар за лятото...  Затова и така реагирах.

 

Принципно всеки филм може да се опише брутално. В Батман богат маскиран наследник тормози хора с психични проблеми, в Гладиатор осъден убива държавен глава, в Коса хипи избягва военната служба, но умира иронично в нея и пр, и пр. Не могат да се опишат така, само истински безсмислените сюжети. 

 

Съжалявам, че в Дневните красавици, не си видял деликатността на Сава, енергичния варваризъм на Рикако, мълчаливото предизвикателство на Такуми Сайто, изящните кадри на залеза, пулса на загадъчните срещи, отчаяния страх от бъдещето и постоянното тръпнещо очакване. Аз самата не харесвам герои с неясен морален статус, и липса на елементарна емпатия... първа оплюх Принца на бял кон, но това не е този случай. и героините не търсят оправдание, нито разбиране или съчувствие .Това е филм повече за чувства, отколкото за житейски рецепти, а моралът в него не е логически извод, а изстрадана от героите истина. Лично за мен проблемът е, че е все по тъжен, страхувам се, че неизбежното наказание на и без това ранените герои ще бъде твърде тежко за списъка им с престъпления... или ще се случи нещо още по-тъжно. Т.е. не знам ще се накарам ли да мина средата на 8-ма серия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, ако и прочетеш някои от мненията ми за корейските сериали ще видиш, че точно изброените от теб неща не ме привличат. Относно този сериал тук-явно просто не може да ме развълнува, въпреки изброените му качества. Може би ми е писнало да гледам по сериалите вечно лутащи се в чувства, съмнения и страх и никога нерешаващи пролемите си хора (всичко това в следствие на желанието на сценаристите да представят "сложни човешки драми"-понякога прекалено сложни и натоварени с абсурдно морализаторстване). Като въпросните госпожи. Просто сериал за две жени, които изневеряват на мъжете си-банално и ежедневно. Не виждам защо трябва да им съчувствам и да ги оправдавам. Прикриването на изневярата им с някаква роматична мъгла, която да придаде смисъл на сериала-не ми въздейства и не ги оправдавам. За какво са тези тайнствени трепети и страдания след като един развод би ги направил свободни? Или това си е по японската садо-мазо традиция да търпят и да се мъчат-поне на едната от тях това й доставя удоволствие и то отдавна. Лично в мен въпросните домакини предизвикват само презрение и неодобрение. И нито капка съжаление, защото сами са си виновни. Съжалението ми е по-скоро за съпрузите им-каквито и да са, поне заслужават открито и честно да се разведат с тях, а не да ги мамят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай сега, тя Анна Каренина се развежда още в първите страници, и се самоубива след 2 тома :), историите за чувства са така. А любовта на Вертер никога не изневерява на мъжа си и никога не се развежда.

На мен сериала ми е на ръба - не го харесвам чак толкова, че да не го анализирам и именно затова ще си позволя спойлер с разбивка на сюжета. Ако не си гледал, именно това ще се случи - ще ти разбия сюжета, така че помисли преди да четеш :)))))))).

На практика, това е донякъде стандартна история за любов, изневери, нежност и самота. Японска е, затова и поуките в нея са от най-болезнените, изведени докрая във всяка ситуация.

 

 

 


В началната права са Рикако, приетият грях, и Сава -съвестта. Подозирам, че в оригиналната история това е само една жена, която японците са разделили на две, за по-просто, но честно не можах да си я причиня (оригиналната история), и си оставам само с подозренията. Рикако изневерява на мъжа си всеки път, когато той е язвителен, презрителен или груб. Тя приема гадостите от него и си отмъщава подмолно, така както най-би трябвало да го заболи. Защо е в тази ситуация? Не, защото не се е развела при първата гадост, или при първото си увлечение. Може би не е трябвало да се жени изобщо?... Причините са две: едната е, че тя не говори с мъжа си като с човек, нито той с нея. Тя изобщо не умее да говори с другите, и това се случва, и когато се влюбва наистина. Важните неща ги казва, ако изобщо ги казва, с по едно доста общо изречение, а това не стига. Дори когато общува със Сава, в която се оглежда донякъде, това е адски наситено, с по един ред най-често. Другата причина е, че както много други жени, тя счита, че може да живее пълноценно само ако е семейна. Т.е. тя ще се разведе с мъжа си, само ако намери някой, за който да се ожени отново. От нейна гледна точка, тя се е излъгала с първия си избор и докато не намери втори, няма защо да си разваля семейството... Очевидно и в двете причини има грешка, но също толкова очевидно, аз познавам доста такива хора. В различни конфигурации, те са съвсем реални.

 

Сава, от другата страна, е както казахме, съвестна. Тя се оженила, избрала си е мъжа, обичала го е и счита, че въпреки всичките си настоящи неволи - безразличието помежду им, залитанията му по феминистични изцепки, и липсата на развитие и секс, е длъжна да пази семейството си. Мисли си, че никога не би лъгала, нито би търсила удоволствия навън. Също като Рикако, тя счита, че трябва да е женена, за да се осъществи. Също като Рикако, тя не говори с мъжа си, макар че е едва в началото на разногласията си с него. Но той избягва да я слуша, съвсем умишлено... и тя пък не говори.

 

Като в електронна игра и на пътищата и на двете се появява фаталното изкушение. За Рикако това е мъжът, който и казва да си стъпи на краката и да престане да живее от подлост. Не, както тя е очаквала мъж, който би я издържал или би заместил мъжа й.

За Сава, това е мъжът, който я слуша, гледа и намира интересна... и я иска, въпреки цялата некоректност на изневярата им. За Сава това е просто нова и много силна любов, която тя е готова да прегърне изцяло.

 

Сега вече и двете биха могли да се разведат. Но това няма да е честно, нали, те досега не са поели нито една самостоятелна стъпка, и от раждането си, са чакали да бъдат избрани от някой и после да се стараят да се разбират с него, но не и да избират сами, да решават, или да се конфронтират. Впрочем аз не съм убедена, че това е само японска или източна култура и практика. Допреди 20 години и тук в Бг е било така, а и сега, например в много от тези, които толкова харесват източната култура се наблюдава същото усещане: жената без семейство не е човек. И също жената не говори с мъжа си...

 

И започва обратния ход - до момента всяка от тях е поела обещания и е правела избори. Това не е любов и живот от нулата... Така Рикако вече иска да се разведе, но губи имуществото, мъжа и децата си, и най-вече голямата си дъщеря, която разбира какво се случва. С дъщеричката обещава да е много гадно и просто не искам да гледам.... дали и докъде ще стигне...

 

При Сава иронията също е пълна. Макар че тя обича искрено, тя не е съвсем обичана, отново. Такуми Сайто ака Китано е женен и обича жена си повече, въпреки че в началото тя е студена с него. Двамата (Сава и Китано)  решават да се разделят и да запазят в тайна аферата си. Сава е наказана веднъж с липсата на решение за себе си, веднъж с гледката на женения Китано и веднъж с вината пред семейството на мъжа си и познатите си, които я считат за светъл човек и подчертават големия й морал и пр.. От тук насетне да издаде макар и една дума е още по-лошо предателство, към останалите замесени, и най-вече за Китано и жената на Китано. От страна на Китано пък, в сюжета освен леко подозиращата, ревнива, но силно влюбена жена, също се мота и един ученик с тежко детство: като надвиснал дамоклев меч с въпроса, "защо просто не се разведат"  :).

 

Според беглите ми познания за оригинала на историята, би следвало един от вече отхърлените любовници на Рикако да нарани единия или двамата мъже в живота й. И тя остава да гледа оцелелия в инвалидна количка, до края на своя живот, като разплата за постъпките си. Но всичките тези травмирани деца на линия, ме нервят много и вече считам, че ще бъде нещо по-гадно. Както в старозаветните истории, децата ще платят греховете на бащите си ... или на майките си. Вероятно същото, но по друга линия ще се случи и при Такуми.

 

Надявам се наказанието за Сава да е само мълчанието, но не ми се вярва. Японците не прощават, не и в това, което съм гледала до тук. Те не позволяват от осъзната грешка да излезе нещо красиво... разрешават само красиви, но трагични грешки.

 

И цялото това нещо,но неразплетено по този банален начин, е на фона на малките победи и поражения, тайните и насекомите, слънчевите кадри, вятърът и колелото, и атмосферата на очакване. В него няма логика, а по-скоро неосъзната чувственост, и идиотска емпатия. Липсва всякаква саморефлексия. Бедите се случват именно заради емпатията - да не нараниш някой в момента, да не предизвикаш драма или конфликт, да не се изправяш срещу другия, да не взимаш своето си докрай, да не си егоист... Именно затова не се развеждат...

 

Все пак, ако хората никога не грешаха и не опитваха, щяха да бъдат роботчета...

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво за великолепната "разбивка"- за мен беше удоволствие да я прочета. Съжалявам, ако съм станал причина за загуба на време от твоя страна. Просто не съм настроен да възприема този сериал другояче освен с досада и осъждащо неразбиране на драмите на двете героини. Не че не ги виждам, но се улових, че си задавам въпроса : "Ох, пак ли?" Което си е мое лично виждане и не задължава останалите колеги по никакъв начин. Имаше още един японски сериал, от който през август видях само първата серия и после изчезна. Той третираше същата тема, но с нормален поглед и без прекалено драматизиране и усложняване. В момента се опитвам да си спомня името му. Лично за мен именно вторият сериал беше (е) по-интерен и съжалявам, че не мога да го открия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно защо dido100 отметна сериала като скучен, а аз на един дъх изгледах 7 серии подред /днес преди обяд/ и на 100 % усетих всички емоции, които maira така добре е описала в своята "разбивка".

Освен да препоръчам сериала, на тези които не са започнали да го гледат, друго не мога да направя.

Двете главни героини са смущаващо добри в играта си, моралния аспект и мотивите за изневярата са толкова добре разказани и изиграни, така че едва ли някой ще остане безучастен към терзанията и дилемите, които стоят пред тях.

Прекрасна Ая Уето :wub: , не мога да отлепя очи от нея, ако имаше емотиконче за ангелче, щях него да и сложа, наистина само крилца и липсват, другото си го има.

 

Аригато за буквичките на Strayt  :subs::bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След дълго ровене открих търсения от мен сериал,  за който споменах преди: Dousousei ~ Hito wa, Sando, Koi o Suru. Всички са свободни да гледат Hirugao и да си го харесват или не. Лично за мен е излишно претенциозен и не ме развълнува.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за заглавието :)

И аз мисля, че един сериал или те грабва или не, просто този поне за мен заслужава и го защитих, но като нищо може да не се хареса :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като видях и 9 епизод все повече си затвърждавам мнението, че Рикако ще се окаже по-голяма идеалистка от Сава, въпреки че се опитваше да убеди всички в противното .

Маската на желязната лейди падна, когато трябваше да изпрати любимия мъж в Барселона.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си чакам с нетърпение развръзката, но междувременно съм тотално очарована и пристрастена от играта на ангелчето Ая и това съвършено произведение на природата наречено с името Кичисе Мичико, така че просто не мога да се спра да гледам.

В 8 епизод стана объркано, тъжно, драматично, в 9- ти епизод решиха малко да поснижат темпото, уж че всеки е взел своето решение, но може би това е привидно, ще видим в 10 епизод какво са решили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уникално добър сериал. И щом го осъзнах, а съм на втора серия, всичко друго  е излишно. Японците просто си ги бива да се ровят в главите ни и това е!

Актрисата, която играе Сава е толкова приятна, излъчва невинност, наивност и доброта и честно казано най - доброто, което може да направи е да се разведе. Аз като цяло съм против брака и този сериал затвърждава мнението ми за него. 

Актрисата, която играе Рикако съм я гледала в "Кървавия понеделник" много красива жена, но много студена и цинична. Просто такъв вид има. Колкото до героинята й..мисля че е най - печалния образ. Мъжа й е даже по - противен от този на Сава. 

Харесвам образа на художника, не съм срещала този актьор преди.. но има страхотно излъчване. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

maira снощи 10 епизод завърши с нов възел и в така доста завързаната вече ситуация, така че още не мога да споделя заветното ОК  /следва голям спойлер да предупредя, може да не го четете /

Китано сенсей реши да говори със съпруга на Сава и с жена си, за да бъде открит в това, което прави и максимално честен с всички, но във финалния кадър жена му го застреля с новината, че е бременна /което не знам до колко е вярно, защото от нея може да се очаква всичко/.   Е така е, трябва да се гърчим до 11 епизод, това е положението... и още нещо, за което се сетих и което много ме впечатли. Нори, както галено я нарича съпруга и най-безцеремонно излъга ученичето Кейта мисля се казва, че мъжа и няма да се върне в училище. Що за любов е тази не знам? Напълно го е обсебила, кой, защо, какво няма никакво значение...много ми е безцеремонна и това си е.

 

Редактирано от Yamashita
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...