Jump to content

Представяне


Recommended Posts

Добре дошла и на теб, и на останалите престрашили се. Явно видяхте вече, че не хапем :lol:

Ако щеш вярвай, ама дотук плах варненец не съм засичала у тоя форум, ти явно ще си първата. :D Иначе сръбското е класика, бре, какво като мешаш. Разнообразие си трябва, само едно и също ако е, писва.

Мирка, събираш ли от закуски за билетчето до Корея? Аз почнах вече. :D Кат събереш някой лев, свиркай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз ще се престраша..явно тук няма човекоядни.. :D

Е, Здрасти на всички..май аз съм най-новата (за сега)... май съм и най-малка..Аз съм от Бургас ии нямам домашни любимци нито цветя, понеже съм с две леви ръце и едва преживявам деня след няколко спъвания, удари и всичко болезнено, което човек може да си причини от невнимание.. :D Ъмм..слушам ВСЯКАКВА музика..от едната крайност до другата..не съм против чалгари, метъли и т.н..Абее с две думи всеки прави своя избор..Таа запалих се по корейски филми от един приятел и винаги забелязвах отдолу Eastern Spirit и все се канех да го посетя, но сивото вещество в главата ми ме предава.. :D Първо почнах само с корейски филми, после реших да видя как се справят японците в киното и останах приятно изненадана..та вече ги омешвам тотално.. :D Японци, корейци, тайванци - всичко под ножа!..Иии така..Сред любимите ми корейски са Tree of Heaven (по-чувствителните да си приготвят пакет с кърпички от повече бройки), Secret Garden, A millionaire's first love, I give my first love to you (за който също трябват попивателни материали) ии 100 days with Mr. Arrogant, а от японските вечен фаворит ми е Koizora!!

Таа това е от мен.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересувам се от изкуство, театър,кино (слабост към европейско, сръбско и азиатско.. малко манджа стана?! хих) и избощо неща , които те вадят от собственото ти блатченце с цел обогатяване. Не се интересувам от прости хора! :D

:rofl::up:

 

Японци, корейци, тайванци - всичко под ножа!

Добре дошла и на теб, goddess_. :) Много правилна тактика имаш. Наистина доста хора започват с корейското, но губят много, ако си останат само с него. Налазвай и тайландците. ;)

 

Пожелавам много приятни мигове във форума на всички прясно новодошли. Не се притеснявате да бъдете по-активни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси papushinka . Така е и тайландците са много добри актьори едва ли някой ще съжалява ако ги пробва..(да не забравяме че са и симпатични) :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси papushinka . Така е и тайландците са много добри актьори едва ли някой ще съжалява ако ги пробва..(да не забравяме че са и симпатични) :D

 

Не само симпатични :)

 

Те са културни и сладки хахахаха :)

 

Enjoy! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и от мен!
Следя отдавна форума, предимно гледам корейско, а една от причините да се регистрирам е, Gentleman's Dignity, но докато се наканя, той взе ,че свърши, но може би главнoто, е страхотната атмосфера тук, чувството за хумор и добрият тон.Приветствувам всички, за което!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаджимемашите. : )

 

Ето че най-накрая навлизам "официално" в тази общност.

 

Аз просто трябваше да открия този сайт много по-рано, но предполагам че чак този месец е било най-подходящо да се случи това.

За мен... Японската култура ми даде нова надежда, посока, смисъл. За което съм дълбоко благодарен. И нямам предвид някакво клише. С мен наистина стана така. И така от края на миналата, началото на тази година Япония стана завинаги част от мен. И преди, разбира се, съм се срещал с нейната култура, но само частично. А сега вече ми остава само да надграждам, уча, съпреживявам и какво ли още не... и така винаги.

 

Сайтът ми харесва защото тук може да научиш и споделиш, да вземеш, но и да дадеш, което е страхотно. И ми се струва жив и интересен. За разлика от един български сайт посветен основно на анимациите... но не бива да го съдя толкова предполагам. Просто явно не отговаря на възрастта и усета ми, но както и да е. Пак си казвам къде съм блял толкова време. : д Надявам се че аудиторията тук е по-сериозна и културна, поради което очаквам много интересни моменти.

 

Уважавам и останалата азиатска култура - като цяло тя е много по-дълбока и смислена от западната цивилизация, която се опитват да натресат на целия свят. Следя за интересни корейски филми, въпреки че японските са ми на първо място. Китайското кино почти не съм гледал ( не броя Джеки Чан и холивудските филми с азиатци) и хонгконгското, но знам че там също мога да очаквам шедьоври и трябва някой път да ги потърся. Веднъж си намерих "Чункин експрес" но така и не го изгледах. От останалия азиатски ареал - мисля си че именно в този сайт ще разбера дали има виетнамски, тайландски и т.н. филми, които да си заслужават. Помня че веднъж даваха по една телевизия един екшън, май тайландски, където един тайландец беше в Австралия и биеше наред - сега го проверих в гугъл - The Protector.

 

И не всичко е филми, нали така? С какво разочарование разбрах че има много малко преведени книги - японски се намират няколко, китайски май има една-две, а за корейските съм виждал само "Раздвоение" на Янг Куиджа. Предполагам само издателството "Изток-Запад" държи най-много на източната литература, и чрез Братислав Иванов имаме единствените учебници и помагала по японски език на родния ни език. Които са крайно недостатъчни. Може и да има други, но явно те се намират само към книжарницата на СУ ( не съм ходил там). Знам че човек може да си намери учебници на английски по интернет, но е хубаво да има такива и на български. И да са достъпни, да присъстват по повечето книжарници в страната. Знам че това в сегашните условия е утопия, но предполагам че така трябва да е нормално. В раздела за книгите гледам че почитателите на Eastern Spirit са представили доста от преведените на български език, което е хубаво. Мисля да представя една-две някой път.

 

Японската анимация - накратко: най-добрата и най-смислената, естествено. Чрез нея цялото човечество, минало 15 годишната възраст има възможността да "превключи" от анимациите, с които е израснал, с такива, които могат да го радват и обогатяват цял живот. Е, поне тази част от него, която иска. Но определено си заслужава.

 

Мангата - не ми се чете от компютър и затова почти не съм чел, въпреки че знам разни заглавия. Но също като книгите - в някой бъдещ момент ще посегна към Amazon и ще се запозная подробно. Е, имам няколко на български език, но те не са нищо особено.

 

След всичко това ми остава да науча езикът ( японския разбира се ) и да потегля на Изток. Знам, че това ще се случи. Езикът съм почнал и съм в самото начало. Сам. Мислех си, че катакана ще е по-трудна от хирагана, но засега се опровергавам ( стигнал съм до стълбът "на" :д ) . Предпочитам да не бързам и да карам спокойно. Така или иначе в близкото бъдеще няма да мога да уча езика в някаква организирана форма, но просто не мога да стоя и да чакам. Не се заблуждавам, че ще е същото като с учител, но казват, че ако искаш нещо просто го правиш.

 

Моето май не излезе изобщо представяне, а като някаква скучна лекция. Аз си признавам че такива не мога да трая :д . Извинявам се ако се е получило така. Излезна като изброяване малко, мога да кажа още неща свързани с Япония, музиката, но нека не прекалявам. Но общо взето с всичко, което докосва душата ти, което е различно,което е интелигентно и не просташко мога да се индентифицирам. Не мисля, че някога ще отстъпя от тези позиции.

 

Е, накрая - благодаря, че я има тази общност.

 

Поздрави.

 

PS: Чудно какво ще е усещането човек да пие оризова бира...? И фактът че не пуша няма да ме спре да се насладя на черешови цигари някой път. Колко приятен финал... :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошли и от мен!

Rimedore, за анимес говориш, нали? Много хора сме стартирали от този форум и преди няколко години разделите за азиатско кино и музика бяха доста често посещавани, но в момента почти не се появяват потребители, които да се интересуват от киното на Далечния изток там.

Надявам се, че тук ще ти е интересно! Целият регион е любопитен и времето никога не стига, за да се изучат тайните му.

Има доста японски книги, преведени на български в миналото, които могат да се открият в нашите библиотеки. Аз лично съм прочела много разкази и по-малко романи в провинциална библиотека, която се оказа по-богата на подобен материал от някои софийски. Същото важи за китайските преводи. Корейски почти не се намират. Добре, че в последните години усилията в тази насока се активизираха и успяха да се направят преводи на някои известни заглавия (освен Раздвоение, препоръчвам Малката топка, хвърлена от джуджето).

Много хора от Истърн спирит вече сбъднаха мечтата си за пътуване на Изток. Пожелавам и на теб да се докоснеш на живо до този уникален свят. Можеш да погледнеш темата за тазгодишното ни посещение в Япония в раздела бит и общество.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за пожеланието. : ) Иначе за библиотеките наистина биха се намерили книги, издавани преди години - примерно в "Провалът на човека" на Дадзай Осаму в преговора са посочили такива книги и някой път трябва да ги потърся. Макар че сега искам да си компенсирам филмите. Иначе да речем амазон остава някакво решение, ако човек знае езици.

А темата за пътуването ви до Япония я видях вече. Чудесна е! Поздравявам ви, че сте изпълнили една своя мечта.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!) .....Как сте?

Аз съм нов във форума!))

Аз съм от Украйна)

В продължение на много години * 4 *.... предпочитам да гледам филми като корейски и японски, любимата ми режисиран от Ким Ки-Дук!)) .... Обичам да гледам тайвански yaoi!)))

обичам всички много сладко Idol в К-поп))) ...

но аз предпочитам да слушам рок))

 

Всем шлю лучи любви :icon_sunny::kissx:

 

ca8ad5d3b7e7.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър ден и от мен.

 

Нов потребител съм и доста "зелен" на тема азиатски сериали/филми (освен бойните с Брус Ли друго май не съм гледал). Майка ми ми беше на гости и ме запали и мен :lol: Малко ровене, четене и накрая стигнах до assiatorrents.me . За жалост тракера е само с покани, а ми се иска да разгледам какво има там. Случайно някой да има покани?

 

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

mujina, ако си същият човек, който помня с този ник от форума на Милан - "Forza MILAN!" от мен. Относно това, за което питаш - има специална тема. Попитай там и ще ти отговорят. Аз бих помогнала, но не ползвам този торент-тракер.

 

Помощ! Трябва ми покана за...

 

Добре дошъл!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

mujina, ако си същият човек, който помня с този ник от форума на Милан - "Forza MILAN!" от мен. Относно това, за което питаш - има специална тема. Попитай там и ще ти отговорят. Аз бих помогнала, но не ползвам този торент-тракер.

 

Помощ! Трябва ми покана за...

 

Добре дошъл!

 

Мдаа, росонерите сме навсякъде :) Съшият съм да. Мерси за линка към темата (като цяло сам съвестен "форумец" и гледам да не поствам не където трябва, но тоя път не се получи). ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Росонер в нужда се познава. Трябва да оставяме добри впечаления от нас навсякъде, във всеки форум, в който пишем и да се съобразяваме с правилата. Все пак се различаваме от феновете на тези, с които играем в неделя на Меаца. ;)

 

Ще се ориентираш малко по малко, ако имаш въпроси направо ми пиши на лични, ще ти обясня всичко.

 

Добре дошъл отново и приятни мигове в този форум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и от мен! :) Казвам се Мартина, на 23 години, от Поморие. За себе ще споделя, че обожавам животните, вкъщи си имам 5 месечно кученце, хъски, момиченце е и се казва Никита. Тя ми е най-голямата слабост в живота. След нея поставям азиатските филми и сериали. Първият сериал, който изгледах( в началото бях доста скептична, още ме е срам, за което) беше тайванският "Марс"... На това му казвам "любов от пръв поглед". Всичко ми хареса- сюжетната линия, героите, любовната история и разбира се най-вече Вик Чоу :P След този сериал започнах да гледам всичко тайванско, след това започнах и корейските драми. Не мога да спра да гледам, никога през живота си не съм била дотолкова зависима от нещо. Хубаво е, че има място като това, където мога да споделя с много други тази своя нова мания. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошла, Марти :)

 

Хубаво е, че си открила мястото, на което ще се чувстваш свободна да пишеш всичко за своята страст :D Включвам и хъскито :)

 

Приятни мигове в сайта и с нас :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и от мен! Аз съм Соня и отдавна имам интерес към източната култура. Живея в Омуртаг.

Преди отглеждахме котка - сиамка Роза се казваше, но след нейното изчезване не можем да се решим да вземем друга. С удоволствие бих гледала куче, но не мога да се спра на подходяща порода. Харесват ми големите кучета, но факта, че живея в апартамент ме спира да си завъдя едро другарче, защото ще го измъчвам в тясното пространство. Обичам да отглеждам цветя, обичам да готвя и от едно известно време готвя азиатска кухня, което особено допада на народа в дома ми. Животът ми е белязан от грижа за другите: грижа се за болната си майка, за самотните си племенници, за някои от безпътните си роднини. Искам да си взема едно дете от дом за деца. Много е симпатично, има изкуствен водач на сърцето, но е като всички деца на нейната възраст и вече е първокласничка.

Познавам отдавна японското кино. Кореското открих случайно и отначало не ми хареса, но сега съм люта почитателка на корейските сериали, което по някога ми създава проблеми в къщи ;), но всичко се оправя, когато на масата има кимчи и нашенска двойнопрепечена. :na2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошла, Соня! :)

Пожелавам ти много приятни мигове във форума! smile.gif

P.S. - мисля, че е най-добре да си вземеш голдън ретрийвър rolleyes.gifпоне моята любима порода кучета е тази laugh.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...