Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

## Режисьор: Дин Шен

 

## В ролите: Джаки Чан, Лю Е, Бо Хуан, Тиан Чин

 

Линк към: IMDB

 

## Държава: Китай / Хонконг

 

## Година: 2013

 

## Времетраене: 106 минути

 

## Резюме: Джаки Чан се завръща отново към успешната поредица “Полицейска история”, която го утвърди като една от най-известните екшън-звезди на всички времена. Филмът “Полицейска история 2013” е рестарт на франчайза, а Чан се превъплъщава в образа на полицейския инспектор Жонг Уен, който е взет за заложник заедно с опърничавата си дъщеря Миао и останалите посетители на изискано заведение.
Похитителят е собственика на заведението Джианг, който планира да използва заложниците за да убеди властите да освободят от затвора опасен престъпник.Но планът му заплашен от действията на един-единствен човек: инспектор Жонг Уен.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oпределено дядо Джеки залита в нова посока и с този филм още веднъж доказва това - стегната драма, малко екшън, по-мрачни герои, малко съспенс, но в края нещо издиша - мотивацията на главния злодей беше доста изненадваща, и според мен не трябваше да поставят Полицейска История като заглавие - Семейна История повече щеше да му приляга. Джеки показа пак сериозна роля, но не беше на висотата от Shinjuku Incident, за жалост.

Имаше добри попадения, като цялостното развитие на самата история, дори и неизбежните бойни сцени, но това което отличава този филм от останалите е солидното развитие в героите и тяхното взаимодействие с останалите - имаше напрежение, имаше известна доза драма, която допълнително внасяше тежест върху главния ни герой - този на Джеки.

Феновете, които очакват типичен Чан филм, ще останат разочаровани - няма ги светкавичните реакции, каскадите, смешните моменти - тук всичко играе на една по-сериозна нота в голям оркестър, където последните щрихи малко звучат като изсвирени от аматьори, вместо изпълнени от професионалисти свирили до този момент.

И все пак си остава добро попълнения във филмографията на дядо Джеки. Нетипичен филм за него, но изигран доста добре.

8/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...