Jump to content

The Gifted Hands / Psychometry (2013)


Recommended Posts

spacer.png

 

The Gifted Hands / Psychometry (2013)

Страна: Южна Корея
Също така известен като: Saikometeuri
Премиера: 7 март 2013
Времетраене: 108 мин.
Жанр: Мистерия, Трилър, Свръхестествено
Режисьор: Kwon Ho Young
IMDB

Участват:

Kim Kang Woo - Yang Choon Dong
Kim Bum - Kim Joon
Lee Joon Hyuk - Yang Soo
Esom - Kim Seung Ki
Kim Yu Bin - Da Hee
Kim Jun Ho

 

Резюме: Във филма се разказва за Янг Чун Донг (Kim Kang Woo) - детектив, който работи по случай с отвличане и убийство на момиче. Докато разследва, забелязва тайнствени рисунки върху стената, изобразяващи местопрестъплението. Единственият му заподозрян е Ким Джун (Kim Bum) - човекът, който ги е нарисувал. Арестувайки го, детективът научава за специалната му способност психометрията - да вижда миналото на някого само чрез докосване на лицето му. Ким Джун страда заради тази си способности, но Янг Чун Донг решава да го използва, за да преследва похитителя...

 

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обичам такъв тип сюжети :) Надявам се скоро да го преведат, за да му се насладим.

 

Малко е мрачен Ким Бум на фотосите, които намерих, но определено ще го чакам с нетърпение :)

 

The_Gifted_Hands-0029.jpg

 

 

Има го в :imdb: , но с тире в името :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма е много трудно да се опише само с няколко думи. Трябва да се види. Очаквах го отдавна, и както в повечето случаи става, човек се разминава с очакванията си. Тук обаче при мен разминаването бе в положителна насока. Филмът не се оказа точно това, което очаквах, а доста повече. Хареса ми режисурата. Всичко бе някак много издържано. Решен в по-тъмната гама, донякъде заради сюжета, но бе добро решение. Отдавна ми се искаше да видя Ким Бом в подобна светлина. Ами, не показа нищо ново според мен, а му възлагах много надежди.  Не че не се прави момчето, ама нещо му липсваше. Виж, Канг У беше друга бира. Той беше убедителен. Като цяло филмът е добър. Заслужаваше си чакането. Много хубаво би било да си има и бг превод :) за да може повече хора да го видят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях решила да напиша няколко хвалебствени слова за филма, но се отказах. Филмът няма нужда от преразказ и анализ. Той трябва да се гледа и да се усети. Покрай драмите бях забравила какво удоволствие е да изгледаш качествен филм без излишен драматизъм и разтегнати локуми. Чакането си заслужаваше.  :yes:  :yes:  :yes:  :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подходих с големите очаквания и накрая останах разочарована. 

Идеята на филма беше интересна и би била по-успешно развита, но нещо ми липсваше - и откъм сюжет и актьорска игра. Канг У, или както аз си го наричам "младия Куон Санг У", защото много ми прилича на него, се справи добре и ми хареса. Ким Бом, въпреки замисълът на персонажа, който изигра, стоеше някъде в сянка. Знам, че така трябваше, но все пак се губеше присъствието му.

За сюжета бих казала, че му липсваше малко дълбочина. Можеше да покажат друг мотив за убийствата, а не да излизат с това, че

убиецът приспивал животни през по-голямата част на живота си и един ден решил да умъртвява деца, защото били "сладки" като малки. Какво!?! Поне можеше да измислят някакво психично заболяване или каквото и да е, за да запълнят образа на убиеца.

Мен ме загубиха в самото начало на филма, с обичайните корейски простотии за този тип жанрове

като например това, че полицаите /извинявам се, детективите/, сами избират какво да разследват, без никакво наблюдение, освен при наличието на грешка. Понеже детето било от бедно семейство, версията за отвличане отпадала, тъй като видиш ли, деца/хора се отвличат само с цел откуп или имуществена облага. Нататък, още виждат трупа, но без да са направили някакво разследване, установяват, че престъпника не е педофил, защото липсвали следи от насилие. Не проумях как това стана ясно с просто око? Другото безумие, отива нашия човек да разследва без ръкавици, без пистолет, оставяйки отпечатъците си на местопрестъплението. А и всъщност какво разследва? Поиска помощ от приятелят си, който му разясни за замръзеният боклук и направи извода, че престъпника е самотник. После откри Ким Джун, преби и него, сприятелиха се, накара го да "види" миналото и отиде с готовият резултат при колегите. И като казах колегите, другото, което ми дотегна бяха непрекъснатите скандали и побоища между детективите, които не се държаха като нормални хора, а като някакви изпуснати от лудницата. Не, не нямам думи.

Точно заради тези неща, за някои може да са малки и незначителни, но за мен са от важност, за да може историята, която филма показва, да буди поне малка достоверност. Това беше нещото, което ми липсваше и търсих през цялото време.

За свръхестествената способност няма да казвам нищо. Всеки ще си прецени сам за себе си. Можеше и по-добре.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би защото не очаквах много ... ми хареса много. Увлече ме и повярвах, въпреки че лошият герой наистина не беше съвсем логичен. Само че някак си човек гледа добрите и се кефи на макс :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, не бе лош. Интрига имаше, актьорите се представиха добре, сюжета ставаше...Приятен трилър!

Благодаря за превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен много ми хареса филма - интригуваща история, красиви актьори

и отлична игра! :up: Благодаря на преводачите! Пропусналите го, да наваксат,

няма да   загубят времето си напразно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както си мислех, не съм била първата, изгледала този филм. Естествено, той отдавна си има тема, дори е преведен и на български. Но докато пътувах в самолета преди няколко дни, това беше една от малкото корейски продукции, които привлякоха вниманието ми. Добре е направена, и сценарият е интересен. Не е шедьовър, но се гледа и увлича зрителя.

Ким Канг У е свалил гарда тук. Помня сериозните му роли от миналото. 

Хареса ми героят на Ким Бом. Радвам се, че пробва подобни персонажи. Стори ми се много отслабнал. Не съм го гледала скоро, но вероятно и по-дългата коса създава подобно усещане у зрителя. Игра доста добре, въпреки че има още какво да учи. По необяснима причина съпоставих играта му с тази на Масаки Окада в Jyuroku Pierot (безупречен Масаки!). Може би заради тъмната страна на героя му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав филм! Истински психологически трилър, с много осезателна атмосфера, която те хваща и със замах те вкарва в мрачната история. Добра режисура и логичен разказ, както и добро актьорско изпълнение. За разлика от повечето мнения тук, аз мисля, че Ким Бом беше с много по-силно присъствие, отколкото героят на Ким Канг У (той ми беше стандартен и предвидим). С тази си роля Ким Бом истински ме разтърси - беше толкова убедителен и показа изключителна вътрешна пластика и фина чувствителност. Винаги се дразня, когато някой изразява емоциите си с крясъци, сълзи и "дране на ризи". Ако не беше с такава "извънредна" визия, зрителите, може би, биха оценили актьорските качества на Ким Бом по достойнство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм доволна, за да бъда честна. Подхванах го почти подигравателлно с мисълта, че няма да ми хареса. Оправда всичките ми минимални очаквания и още отгоре. Препоръчвам с две ръчички !  :es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се нареждам в колонката "харесали". Като изключим това, че не разбирам защо децата от детската градина се прибират нощно време сами, защото бе показано, че са отвличани нощно време или поне по мръкнало... Но беше добър трилър, актьорската игра си беше на ниво. Нищо не ми липсваше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...