Jump to content

Snakes and Earrings (2008)


Recommended Posts

46521278-385.jpg

 

Оригинално заглавие: Hebi ni Piasu / 蛇にピアス

По едноименния роман на Хитоми Канехара

Година: 2008

Жанр: Драма

Времетраене: 123 минути

Режисьор: Юкио Нинагава

 

Участват: Йошитака Юрико, Кора Кенго, Арата, Фудживара Тацуя, Огури Шун (гост поява)

 

Описание:

Луи е млада жена, живееща в модерно Токио. Веднъж тя среща Ама-деус, момче с раздвоен език, в което се влюбва. Тя е дотолкова обсебена от "модифицирането" на езика, че пожелава да промени и своя. Освен това иска да си направи и татуировка на дракон. Всичко това я среща с Шиба-сан, татуист, познат на Ама. Всичко изглежда напълно нормално и в реда на нещата, но Луи скоро разбира, че всичко си има цена, и да си играеш на Бог не е толкова просто и безболезнено.

 

Лично мнение:

Гледах филма от гледната точка на човек, вече чел романа (който издадоха на български през 2009)  Затова и за мен беше по-скоро интересно как режисьорът е пресъздал нещата, неговата гледна точка, макар че общо взето преразказва книгата (въпреки че при повечето екранизации вероятно точно така се получава). Препоръчвам на всички да прочетат книгата, тя е много по-силна и добра (а и много по-брутална). Разбира се, и филмът си има достойнства (като например като показва процесът на татуиране, и дава живот на изображенията). Иначе почти всички неща са си идея на авторката Канехара.

Може ли  съвременното общество да отчуждава хората до такава степен, че само болката да им доставя удоволствие, че да търсят някакво спасение в нея, с нехайство да не мислят за утрешния ден, живеейки като автобусна спирка, забравили ближните си? Или именно това са начините да се отличиш от масата, да си докажеш, че не в теб е проблема, а в света? Who knows.

От актьорите разпознавам Арата и Кора Кенго, които съм гледал съответно в Air Doll и A Crowd of Three, като визията им разбира се се отличава доста тук.

PS: Би било интересно какво е усещането от това да целуваш човек с раздвоен език.

 

Сваляне: линк

 

Английски субтитри: клик

 

Онлайн с руски субтитри: клик

 

За книгата и авторката: клик

 

И едно много добре направено видео, с една красива корейска песен (Loveholic-Shinkirou), която придава съвсем друг характер на картината (може би корейците биха направили интересен римейк):

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам чувството, че са наблегнали на секс сцените отколкото на каквото и друго да било..

Не съм чела книгата, но щом е сниман по нея явно авторката е наблегнала на това.

И тримата играха добре, но Шиба - звяр :28558:  Мисля, че имаше все пак по-важни неща, на които да се наблегне в цялата история, за да стои по-изпипано, но както и да е. Хареса ми филмът, остави някакво странно чувство в мен, бих го изгледала пак ако някой ден има бг субс :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм е много достоверна адаптация на книгата.  Никакви разлики не видях. :) Главното което ми беше интересно е, че вобще не разбирам главната героиня. Тотално непонятна ми е. Какво иска, за какво живее, защо прави тези нещи, кой обича, какъв й е проблема...  Сигурно и тя не знаеше горката. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...