Jump to content

BlazBlue: Alter Memory (2013)


Razzormaw

Recommended Posts

56137l.jpg

 

 

BlazBlue: Alter Memory

Държава: Япония

Година: 09.10.2013

Епизоди: 12

 

AniDB

 

Студио: TeamKG, Hoods Entertainment

 

Плот: Историята се развива през декември 2199, когато улиците са изпълнени с очакване на края на годината и началото на новото столетие. На фона на тържествата се разнася слух, че Рагна Кървавото острие, бунтовник от SS-клас с най-високата награда за главата му се е появил в тринадесетия Йерархов град на Кагуцучи. Целта на Рагна известен като "Мрачният косач" е пълното унищожение на системата контролираща света. За да съберат тази награда се събират най-добрите бойци в Кагуцучи.

 

 

Бележка: Едно от най-чаканите заглавия от мен за вече чукащата на вратата есен. Анимето е правено по аркадна игра от създателите на култовата поредица GG (за неосведомените простосмъртни: Guilty Gear xD) като персонажите и геймплея са страхотни и съответно отзивите за BB са повече от добри. Какво ще е анимето мога само да гадая..но с персонажи като Ноел и моята идолка Литчи (на снимката долу) дропа е изключена опция пък каквото ще да става! :D

 

 

 

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала знаех си че това няма да ме разочарова! Ако нещата са така динамични както през този първи епизод се очертават доста интересни серии. Плотът загатна за голям потенциал с доста неизвестни. Рагна ми хареса как са го направили както Ноел и останалите. За съжаление не дадоха Литчи ама това сигурно ще стане още следващият епизод! Озвучението беше доста добро, наистина същата атмосфера като играта, а оупънинга на Фейлан и ендинга също ми харесаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От това което знам, се води някаква адаптация на Calamity Trigger (първата игра). Сюжета вече ми е ясен, ама все пак ще го гледам като се съберат няколко серии. Героите във BlazBlue вселената са супер забавни и веднага ти стават симпатични. Поне в играта имаше много забавни разговори и сцени. Дано анимето помогне да се съберат повече фенове на тази интересна поредица. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре радвам се да видя, че има още някой като мен запознат с играта. И аз разцъквах точно Каламити тригър и доста ми хареса и геймплея и графиката там. Като стана дума тук в това аниме точно е можело да бутнат мааалко повечко арта, но и така хич не е зле! След като понапреднах и разучих персонажите се преместих от Литчи на Ноел Вермилиън понеже с нея най добре успявах да направя сериите и спешълите докато Литчи имаше доста труден за клавиатура геймплей..Дори както споменах и другаде при мен се получи пак така, че се оказах най добър с блондинка понеже на Гилти Гиър мачках аверчетата с Милиа Рейдж. xD

 

Даже от доста време вече съм с уолпейпър на Ноел, картинката е в същият стил ама доста по голяма:

 

r5xf.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ноел е яка, ама има леко дразнещ характер. Може би обаче точно заради него попада в смешни сцени. Трябва да си ги намериш и другите две, сюжетите са много зарибяващи като за бойна игра. Доразвиват идеята от Calamity trigger и наистина започват да приличат все повече на тези японски визуални новели с избори и различни финали. Аз също се кефя и на Рейчъл и Таокака. На последните аниме събития у нас даже видях косплей на Рейчъл, Таокака и Джин, така че явно и у нас е популярна в аниме средите. Но не и във файтинг средите - там никой не иска да чуе за нея по-някаква причина. Дай им Teken, Mortal, SF и нищо друго не им трябва. :)

 

Бях със същия wallpaper доста време и мога да играя малко с Ноел. :) Гласа й е доста дразнещ, но като го смениш на японски, става по-добре. Аз я играех на е Xbox, последното издание (Blazblue Continium Shift Extent), но по много нелеп начин си надрасках диска и вече не върви.  :( Играта ми липсва вече и май пак ще се търси... А ти имаш ли код за онлайн на твоята версия?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оо не само сингъл и то рип за PC. То тея игри най добре да хванеш някой и да се мелите с часове докато не изпушат клавиатурите или джойстиците поне ние така правихме преди на GG. :D Къде ша се занимаваш онлайн да търсиш някви анонимници дето не мож им злорадства в лицето след като ги отупаш няколко игри поред?! xD

Рейчъл и мен ме кефи да все пак готик лоли-вампир - взривоопасна комбинация хич да не е! Ама и тя като Литчи само на визия ми допадна нещо комботата й не ме изкефиха толко колкото тея на Ноел. И затова и тя ми стана любимка, все пак с който най млатиш в тея аркадни игри този персонаж ти е най на сърце. Пробвах и Рагна и той зарибява доста. Всъщност съперничеството му с Джин и по принцип самите персонажи напомнят доста за конфликта м/у Сол и Кай от Гилти Гиър и дори като характери са горе-долу сходни - единият е badass, а другият религиозен фанатик (Джин е само фанатик де :D) като обаче тук Джин както се видя и в анимето по скоро бие на антагонист, а Кай си беше пич от всякъде. Доста ми хареса как са озвучили Рагна, евала на сеюто му ще видиш като набъбнеш сериите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ви разбирам логиката тука... На добрите анимета един коментар не пишете, пък на простотиите - като това - се изсипвате направо :D

 

Аз го дропнах след трети епизод. Примамлив постер имаше, то и арта се оказа приличен, обаче толкова бездарна история скалъпиха... :mellow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали? И аз на това се чудя, но пък тук аниме феновете сме кът и основно се набляга на драмите, които повече мязат на кофтите анимета. Затова и спрях да гледам драми. Тъпчат на едно място, но винаги задоволяват аудиторията. Не и мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...