Jump to content

The Devil's Path (2013)


Recommended Posts

The_Devils_Path-p2.jpg

 

The Devil's Path (2013)  

Страна: Япония

Също така известен като: Kyoaku

По новелата: "Kyoaku-Aru Shikeishuu no Kokuhatsu"

Година на излъчване: 21 Септември 2013

Времетраене: 128мин.

Жанр: Трилър

Режисьор: Kazuya Shiraishi

Субтитри: Английски

IMDB

                  

Участват:

Takayuki Yamada - Fujii
Pierre Taki - Sudo
Lily Franky - Sensei
Chizuru Ikewaki
Kazuko Shirazawa
Jitsuko Yoshimura
Katsuya Kobayashi
Yu Saitoh
Ryotaro Yonemura
Izumi Matsuoka
Jiji Boo
Nozomi Muraoka

 

Резюме: Репортера Fujii (Takayuki Yamada) получава писмо от осъдения на смърт затворник Sudo (Pierre Taki) с подробно описание на ужасяващите престъпления на човек, наречен “Sensei” (Lily Franky), който никога не е бил залавян. Самият Sudo е бивш гангстер, с много малко доверие, но Fujii решава да провери информацията...

 

 

Торент

 

Онлайн с английски субтитри

 

  Онлайн с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей! За един ден са го превели на английски! Това е един от шестте филма, които бяха номинирани в категорията за най-добра лента тази година. Дано наистина да си заслужава гласуваното доверие!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го. Страшното е, че е по истински случай. Силното присъствие на Такаюки Ямада го прави още по-въздействащ.

Якудза, финансови измамници, хора - сатани, за които страданията на другите са повод за смях. Много филми за мафията и отмъщението има, но рядко са толкова брутални. 

Жертвите бяха безпомощни, смешни и жалки пред онези, които ги стъпкваха и пред нуждата си от пари. Главният главорез само в някои моменти, докато палеше ароматни свещи за жертвите си, изглеждаше малко като човек, или по-скоро като демон, който все пак иска да се спаси. Това, което направи, за да има малко повече справедливост, също донякъде беше красиво. Но ето как става така че търсейки справедливост, получаваме точно обратното и усилията ни на всяка цена да догоним някаква цел се обезмислят от съдбата. Горките хорица. Доста още ще ги мисля.

За онези, които са прекалили със захаросани сериали, венчаещи семейните ценности и доброто у човека, това ще се окаже шамар и напомняне, че в света съществуват наистина много лоши хора. Но на практика, чрез толкова зло, може би темата на филма е да се напомни за обратното.

 

 

1e1f10d31aeb33b6.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горкият Ямада, бих казала аз. Скоро не се беше появявал в подобна светлина на екрана. Героят му буквално се поболя от този случай. Така силно искаше да излезе на бял свят. Каква ирония. Накрая нещата можеха да се обърнат и срещу него. Много треперих в тези минути. Един журналист, тръгнал да разследва действията на безжалостен убиец, "братовчед" на Ханибал Лектър. Какво може да очаква, че ще му се случи?! Дойдоха ми на ум най-страшните неща. Но станалото в съда донякъде отрезви главния герой и му даде да разбере, че е бил използван, манипулиран от затворника. Всъщност, при липсата на веществени доказателства, колко време Сенсей ще лежи зад решетките? Няколко години? И после, като излезе, какво ще стане? 

За втори път в рамките на месец гледам филм с персонаж разследващ журналист, който е манипулиран от човека срещу него. И двамата герои (в предишния случай, този на Сатоши Цумабуки в My back page, а сега - на Ямада) успяха да изпитат еднаква болка и безпомощност пред реалността. Осъзнаха, че интерпретациата за справедливост на всеки е различна и може да бъде променяна. Фуджии накрая трябваше да преразгледа цялостната си представа за справедливост.

Зловещ, брутален, реалистично заснет. Мислех, че страшното ще свърши с първите 5 мин, но се оказа, че сценарият отново се върна в миналото, за да ни покаже безжалостните действия и на двамата злодеи. 

Лили Франки е страхотен актьор! Доказа го със спечелването на приза за поддържаща мъжка роля, връчен му от Японската филмова академия, само че за играта си в друг филм, този на Коре-еда. Тук също беше много убедителен в желанието си да ме накара да повярвам, че е бездушен психопат, двойник на Ханибал, особено в последната сцена, когато с ледено изражение каза на журналиста, че той е този, който иска да го види най-много зад решетките. Финалът затвърди трагичната ирония, която се прокрадна още преди това, в съда. 

Филмът е представен обикновено, като нискобюджетна продукция. Липсва му техническата креативност на Кокухаку, например. Но е силен в проучването на характери и психологическото изследване на героите, особено по отношение на репортера и семейството му. Фуджии щеше да изгуби разсъдъка си, благодарение на история, която можеше да му коства много повече от един развод.

Лентата не ни дава всички отговори (типично по японски), но изследва много спорни елементи, свързани с разбиранията ни за някои нравствени категории.

 

Интересно е, че филмът е измислена адаптация по случаи, отразени в пресата през 80-те г., ако не се лъжа. По-късно са публикувани в книга и по нея е направена продукцията. Истинските имена на злодеите не са Судо и Кимура, а Рьоджи Гото и Шизуо Миками.

 

П.П. Танче, снимката е много добра! Отразява точно състоянието на героя.

П.П. Продуцентът на този филм е продуцирал преди това Cold fish на Соно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...