Jump to content

King's Daughter Su Baek Hyang (2013)


Recommended Posts

sbh3.jpg

 

Off Topic

photo353859.jpg

 

King's Daughter Su Baek Hyang


Жанр: Исторически, Романтичен
Държава: Южна Корея
Епизоди: 108
Излъчен по: MBC
Година: 30 септември 2013 - 14 март 2014

Субтитри: Английски

В главните роли:
Seo Hyun Jin като Soo Baek Hyang
Seo Woo като Seol Hee
Lee Jae Ryong като King Moo Ryung
Jo Hyun Jae като Myung Nong
Jun Tae Soo като Jin Moo
Myung Se Bin като Chae Hwa

 

Сюжет: Драма, изобразяваща живота на Су Пек Хянг, дъщерята на крал Му Рьонг,

и бурен период от историята на Пекче...

 

С български субтитри: :subs: :click:
С английски субтитри:  :click:

Онлайн с английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Онлайн с руски субтитри: :click:

 

Личен коментар:

 

Направи ми впечатление с добре заснетите сцени. Върви малко като приказка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех защо почна почти нищо да не се случва в един епизод... то тези епизоди по 30 минути не знам откъде ги измислиха. Seo Woo играе много добре Сори... малко трудно се намира такъв образ в корейските сериали в една от главните роли и може би затова ми харесва. Джинму е също доста необичаен образ. Солнан и Муйонг пък са олицетворение на клишето за главни роли в корейски сериал. Може би ми е омръзнал вече този "колективизъм", който налагат в ролите и малкото разнообразие в този сериал му дава свежест по мое мнение. Винаги съм се чудил в повечето корейски сериали как главния герой никога не може да направи нещо сам, винаги е съпровождан от помощници, компаниони и всякакви такива, как винаги се харесва от всички и се държи добре със всички, а дори и да не се държи добре това някак не прави впечатление на никого?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз му изгледах първите 10тина епизода. Зарибяващо е, като повече корейски сериали от този тип.  Тези 100 епизода ще са около 50 реални, заради 30 минутните серии. Аз никога не се задоволявам само с един епизод. Дори вече да ми се спи, той свършва на най-интересното и пускаш уж само за малко следващия, пък и той взема че свършва. :)  Засега нямам мнение, просто се кефя на атмосферата и на играта на актьорите.  Ти на кой епизод си?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го гледам отначало, следя го с излъчването на сериите (74 епизод). Бях пропуснал 20-на епизода в края на миналата година, но след това си наваксах. Хубавото е, че излъчват 5 епизода през седмицата и можеш да ги изгледаш събота и неделя.  Май и ти си го загледал заради Seo Woo :D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, заради нея го открих. Toва не може да остане скрито. :D Но интересното е, че отново я виждаме в някакви странни отношения със сестра си. След върховната тъпотия Glass mask, където тя и сестра и близначка се опитват да се убия, преди това в Cinderella sister пак сестра и я тормозеше... Като че ли и тука ще има нещо такова. Интересно дали тя има някаква сестра в реалният живот и дали се мразят.   :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оо тук е много зла, но в същото време много тъжен персонаж. Seo Woo определено може да играе такива роли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уф, толкова брутална сцена като тази от края на 15-ти епизод отдавна не бях гледал. Направо ме отказа да продължа напред снощи, макар че ми беше интересно какво ще се случи. И аз като главната, сега се надявам да е било просто един лош сън. Май ни разглезиха напоследък и отвикнах на суровата и първична корейска бруталност.  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова много исках да я видя в лоша роля, защото все я съжалявах когато е добра. Много я мачкаха и т.н., обаче какво стана, че тука я съжалявам двойно повече? :) Много и се радвам, добре се справя засега.  Отдават и се тъжни и прецакани герои. 

 

А този Кучон е жив нали? :) 20 пъти го несекоха с меч, през кръста, през лицето, през гърба, 5 пъти го намушкаха.... Но съм сигурен че е жив! :D Не е като тия съседските момчета, едно нарязване и падат мъртви. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбра ли се вече колко серии ще е това?

 

Аз ги настигнах излизащите и току що изгледах 100-ната. То не си е работа така да гледаш по 30 мин, цяла гавра си е. Тука много финно сценаристите ти пускат по лъжичка разкрития, така че да ти поддържат интереса. Въпреки че темпото спадна, пак е интересно.  Историята е малко изтискана от книгата с клишетата - кой на кой е брат, кой сестра.... невъзможна любов, ама не било така щото били разделени при раждане... знаеме ги тия вече.   :) Но ги признавам имат талант да разказват една клиширана история, щом ми е интересно и чакам с нетърпение новият епизод. 

 

Со У е истинско змийче тук. От тия дето те нахапват, пускат си отровата, но не те изяждат, а те оставят да се гърчиш. :)  Харесва ми също и актрисата дето играе Солан, много добре се справя и й отива ролята. И разбира се, най-яката кралица в корейски исторически сериал. :D Страхотен образ е тая кралица, как я измислиха не знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свърши сериала. 108 епизода. Малко набързо го приключиха, защото е бил плануван първоначално за 120. Аз съм доволен от завършека.

 

Хепи енд за Seo Woo все пак :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно са го привършиха набързо заради спад на рейтинга.  Не съм много голям фен на пълнежа, но ми се щеше да им се порадвам на героите още малко. Хубаво свърши и доста приятно си прекарах докато гледам.  Не е нещо велико или уникално, но на феновете на този тип драми ще им допадне. Много добре балансираха откъм интриги, така че да не усетиш кога минава времето.  Макар да няма някакви големи мащабни военни битки, всичко беше добре заплетено и компенсираше с дворцови интриги, герои към които се привързваш и хубава атмосфера.  :)

 

П.П. Колкото до Со У, след тази реплика от последния епизод, мисля да я оставя още известно време на аватара си. Призна си, че е демонче. :D

 

754582.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм гледал драмичката,но този кадър дет го е постнал Демона ми направи не само денят ами направо седмицата. Адски готино се е получило. Демоне,най-после сродената ти душа си го призна. Отивай и си я вземай вече,стига си и се възхищавал само пред монитора. Грабвай девойката и я носи в  Софето. Специално ще дойда за сватбата дори и да не ме поканиш :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ахаха, бая ме разсмя и ти. :D Щял да идва непоканен... Ти ще си ми кум бе! :P Още догодина отивам да спася принцесата от Сеул и да я докарам в София.

 

Шегата на страна, ама като се замисля, май повече и се кефя като на по-малка сестра. Да знам, безобразен съм, но и нейните роли са едни...Голямо сладурче и в тази драма. Е, поне от време на време. :) Надявам се да и дават някоя по зряла роля, да покаже повече сексапил, стига е играла 20 годишно момиче. Стана на 29 вече. Обаче и на нея не и отива. Много е смешна в този клип

Разбрах че ме кефи и като преиграва (тука не толкова колкото във втората половина на Glass Mask), което вече е притеснително.   :28558: Сега ме подсетихте да проверя дали са излезли субтитри на онзи хорър филм с нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По добре не го гледай,че ще има да трепериш да не й се случи нещо лошо. Аз така бях с моята мома в  "The Cat" .  Инак на  мен тъкмо ми се гледаше някакво ужасче и май това ще е изборът ми :)

Много е готинка в клипчето дет си го посочил. Радвам се,че ще съм този дето ще я носи към олтара :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 17.12.2016 г. at 19:48, CToTaKa написа:

 

 

Като гледам тоя клип към днешна дата ми се струва, че е нереален. Първо, че Jo Hyun Jae не изглежда, както във филма, а съвсем млад, второ Seo Woo - с тези дебели джуки разсейва и не изглежда убедителна в сцените на твърдост и упорство. Аз съм 60 - годишна баба и през цялото време тези не естествени устни ме дразнят. Даже в музикалния клип който сте публикували преди години през цялото време е в далечен план лицето и, явно и операторите  и режисьорите са бели подразнени от изгледа и в анфас, а за профил да не говорим. Филмът си има кусурите и те са повече от сценаристите - на места така се виждат белите конци, че не е истина - но кой го интересува, че кралската дъщеря ще отиде да провали плановете на политиката на баща си от ревност - не, а от злоба, че не тя е кралска дъщеря, а дъщеря на ням; кой го интересува, че образа на кралицата е създаден прекалено детски, факти няма, даже ако се обърнем не към историческите факти, а от отразена история във филми от същото време, но това е относно сценаристите.  Филмът са си го сглобили добре, аз съм на 45 серия - което е около23-та, но това е второто ми гледане - първия път беше преди около 5-6 години и го гледах с български субтитри, но сега не можах да го сваля и го гледам онлайн с руски. Тогава го считах за любовен, той пак си е такъв, но тогава гледах безразборно, докато миналата година не реших, че ще изгледам историческите филми хронологично, за да си сглобя филмовата история за Корея - т.е. историята на Корея през филмите. Бях го отписала тоя като исторически и си го имах като любовна драма на  историческа тема и той си се оказа пак такъв, с потвърждение на някои исторически факти, докато не чух репликата в един от филмите - за  доста по късен период репликата, че "тук се е родила Су Пек Хян". Това ме накара да се върна към тоя филм и ако тогава не съм се подразнила от "дебели джуки" сега тоя филм ще го запомня с това дразнение. В 2014, когато сте написали първия си пост може и да сте се радвали на актрисата, може и днес да и се радвате - действително образа на персонажа е различен от клишето на "сестра и", актрисата е добра като актриса и глупава жена или момиче тогава да се напомпа така грозно, че дори когато трябва да свие устни от злоба е ужасяваща - за тоя характер на образа и отговарят тънги почти не забележими устни - да гони я съвест, гузна е, но и коварна, не тя не е коварна, тя е озлобена, тя завижда от това, че е дъщеря на ням, тя не знае, какъв е баща и какъв е той, който до последно защити нея, а не сестра и въпреки, че с голяма любов отгледа и нея. За този образ трябва друго лице, визия, но тук тя/актрисата/ е звезда и "тайния" път на продуцентите се е намесил. Така аз виждам нещата. Чудех се на кого да изкажа мнението си, защото в руските коментари нещата са потресаващи и няма смисъл да пиша, но вашите коментари особено на историческа тематика ги следя с интерес и тук да видиш - почти само ваши коментари. Извинявам се за дългия пост, но Вие ми се видяхте подходящия събеседник на темата.  Извинявам се за причинената досада.

С тези устни, тази актриса разваля играта си, колкото повече серии минават, толкова повече се убеждавам. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 16 часа, mary21 написа:

Къде мога да го гледам онлайн 

С български субтитри не намирам къде може да се гледа онлайн. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...