Jump to content

Recommended Posts

*Wakamonotachi *

spacer.png

 

Заглавие: 若者たち, Young People, All About My Siblings
Страна: Япония
Излъчен от: 9 юли 2014 г.
Формат: рензоку
Жанр: човешка драма, семеен
Епизоди:11

ТВ канал: сряда, 22:00 ч. по Fuji TV
Субтитри: Английски и Тук
Римейк на дорамата със същото име от 1966 г.

Wiki

 

Участват:
Satoshi Tsumabuki като Asahi Sato
Eita като Satoru Sato
Hikari Mitsushima като Hikari Sato
Tasuku Emoto като Haru Sato
Shuhei Nomura като Tadashi Sato
Yu Aoi като  Azusa Sawabe
Ai Hashimoto като Kasumi Nagahara

 Masami Nagasawa като Takako Yashiro

 Hidetaka Yoshioka  като Masaomi Shinjo

Toru Baba като Utsumi Hiroki
и др.

 

Резюме:
Дорамата представя историята на пет братя и сестри -  Асахи, Сатору, Хикари, Хару и Тадаши, които са загубили своите родители, когато са били малки, и заедно се борят да живеят - изправени пред тревогите и проблемите на младите хора свързани с учение, намиране на работа, брак и пр.

 

Епизоди - Тук 

 

Гледай онлайн на английски - Тук

 

Гледай онлайн на руски - Тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, много ти благодаря, че отново се отзова и направи прилежна и подредена, с правилната информация тема. Винаги ме радваш. Ще помагам и аз на драго сърце и ще коментирам в темата. Бас ловя, виждайки и в кой часови пояс е, а и ще се излъчва по Fuji TV, че продукцията ще е от 11 епизода, но ще изчакаме и потвърждение.

 

Дорамата е задължителна за мен и я очаквам с интерес. Където жанр човешка драма при японците - там съм и аз, никога не ги изпускам. Хвалила съм ги достатъчно, но и няма да спра да го правя, защото японците са блестящи в този жанр, нямат равни между азиатците. За имената няма какво да коментирам... Блестящите Сатоши, Хикари, Ейта, Шухей, чудно семейство ще са, а с тази история от сега усещам приятните моменти. Отново японците ще ни завладеят с нормални човешки/ семейни взаимоотношения, които ще ни бъдат представени. Отново ще си получа и поуките, а душата ми ще ликува и от великолепната актьорска игра и от представената история/ сценарий.

Шухей ще се представи отлично, не се съмнявам в него. Очаквам юли и стартът на дорамата, гледам и коментирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля. :)  Нямаше как да не се отзова, тъй като дорамата е очаквана и от мен самата. Набелязала съм я заедно с още няколко заглавия за летния сезон.

Кастът е страхотен, а жанрът и на мен ми е един от любимите, така че очакваме да обявят кога точно през юли ще може да я гледаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се скоро да пуснат трейлър, че само ни измъчват от 3 месеца!

Много е вероятно това да се превърне в дорамата на лятото.

Ах, каква хубава снимка на Сатоши и Таску в официалния сайт!

2a7573320aaa9612.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повече от отличен първи епизод днес, както можеше и да се очаква. Страшно много действие и изненадващи обрати, а епизодът продължи 70 минути, като един филм. Много интересни образи са всички и в семейството, а и тези, с които са свързани, но това, което се случи с героите на Шухей Номура и Ай Хашимото ме изненада много, освен ако не се окаже, че тя го играе и му е скроила номер, но все пак, хаха, Шухей загази, а какво изражение имаше само на лицето, хаха, милият той. Сатоши е невероятен (неговият герой получи доста стряскаща новина още в самото начало), трудно мога да опиша удоволствието, което изпитах наблюдавайки старта на тази нова японска дорама и възможността да се наслаждавам на отличните актьори, които много ценя и обичам. Няколко истории, навързаха се един след друг, заплете се и интригата, а и ще става все по-интересно до финал.
И да отбележа - Шухей отнася много бой от батко си Сатоши, хаха, прави го на две стотинки, защото е най-малък. Уникални са в това семейство, изключително реалистични образи. Браво на японците, изключителна (за пореден път) дорама в жанр човешка драма. До финал ще бъдат блестящи, не се и съмнявам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дорамата вече се превежда на английски. Преводът ще бъде редовен всяка седмица, от сериозна група са се заели с него, а и продукцията го заслужава.

Ето и основната песен към Wakamonotachi, с която стартират и епизодите. Японците пуснаха сингъла точно в деня на старта на сериала. Това е японска народна песен, но сега в изпълнение на Наотаро Морияма. Великолепна е, аз не спирам да си я тананикам вече втори ден, след като изгледах първи епизод и чух Сатоши Цумабуки да си я припява.

"Kimi no yuku michi wa, hateshi naku tooi..." (Пътят, по който си поел е безкрайно дълъг...)

Naotaro Moriyama - Wakamonotachi

Много интересно начало с приключенията на семейство Сато, особено след като на финал се появи и Ейта, а и видяхме от къде всъщност излезе той.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и очаквах, добро начало. Наистина доста неща показаха като за първи епизод.

Остава да проследим как точно ще се оправят с всичко семейство Сато.

 

Горкият Сатоши, ако го кара така, не знам дали ще му остане глас до края.

Ейта в последно време си избира разнообразни персожани, този явно също ще е нещо различно.

 

Rie, мерси че сподели песента, и аз не спирам да си я тананикам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо! Това определено ще е дорамата на сезона. Колко неща се случиха само за 1 серия! Брилянтна игра от всички! Удивителна химия между изпълнителите!

 

Еп. 1 вече е събнат!

Горкият Сатоши! Изтормози се цяла серия. Хвърли много сили и за момента му просветна. Не знам обаче, как ще се оправи с останалите от фамилията. Особено с най-малкия си брат. Определено ще има сериозни главоболия с него. Един тупаник едва ли ще му е достатъчен. 

Таску - страхотна актьорска работа! Шухей - великолепен! Ю Аои също е прекрасна. За втори път я гледам в комплект със Сатоши и винаги ме трогват отношенията им (Токийско семейство на Йоджи Ямада е другата им съвместна продукция, която си заслужава).

Завързаха големи въпросителни, особено около героите на Ейта и Масами. Нямам търпение за продължението.

 

Ейта е убиец!  И в пряк, и в преносен смисъл.

 

П.П. Личи си, че има лек допир до оригиналната драма от 1966г, макар действието да е пренесено в наши дни. И облеклото, и прическите, и музиката го доказват.

 

П.П. Може да добавим още едно име в каста - това на Тору Баба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се включа и аз тук на клона. Изчаках ден-два с надеждата за руски суб, но след като установих, че ще са само мираж подкарах английските. Викам си "ще се наредя сега сред интелигенцията с една human drama", пък то цял епизод викане и крясъци повече и от тай лакорн даже( между другото еп. ми се стори доста дълъг, субтитрите безкрайни), но към края взех да им свиквам на общуването в семейството. Най-интересни ми бяха взаимоотношенията между пишман баткото и бременната му приятелка , за втория въобще не ми стана ясно някаква пиеса ли репетираха с момичето, което беше седнало срещу него или си казваха наистина нещата, май второто е вярно, сестрата с доктора- нищо ново,  на малкия му се усмихна щастието, накрая за финал се появи и големия гамен, ще видим в следващия еп. той пък какво ще ни поднесе. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха! Едва ли на малкия му се е усмихнало щастието. По-скоро се забърка в големи неприятности. А и тази алкохолна амнезия съвсем ще го довърши.

Ето как е изглеждала оригиналната драма от 1966г.

a38e4e105f2b6b89.jpg

ff89c84f48c49f4c.png

 

 

a0c35311cec43e6e.jpg

aa4176ce4681671c.jpg

Физиономиите на Ейта:

147b94ea6ffb358b.JPG

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И втора серия беше на висота. Ейта се появи и внесе допълнителен смут в семейството. Добре, че героят му не се оказа такъв, какъвто го мислех в началото! 

Така, както е тръгнало, фамилията ще се увеличи с доста членове. Всеки си харесва по някого и го кани в "дядовата ръкавичка". Въпрос на време е и Аи, и Масами да се присъединят към "купона" у семейство Сато. Хахаха!

П.П. Шухей пак яде много бой, но като се замисля, и батковците му едва ли ще излязат невредими от цялата работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето японско приключение смятам да завърши с втори епизод. Опитах, но просто този жанр не е за мен, самите истории на героите са интересни, но не мога да изтърпя всичко, което видях и във 2 еп., за да разбера как ще завърши всичко,  коментарите ви обаче ще чета. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаете ли, какво е да се смеете и да плачете едновременно? Това усещане може да ви даде само една дорама. Хем е смешно, хем е мило, хем е тъжно. Всички чувства, събрани в едно. Този път Ейта беше виновен. "No gamble, no life!"

Героинята на Аи си намери мястото в живота. Очаквам от нея чудеса на сцената следващия път.

Едва ги догонвам с репликите. Толкова бързо говорят. Също като в Legal high 2. Въпреки това, се чувствам доволна, че ги следвам.

Можем да добавим Ямашита Шоон в каста. Едно бивше Джони, отдало се на театъра. Ролята му тук също е свързана с това изкуство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех! Тъкмо фиксирах Шоон и той взе, че напусна трупата. Добре, че Тору започва да се включва по-активно. И реплики имаше отново. Освен това, стана свидетел на нещо любопитно. Дали ще предприеме действия по въпроса?!

Този път героят на Таску беше на мушката. Калният бой отново ми дойде като студен душ с всичките му последствия и поуки. Единственото, което не разбрах, беше странното включване на нов персонаж. Като спомен беше ок, но да оставят Рьоко да изпълни цялата роля на сцената и да не дадат почти нищо на Аи. Пълно недоумение. А аз се бях подготвила за велико изпълнение.

ae0ce763ba77ddb8.png

d53e8f33680fc411.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се присъединия към отбора зрители с изгледани 2 епизода. На моменти ми е доста тъмно а и като не любител на какъвто и да е бой ,последния ми е в повече в туй заглавие, та с мишока си редактирам тези сцени. Петчленната семейна банда от къде ли да почна да я коментирам? Да видим кой как и дали ще се промени, порасне ментално малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Nihon Eiga са изписали, че дорамата ще приключи на 17 септември с общо 11 епизода (както и предполагах). Даркс, и една малка поправка - първата версия е от 1966 г., а не от 1996 г.

След изгледан миналата сряда и пети епизод интересът ми става още по-голям. Прекрасна японска история, само японец може да създаде подобна продукция и да я покаже по толкова уникален начин, с всичко, което са преживели и преживяват тези четирима братя и една сестра. Бях потресена от личната драма на Накагава-сан (жената, която реши да не се откаже от детето си, въпреки всичко, въпреки съпруга си) и това, което се случи с нея и Хикари... Прекрасно изпълнение, отново по един удивителен начин японците показват драмата, но не я превръщат в мелодрама. Въпреки всичко никога не трябва да се предаваш и да губиш надежда (думите на Сатоши в болницата бяха много силни), трябва да продължаваш да се бориш, това откривам лично аз в много от сцените с героите и техните истории.
Какво ли ще стане и с бебето на Сатоши и Ю, дали ще оцелее... Таску и Ай са не по-малко интригуващи, особено и като видях как се гледаха, докато Шухей не подозира нищо.
Очаквам шести епизод утре с голям интерес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз наваксах и имам в актива 5 изгледани серии. Доволна съм. Сценариста ме изненадва приятно на няколко пъти.

Добре е щом не е от най-кратките сериали а си е 11 епизода. Посвикнах с боя и виковете, поне дотолко че да не ми пречат на гледането. Разбирам че е и защо е  похват на творческия екип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шоши-сан, сега като отвори отново темата, та, да ти обясня и моята гледна точка, след като се изказах преди малко, а ти пое щафетата.
Боят и виковете, за които говориш нямат нищо общо със същността на историята и честно казано не разбирам защо на няколко пъти се обръща внимание на това. Този, които чете темата, но не гледа продукцията ще остане с впечатление, че в тази дорама някакви само се бият и крещят, а това не е така. На всеки е ясно, че в семейство с много деца, които имат голяма разлика помежду си, отгледали са се буквално сами, грижейки се един за друг, още повече и ако са предимно момчета - това е практика. Все пак не се обръща чак такова внимание, нито е водещо в историята, просто за мен то е необходимата част от историята, за да бъде тя наистина реална. Лично аз го виждам именно по този начин, а и дорамата е римейк на продукция от 1966 г. и четейки коментарите при японците, разбирам, че и с обстановката, дори с тези тъмни сцени, както ти ги наричаш, се стремят създателите, т.е доближили са се максимално до оригинала, но пресъздавайки го разбира се в наши дни.
Всяко нещо тук си има своето логично обяснение, никъде не виждам пропуски или неща, които ей така просто си се случват без да получат обяснение (това е така характерно за корейските комерсиални бози). Героите не са глупави и елементарни, а напротив, много чувствителни, емоционални (еле, пък героят на Сатоши, но го разбирам, той ги е отгледал, грижил се е за тях като баща и има право), привързани един към друг. Всеки един от тях може да греши, но се променя, поучава се от грешките си и това ни се показва ясно в епизодите, макар че имаме и цели шест до финал, в които съм убедена, че ще видим още много приятни моменти.
Хикари може да има връзка с женен мъж, който има и дете, но си дава ясна сметка каква е нейната роля и къде е нейното място, за съжалeние. Не й завиждам на положението, в което е, но донякъде обвинявам и Шинджо, заради ситуацията, в която поставя жена си, детето си, но и жената, която обича.
Повтарям се, но.... отлична история, с реални образи, толкова истински, че за момент имам чувството, че съм част и аз от това семейство, че съм част от техните щастливи и тъжни моменти. Преживявам и аз (дори като зрител), а това е изключително важно за мен, за да приема една продукция сериозно, още повече в жанр - човешка драма. Това именно получавам само при японците и никой друг. Капиш? т.е разбираш ме, нали? Зная, че е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...