Jump to content

Kalafina


Razzormaw

Recommended Posts

2648894_orig.jpg

 

 

 

 

Kalafina

カラフィナ

 

 

 

 

Състав

 

 

Wakana Ōtaki (大滝若菜, родена 10.12.1984)

 

Keiko Kubota (窪田啓子, родена 5.12.1985)

 

Hikaru Masai (政井光, родена 2.07.1987)

 

бивши членове

 

Maya Toyoshima (豊島摩耶) - напуска през Май 2009

 

 

 

 

Инфо: Калафина е сформирана през 2007-ма от Каджиура Юки за да изпълнят седем главни мотива за седем глави от театралните постановки на Kara no Kyoukai. През януари 2008-ма издават първият си сингъл oblivious, включващ песните от първите три глави на сериите като всички песни са изпълнени от Уакана и Кейко. Сингълът им достига 8-мо място в Оркон класациите. С успехът на този дебютен сингъл те издават и ремиксиран мини-албум през април, 2008-ма озаглавен Re/oblivious съдържащ ремикси на въпросният сингъл.

 

През май 2008-ма имената на четирите изпълнителки са обявени, Уакана Отаки и Кейко Кубота са от FictionJunction project докато Мая Тойошима и Хикару Масай са избрани измежду 30 000 участници на прослушване организирано от Сони Мюзик и Каджира Юки. Официалният им сайт бива обновен с превю за нова песен озаглавена ARIA, която бива включена към четвъртият Kara no Kyoukai.

 

Година по късно Мая напуска групата по лични причини.

 

 

 

Дискография

 

Сингли

 

2008: "oblivious"
2008: "sprinter/ARIA"
2008: "fairytale"
2009: "Lacrimosa"
2009: "storia"
2009: "progressive"
2010: "Hikari no Senritsu"
2010: "Kagayaku Sora no Shijima ni wa"
2011: "Magia"
2012: "to the beginning"
2012: "moonfesta" (moonfesta~ムーンフェスタ~?)
2012: "Hikari Furu" (ひかりふる?)

2013: Kimi no Gin no niwa (君の銀の庭)

2014.08.06 - heavenly blue

2014.11.19 - believe
2015.05.13 - ring your bell
2015.08.12 - One Light
2016.03.16 - Alcira no Hoshi (Shinji Tanimura x Kalafina)
2016.08.10 - blaze

 

 

Албуми

 

2009: Seventh Heaven
2010: Red Moon
2011: After Eden
2013: Consolation

2016: Far on the water

 

:click: 

 

 

 

Лично мнение: сигурно както другите ми любими групи Yousei Teikoku и Ali Project и тази няма да се радва на особено внимание в този жесток к-поп свят, но все пак ще си я сложа тук понеже тези три момичета определено го заслужават с оглед на творчеството си. Гласовете им са невероятни и се наслагват много добре, едната все пак е избирана измежду 30 000 няма как иначе! :D Слагам някое и друго клипче те песните сами ще говорят за себе си. :asian:

 

 

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Признавам, че това е една от любимите ми дамски групи! Страхотна атмосфера създават с музиката и клиповете си! Тайно се надявах да ги включат в Ост-а на новите серии Гаро, понеже са страшно подходящи, и като излъчване, и като мелодия на песните.

Бях удивена, когато ги чух за първи път. Това стана покрай Курошицуджи. Ако една песен може да ви разплаче от дъното на душата, това е Lacrimosa (Плач).

Ето и втората им песен, посветена на продължението на анимето - Kagayaku Sora no Shijima ni wa:

http://bg.musicplayon.com/play?v=604669

 

Страницата им във фейсбук е много добре поддържана и постоянно събощава за предстоящи изяви и турнета на триото. За съжаление, няма такива извън Япония, но да се надяваме, че в близко бъдеще ще ги поканят на някое европейско аниме събитие.

 

e4f9ca9e007d44c0.jpg

 

Moonfesta PV - http://bg.musicplayon.com/play?v=905775

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре приятна изненада е да видя, че има фенове все пак! :D Лакримоса е едно от най добрите им изпълнения да, но анимето към което е то не съм го гледал понеже не ме зариби. Иначе Калафина ги забелязах покрай Puella Madoka Magica от там е и тази песен от първият клип, който вмъкнах по горе - Magia. За тази група се надявам да продължат дълго и интензивно творческият процес понеже гърл бандовете малко трудно се задържат заедно, а ако точно те недай си боже се разпаднат ще е наистина голяма загуба! Но дори да стане това мацките имат данни и за стабилни солови кариери особено Уакана и Кейко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда Ария си е уникално изпълнение и тоя лайв и на мен ми е от любимите както и доста от другите. Дето вика ukio наистина ще е хубаво ако можеха да дойдат в България ама едва ли ще стане. Ама ако все пак ни огрее ще съм първа пушка там!  :896767:

Начинът по който си режисират клиповете също ме кефи доста, някои от тях са с доста добър реквизит и замисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност умеят да съчетават обстановката в клиповете с мелодиите на песните. Сякаш пренасят слушателите в приказен свят. Затова мисля, че са много подходящи за серии като Гаро.

Ех, в България едва ли ще дойдат. У нас вече и неизвестни групи не стъпват, с жалките условия, които им предлагаме... Но в една Франция, например, защо не? Там поне 2 пъти в годината правят аниме фестивали и канят класни изпълнители, сейюта, актьори... Другия месец ще има такова събитие, през юли също правиха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро излезе нов сингъл към третата част на Madoka Magica (който филм го чакам с нетърпение по принцип). Песничката е озаглавена Kimi no Gin no Niwa и не е лоша като цяло, но и липсва заряда на Magia за съжаление, а аз очаквах нещо ако не на същото високо ниво то малко под него. Ама откъдето и да го погледнеш все пак тея мацки като запишат нещо си заслужава да се провери работата! ^^ Давам линк към мп3-то понеже засега го няма в тубата, остава да се чакали евентуално и за клип!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...