Jump to content

Lost Days (2014)


Recommended Posts

spacer.png

 

Lost Days (2014)

Страна: Япония

Също така известен като: Rosuto Deizu

Година на излъчване: 2014 – Януари – 11 до 2014 - Март – 15

Време на излъчване: Събота 23:10-23:55

Формат: Renzoku

Жанр: Съспенс

Канал: Fuji TV

Епизоди: 10

Режисьор: Keita Kono, Junichi Tsuzuki

Субтитри: Английски

 

 Участват:

Koji Seto - Yuta Shino

Anna Ishibashi - Miki Sakurada

Reina Triendl - Rinka Sasaki

Ryo Yoshizawa - Natsu Takano

Fujiko Kojima - Mana Fueki

Ayaka Miyoshi - Satsuki Tachibana

Ren Kiriyama - Wataru Sakurada

 

Резюме: Група от седем студенти принадлежащи към един и същи тенис клуб, рещават преди дипломирането да предприемат пътуване до заснежена планинска вила през зимата. Въпреки, че всички от тях изглежда се разбират добре, скоро скрити тайни излизат на повърхността. Yuta Shino (Koji Seto), хладния и брилянтен президент на клуба, е влюбен в Miki (Anna Ishibashi ) планираики да разкрие чувствата си на езкурзията. Но нещата не вървят както е планирал вместо това той научава, че Miki е във връзка със най-добрият му приятел, веселия Takano Natsu (Ryo Yoshizawa). Когато сърцето е разбито и ревноста освободена, седемте приятели се озовават в конфликт водейки до неочаквано убийство...

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах серията. Май избързах, понеже видях субтитрите и най-вероятно скоро ще има английски превод, но не се стърпях и всъщност епизодът се оказа доста интересен. Ще видим как ще се развият нещата нататък, но без съмнение заформиха любопитно начало. Започнаха с усмивка, но на финала се разбра, че всеки има тайни от другите, които едва ли ще се окажат най-лицеприятни.

 

За капак, научиха по телевизията, че в района се издирва престъпник. За момента най-подозрителен е героят на Ренн, който се промъкна неканен (макар къщата да е на семейството му) и въпреки това спечели симпатиите на всички с надеждните си постъпки.

 

Сето е много скромен. За сметка на това, Рьо какви изпълнения прави! Мисли си, че като става пълнолетен тази година, всичко му е позволено. Хаха! Момичетата са приятни. Харесва ми, как са подбрани, а главната даже има лека прилика с Джури Уено

Впечатли ме и музиката. Един дамски рок квартет се е заел с оупънинга - Akai Koen. Песента се нарича Zettai Teki na Kankei. Различно рок звучене можем да чуем от тях.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Действието продължава да върви занимателно. Имаше сериозен конфликт между героите, който за момента е потушен, но не се знае, дали напрежението няма да ескалира отново.

 

Подозирам Ренн за момента, но и Сацки е много странна. Какво цели с изпращането на записите? Да разкрие истината, или нещо друго?! Подбудите й все още са загадка за зрителите.

 

Добре, че вече облякоха с топли дрехи Нацу/Рьо-кун. В този студ с какво якенце беше тръгнал в планината. Че и рожден ден му празнуваха. Като по поръчка.

Появиха се субтитри на първите 2 серии. Чакам четвъртата да излезе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина добре започна, да му се не нарадваш:) Актьорската игра за разнообразие (визирам няколко последни японски продукции) е естествена, може би защото идеята на сценария е всеки да има нещо друго наум и да лъже останалите :28558: Задържат интереса, няма излишни тъпотии, героите са си с характери. Дотук съм доволна с едно малко изключение:

 

 

Ако през нощта в горно нанадолнище и средата на нищото някой ти реже централния кабел на тока, нормално ще е всички да са дооооста по-притеснени... Особено ако са чули по новините, че из района обикаля убиец. Нехайствотоим по въпроса тип "А, имаме си свещи... опаа, и токът се оправи! Всичко е наред" ми се струва противоестествено. Представям си себе си с приятели в подобна ситуация - щяхме да разискваме на по бира възможните варианти кой е резнал кабела и да не излизаме навън без тежък предмет в ръка...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз изгледах 4 серия. Вече става много интересно. Напрежението рязко се покачи, понеже приятелите започнаха да се съмняват един в друг и в последната нощ в хижата, преди да си тръгнат, стана страшно. Изнесоха действието извън къщата, което позволи на съспенса да се появи по-осезаемо.

 

 

Даа, страшничка си беше случката с тока, но май само Шино се поусъмни в светкавичните способности на баткото. Обаче той нали е винаги тактичен и внимателен, не искаше да притеснява останалите. Освен това, два пъти се опита да влезе в тъмната стая, но така и не му позволиха.

Мислех, че Сацки е пращала съобщенията на Шино, но тя не потвърди това съмнение, което означава, че само батко Рен го е направил. Той има някакви замисли в главата си и очевидно Мана е наясно с тях, понеже го съветваше да действа и да разкрие някаква истина. Съмнявам се, че той е въпросният убиец, когото полицията търси, но до този момент не са включили ново лице в историята, а по правило виновникът винаги е сред показваните герои (не че не може да има изключения).

Върти ми се в главата и още нещо. Ами ако се окаже, че не е истински брат на сестра си?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох. никога не съм гледала нещо с ужаси, и то японско... ма никак не е зле. Уж да разпуснат, пък то...

Още съм на втора. По късно по-подробно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на ми е интересен  този сериал и ме заинтригува с тайните на някои от тях

и с тези сложни взаимоотношения между седмината. И както каза ксексе те

 

 

доста спокойно приеха това с тока. В такова пусто място да видиш, че кабела на тока

е отрязан, това си ужасно стряскащо.

 

Чакам превода и на останалите две излезли

серии, но дали да не ги погледна  и без субтитри?!Човърка ме от вътре любопитството :up: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах пета серия.

Никой не знае, как ще се развият нещата и как ще реагират отделните герои на това, което може да се случи. 

За момента няма страшни събития, но атмосферата, музиката и последните действия на някои персонажи, подсказват близка заплаха.

 

 

Уоу! Ринка направи изненадващо признание на Мики! Хаха! Нещата са много по-оплетени, отколкото изглеждат.

Батко Рен показа лошата си страна. Вече чухме първото съмнение, че той може да е убиец на висок глас. 

Малката Сацки голямо дяволче ще се окаже. Настоя, че не е изпращала мейлите, но и Уатару отрече. Кой тогава го е направил? Или някой от двамата лъже? Вярно, че Шино ги попита, но се довери прекалено сляпо на отговорите им.

Не знам, каква роля ще изиграе Мана нататък, но до тук тя се явява балансьор в отношенията между останалите.

Изглежда ще бъде много трудно да се измъкнат от тази къща. Точно когато трябваше да си тръгнат, ключовете от колата мистериозно изчезнаха.

Щеше ли Уатару наистина да ги пусне, ако бяха тръгнали, без Мики?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо, но след като прочетох резюмето и коментарите се сетих за White Christmas. Седемтте приятели; действието се развива посред зима в планината; убиец; недоверие, съмнения и тайни - все допирни точки. Казвате, че няма преиграване и актьорската игра е добра. Чудя се дали в скоро време, някой би искал да се заеме с българския превод. White Christmas ми хареса, това щом е японско вероятно е изпипано и ми се иска да го гледам, но рядко се навивам, когато има само английски букви. Както и да е, аз ще почакам малко, пък ще видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро напомня Blizzard, който така и не беше качен никъде. Тук се опитват да залагат повече на романтичната нишка, успоредно със съспенса и мистериите. Доста различен е и въпреки че за момента странят от прекалено шокиращи събития, не се знае, как ще развият сюжета до финала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се струва, че в стаята на Уатаро

 

 

няма да открият нищо освен портрети на Мики, с която май са в по-особена връзка... Имам някакво натрапчиво чувство, че сценаристите нарочно го изкарват по-подозрителен, за да ни изненадат накрая с нещо неочаквано.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В осма серия се случи това, което чаках да стане във всеки предходен епизод.

 

Напрежението ескалира точно, след като един от героите видя въпросната рисунка. Тя естествено остана загадка за зрителя. Какво ли толкова има на нея, че да подейства по такъв начин на Сацки? Едва ли този шок беше само заради един портрет? А и до този момент Уатару постоянно замазваше картината от ярост. Струваше ми се, че от нея е останало единствено голямо петно.

За специалното отношение към сестра му се досетих още в началото, а тук дори Шино му каза в очите, че не гледа на Мики като на сестра. Може да не й е истински брат. Все още нищо не се знае. Само заплитат, без да разплитат.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уатару толкова крийпи са го направили, че

ако наистина той е убиецът би било безумно очевидно. :(

Надявам се да се окаже, че не са кръвни роднини с Мики, поне една идея по-малко ужасно да е, защото според мен наистина е болезнено привързан към нея. Чудя се дали въобще ще свържат убиеца в гората с нашите хора, може да е просто параван, за да ни държи в съспенс

 

 

Edit след като гледах спойлера от официалната страница: 

Мики? Мисля че Мики е забъркана и че е възможно не само братчето да не е съвсем в ред. Но - ще видим.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стигнахме и до първите жертви, макар и чак в 9 еп... Малко като 12-годишни се държат тия студенти

 

 

Намират труп и вместо да се обадят в полицията, казват на останалите, че "Сацуки си е тръгнала сама". Разбирам, че Шино прикриваше Мики, дори съм склонна да приема, че и тя е прикривала някого. Но след като всички разбраха за казуса, никой да не се обади на ченгетата?! WTF?!

 

 

Иначе съм доволна, интересно се развива действието.

 

Хаха, а рекламата на Нисан беше супер идиотска :28558: Явно са решили да върнат на мода техниката на рекламния сапунен сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даа, оставили са кървищата за финал. Тази седмица е последният епизод. Надявам се най-накрая да разберем, кой какъв е. Действието доста се забави. Докато се случи завръзката, оплитаха и заплитаха и най-странното е, че все още нищо не са изяснили.

 

Ако убиецът не е Уатару, аз залагам на Мана.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък имам чувството, че

 

 

Уатару знае кой от компанията е опасен и безумните му интриги и подслушвания дотук са били с цел наистина да опази Мики. Все пак трябва да ни изненадат с нещо, като обърнат картите, нали ;) Не може най-очевидният "злодей" да излезе убиеца накрая. Когато Мики хукна след Сацуки, батко веднага й се обади нервно-разтревожен да я пита къде е. А и той беше казал на Рика в колата "Всичките сте ужасни", явно знаеше за какво говори. Имам някакви подозрения за Натсу, просто защото изглежда уж най-наивния борец за правдата (освен Шино, който обаче неприкрито се показва по-умен), а и Уатару все трябва да е имал някаква причина да го залости в барачката така безпардонно. Рика няма да се учудя да е хванала гората след Сацуки, просто за да проведе задушевен телефонен разговор с клуб "Парадайз". Но това не обяснява защо си преряза вените... Мана може да направи куп глупости за Уатару (включително да убие Сацуки), но не вярвам да е споменаваният по радиото убиец. Както и не вярвам да са го пуснали това споменаване във филма просто ей така.

 

 

Абе добра игра за ума образуваха, чуденките продължават да се сипят ;) Кефят ме японците как успяват да развият страхотни образи и заплетени истории в кратки епизодчета по 20-на минутки:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бинго! Първата част на твоите размишления звучи много приемливо и логично.

 

Уатару е прекалено очевиден, за да е виновен. За Нацу не си бях мислила, но при положение, че поведението му е било за прикритие на истинската му същност, тогава да. 

От друга страна, когато Уатару го заплашваше, той изглеждаше изплашен и изнервен. 

Ами ако човекът има съучастник? Кой преряза жицата на тока в началото?

И картината. Какво има на нея? Дали не е нарисуван убиецът?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах (отново) страницата на сериала и доста хора залагат на

Нацу, може би защото на него наистина най-малко внимание обърнаха. Но това, което ме гложди е, че нали уж убиецът е избягал от местопрестъплението точно преди нашите хора да стигнат хижата. А те тръгнаха от града. Вярно че Нацу закъсня (и беше без багаж, кой прави така ?!). Но как ще напаснат този детайл от историята? Или въобще ще се опитат ли да вместят и убиеца от радиото.

Ако хипотетично има най-голям шанс убиецът от радиото да е Уатару (понеже всичко пасва - времето, неочакваната му поява в хижата, крийпи поведението, това че само той следи развитието на историята с престъпника по радиото...), то дали няма да има втори убиец сред нашата групичка?

Шино би бил още по-''сензационно'' решение, но ме съмнява, Уатару специално го предупреди още в началото. Рика я изключвам засега. Мики ми е ужасно неприятно съмнителна. Ако все пак предположим, че Уатару се опитва да я предпази, значи има друга заплаха.

 

 

Нямам търпение да приключа историята, изгледах каквото беше излязло до вчерашната серия за един следобед, а сега се налага да чакам. След тази история отчаяно ще имам нужда от Рен Кирияма в някоя бонбонеста борец-за-справедливост или Арата тип роля. Добре че момчето е снимало доста. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесна напомнянка ми вкара!

 

 

 

Бях забравила, че Нацу закъсня за срещата и цъфна без багаж. Още една причина (освен че изглежда невинен, хаха) да го заподозрем :) Още повече имайки предвид, че в японските криминалета обикновено показват всички необходими улики на час по лъжичка и накрая ги навързват, когато вече си ги забравил и си се объркал брутално ;)

 

Има всъщност и вариант Уатару да прикрива "лошата" Мики - твърде сладко котенце е тя дотук. Това ще обясни и желанието му да скрие ключа от колата и да си откара сестричката сам, далеч от евентуалните й жертви. Класически модел японска-семейна-крими-драма. А Мана може да подкрепя и двамата, защото нали са си дружки от деца.

 

Това, че Нацу е изглеждал уплашен пред Уатару, не го броя като доказателство за невинност. В крайна сметка ако наистина той е лошото копеле, играта му е да се прави на балама пред всички. Явно успешно ;)

 

Останаха трима "неопетнени" - Шино, Мики и Нацу. Всички останали имаха скрити и открити мотиви и интрижки. Е, Нацу залитна леко по Рика, но нали си имал славата на лекомислен женкар... Други провинения до момента няма.

 

 

 

Чакам го с нетърпение следващия епизод. От доста време не бях любопитствала за сериал толкова, че да гледам новите епизоди без превод. За мое щастие диалозите са достатъчно простички и логично свързани за жалките ми познания по японски :28558: Мана говори мега-разпалено и бързо, на нея ми е най-големия зор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би вие имате по-обективен поглед върху историята, понеже сте я започнали, когато бяха излезли повече серии. А аз я гледах успоредно и всяка седмица чаках да се случи най-лошото. Изненадите явно са оставени за края. Като нищо, може и да не ни дадат всички обяснения и подробни отговори. За една серия, какво по-напред?

 

Има и друго странно. Освен, че закъсня за срещата и беше без багаж, Нацу не беше подходящо облечен за планина.

И аз погледнах дискусията в адикса. Там следващият заподозрян, след прекалено очевидния Уатару, е Мики. Обаче, ако изходим от идеята, че тримата герои са играли райдъри преди, значи някой от тях ще трябва да се трансформира до неузнаваемост в последната серия. Не изключвам възможността, Ринка да е убила Сацки, по нареждане на Уатару, например.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...