Jump to content

Kiseijuu (2014-2015)


Recommended Posts

73178l.jpg

 

Kiseijuu

 

Алтернативно заглавие: 寄生獣

Българско заглавие: Паразит

Страна: Япония

Година: октомври 2014

Жанр: екшън, хорър

Епизоди: 24

AniDB

 

Резюме: 17 годишният Изуми Шиничи живее спокойно в Токио, докато една нощ извънземни същества не нападат Земята. Тези извънземни могат да контролират хората, стига да успеят да завземат телата им.

Шиничи не успява да се опази напълно, след като едно от извънземните се опитва да стигне до мозъка му, но не успява и се озовава в ръката му.

Сега той е един от малкото, които все още не са контролирани от паразитите.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз още любопитствам за трейлъра... жалко, че ще има да се почака още малко.

Иначе японците хорърите ги правят ала "Вива ла кръв", или както там се пише, този език ми е слаб. Щом повечето хора казват, че наистина си я бива мангата, дано не я опропастят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми май не е моята бира. На фона на това тераформърите изглеждат добре. Главния има стоманена психика, а аз се надявам да не сънувам кошмари след това, в което се превърна дясната му ръка...гадост :wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това вече е любопитно, защото идея нямам как ще се справят с метаморфозите на ръката.

 

Колкото до анимацията наистина е страхотна и си направо чудо колко малко цензура има тук, но ръката

дето сама си прави каквото си иска ми бърка в здравето. С нормалните паразити-успелите-нямам проблем, от неуспелия обаче ме побиват тръпки :dunno: . Просто ми се вижда по-ужасно да нямаш контрол върху част от тялото си(знам, че е паразита, но си изглежда като ръка...поне през повечето време) отколкото другото. Оттатъка вече не си ти, само обвивката, докато тук дори да реши да направи нещо което ти не искаш нямаш думата :mellow: 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го гледам, първоначално, единствено защото видях, че един от любимите ми драма композитори (Кен Арай) се е натоварил с музикалното озвучаване. За съжаление, мангата не ми хареса много, но анимето ще си го следя - Хирано Ая, определено, даде живот на Миги, който липсваше в книжната версия. Анимацията е бетон (а и няма как - Мадхаус все пак). Единствения недостатък е Ханазава Кана, но какво да се прави - всяко нещо иска жертви.

 

Хаха, kcekce, и аз се позасмях на тоя момент с предназначението XD.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

19564802.jpg


Премиера в Япония: 30.10.2014
Световна премиера: 29.11.2014

По манга: Kiseiju

 

 

Сометани Шота - Изуми Шиничи

 

83148448.jpg

 

Абе Садао  - Миги (от яп. дясна ръка)

72964879.jpg

 

Фукацу Ери - Тамия Рьоко (паразит - учителка)

 

54252104.jpg

 

Хашимото Аи - Мурано Сатоми /любимата на Шиничи/

91520911.jpg

 

Паразитите са разумни, крайно егоистични. Саможертва и помощ  към себеподобни, са им абсолютно чужди. Заради своята изгода, те без колебание жертват хората и другите паразити. В качество на храна предпочитат тялото на този вид, в който са се вселили.

Съжителството на Изуми с Миги постепенно изменя психиката на юношата, прави го по-егоистичен и безчувствен...


 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма страшно - някои няма да го гледат за нищо на света, преди да са догледали анимето;) Аз например. А като гледам каста и постера, много е възможно изобщо да не го гледам :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, тука има някви сюжетни простотии като в Брюнхилде в мрака.
Съпругата на човек, който е паднал в морето и само един бог знае дали е жив, се връща в хотела, където двамата са отседнали, и казва на рецепцията:
"Мъжът ми трябваше спешно да отиде на майната си, затова днеска съм сама" вместо "Мъжът ми се преби, обадете се в полицията!".
След това полицията снема показанията на рецепциониската и пропуска да отбележи пълната липса на логика в поведението на жената, която е била пряк свидетел на инцидента. И седнали да обясняват на съпруга, че той бил халюцинирал... 
Тея сто на сто са завършили Симеоновската академия и са продължили със "следдипломна квалификация" по право в УНСС.

 

Язък за предишния епизод, който беше доста по-интересен и смислен. Сценаристите да връщат прасето и вересиите и да си одят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе преди малко гледах Concrete и като прочетох за жалките присъди, които са получили убийците, показани във филма, хич не се учудвам подобно поведение на полицията в Япония да е реално. А и нали не очакваш първото предположение на полицията при наличието на жива жена да е "Тя се държи странно, сто на сто е обладана от извънземен!" вместо "Мъжът й е виждал чудовища, сигурно е халюцинирал" :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре троен да беше - пак секна на най-интересното място :rolleyes: Ако продължат да ги пускат по два на седмица, няма да се оплача :)

 

Промените в Изуми все така ме изумяват приятно:) Включително и абсолютно адекватното му отношение към раненото кученце и после към кучешкото трупче. Виж, сополоизлиянията на приятелката му бих приела само в два случая - ако кучето е нейно и е емоционално привързана към него или ако е бясна природозащитничка и строга вегетарианка. Иначе - да мълчи;)

 

Полицията влезе в норма, ама пък малката художничка ме разби с мега нелогичните си действия :blink:

 

 

Вижда го оня как си прави главата от вдлъбната нормална и как си сменя фейса, брат й й показва картинка на брутално чудовище, което яде хора, фактът е потвърден от полицията... И какво прави нашата - решава да се види насаме с извънземния :28558: А вместо оръжие си приготвила някакво шишенце там, със спирт ли е, с терпентин ли е - все тая. Това беше върхът на тъпотата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оф, тая Депресираната няма ли да я претрепят най-после?! icon_evil.gif headbang.gif 
Медхаус, тяхната верица! Садисти ли са или какво? Правят две седмици почивка, след това най-накрая започва някакъв интересен обрат на събитията и три четвърти от епизода ни занимават с тая вкисната дрисла! Що не вземе някой да й опуха два цигански шамара и да се вземе в ръце това emo недоклатено? Аудиторията в Япония явно наистина е съствана предимно от идиоти, щом се налага на всеки 5 минути да им напомнят, че Шибичи се е преродил в непукист не-човек! Да го еба, сигурно вдигнах 180 горна граница на финалните надписи. И цялата работа със спипването на детектива беше съшита с бели конци. Начи Шиничи може да тича като назобен Юсеин Болт, но не може да догони куцукащ човек с патерица и да му обясни това-онова насаме. И то не веднъж, а два пъти в същия епизод! Това е най-некадърната адаптация на Медхаус от сума ти време насам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...