Jump to content

Kamen Rider Gaim (2013-2014)


ukio

Recommended Posts

spacer.png

 

Kamen Rider Gaim

(仮面ライダー鎧武(ガイム), Kamen Raidā Gaimu)

Излъчване: 6 октомври 2013 - 2014

Държава: Япония

Телевизия: TV Asahi

Епизоди: 47 (всеки по 24 мин.)

Субтитри: английски, вградени

Режисьор: Рюта Тасаки

Жанр: токусацу (истории за супергерои, в които има специални ефекти)

Начална песен: "Just Live More" by Gaim no Kaze
Wiki

15-та райдърска хейсей поредица

Основни фрази:

Raidā Sengoku Jidai

Kimi wa kono chikara, dō tsukau?
 

Актьорски състав

Сано Гаку - Казураба Кота (Kamen rider Gaim)

Ютака Кобаяши - Кумон Кайто

(Kamen rider Baron)

Махиро Такасуги - Курешима Мицузане

Юки Кубота - Курешима такатора

Гаку Мацуда - Зак

Саку Момосе - Пеко

Ацуши Ширамата - Рьоджи Хасе

Рьо Мацуда - Хидеясу Джонучи

Юге Томохиса - Кийоджиро Бандо

Юуми Шида - Маи

Йошида Метал (басист на рок групата Ninjaman Japan) - Орен Пиер Алфонсо (Камен райдър Браво)
Рен Озава - Ратто

Аоки Цуненори

Гост в еп. 1 - Хироми Сакимото

 

История

В света на Гаим гигантската корпорация Yggdrasill е завзела всичко наоколо и принуждава хората да се чувстват като в jōkamachi (крепостен град). За да избягат от това усещане, младежите формират денс екипи, наречени Beat Riders, които да доставят радост на останалите хора. Широка популярност получават и Lockseeds, използвани в Inves Games. Кота Казураба е бивш състезател в Бийт райдърс игрите, който в ключов момент от живота си научава, че Inves и Lockseeds произхождат от друга реалност. Именно там той открива заветния райдърски колан, който му позволява да се превърне в Камен райдър Гаим.

Все още ми е непълна картината на този райдър. Изминали са само две серии. От това, което се очертава, виждам, че между героите на Сано и Ютака ще има голямо съперничество. Кайто е отличен състезател, освен това е човек на честта, държи всичко около битките да е изрядно и честно. Името му ме препраща директно към Камен райдър Диенд. Усещам някаква интересна прилика между двамата (разбира се, не физическа).

При появилата се картина, не виждам кои ще бъдат негативните персонажи. Дали героят на Ширамата ще се превърне в чудовище? Смея да си го помисля, понеже той е Д2 представител, а в последните няколко райдърски приключения нашите хора от Уатанабе все злодеи играят.

Любопитен ми беше и Юки, образът на Хироми Сакимото, който се появи в първата серия и мистериозно изчезна в паралелния свят. Надявам се да разкрият повече за него в останалите епизоди!

Inves - финален етап от развитието на животните в този свят

Изводът: Сано е готин, но Ютака е още по-готин, а Юки ще го раздава cool. Махиро е слабак, но според мен още в първите епизоди ще видим цели 4 райдърски преобразявания.

Женските образи не ме вдъхновяват.

 

Линк

 

 

Ютака Кобаяши се превръща от Принц на тениса в райдър. И той следва стъпките на предшествениците си: Сето Коджи, Казуки Като, Рюки Такахаши...

 

Мацубара Нацуми от AKB 48 споделя в своя блог по повод стартирането на новите току серии на 6 октомври:

" И моят колега (използва думата co-star, което по-скоро означава, че играят някъде заедно) и приятел Кобаяши Ютака-кун е Камен Райдър!!! Той казва, че винаги е искал да бъде част от сериите, следователно една от мечтите му се сбъдна!"

 

spacer.png

 

 

 

b4c49af44d63eb3e.jpg

7a1cd53625365f34.jpg

9fe3440f758eb6bf.jpg

31ba0a3864cc8108.jpg

556a98ddff3c4c00.jpg

c140a62239bc8abf.jpg

00256ebfa2372972.jpg3e5a5b8a415187ad.jpg

81b11e1a8831ad3d.jpgbceb63f2677317f1.jpg

5ea3fee5788de644.jpgd721a96e0ff67c28.jpg

d29b49ae70626526.jpgf6b62179686dc8f1.jpg

41e5bc40a63d11cc.jpg

С Рьо Мацуда, който също е включен в каста, но неговият персонаж още не се е появил в действието. Това затвърждава тенденцията в последните току серии да се включват все повече театрални актьори

a2c83c62951aeb36.jpg

Ацуши и Ютака могат да бъдат много полезни за действието, ако сценаристите им позволят

d3c1d3de512374cc.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо, в третата серия се получи необходимият тласък на историята и започна да става интересна! Не стига че имахме нов Хеншин (райдър Барон пръв се отключи за думичката, но какъв беше този банан, който му падна върху главата?! Голям смях е преобразяването!), ами паралелният свят сякаш издаде част от своите тайни.

 

Мисля, че за момента използват Кайто и Кота като опитни зайчета. Мистериозният продавач на колани сякаш целеше именно това, да провери какво могат новите джаджи. Според мен този човек е изпратен от корпорацията, чийто представител ще излезе героят на Юки Кубота.

 

Ширамата отново се появи, но този път видяхме и лидера на неговия отбор. Още едно сценично име в каста - Рьо Мацуда. Каква ли роля ще изиграят тези двамата в историята? Надявам се да им измислят нещо завладяващо!

Махиро също ми става симпатичен. И него ще го правим райдър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 4 епизода - 4 райдъра! Малкият Махиро си показа зъбите. Хареса ми как героят му се променя постепенно. В началото създаде впечатление на объркана и ранима личност, но сега, нещата се преобърнаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, успях някак да догледам излезналите епизоди до момента (да живеят смартфоните и безплатния интернет в университета, хахах) и мога само да кажа, че засега не е баш това, което очаквах от Уробучи Ген. Прекалено наивен ми идва, като знам Ген на какви неща е способен.. то вярно, че аудиторията му е друга, вярно, ма все пак се надявах на един-два пласта по-сериозна атмосфера. Първи епизод някак ме залъга, че нещата може да се върнат към времето на Рюки и Кабуто.. ма оттам-нататък.. прекалено комедийно >.< То хубаво, комедийно, хубаво, ма.. дори комедията му не е комедия.. за 8 епизода да съм се засмяла веднъж-дваж само, останалото ми се стори супер форсирано.. а такива най-ги мразя!!

 

Признавам, ако не бяха Ютака, Махиро и Юки (колкото и изтъркани до дупка да са героите им за момента) , досега щях да съм го зарязала в indefinite hiatus, както направих с W и Wizard.. .. Но.,,, японците, извадиха скрития си коз към 6ти епизод. Само като чух гласеца на Аг'ри и се разтопих на място, ахахаха. Страхотно ме изненадаха с появяването му като проферсор Рьома. Така че.. поне засега този райдърски сезон е спасен. Нямам търпение да видя двама от любимите ми Атобе в комбинация!! *потрива доволно ръчички* XD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо, вярно ли Аоки? Аз съм забила на 6-а серия и стоя там, но заради Аоки може да дръпна напред. 

Права си за всичко, което казваш. Единствено Ютака ми привлече вниманието в началото. Той все още има голям потенциал и очаквам да покаже много повече. Другите също загатнаха интересни персонажи по-нататък. Обаче плодовете, които им падат по главите, правят цялото райдърско преобразяване нелепо и смешно. На съвременните деца (особено на япончетата) едва ли ще им се понрави това вдетиняване, нищо че сетай и току актьорите се появяват заедно в Hero vision. 

Странното е, че все още не откривам истинският съперник, с когото ще се бият главните. Едва ли това ще се окаже героят на Юки Кубота.

 

Иии, не мога да мина, без снимки. Убийствени фотосесии правят. А какви забавни фотоси качват от мобилните си телефони! Хахаха!

 

 

a7211aa7de46f183.jpg

Чета един пост на фенка, която е гледала нов стейдж с Ютака. Успяла е да се снима с него и да си разменят няколко думи. Пише, че той е много дружелюбен, макар и зает.

1b83e88adf15516d.jpg

86fd23812998f6b3.jpg

d97d45544578b39b.jpg

HERO Vision 50 - cr: motomimost

 

 

Пак щях да забравя, но онзи ден попаднах на интервю с Ютака, в което признава, че е имал прослушване за ролята на Марвелос на мястото на Озава Рьота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей богу..голяма манджа с грозде тука! xD Викам си айде за шоуто да го видя и това що за стока е след като преди време не можах така и да завърша едно токусацу. Примами ме най вече онова русото от постера, понеже ми се стори симпатична актриса и това, че костюмите тук приличат горе долу на нещо. Пускам си първи епизод, някви тийнове денсят, един съмнителен чичка опитващ се (неуспешно) да се вплъти в ролята на MC анонсира някакви битки със странни същества, които излизаха от компютърно-анимационни локви с цип (srsly? много по добре щеше да е ако не бяха слагали тоя цип все едно излизат от нечий панталон тея гадове).  Нашият човек се адаптира добре към ъпгрейда, даже прекалено добре...размахваше си мечовете все едно цял живот това е правил, а само до преди 5 минути разнасяше къри! Колкото до самите мечове тоя оранжевият сигурно не можеш да си отрежеш и парче сирене, толкова тъп ми се стори, аз лично като малък имах една спласмасова сабя подарък от един панаир дето изглеждаше по-добре. Виж другият по приличаше на нещо, оказа се и че се сглабят в последствие се и пауъръпнаха след като се появи русото маце, което се оказа май май оная брюнетка с плитките...

Като изключим тези неща, които всъщност бяха очаквани понеже не е като да не съм запознат с жанра, а и съм гледал цял филм и то в олстарсинклудед стайл, който не беше лош, сюжетът тук и това, че главният тепърва би трябвало да се обособява като герой, след като явно е бил кръгла 0-ла досега (нека всички продавачи на къри по света ми простят :'( ) си е предпоставка за развитие. Айде може да преглътна всичките си претенции и предразсъдъци и ще се хвана и аз тук ама няма да коментирам освен ако не е за нещо наистина хубаво за да не ви развалям повече темата с рейдж постове или некви други простотии от форумният ми репертоар. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само 12 секунди екранно време за Сенгоку Рьома. Срамота!

Коментирай си на воля. Това им е хубавото на райдърите. Дават ни свобода да обсъждаме, да ги хвалим, хулим и поучаваме.

Тази не е най-изпипаната история до момента, признавам. Според мен трудностите идват от желанието на сценаристите да измислят нещо ново и невиждано досега. Иска им се вероятно да преобърнат сюжета и да го представят по съвсем различен начин. Набива се на очи, че понякога сериозно се отклоняват от утъпканите пътеки и конструкцията на предходните сезони. Дано да е за хубаво!

Комбото Кота-Кайто ми допадна, обаче не знам, какво да мисля за Банана мангото на Барон. Поне имаше напредък с историята на един от героите. Разбрахме и нещичко за миналото на града.

Банана манго вече е специалитет в сладкарниците. Хахаха!

1007565404190232.jpg

Ах, Мичи голямо дяволче ще излезе. Не само, че сви lock-а от брат си, но показа, че и в преговорите го бива. Колкото е кротичък и уважителен, толкова е непредсказуем и съобразителен.

Сингълът към оупънинга излиза на 11 декември. На 14-и ще се появи нов филм с Wizard. 

 

 

9b1677f283addf96.jpg

Двамата недоволни сръдльовци - дали Гайм ще привлече и тях за приятели?

5daa9e4d5b66776f.jpg

f38f4fe49343f3cc.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изкретах си до 5-ти еп като пич! :D Тва било голям смях! Как им е хрумнало да правят тея плодови истории грам не знам...Като се замисли човек обаче тва си е вярно доста странна, но от друга страна уникална концепция с доста вариации. Всеки плод си има някакви екстри и ако някой от тея райдъри посъбере повече локове може да изготвя доста интересни стратегии с/у враговете си. Или поне аз щях да избера този подход ако бях сценарист.

Като цяло мисля, че ще мога да изтърпя до края, а и под наглед несериозният сюжет се усеща, че японци са го правили. Вмъкват поуки и нравоучения както винаги и ако се замисли човек тва си е доста подходяща поредица за подрастващи. Примерно лекцията дето изнесе сестрата на Коута за спечелените с труд пари и изобщо ползата от това да работиш и допринасяш за обществото беше доста приятна изненада за мен. Също така приятелският дух в тея денсъри от Гейм направо прелива от лентата! :D

От всички досега най ми допадна образа на лидера на Барон, тоя Кайто. Смисъл човека беше издокаран едва ли не като антагонист, но пък амбициите и ламтенето му да е най силният ми изглеждат най реални от мотивите на останалите дето се появиха. Не знам защо, но такива герои винаги са ми харесвали стига да не се отклоняват до точка на нетърпимост от правия път.

Коута много зле тоя човек...явно го чака дълъг път преди да стане истински герой. Не знам кво ми стана докато го гледах как цивреше след битката в странният свят откъдето взе лока с портокала като влязоха с тая Май и оня го спече здраво. Все пак евентуалната му трансформация в наистина надежден защитник на доброто си остава най голямата зарибявка от цялата работа.

Вкарали са дори прилично количество мистерии като мистериозната принцеса (?!?) изиграна от Юми, въпросното измерение с гротескните същества и плодовете, изчезването на тоя Ююя, експериментът с коланите и т.н..

В хода на гледане видях някакви реклами с тея райдъри като явно в Япония тея токусацота продават добре хич да не е щом чак кремвирши има под тяхна опека. :D Хах сега като се замислих кво ли щеше да е ако вместо плодове се трансформираха в някакви зеленчуци или колбаси...ама то щом жълъд имаше може по нататък да се появи я домат я краставица и чушка и ей я хеншин шопска салата! :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За какво са им подобни тромави трансформации? По-добре да измислят светкавичен хеншин, че при належаща ситуация преобразяването да става бързо. Тук, докато им падне нещо на главата, зор ще видят. За първи път гледам толкова смешна смяна на костюмите.

Тъкмо завърших еп.11. Включването на мосю сладкар беше най-голямата нелепица в цялата история. Не стига, че го оставиха да се размотава цели няколко епизода, ами и колан му дадоха. Сякаш шест райдъра са малко.

Сценарият ми се струва разпилян и недообмислен. Толкова много силни фигури са събрали, а не успяват да изведат способностите им на преден план и историята върви на приливи и отливи. Добре че поне оставиха Ширамата и Мацуда в играта.  

Силно се надявам да имат скрити козове нататък, за да поддържат интереса на зрителите!

П.П. Фенсървисът обаче е на ниво. Фотосесии има навсякъде. 

Cast Size winter: Yutaka&Tsune

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ау, направиха нещо много лошо с героя на Ширамата и усещам, как скоро ще го изгубим най-нелепо. А той тъкмо стана интересен и започна да разкрива голяма част от нрава си. Единствен Ширамата показа игра в последната серия, но кой знае, как ще му се отблагодарят сценаристите. Сериозно се притеснявам. Как може Ширамата, а не мосю Сладкар?! Още малко и ще се разбере, какво са му приготвили. Едва ли ще чакаме повече от 1-2 серии.

За да сподавя мъката, ето разговор между актьорите и техни приятели от Д2 и Тенимю:

 

 

От него разбираме, че вероятно ще има ново райдърско превъплъщение от страна на героя на Аоки Цуненори, който ще се превърне в райдър Дюк?

Включва Джун Шисон, когото скоро ще видим с главна роля в новата сентайска поредица и колегите на Аоки от отбора на Хьотей в мюзикъла Принцът на тениса.

  • "Shiramata :"Minna! I'll be on Kamen Rider Gaim as Kurokage."
  • D2 :"Uwooooooh that's awesome!! Do your best Shiramata!! Break a leg!! Show them the power of Shiramata!!"
  • JunJun :"Minna!! I'll be on upcoming sentai as Red Tokkyu!!!"
  • D2 :"Junjun is so cool!! We proud of you!! Junjun!! Do your best!!! Kya! Kya!! Junjun!!!"
  • Tsune:"Minna, I'll be on Kamen Rider Gaim as Kamen Rider Duke."
  • Hyoutei :"............................okay.""

    Добре. Това май е само за Тенимю отакута. Хи хи!

    credit: tumblr

Клипът на началната песен излезе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неее! Стана точно това, което си мислех. Защо? Защо трябва всеки път да ми отнемат човек от Д2?

На всичко отгоре, ни наказаха да чакаме цяла вечност за еп. 14 и 15, които могат да се гледат само тук: 

http://www.youtube.com/watch?v=H3ZCZP7U4ao&feature=player_embedded

 

Върнах си вярата в поредицата. За 50 мин. разкриха толкова загадки, че ми се зави свят. Ето това исках. Сюжет, развитие, напрежение на физическо и психическо ниво. 

Две много силни серии,

 

въпреки че Хасе си отиде безславно. Усетих, че ще стане така, а и Ширамата беше постнал снимки с цветя, които му е подарил Рьо Мацуда. Това можеше да означава само едно - краят на неговия герой.

Ноооооо, имам някаква надежда, след като прочетох, че първото име на Хасе е Рьоджи (канджито за него означава "две"), следователно той може да е втори син и да има брат, на име Рьоичи ("едно"). Ще си го чакам. Може пък да се появи.

Изясни ми се още един въпрос. Защо непрестанно виждаме толкова много райдъри на екрана? Вече имаме още трима в списъка (всички са в кюпа - и DJ-ят, и Сид), като Сенгоку Рьома все още не се е трансформирал. Самият той обаче ни разкри подробности от кухнята на корпорацията Югдорашил. Целта й е хората да се доберат до сила, по-голяма от обикновената и равна на божествената. Затова използват подрастващите като тестови обекти, за да развиват технологията на още по-високо ниво и да открият енергия, по-силна от тази на Сенгоку драйвърите (ще ги видим и Генезис драйвърите скоро). Но какво ще стане, когато тази сила се сдобие с масово производство и позволи на всеки, който пожелае да я притежава?

Съзирам в тази поредица дълбок конфликт между поколенията. Младите, които имат все още мечти и надежди са използвани от по-големите, стремящи се към съвсем други цели.

И, важна информация за изчезналия в началната серия Юя. Дали наистина той е бил първото чудовище, което Гаим уби?! Двойно повече ще ми е мъчно, ако действително се окаже така.

П.П. На 15 януари в Будокан е имало Super Hero Festival

d19ac80c7d6ac743.jpg

962d7cd44e6f6add.png

37e12ce1f10a692f.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еп. 19 изгледан. Сега пък Мацуда трябваше да се прави на смешник. Защооо?! Не я разбирам понякога райдърската комедия, ама изобщо! Въпреки това, докато си наместваше очилата, забелязах изражение на шицуджи в очите му. Мисля, че ще му отива ролята на шинигами в някой следващ Куромю.

c451ac54a1bdb7ee.JPG

В хаосa, който непрестанно създават, все още успявам да отсея важните неща. Нови райдъри се появиха. Дори Зак се трансформира (както и Сенгоку Рьома - искам да видя сблъсък Аоки-Юки/Aтобе-тачи!), за да е в помощ на Барон. Ах, Кайто! Вече схващам логиката на намеренията му. Иска да поеме цялата тежест на плещите си, каквото и да му коства това.

Има нещо гнило в тази гора Хелхейм и в следващия епизод е време да научим, какво е то и каква е причината за масовото "производство" на райдъри. Някаква шокираща гледка очаквам, въпреки че вече леко се досещам, каква ще бъде тя.

Встрани от всичките несгоди в дорамата, Ютака кафе ще ни покаже готварските умения на Кайто. Новият клип предлага специалитетът на заведениято - банана шоколад със сладолед, приготвен специално от Ютака за колегите от тийм Гаим. Хаха! Дават съвет на децата да направят заедно с майките си по 1 банана шоко на 14 февруари. Било много вкусно. Има и рецепта дори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отметнах и еп. 24. За момента се движа успоредно с действието, понеже започна да става интересно. Разкриха важни неща около апетитите на гигантската корпорация, както и за гората Хелхейм. Без съмнение, скоро ще има епичен сблъсък между двамата бивши Атобе изпълнители, особено след като видях негласните "престрелки", които водеха Сенгоку Рьома и батко Такатора. Малкият Мичи също няма да остане назад. Предвиждам сериозен завой за героя му, както и за този на Кайто. Не знам, докъде ще ги доведат амбициите им, но изходът може да не се окаже положителен, поне за единия от тях.

 

 

Най-любопитното нововъведение в сюжета е появата на новите еволюирали господари на гората Хелхейм (открити от Кайто - Ютака не спира да се гордее с това в блога си). Оказа се, че в нея виреят и разумни чудовища, наречени Overload, които поназнайват човешкия език, но използват и свой собствен. Другата изненада, която ми поднесоха, беше свързана с DJ Сагара, който се появи със съвсем различно лице пред Гайм. Совите не са това, което са. Ето превод на разговора между него и двете умни чудовища.

 

 

Добри новини за героите на Ширамата и Хироми Сакимото. Хасе и Юя ще участват в летния филм от поредицата.

 

Сенгоку Рьома с Мичи и Такатора:

d9f30ac769e341bb.jpg

 

 

7c057a850acfc9a8.jpg

bb5dcd066a22565e.jpg

Не бих отказала да гледам Атаката на Цуне - хаха! Фенското въображение няма край.

7239ff9e0c116176.jpg

b876957aae59ef43.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Финалът на поредицата наближава. Гаим ще завърши в края на септември с общо 47 епизода.

В началото на октомври стартират новите серии, наречени Kamen rider Drive. Според слуховете, главната роля е поверена на 20 годишният Ацухиро Инукай, носител на Голямата награда на 25th JUNON Super Boy Contest. Актрисата, която виждам до него, е Алис Хиросе.

Още инфо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Объркала си се. Това е Сузу, по-малката сестричка на Алис Хиросе. Пише го и в статията. За нея става дума, а не за Алис. Сузу участва и в Bitter Blood тази пролет, тя беше сестричката на героят на Такеру. Приличат си двете, макар и не кой знае колко според мен, но все пак са сестри, а не едно и също лице. А този, който е публикувал статията има много поздрави от мен, защото я е направил на принципа - джаста-праста. Сложил снимка на Алис, вместо на малката Сузу.

Тия райдърски поредици сериозно издишаха, то аз и само три съм гледала, заради Кимито, Шу и Рьо отчасти. Като няма Amuse-чета като главни райдъри, не могат да ми привлекат вниманието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле! Наистина съм се объркала. Видя ми се, че не е тя, но понеже има прилика, я помислих за нея. Затова в Битъра ми се стори много по-добра като актриса. Определено повече ми харесва от Алис. Ха! Чак сега си обяснявам това странно чувство, когато я наблюдавах. Сякаш гледах две различни лица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето още подробности около новите серии, които стартират на 5 октомври. Мицуру Мацуока ще изпълнява оупънинга.

Като гледам злодеите ще са най-интересни - Шота Мацушима, Томоя Уарабино и Тайко Катоно ще се превъплътят в тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А тая полицейска нишка много ме израдва. Райдър полицай хаха. Освен това кара кола, а не мотор (да не е поамериканчен само).

Таман приключих Агито, който също е с полицейско присъствие, но главния не е полицай. Нямам търпение за тези серии.

И Гаим ще си мине реда, но първо да изгледам по старите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завърших геройски поредицата! Констатирам с нескрита радост, че след средата историята стана истински завладяваща. Така ме увлече, че нямах търпение да я изгледам цялата, на един дъх.


Ето това беше начинът да ме върнат в райдърските редици - като премислят сюжета и го направят интересен и изненадващ. Много висши разсъждения имаше до финала. Диалогът се усложни неимоверно, както и действия, реакции, трансформации и екранно време от страна на основните лица.


И тук не мина без рев. Най-странното е, че някои сцени ми подействаха дълбоко още в 36-и епизод и там дадох свободно воля на чувствата си. Виновниците за всичко това, както предполагах, се оказаха Мичи и батко Такатора. Факт е, че като видя подобни семейни отношения, се трогвам многократно. Това е то. Някои ще си помислят, че плача за пластмасови герои, но под маските си те са хора с истински чувства и мисли.


Голям потенциал имаше тази поредица и се радвам, че в края на краищата успяха да покажат много от целия този актьорски талант, който беше събран на едно място. Изключително силни фигури - борещи се, променящи се. Вече със сигурност мога да твърдя, че в Гаим доказа уменията си едно момче, което без проблем се вписва в новото поколение качествени актьори, от които тепърва ще очакваме велики изяви. Малкият Махиро Такасуги успя да направи най-дълбоката, многопластова и непредвидима роля на екрана. Много му се радвам и се надявам да върви само нагоре с превъплъщенията занапред!


Интервю с Махиро


Трите най-силни фигури в Гаим бяха Кайто, Такатора и Рьома. И тримата дойдоха от театъра, и по-точно от Тенимю. Двама от тях са играли една и съща роля там - тази на Кейго Атобе, а той беше един от сериозните и стабилни лидери на отбор в мюзикъла. 


Уникални актьорски заложби показа Ютака Кобаяши. Убиваше с поглед направо! Усетих още в началото, че той ще има ключова роля в историята и не сбърках. Нещо повече, покрай Гаим, зрителят успя да опознае и човекът Ютака, благодарение на Юта кафе - предаване, в което актьорът приготвяше апетитни сладкиши (той има лиценз за майстор сладкар), с които гощаваше колегите си. Оказа се, че той в реалния живот е много приятен, позитивен и ухилен. Прилича повече на героя си в Тенимю, отколкото на Кайто. Но именно този противоположен образ, който изгради с безапелационен замах, му донесе допълнителни симпатии и уважение. Той имаше солидно изваяна, обмислена стратегия, отличен поглед върху нещата и силен дух. Не се спираше пред нищо, за да изпълни мисията, която смяташе за важна. Но кое наистина се оказа ценно на финала и кой излезе най-силен - духовно? Очевидно това беше Маи. Нея именно възприех накрая, въпреки по-слабите женски характери като цяло.


Кота беше наивен, но тази негова черта се превърна в плюс и му помогна повече, отколкото категоричността на Кайто. Гаим също се промени и показа израстване. Сано Гаку определено е приятен като актьор. Учи се с желание и усърдие.


Друго нещо, което видях за първи път в Гаим, и чрез което научих повече за Аоки Цуненори. Той можел да бъде комик! Прекрасно се справи с пародийната си роля и показа, доколко може да изперка един учен, когато се отдаде на кауза, свързана с генното инженерство. Хахаха!


Мосю Сладкар - свикнах и с него, въпреки нелепият избор. Беше полезен в даден момент. Признавам му това, че разпозна другият човек зад маската на Такатора. Усетих се, че в един момент започвам да харесвам изисканите му обръщения към Такатора (Melon prince) и Джуноучи (Boya - от "boy").  


Рьо Мацуда също се представи достойно. Търсеше и чакаше Хасе до последно. Не изгуби надежда, че ще го намери.


Изненадващо екранно време получиха Пеко и Зак след средата. Важни роли и за тях. Пеко доказа, защо са го избрали да се учи и в театъра.


 


 Сценарият, подобно на този в предходния райдър, отново се оказа свързан с митологичен сюжет. Този път в основата беше библейския мит за забранения плод и легендата за Адам и Ева. Хелхейм - като олицетворение на Рая. Хората отново се изкушиха и посегнаха към забранения плод, който тук имаше и друго име - "плод на познанието".


Гости: в еп. 30 видяхме появата на Kikaider в лицето на Ирие Джинги и той затвърди ролята си на трети KEN-ON възпитаник, появил се в пореден райдърски проект, след Сота Фукуши и Таску Нагасе. За голяма моя радост, сценаристите върнаха за момент Хасе и Юя, дори и под формата на халюцинация. Чак и амюз-присъствие забелязах. Такето Танака се включи изневиделица, но предполагам, че неговата роля е била по-голяма във филмите след това.


 


За мен райдърските серии винаги са били самодостатъчни и почти не съм чувствала нужда да гледам филмовите продължения, но тук може да се наложи, понеже останаха някои неизяснени въпроси.


 


Да си изкарам фенщината по отношение на Гаим, че новият райдър вече чука на вратата...


Най-якото нещо, свързано с песните и клиповете е, че трима от главните актьори (Сано Гаку, Ютака Кобаяши и Юки Кубота) направиха своя версия (фенска) с видео към началната песен в поредицата. Сано показа неподозирани акробатични умения. Той все пак е по-малък от останалите, но и Юки не му отстъпва в това отношение, докато Ютака се прави на смешник. Ето песента с английски превод.


 


 


846059c307e8eb54.jpg


 


bccbf90d9089d22c.jpg


86627feb93023492.jpg


993540edc48bc42f.jpg


12fd4e3daa191640.jpg


992d05c433dede4e.jpg


 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...