Jump to content

Gekiryu~Watashi wo Oboete Imasuka? (2013)


Recommended Posts

spacer.png

 

Torrent~Do You Remember Me?

激流~私を憶えていますか?

 

Държава: Япония

Епизоди: 8

Година на излъчване: 25.06 - 13.08.2013

Време на излъчване: Вторник, 22:00

Телевизия: NHK

Директор:NHK

Сценарий: Yoshiki Shibata (новела), Noriko Yoshida

Субтитри: английски

 

Каст

Rena Tanaka - Keiko Misumi
Ryoko Kuninaka - Takako Mido
Rie Tomosaka - Miya Akiyoshi
Kenta Kiritani - Koji Higashihashi
Koji Yamamoto - Yutakа

 

Плот: Петима бивши съученици получават и-мейл от момиче, което е била тяхна съученичка, но е изчезнала по време на училищна екскурзия преди 20 години. Това съобщение става причина за петимата отново да се срещнат.


35-годишната Кеико Мисуми (Рена Танака) работи в издателска компания, но неочаквано я уволняват. 35-годишната Такако Мидо (Рьоко Кунинака) е била много популярна сред момчетата в училище и сега е домакиня, но работи странично като проститука. Мия Акийоши (Рие Томосака) се надява да стане музикантка, но не успява да го постигне. Коджи Хигашихаши (Кента Киритани) работи като детектив. Ютака (Коджи Ямамото) работи като банкер и е разведен.

 

Така тези петимата биват въвлечени в странна ситуация..

 

Свали тук: :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Бележка: Изглежда ми надеждно това лошото обаче е, че може да протакат работите с превода на английски...Историята определено има потенциал особено ако завъртят добре това с мистерията. Ако беше комедия бих го почнал без субтитри ама такива сериозни сюжети просто не става само с картинки и с асоциации.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще ти предложа нещо много по-добро за линкове към дорамата. Главният ъплоудър на японски дорами от d-addicts - furransu, от два месеца има вече собствен сайт и точно в него качва японските дорами с отлично качество, в mp4-формат. Няма смисъл от тези китайски и японски хардсъбнати версии, които слагаш (освен, че са дразнещи и се гледа трудно с английските субтитри върху тях), а и разбирам, че очевидно не знаеш за този но сайт. Така че слагай само от тук вече линкове за новите дорами, на които ще правиш теми, защото тук, в този сайт се качват с отлично качество, в mp4-формат и не са големи като обем. Можеш да подмениш и на другите си теми, които направи тази пролет, с линкове от тук.

За това вече липсват в d-addicts хубавите малки версии, защото ъплоудърът вече има собствен сайт. Добре е и други, които теглят японски дорами да го знаят.

 

Gekiryu~Watashi wo Oboete Imasuka? (2013) Download

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда благодаря за информацията определено ми изглежда полезен този сайт, затова и го добавих по горе. По принцип слагам д-адикта щото обиновенно там тръгват първо да правят субтитри (даже сега гледам, че са дали препратка точно за там в този новият) и да не се налага да го търсят заради това иначе хич не го обичам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се разписвам, силен старт.Харесва ми мистериозната нотка, но още повече ми харесва реализма. На пръв поглед и петимата водят уреден живот, но под повърхността нищо не е каквото изглежда. Сякаш всичките им проблеми изплуват един по един. Интересно е как на места има ретроспекция. Мия и Кейко разказват сякаш от бъдещ момент за това какво се случва. Естествено с недомлъвки. Нещо определено ще се случи. На този етап няколко неща ми направиха впечатление:


Фуюха изчезна от движещ се автобус. Това как се случва, не знам. Нещо с нещ не е наред определено, особено със спомените, които видиш ли изведнъж започнаха да изплуват. Чудно ми е как всеки от тях започна да си спомня различни, определно трудни за забравяне епизоди. Някак ако по време на час съученичка скочи заразмахвала нож...това прави впечатление. Още повече ако същата изчезне седмици по-късно. Но това го подминавам, може пък наистина в суматохата след изчезването малките неща да са останали на заден план. Другото - от мъжете никой не получи имейл, но все пак се събраха петимата. И никой не се опита да се свърже с третото момче. Дори да е изчезнал, само детектива знае за връзката на този Нагачи и убийството, което разследва. На мен ми е по-интересен той - шестият приятел. Ако има някаква мистерия, той е замесен. Има нещо и с хубавичкия учител, но на този етап не мисля че е виновен. Не знам, едно че би било очевидно, друго че някак не го виждам така. 
Всички обаче някак идеализират Фуюха, може би заради липсата ѝ - човек помни само хубавото, когато нещо се случи на близък. Но определено, определено има нещо странно у нея още преди изчезването. 

 
Сега наистина ме гложди. Започнах да гледам ей така, без да чета за какво иде реч, за да се отърся от друг клифхенгър...само за да попадна на по-голям. 
Оказа се че и Галилео прекъсва на ключов момент, и с другите две онгоинг заглавия е същото. Щом още обмислям, значи ме е спечелила историята. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда точно този реализъм в ежедневието на героите ми харесва и на мен, единственото извън нормалното са тези мистериозни смс-и, а вече и убийства.

Интересно дали наистина става въпрос за призрак или просто някой кукловод запознат с миналото им умело им дърпа конците кой да ти обади?

Усещането ми е че по скоро тази мистериозна личност е с добри намерения към тях, но да видим. Засега мистериозният елемент е на доста прилично ниво. Изкефих се оня противен чичко-паричко като си го получи ама оная Такако мега глупаво парче, такива героини много ме дразнят..абе пълен боклук даже не си заслужава да пиша за нея, виж Санкума и Мия са къде къде.

 

Хубавото е че субтитрите поне излизат в приемливи срокове, че здраво ми опънаха нервите покрай Kazoku Game.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пък аз съм фен на Хагикоу. Няма такъв пич, разследва си случая, макар че доста пристрастия има, то си личи. От шестимата май е бил най-отнесения в училище, а сега двадесет години по-късно май е единствения, на който всичко (засега) му изглежда наред. Да не казвам голяма дума обаче 

покрай Мия и това, което го помоли според мен ще си навреди.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още три епизода и край...:( Вече трябва да иде завръзката и мистериите лека по лека да се разплитат. Наистина ми е интересно това с тази Фуюха, а начинът по който завърши този епизод направо ме хвърли в тъч! Изобщо не очаквах такова развитие, а това, което си припомни Саба с този надпис явно ще е доста важно. В зависимост от тези последни епизоди ще си сформирам окончателната оценка, дано да не го опропастят!

И тука както и в адикта ще изразя признателността ми към човека дето прави английските субтитри. Това се казва сериозна и отговорна работа не като някои други от същото място! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина евала на тоя пич дето прави буквите, за няколко дена откакто излезе епизода и ги изкара. Явно е че човека го прави с желание, а такива хора заслужават похвала и признание. Де да бяха някои други индивиди в адикта дори и наполовина като него. 

 

Иначе самият епизод беше отново на ниво като мистерията продължава да си седи невъзмутимо, но поне вече имам някаква бегла идея какво може да е станало с тази Фуюха. Явно се е случило нещо доста обезпокоително предвид реакцията на двамата учители, но какво точно тепърва предстои да се разбере. Героите ми допадат все повече, наистина ми хареса начина по който възобновиха връзките си от времето, когато са били съученици и начина по който се подкрепят взаимно. Но за човешките взаимоотношения в японските драми съм говорил доста и това си е тяхна маркова територия така или иначе. Нямам търпение за следващите 2 епизода и кулминацията на съспенса трупан досега и ако го направят като хората това заглавие заслужено ще влезе сред любимите ми тази година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Непретенциозна драма, но за сметка на това добре направена. Най вече ми хареса това, че успяха да задържат мистерията с изчезналото момиче почти до последният епизод, когато разбира се всички скрити карти паднаха и нещата се изясниха. Но самата история не беше толкова за разплитането на този случай колкото за приятелството и подкрепата. С изключение на Такако всички герои ми допаднаха и може би единствената ми забележка към завършека е че можеше да

доразвият взаимоотношенията им и да ги свържат като Санкума и Саба както Мия и Коджи бяха приятни двойки

Важното е все пак, че всичко завърши с песен и се видя, че връзките м/у хората стига да са били искрени могат да се възродят дори след много години. 

8/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изненадващо бързо изгледах сериите! Много приятна се оказа тази дорама. Наистина, непретенциозна, но със силен сценарий. Макар кастът да не беше най-перфектен (не съм голяма фенка на Рена и Рьоко, но двете показаха, че могат да играят добре в контекста на подобна история), мистерията ме държеше до финала. Имаше страшно силни кадри, особено тези с учителката, край морето. Отлично бяха заснети.

Първата серия ми напомни за Атами но соусакан. И там имаше изчезване, автобус... Добре че продължих да гледам! Радвам се, че бяха измислили убедително обяснение за тайнствения случай!

 

Само не мога да си обясня поведението на майката. Защо ще таи подобни чувства спрямо съучениците на дъщеря си, като тя самата индиректно беше виновна за смъртта й? Може би така се е опитала да успокои гузната си съвест, като пренасочи вината към някой друг? Вярно, приятелите на Фуюха не бяха усетили изчезването й, но решението да слезе от автобуса си беше изцяло нейно.

Все пак, имаше нещо хубаво в цялата работа - сплотяването между петимата и възобновяването на приятелството им.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ко получи добре, ко не здраве да е, нема се тръшкаме я?! :D Лично аз покрай гледането на тея азиатски сериали наистина оцених факта, че владеенето на английски език фигурира в графата на способностите ми. Ако знаех и японски ехее..ама нейсе!

По хубавото е че сте му отделили време и с funktastic не сме единствените дето го отразиха. А това сериалче наистина си заслужава да го погледне човек, особено ако си корейски сценарист изпаднал в творческа криза. :896767::rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има неща на този свят, който е най-добре да си останат в япония , защо да се съсипват :28558: ? Аз май не го владея достатъчно тоя език, защото всеки път когато гледам с анг. букви получавам зверско главоболие , така че да не задушаваме в зародиш добрата идея все повече японски неща да видят превод :) . Като че ли за Tonbi най се надявам, обаче не бих се разсърдила и на това и на още една от твоите теми :) . Зазяпах аниме, кризата е тотална :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...