Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Hard Nut

ハードナッツ!

 

Държава: Япония

Година: 2013

Епизоди: 8

Сценарий: Mitsuharu Makita, Masahiro Yamaura

Директор: Hayato Kawai, Koijiro Hashimoto

Телевизия: NHK

Време на излъчване: Неделя, 22:00

 

Каст:

Ai Hashimoto - Kurumi Nanba

Kengo Kora - Tatsuhiko Handa

Kenichi Yajima

Kazuki Namioka

Masanobu Katsumura

 

Плот: Куруми Нанба (Ай Хашимото) е студент по математика в престижен университет. Останалите гледат на нея като на откачалка заради ниската й комуникативност, но ителектът й е на ниво гений. По това време Тацухико Ханда (Кенго Кора) е млад детектив. Заедно с Курими работят по разследването на трудни криминални случаи като серия от бомбени експлозии, мистериозно убийство и корпоративно изнудване.

 

Бележка: Отдавна ми се иска да гледам наистина добро азиатско крими, но в последните ми два опита тази година все удрях на камък..Това не знам защо ама ми вдъхва доверие и генерира очаквания. Може и да е провал като предшествениците си, но мисля, че заслужава да му дам шанс. Главната двойка изглежда обещаващо, а личностните характеристики на героинята на Ай са доста обнадеждаващи и дано да лъха истинска логика от дедукциите, които ще прави!

 

Свали тук: :click:

 

Свали с руски субтитри: :click:

 

Онлайн с английски субтитри: :click:

 

Онлайн с руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо като трейлър..всъщност направо си е трейлър:

 

http://www.youtube.com/watch?v=RcNf78BeN0E

 

Оказа се, че ще почва днеска, а по първоначална информация освен ако не съм халюцинирал нещо, когато правих темата беше 25-ти. Дано да не се бавят със английските субтитри, че пак няма да им цепя басма и влизам с пантите тоя път! :bee::rolleyes: Постера не е лош особено с неко мими елемента..ходят й на Ай хич да не е! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най накрая тея го ъпнаха в азията, вече взеха да ме тресат нервите от чакане. Нещата се забавиха заради липсата на превод, но сега вече има за първи епизод. Довечера ще го преслушам като се върна и ще добавя впечатления, дано да си е заслужавало чакането!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак сега успях да намеря време, но си заслужаваше. Е не е нещо грандиозно, но замисъла е добър. Хареса ми операторската дейност понеже наистина имаше добри сцени и като цяло снимачната дейност и озвучаването са на доста добро ниво.

Ай Хашимото не я бях гледал досега, но персонажът й определено ме изненада. Очаквах да видя някаква захлюпена, а-социална зубърка вместо това получих някакво ухилено до уши, хиперактивно същество. Говорът й и като цяло начинът на изразяване и мимиките са просто уникални! :D 

Кенго Кора също прави добро впечатление с този детектив, изглежда солиден и надежден персонаж с мистериозно минало. Определено с Ай ще са добра комбинация.

Колкото до математическите ребуси, можело е да се постараят повече отколкото този код, но тепърва пък предстои шоудауна и сблъсъка на умовете на този бомбаджия и Куруми. Виж играта на покер беше добра идея и се получи почти отлично обаче и дума не може да става за сравнение с перформънса на Акияма в Liar Game 2.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първия епизод съм го свалил отдавна ,но чак днес го изгледах. Наистина не е нещо кой знае какво ,но е интересен.
Razzormaw, погледни Tsumi to batsu.A falsified romance ,който също е с Ай Хашимото и Кора Кенго. Направил съм тема във форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато се обърна, излезли 6 серии! За нула време изгледах първите 3, които са събнати. И аз не бях очарована в началото. Историята доста напомняше на Bloody monday, чак бомбаджията се оказа същия човек, а на всичко отгоре го бяха поставили в идентична ситуация (затвор). После обаче ми стана интересно. Решенията на загадките в останалите два епизода повдигнаха любопитството ми и вече съм в играта.

Не е от дорамите, които могат да получат висок рейтинг, но е прилична криминално-мистериозна математическа енигма. Освен това, има някаква небяснима химия между Кенго и Ай. Определено ми се иска да ги видя заедно и в някой филмов проект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Razzormaw, погледни Tsumi to batsu.A falsified romance ,който също е с Ай Хашимото и Кора Кенго. Направил съм тема във форума.

Благодаря за насоката. Като ми се поотвори повечко свободно време може и да го погледна. Ай определено ми допадна тук и ще ми е интересно да я видя и в нещо друго.

Иначе и аз съм на същата позиция като ukio, загадките са най големият eye-catch в тази поредица и то няма как и да е иначе, а актьорите са наистина добро комбо. Но тепърва има да се развиват нещата в самият сериал, а нищо чудно предвид, че е японска продукция към края да набере сериозна скорост и да бъдем изненадани с нещо по така!

Взех да се чудя ако някой тръгне да превежда тази драма как ще побългарят заглавието..."Костеливият орех" или нещо от сорта?!? :dunno: Затва апелирам към евентуалният бъдещ преводач (ако се намери такъв понеже не е като да се избиват да превеждат дорами) да го остави на английски поне тва заглавие.. :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда и аз се смях много :). Окончателно реших, че ще го харесвам това филмче именно заради хумора и самоиронията :). Малко е тегава мадамата като поведение, ама ужасно искрена изглежда и в крайна сметка ме спечели :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Курумито е страхотна!! Как тегава бре?! :D Толкова забавен персонаж не бях гледал отдавна като както споменах по горе Ай наистина ме изненада с тази си роля. Лошото е обаче, че отново зациклиха с превода......нерви не ми останаха покрай тея дорами, не знам защо се хайлазят така и то с наистина интересни заглавия?!? Бройката на епизодите нарастна на 7, а наистина ми се гледат следващите серии. По принцип в някои такива случаи се хващам без субтитри, но при този сериал е просто невъзможно да го карам на дедукция и шесто чувство просто защото обясненията към математичните анализи на Куруми са нещо твърде есенциално за действието. Без тях просто не става работата, гледаш някакви схеми, уравнения, графики, случват се разни неща, но няма как да ги навържеш едно с друго без превод. Историите в тези четири епизода иначе бяха на доста прилично ниво и наистина ми бяха интересни криминалните случаи и развръзките. Но дори и да не беше така тази дорама си заслужава да се види само заради хилнатата Куруми с всичките й страностти и безбожно забавният акцент. :D Писмото е едно на ръка, тея монолози дето ги прави и особено като се замечтае за нещо няма спирка просто тва момиче! :D Двойката им с героят на Кенго е наистина нещо доста приятно, дано да ги доразвият като хората тези персонажи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още един преведен епизод! Ура! Изводът от него е: дори да откриеш числата на готварския успех, това няма да направи специалитета по-вкусен.

Хах! Замисълът на Куруми, как да си върне бутилката с вино, ме развесели максимално.

П.П. Томода май ще се окаже с тъмно минало. Куруми го хвана натясно с онзи въпрос накрая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хе хе и аз го гледах преди два дена ама чак сега успях да намеря време да го отразя! :D Епизода и на мен ми хареса доста въпреки, че познах кой стои зад всичко рано рано! Куруми отново разцепи мрака с приложението на математическите принципи и формули и с физиономиите докато се опитва да впримчи в паяжините си нейният човек! Как да не й стискаш палци след тея напъни?! xD А тва с винцето дето спретна оная сценка с колелото направо ме уби! :D

Томода беше ясно, че крие нещо, но предполагам, че скоро ще разберем какво точно. 

 

PP В този епизод разбрах, че "куруми" значело орех или по принцип ядка...не съм сигурен дали английският превод беше точен, но нещо такова трябва е, което до голяма степен ми разкри защо заглавието на тази драма е точно това! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много си прав. Съвсем забравих да отбележа връзката със заглавието. И друг път ми е попадала тази дума. Това означава.

Ха-ха-ха! Как ми напомни онази сцена с колелото! Култов момент!

П.П. Виж какво съм писала в темата на Ай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, а това Томода дали не значи и то нещо? Още повече от известно време се чудя защо му викат така, а в резюмето е друго име...той още от началото се представи по този начин и до сега си остана със същото. Сцената с просяка в първи епизод ми изплува все и взех да се чудя наистина какъв е бил преди и откъде познаваше тоя човек? На всичкото отгоре и го преби като куче..определено мистериозен персонаж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За името на Томода не знам. Крие нещо. Прави впечатление, че не е велик детектив, но побойническите заложби са в кръвта му. Усещам, че наближава голямата кулминация. Особено ако решат да не правят много серии. И този професор, преподавателят на Куруми, е малко съмнителен. Не трябваше ли вече да се е прибрал от чужбина? От него - ни вест, ни кост. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста интересна идея подхвърлиха в този 6-ти епизод. Това да предсказваш бъдещето с помоща на математиката съм го срещал в най любимата ми книга на автор, който дискутирахме в друга дорама. Разбира се концепцията на този японски Хари Селдън беше синтезирана за криминалните прояви, а не като универсално приложима за човечеството теория. Куруми отново се прояви, но този път преобладаваше аналитичната й същност за сметка на комедийната. Интересното при тази героиня и нещото за което свалям шапка на Ай е това, че до толкова добре пресъздава страстта на Куруми към математиката. Просто докато обяснява теориите си сякаш сияе, независимо от обстоятелствата и присъстващите хора. Този конкретно можеше да се окаже доста опасен тип и дори да я нападне понеже бяха близко един до друг и при реална такава ситуация дори при наличието на полиция може да се стигне до ситуация с заложник и дори по лошо защото, когато един човек е притиснат до стената не се знае нищо. Но от друга страна пък антагонистите тук сами по себе си са доста интересно изградени образи. Може би с изключение на бомбаджията от първите епизоди, останалите имаха наистина сериозни мотиви за да кривнат от правия път. Така беше и с пианистката, така беше и с жената на винаря, а сега и този тук преследваше като цяло идея, която можеше да донесе наистина големи облаги за обществото, жалко че я поквари по този начин.

За отбелязване е че дефакто тази дорама приключи официално вече, но ние зрителите й извън Япония сме както винаги назад във времето и ще трябва да почакаме докато преведат 7-и и 8-ми еп, който се явява последен. Ще видим как ще протекат нещата, но Hard Nut поне от моя гледна точка ще се нареди сред малкото приятни изненади от страната на изгряващото слънце тази година що се отнася до игралните поредици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе, мислиш ли, че наистина сме толкова близо до психоисторията към днешна дата? Гениалните фантасти някак си успяват да отместят науката векове напред в една книга, но защо пък не   :).

Библиометрията в миналата серия и статистическото разпределение на случайността този път бяха много реални и определено им се накефих :)))))). 

Бтв ако искаш да послушаш малко примери на математическо моделиране на нещата от живота - провери Курсера и Моделното мислене., мен ме изкефи...

Бъка от идеи, лошото е, че някои са осъществени вече :), но пък са обяснени добре, а други са малко едностранни.

В серията единствено не разбрах

що толкова трябваше да убеждават японската полиция, че системата работи... все пак Гугъл транслаторът е версия на СПС системата, но за превод, а не за престъпления и работи все повече, коя година вече ... Но пък Куруми с мисълта "двама мъже се борят за мен" просто ми изпълни душата :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха! Това май беше най-добрата серия до момента, въпреки предвидимостта на случая! Гостуването на Йошизава-сан беше на ниво. Не съм го виждала от Кървавия понеделник насам.

Разбрахме нещо повече за Томода, благодарение на онзи бой, който хвърли на бандитите.

Мислите на Куруми - безценни! Не съм предполагала, че подсъзнанието на човек може да бъде толкова забавно.

 

Ха! Интуицията ми подсказваше, че епизодите ще са 8.

 

П.П. Ако мАй за Микаса, задължително Кенго трябва да е Ливай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда това с библиометрията вярно беше също доста добро попадение. Колкото до психоисторията, просто нямаше как да не се сетя за това след като случаят тук беше почти на същият принцип използвайки на едно социология и математика не че нещо..:D

Броят на епизодите наистина си е разочароващ, трябваше да са поне 10 и заради удоволствието ми като зрител и заради това, че за тези два епизода трудно да го приключат като хората. Дано поне да остане надежда за втори сезон ама да видим може пък и да ме изненадат и в този формат и да има завършен вид все пак.

 

Ако взенат Ай за Мисака, задължително Кенго трябва да е Ливай!

Гледам, че вече събираш каста ама ако продължаваш така ще те пратим пак в Япония да даваш крайният резултат! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да имам нищо против, но едва ли ще ме чуят.

Със сигурност няма да направят друг сезон. Щом епизодите са сведени до 8, най-вероятно рейтингът е бил нисък, или толкова серии са били заложени още в началото. Има доста такива примери като Атами но соусакан и Jyu. От една страна, това е по-добре. Поне не го раздължават. Кратко, стегнато и интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...