Jump to content

Recommended Posts

234644.jpg

Ако сте гледали Millennium Actress, Paranoia Agent или Paprika, сигурно веднага ще разпознаете хипнотичната музика на Susumu Hirasawa.
 


 
Но музиката към филми е само върха на айсберга, когато става дума за творчеството на този образ. Музикалната му кариера започва в далечната 72-ра година... с прогресив рок !?



През 79-та явно прог-рокът вече му омръзва, та заедно с няколко музиканти от Mandrake създава електронната група P-MODEL. Съставът се сменя многократно, като Хирасава е единственият постоянен член. Колкото и да са разнообразни албумите на групата (ню уейв, електронно, синтпоп), в звученето им винаги се запазва нещо характерно P-Model-ско. През 2000 година групата се разпада. По-късно Хирасава ще създаде проекта KAKU P-MODEL като своеобразно продължение на групата.







От края на 80-те насам Хирасава започва и соло кариера. В албумите му можете да намерите какво ли не - немалки количества философия, man vs machine, ин/ян и нещо като мания по Тайланд. Традиционно звучащи източни мелодии в космически измерения и подобни приятни странности. Много приятно ме изненада фактът, че при всичкото извънземно звучене на песните, Хирасава може да ги пее на живо.



Susumu Hirasawa + някои по-нови албуми в отделни торенти
P-MODEL - не е пълна дискография, но има доста материал за слушане; ще ъпдейтвам, като откривам други албуми
Някои текстове и преводи - тук и тук.

ПС: Вчера човекът навърши 60 години, по този повод и тази тема. Да му е честито със закъснение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много уважавам музиканти, които упорито "подреждат" на живо музиката, която иначе биха могли да си пуснат на плейбек и при това демонстрират завидна координация, сменяйки ефекти, сеймпли и прочието апаратура...

 

Не разбрах само за какво му е велосипедната капла там, явно е за шоуто, да се раздвижат малко нещата :28558: Палав магЕсник ;)

 

Мерси за поста! :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велосипедното нещо е, за да генерира енергия за част от апаратурата (: А в Solar Ray турнето всичко е на слънчева и кинетична енергия даже, студиото му също е на 100 процента захранвано от слънчеви панели.

Усетих се, че не съм пуснала лайв на P-MODEL, я да поправя веднага грешката! В този състав: Susumu Hirasawa, Hikaru Kotobuki (обърнати синтезатори, general badassery), Katsuhiko Akiyama (другия синтезатор, ентусиазъм, коса, маракаси?), Yasuchika Fujii (барабани).


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още по-похвално - да влага в представленията си на живо и в записите си нагледна демонстрация на заменими източници на енергия:)

 

Пичът не ме грабва твърде много с музиката си, но чисто идейно съм с две ръце за него:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен много ме грабна саундтракът на Паприка, а другото на Хирасава - специфично е, но бързо ми изчерпва търпението. Обаче имах домашни и по тази моя велика логика, заради която никога не свършвам нищо навреме, изведнъж ме обзе голямо желание да направя тема за човека (: Та докато търсих, всъщност открих супер много песни на P-MODEL, които не бях чувала и които взеха, че ми харесаха. Сега чакам да ми се освободи време да им разгледам хубаво дискографията, че ми писна да ми се върти само в главата "шига шига шига шига шигауайт шигарет", нали уж клин клин избива. Един вид - и аз сега ги откривам (:



 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...