Jump to content

Aga in | Yurusenai, Aitai (2013)


Recommended Posts

Yurusenai, aitai (2013)

Again - Yurusenai, Aitai

ゆるせない、逢いたい

Жантр: драма

Премиера: 16 ноември 2013г.

Времетраене: 106 мин.
Режисьор и сценарист: Джуничи Канай 
Участват: Аои Йошикура, Юя Ягира, Юко Арай, Маюми Асака

Завършваща песен: Salyu - Line

Субтитри: Английски

IMDB

Награди

Asianwiki

 

Резюме

Хацуми (Аои Йошикура) е сред младите надежди на училищния отбор по бягане. Тя дава всичко от себе си на терена, има най-добра приятелка, с която споделят една и съща спортна страст, но въпреки това в живота й прозира дълбока празнина, останала след инцидент, в който момичето губи баща си. Преместването в просторна, но празна къща не помага в отношенията с майка й, адвокат по професия, която въпреки добронамерените си действия, не успява да открие общ език с дъщеря си. В този момент Хацуми среща Рютаро (Юя), младеж, приблизително на нейната възраст, който не ходи на училище, а работи в завод за рециклиране на хартия. Харизматичен и импулсивен, той "подава" спасителен пояс на девойката и двамата започват тайно да се срещат, до момента, в който едно погрешно действие променя всичко... 

 

Ето това е да направиш филм за престъпление и да не сложиш в центъра на вниманието самото деяние. За пореден път японците доказват, колко са силни в създаването на психологически ленти, които дълбаят в ума и водят до непредвидими резултати.

Сюжетът е представен реалистично и човек лесно може да открие истински паралели на този случай навсякъде по света. Разликата е, че тук героите просто действат според собствените си чувства, а не според разума.

 Аои заслужава адмирации за прекрасното изпълнение.

Ако ви е липсвал необикновеният поглед на Юя от времето на Никой не знае, тук отново ще усетите неустоимия му чар. Това е филмът, който го връща в редиците на голямото кино. 

 

- Yurusenai, Atai е дебютен пълнометражен филм на Джуничи Канай. Предходното му заглавие, Тенкоусей, печели наградите за режисура и най-добър национален късометражен филм на Sapporo International Short Film Festival , както и Специалната награда в Пусан.

- Сегашната правосъдна система в Япония не позволява подобна среща, каквато се случи в самия край на филма, но това не е забранено на запад

 
Свали с английски субтитри :click:
Редактирано от bealonenomore
Оразмерен постер.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки че няма субтитри, филмът не е сложен за разбиране.

Танче, препоръчвам ти Никой не знае. Много силна лента, дебютна за Юя. На 14г. я снима. Миналата година актьорът се появи в още едно сериозно заглавие - Unforgiven. След няколко дни е премиерата на Гаргите, където отново ще видим Юя в компанията на други известни лица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредният японски филм, който те кара да се замислиш. Първата половина започна като типичен младежки филм, в който главната героиня излиза тайно с момче, което майка й не би одобрило. Но точно тогава нещата се обръщат на 180 градуса и започва емоционалната обърканост, която дори аз изпитах. Аои Йошикура изигра невероятно ролята си. Успя да предаде толкова много емоции от самотност, любов,копнеж до гняв, обърканост и решимост. Ягира имаше малко екранно време и още по-малко реплики, но това беше в негова полза. Показа, че е изумителен актьор само с езика на тялото. Много ми хареса как беше заснет филма. 

 

Сцената с изнасилването, когато екранът стана черен и се чува само откопчаването на колана направо ме смрази.Друга сцена, която ми остави силно впечатление беше, когато се срещнаха за последен път и Рютаро говореше, камерата беше фокусирана изцяло върху Хацуми и нейните реакции.

Друга силна страна на филма е музиката и като цяло звукът - чуруликането, което на моменти звучи чак напрягащо; пълната тишина или меланхоличното пиано.

Не е никак лесно да се направи филм на такава тема, без да се натрапват убеждения, но тук се справиха невероятно! Японското заглавие (Yurusenai, Aitai) е много подобаващо за филма. При английското някак ми се губи смисъла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...