Jump to content

Recommended Posts

MV5BNTk3Y2RiMTctNmY1ZC00YThiLTg3NjItYmQ0

 

:imdb:

 AniDB

 

Жанр : Фентъзи, Ужаси
Държава : Япония
Времетраене : 75 минути
Студио : Toei Animation

Режисьор: Сато Кеичи
 По мангата на Джордж Акияма.

Роден в тежки времена, на глад, болести, смърт и отчаяние, той съумява да остане жив, превръщайки се в звяр. Сега му предстои да се превърне в човек, а пътят към това се оказва далеч по-сложен, от това да останеш жив, в намиращата се в руини страна.

 

 

 

Първо, това е баси дъртото анимационно студио - от 1956-та, ако се не лъжа. Второ - артът - уникален! Ползвали са някаква нова технология бла-бла, начинът, по който са реализира движенията просто кърти! Играта със светлосенките, цветовете, абе просто трябва да се видят. Не ми допаднаха само щриховането, което са ползвали за лицата и косите на героите, но това са дребни кахъри. Озвучаването и музиката са на много високо ниво. Историята също е силна и последователна. Главният герой е японската версия на Ам-гъл.  icon_lol.gif

Общо-взето в "Асура" ще видите всичко, което няма да срещнете във произведенията на Гибли - реки от кръв, насилие и смърт в промишлени количества, главен герой канибал...  honorhim.gif Сигурно едно от най-мрачните анимета, излизали в последните години.


:essub:  

 

Онлайн с  :subs: : 1 част, 2 част, 3 част

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина хубаво.

Мрак, но и моменти спиращи дъха с красота.

Запомних едни полюшващи се папрати на трагично кървавочервено небе и класическа музика. Зимата.

Дълбините на човешката природа и пътя към това, което наричаме "човечност".

Редактирано от t_lozeva
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уау! Това аниме е разбиващо... Няма да казвам колко много ми допадна, за да не звучи клиширано с първия пост, само ще добавя, че си заслужава всяка минута. Артът е страхотен, както и музиката! Препоръчвам го с две ръце!

 

П.П. Накрая ревнах, ама аз съм си по принцип ревлива, така че само мен може да ме е разчувствало толкова! :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, не те карам да го харесваш...

Ами още по-зле за хората направили титаните - имали са доста повече време и възможности да развият посочените графи като хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се има предвид, че мангаката е дилетант и даже няма навършени 30 години, а таргет аудиторията е до 20 години, пак са си опекли работата и са продали над 50 млн. копия. Асура е некомерсиално заглавие и е по-трудно смилаемо от средностатистическия зрител, въпреки че бюджетът му за анимация вероятно е бил доста по-висок. Сюжетът на титаните няма какво да го коментираме. Какво може да се очаква от поредното изкормване на зомби жанра, освен зомби сетинг с малко по-различни на външен вид зомбита и хора, дето отиват на конвейера за кюфтета и кебапчета? Диалогът - хептен... такива филми изобщо имат ли такъв?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато преди седмица и нещо попаднах на тази песен, не мислех, че видеото към нея е обвързано с нещо друго. Артът и сюжетът веднага ме грабнаха и съжалих, че не мога да видя историята по-детайлно. Сега с кеф откривам, че е филмов проект. Ще се гледа. Поствам клипа. Съдържа спойлери: цък

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След два епизода тайландска романтична комедия (над час всеки), този филм беше най-хубавото, което можеше да намеря - безкрайно логичен като послание сюжет, много красива рисунка и жива анимация. Единственото, което ми чезне от пътя на логиката е първото оцеляване на малкия тооочно в тая му възраст от огъня в началото. Природните картини бяха поразителни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...