Jump to content

Walkure Romanze (2013)


Razzormaw

Recommended Posts

54377l.jpg

 

Walkure Romanze

 

Оригинална творба: Ricotta
Озвучават: Мизусава Кей, Шимизу Ай, Тагучи Хироко и др.
Тип: ТВ
Жанр: романс, ечи
AniDB и MAL: AniDB // MAL
Държава: Япония
Година: 2013
Епизоди: 12
Времетраене: 23 мин. на епизод
Резюме: Историята се върти около Такахиро Мизуно, ученик, трениращ за беглайтър (помощник на рицар) в академия, където се провеждат турнири между рицари. Самият той постъпва там, за да стане рицар, след като става неоспорим шампион в детска възраст в собствената си страна. Поради нараняване на финала обаче, той е принуден да се оттегли и да реши да стане беглайтър на едно от момичетата рицари и да ѝ помогне да побеждава.

 

Линкове: 
- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

 

________________________________________________________

Бележка: С това аниме слагам точка на watch list-a ми за есен-зима. Причините да го избера след дълго колебание са няколко, но в този случай те могат и да се окажат нож с двойно острие..8bit стоят зад Fairy Tail и Infinite Stratos - две анимета, които наистина харесвам особено първото така, че студиото гарантира поне свястно еччи и приличен арт! Историята е взета от така наречените ерогета (б.а. японски флаш игри с еротично дори предимно порнографско съдържание, където играчът взема решения в ключови моменти за главният герой и така дирижира хода на историята) и тук идва първата нотка на съмнение понеже съм виждал както отлични адаптации така и пълни провали. Да се надявам, че ще изберат най добрата и интересна сюжетна линия понеже в тези ерогета историята почти никога не е линейна особено ако говорим за хареми. Самият харем тук е може би най сериозната стръв за сега особено предвид, че ще го анимират от 8bit както споменах и дори си харесах от сега любим персонаж от рицарките - еми русата на преден план коя друга?! xD

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най голямата пречка в това иначе доста лъскаво и претенциозно на вид аниме е главната героиня ---> недоразумението с розова коса, което явно ще има на пръв поглед непосилната за нея задача да тегли каручката до финала на цялата тази история. Доста неудачен избор, но какво да се прави..а можеше да е толкова по добре ако просто бяха я направили амбициозно и упорито тсундере с поне малка наченка на мисъл, което се издига от 0-та до голямата работа в течение на епизодите. Не че това няма да стане и тук, но просто личностните характеристики на тази героиня не пасват на рамката в която искат да я вкарат. Иначе арта е доволен и остатъка от харема не разочарова..почти, както и коня (Good job you mini-skirt eating mamal!), а рицарската тематика ми е една от най любимите от както се помня. Да не говорим, че jousting-a е доста интересна идея, която за пръв път гледам като акцент в аниме. Не знам кво е ставало в ерогето, но линията с тая хич не ми се нрави.

Както и да е все пак потенциалът си остава затова ще изчакам следващите епизоди за да видя дали ще се намери 'ляб за гладната ми за добри рицарски битки душица или това заглавие ще получи еднопосочен билет за низвергнатите от мен продукции.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 4-ри епизода, съм склонен да се съглася, че главната е много неадекватна на фона на останалата картинка. В такива сериалчета главният трябваше да е мъж-задръстеняк, не знам защо са я сложили тази. Сега ще я гледаме как почва от нулата и накрая гази всички наред.  Иначе определено става, приятно е, отвреме на време смешно и чат пат интересно. Сцените с коня перверзник от първите епизоди бяха епични.   :D

 

Много са ми интересни тия японци. Как точно стигнаха до тази тематика, че да я използват за аниме, игра или там каквото е било първо. И аз за първи път чувам за Jousting и че го практикуват като спорт някъде в Англия. Най-малко можем да научим нещо ново и вълнуващо, а така представено по японски с готини рицарки, никой англичанин не може да ти го обясни.  :)

 

Razzormaw, обзалагам се че котката никой не я е видял от първият път на постера. :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Razzormaw, обзалагам се че котката никой не я е видял от първият път на постера. :28558:

Ми те черно-белите са най-прикрити и коварни затва! ;)

 

Иначе това сериалче добре го дава засега, дори и розавото не ме дразни толкова колкото в първият еп понеже взеха да я изграждат доста прилично. Способността й да фиксира с очи движението на разни предмети я прави не чак толкова несъвместима с това, в което искат да я превърнат, а и й наляха все пак някакви амбиции.

Силия обаче си ми остава неизменна фаворитка (air знае де да гледа човека :rolleyes: )! Едно на ръка, че арта й е най добрият от всички засега и друго, че този персонаж има стил и класа, един вид се усеща, че е с благородна осанка, а това е едно от най важните неща за всеки рицар ако не по родословие то по действия и излъчване. Тренировъчният процес не беше кой знае какво, но ми хареса, а тепърва предстои и големият турнир в това училище, където ще стават интересни неща. Хубавото на японците е че разглеждат почти всичко в детайли и човек наистина се потапя в повечето случаи в действието. Ето сега тук, дори да си нямаш и на хабер от джоустинг, основните принципи и духа на този средновековен спорт определено се усеща. Ако беше по сериозно това аниме тоест без такъв акцент в/у романса и ечито сигурно щеше да е нещо епично ама сега 1/3-та от даден епизод като са работи от типа "къси поли, ветровит ден" е лесно да бъде пренебрегнато, а поне според мен от изгледаното досега има за какво да се хване човек. А кой знае може по нататък и на самият край да ме изненадат доста приятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7-ми епизод беше брутален! :xaxa:  Казвам само за да се подготвите.  Razzormaw, вече надеждите ти за сериозност предполагам са се изпарили напълно. 1/3 не, ами 100% полички и ветрове.  :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе те мойте надежди.. ма'ни остъй са! xD Нормално е да е така поради първоизточника ама все пак наистина ми се искаше да видя нещо запомнящо се тук. Но няма да се дропи!!! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...