Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Име: 水球ヤンキース / Suikyu Yankees / Water Polo Yankees

Формат: Рензоку

Жанр: Училищен, спортен

Епизоди: 10

Период на излъчване: 12 Юли 2014 -

Телевизия: Fuji TV

Сценарист: Токунага Юичи, Асакура Кейджи

Режисьор: Мияки Шого, Шинада Шунсуке

Официален сайт

 

Участват:

Nakajima Yuto - Inaba Naoya, Captain of water polo club

Yamazaki Kento - Kitajima Torao , Naoya's rival

Ohara Sakurako - Iwasaki Nagisa, Manager of water polo club

Takaki Yuya - Mifune Ryuuji, water polo club member

Chiba Yudai - Kimura Tomoki

Mamiya Shotaro - Chiaki Ryo

Nakagawa Taishi - Shimura Kohei

Yoshizawa Ryo - Kato Shinsuke

Kurashina Kana - Hisashi Tsuyoshi, Water polo section advisor

Morimoto Leo - Principal

Kitamura Yukiya - Assistant Principal

Shinkawa Yua - Fujisaki Rei

Suzuki Nobuyuki - Goda Tsuyoshi

Minagawa Sarutoki - a parent

Iketsu Shoko - a parent

Taisei Aya  - a math teacher

Sano Hinako - Shibata Riko

Kakei Miwako - Maehata Ryoko, girl water polo staff member of rival school

Yamoto Yuma - Miyaguchi Koki

Oomasa Aya - Aoyama Chiharu

 

Резюме: Инаба Ноя, който е отраснал в чужбина, се възхищава на Янкис заради размера на комиксите, които чете. Един ден той най-накрая пристига в Япония за да посещава училище една година. Той избира порутено училище пълно с обществено провинили се (янки-подобни) ученици. Скоро осъзнава, че те са само проблемни младежи, нищо повече. След това той решава да възстанови клуба по водна топка, спорт, който му харесва, така че най-накрая те да имат цел, върху която да се съсредоточат.

 

Сваляне: :click:

 

Английски субтитри: :click: :click:

 

Гледай онлайн с английски субтитри: :click:

 

Гледай онлайн с руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакам с нетърпение да се получи хубава спортна дорама от всичко това. Искам състезания и развитие на сюжета!

Много е вероятно да видим още едно име в каста - това на Казуки Шимизу.

https://www.youtube.com/watch?v=WuBraWPLP5Y

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, укио-чан нали спортните драми са им една от силите на японците. ;) Сигурна съм, че ще се представят блестящо. Само дано има превод на английски, че от драмите дето сега почнаха ни една не е подхваната за превод (поне засега). :wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес стартира и тази нова японска дорама. Страхотен първи епизод, а мислех, че ще се разочаровам. Кенто Ямазаки този път е в роля, която най-точно му пасва, нищо общо със скромното, притеснително и свито момче от Yowakutemo Katemasu. Ооо, страхотен е! Този Кенто искам да виждам. Това е роля за него и отговаря на характера му. Точно този Кенто видях в началото на кариерата му, и точно този Кенто харесах. С Тайши Накагава (душица сладка той, не мога да му се нарадвам), Рьо Йошизава и Юдай Чиба са заедно, четирима приятели. Любимата ми банда вече, коята за съжаление отнесе доста бой.

 

 

Нобу Сузуки отново е отрицателен герой, нещо взе да ги зарежда все такива роли напоследък. Юя Такаки също, заедно са в един отбор и са съперници на нашите хора. Голямо е гаднярче. Казуки Шимизу също е част от бандата на "лошите", а с неговото миловидно изражение не му отива.
Шотаро Мамия пък този път е идиотът в класа, а Кенто го прави див и щастлив, размениха си ролите двамата за разлика от Yowakutemo Katemasu.
Героят на Юто Накаджима до тук ми е малко странен, предвид и външният му вид, поведението и начина, по който се появи в класа.

 

 

Това си е дорама за японски побойници, само че не от тези, които правят от NTV Japan с Джонитата и пребиване от-до с пълна програма, а продукция на Fuji TV, която също се излъчва в късните часове, а съперничеството ще бъде освен в училище, но най-вече във водата. Епизодите са кратки с продължителност 35 минути, не усетих кога започна и свърши първи епизод.
Наистина добро начало, освен че отново ще си имаме поуките, но има и много действие, а и само заради каста си струва, защото участват едни от най-добрите млади японски актьори. Може физически да са слаби момчетата, но дорамата е смислена и интересна. Ая Омаса този път ще се направя, че не я виждам в епизодите.
Сакурако Охара е с главна женска роля тук след участието си в Kanojo wa Uso o Aishisugiteru (2013) и доколкото усещам нещата, ще има любовни трепети между нея и героят на Кенто Ямазаки. Малката проби с филма в края на миналата година и вече започна да се появява навсякъде.

И нещо, което ми направи впечатление. Сцените с Тайши, Рьо и Юдай ме напушват на смях, когато дават само тях тримата в кадър, защото Тайши е най-малък на години, но е най-висок, с доста води батковците си.
Ще се гледа до край, хареса ми началото. Продукция на спортна тематика с всичко характерно за японските училищни дорами, без глупости и разтягане на локуми.

Дорамата има постер.

1f135159e6664c7e.jpg



Ето това изражение на лицето искам да виждам по-често и се радвам, че Кенто се завърна подобаващо.

c58fe9e7497aa447.JPG

7ad0b2ca352545c0.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боже! Това беше Йоко! Какъв по-добър модел за подражание могат да намерят за Юто, от неговия семпай. Хах! Колко приятно ме изненадаха! Въпреки че видях новата прическа на Йоко преди няколко дни, изобщо не заподозрях, къде ще се появи така.

И аз съм доволна от началото. Гангстерски елементи в спортна дорама. Юто ми изглежда странно с тази коса, но виждам, че дава всичко от себе си, за да направи ролята, макар и останалата част от визията му да е далеч от подобни експресивни изражения. Ще похваля и Юя. И той изглежда отлично като главен съперник в спорта.

Забавното трио ме радва. Намирам сериите за оживяла манга. Така стоят на екрана, което е плюс, поне до момента. Получава им се.

И понеже ще е срамота да го оставят само с една сцена, нещо ми подсказва, че Йоко ще се появи отново.

Както предполагах, фенсървисът остава на заден план. Той беше само за зарибявка. Останалото е забавление и приличен сценарий.

 

 

b1349fccafa41d57.JPG

c7527924d11172ae.jpg

34b4b5c9e2fea063.jpg

999ab2fbf9805f7d.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан! Развеселявах се с тази дорама, покрай по-сериозните продукции. Най-спокойно си чаках втората поява на Йоко, докато не останах зашеметена от новите "униформи" на плувците. Сините точки ми подействаха като розовите трика от Tumbling. Хахаха!

Онзи ден попаднах на едно предаване, в което Чиба Юдаи и Саяка Акимото сготвиха вкусно окономяки на Рьо Йошизава и Тайши Накагава и си поговориха за дорамата.

822f8542d79cd09c.jpg

 

 

a2f337d957adfca9.jpg

db6e016bb3747f4b.jpg

581878b0bb275117.jpg

c6dd012a7379bd06.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много харесвам филми със спорт, а до момента тази дорама ме зарежда с положителни емоции. На 4 серия съм и завръзката приключи, сега очаквам развитието. Не мога да спра да гледам, въпреки късния час- някъде към 2 и нещо :D във ветровитата нощ. Приятно забавно е с тук-там комични елементи и сериозни размисли. Момчетата се справят страхотно. И момичетата де :D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, aria написа:

Има ли го онлайн с руски?

Да, в dorama tv. В момента не мога да дам линк, че пиша от телефона и ми е трудно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...