Jump to content

Представяне


Recommended Posts

Здравейте, казвам се Станислав и съм от Варна. За форума научих от един линк, прегледах, хареса ми и реших да направя една регистрация. Не съм много запознат , както повечето хора тук(с такова впечатление останах), но ще използвам форума, за да обогатя знанията си. Харесвам азиатско кино(по-скоро японско, защото не съм гледал много друго).Харесвам азиатската култура, кухня най-вече :D , филми както казах, гледам анимета от време на време...и така. Много искам да посетя тези страни и за целта, мисля да следвам японистика(ако въобще вляза :D ) А иначе интересът ми към изтока може би несъзнателно започна от малък. От 1ви до 5ти клас тренирах Окинава Годжу Рю, имах оранжев колан, почти зелен, бях много луд на кумите, но за съжеление прекъснах. И така...който иска да пита...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте форумници!

 

Името ми е Димитър, но се чувствайте преспокойно да ме наричате Грим. На 20 (почти и една) години съм и живея в гр. Кърджали. От близо година се интересувам от Японската култура, митология, история и начин на живот. Интересът ми към Япония се роди след като прочетох Шогун. Главно ме грабна невероятния им манталитет и добри обноски, които изглеждат загубени в днешно време. Шогун така и не я дочетох - пазя си 200 страници от втория том, тъй като не искам да приключвам изживяването си там. Вече повече от половин година изучавам, на собствена глава, различните аспекти на Бушидо и влиянието му върху самураите. Странично ми се наложи да прочета това и онова за Будизма, Дзен, Ки енергията, Шинтоизма и тн., но предупреждавам, че знанията ми в тази насока изобщо не са големи.

 

Честно казано не съм гледал източните кинопродукции, с което, предполагам, ще разочаровам някои от вас (взимайки предвид факта, че форумът е главно насочен към тази среда), за което съжалявам. Надявам се, че ще намеря хора, с които ще мога да обсъждам и споделям мнение относно Източната култура.

 

Малко странична информация -- отскоро тренирам Шотокан Карате, харесвам психологията, четенето на книги, оригами (не практикувам), Японска калиграфия, слушане на музика и главно водене на смислени разговори с хората.

 

Музикалният ми вкус варира от класическа музика, през хип-хоп, доза джаз и Японска музика, до трейлър и саундтрак музика. Преди слушах и адски много хардкор и пънк-рок, но в днешно време това се случва по-рядко. (Очаквам хокане от страна на Ragnos.)

 

Ако имате някакви въпроси, то не се притеснявайте да ги зададете, ще отговоря с радост на всички :)

 

Поздрави,

Димитър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл, Grim.

Представянето ти ме изненада много приятно.

Надявам се скоро въпроса с източните продукции да се реши :)

Приятни минути в това страхотно късче от Изтока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет и от мен! Казвам се Михаел и съм на 17г. Отскоро се запалих по японската култура и реших да обърна внимание и на японското кино. Взе че ми хареса и оттам тръгна всичко.Към останалите азиатски страни не проявявам особен интерес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, щом Рюхей Мацуда е в основата на нещата, значи работата е сериозна. Добре дошъл при нас! Япония е безгранично поле за изследване. Едва ли ще скучаеш.

Последните двама новодошли привлякоха вниманието ми. Надявам се да взимате участие и да коментирате всичко, което ви е впечатлило!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

 

От години се вълнувам от азиатската философия,култура,спортове,медицина,изкуство...и т.н.т.Харесват ми корейските исторически саги–може би защото пресъздават тяхната неповторима същност. ....

 

Поздрави Аригато999

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте:) Най-накрая успях да се регистрирам. :)))

 

Казвам се Габриела и съм от Казанлък,много се радвам да стана част от Вас. На 22 години съм уча в Стара Загора в Тракийски университет :)

 

Искам да ви разкажа за моята слабост към азиатците :)

Когато бях малка обожавах да гледам за Маугли-игралния филм,бях влюбена в него.След като пораснах малко :) започнах да гледам филми с карате и се записах на Кио-ко-шинкай .

До преди 4 месеца ,когато имах свободно време си теглих филм4ета (романтични комедий) ,тогава попаднах на корейски филм и незнам какво ми стана след като го изгледах,исках да гледам още и още такива филми ,необръщах внимание на актиорите ,нямах притенции кои ще участва и кои не ,просто исках да бъде корейски филм.

С ръка на серцето си искам да кажа ,че съм просто обсебена,вманиачена в тези филми.

 

Сигурно ще ме помислите за луда,но начина ми на живот се промени,аз се промених.Като ги гледам игнорирвам реалния живот около мен и отивам в друг,в който искам да остана.

Изобщо не съм запозната с тяхната култура,начин на живот,но искам да знам всичко за тях .Няма на кой да споделя всичко това ,защото около мен няма хора,които биха ме разбрали как се чувствам,силно се надявам вие да ме разберете.

 

Не съм просто една от феновете им,чувсвам се част от тях . С всеки филм който изгледах все по-вече и по-вече ги чувсвах близо до мен.Чувсвам се точно ОБСЕБЕНА.

Много се промених за тези месеци през които гледах филмите им-хората около мен ме питат ''Какво става с теб ?'',Защо си такава?'' ''Постоянно си изнервена и затворена в себе си,а не бе6е такава?''.Няма един човек от обкражението ми ,който да не го е забелязъл.Знаете ли защо се държа така- чувствам се на моята територия -в чужд,непознат свят. (а до скоро беше моя )

Всичко започна с тези филми,които гледам,но немога да спра.Отивам на лекции и с нетърпение се връщам за да посетя този техен свят,защото ми е толкова хубаво там.Излизам с приятеля си с който съм 4 години ,но си мисля за тези филми ,игнорирвам го и него ,и приятелите ми,за да се прибера.

 

Незнам какво ще си помислите,но сега след като казах всичко това много ми олекна и незнам какво става с мен,не ме интересува нищо и никои,единсвеното което ме прави щастлива и ме държи будна много нощи са тези техни филми. (спя по 4,5 часа най-много) ТОЧНАТА ДУМА Е ОБСЕБЕНА ,не мога да спя ,немога да общувам с хората около себе си,искам да гледам още и още.Искам не да ги наблюдавам, а да бъда част от тях.

 

Няма да ви лъжа ----НЕМОГА ДА КАЖА ,ЧЕ СЪМ ВПЕЧАТЛЕНА ОТ НАЧИНА ИМ НА ЖИВОТ,НЕМОГА ДА КАЖА ЧЕ ГИ ХАРЕСВАМ КАТО НАЦИЯ, НЕМОГА ДА КАЖА ЧЕ ГИ ХАРЕСВАМ КАТО ХАРАКТЕРИ,...... ЗАЩОТО НЕ ЗНАМ НИЩО ЗА ТЯХ,НИТО КАК ЖИВЕЯТ,НИТО КАКВИ СА КАТО ХОРА...........НО С РЪКА НА СЪРЦЕТО ЩЕ КАЖА ,ЧЕ СЪМ ВПЕЧАТЛЕНА ОТ НАЧИНА ПО КОЙТО МЕ КАРАТ ДА СЕ ЧУВСТВАМ И НАЧИНА ПО КОЙТО МЕ КАРАТ ДА ЖЕЛАЯ ДА БЪДА ЧАСТ ОТ ТЯХ

 

Благодаря за отделеното време и се надявам да ме разберете,какво е да бъдеш обсебен от нещо толкова далечно !!!!

Редактирано от Ragnos
Нарушена т. 2 от правилата.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте:) Най-накрая успях да се регистрирам. :)))

 

Изобщо не съм запозната с тяхната култура,начин на живот,но искам да знам всичко за тях .Няма на кой да споделя всичко това ,защото около мен няма хора,които биха ме разбрали как се чувствам,силно се надявам вие да ме разберете.

 

Е то ние ако не те разберем няма кой друг! :D Добре дошла както и останалите гледам, че доста са се представили тези дни, което си е хубаво колкото повече хора за дискусии толкова по-добре! ^^ Колкото до регистрацията защо не направиш нова с някой никнейм вместо е-мейл доста по забавно и естетически приятно става? Въпреки че аз не съм много за пример понеже моя е малко стряскащ и не в тон с атмосферата в форума.. :rolleyes:

А надявам се да не ми се разсърдиш ама ако може да си позволя да те коригирам малко..пише се "игнорирам" не "игнорирвам" и "комедий"--->"комедии" ,,,^. .^,,,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошла на борда, Габи!

 

Повярвай ми, сигурен съм, че тук ще намериш още много симпатизанти на Азиатското кино и ще можеш спокойно да изразиш как се чувстваш :)) Надявам се, че ще се забавляваш!

 

Razzormaw, на мен никът ти ми звучи като котешкото rawr :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, здравейте и от мен! (с около година закъснение)

Член съм на форума от около година, ама от заплес ви поздравявам чак сега :blush:

Аз съм Екатерина. Родена съм в София, живяла съм в Плевен, а после и в Лом и разни села, сега живея във В. Търново. Дойдох тук като студентка, града ми хареса и сега, завършила вече, продължавам да съм си тук.

Каква музика слушам, е харесвам доста неща, повечето пъти слушането се определя от настроението ми, но чалгата я избягвам (дразни не само слуха ми, а и цялото ми същество).

По азиатското ме зариби сестра ми (с Ловци на роби) и от тогава съм "яко в джаза" ;) , а сайта открих случайно, както повечето може би :)

Та, в общи линии това съм аз. Хубав ден на всички :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, приятели! Да, казвам приятели, защото за да стигнем дотук явно имаме много общи интересни... Нова съм във форума, но отдавна имам рег в основния сайт! Надявам се да намеря много нови приятели, възхитени от азиатското кино! Добре съм ви дошлааа... :panda-145:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D И аз да се включа....Мисля, че от ника ми ви става ясно за отговорите по точките име,пол, възраст :rolleyes:

 

Отдавна гледам азиатски филмчета, но доскоро бяха само индийски....след сериала по БНТ "Паста", много се запалих по корейските. Не смея да си пусна нещо различно, за да не се разочаровам и да спра да гледам изобщЕ <_< Имам доста набелязани заглавия в графата "to watch" , ама пусто време-все не стига...а сега имам да се готвя за изпити. Май в съвсем неподходящо време открих и другите азиатски филми/сериали :unsure:

 

Филми: относно жанровете-комедия+романтика/драма... затова си харесах "Pasta", "Cofee Prince", "My Princess" . Страхотни сериалчета.... за актьорите няма да коментирам тук :inlove:

 

Музика: аз съм прасенце....всичко слушам(без метъл и рок;чалга-сведена до минимум)

 

Мечти: много...да съм корейка и да живея в Корея :asian: всяка година да живея по 2 месеца в друга страна, за да опозная бит и култура,доколкото е възможно :es: останалите мечти са по-реално изпълними :896767:

 

Нямам домашни любимци, обичам животните отдалеч и да не са в къщата ми. Много обичам цветя, но рядко оцеляват при мен. Имам 3 кактуса и 1 огромно алое. Ако все пак имах време, бих си направила една малка градинка на балкона. Живея 7ма година в Пловдив. Харесва ми този град, но друг ми е целта. Ходя на народни танци от 4.5 месеца. Ходих на йога, но се отказах. След време може пак да се върна към това си начинание.

Обичам да чета за различно обичаи, традиции, култури...харесват ми и чуждите езици. За съжаление не съм слушала в час и не научих немси и руски....знам само английски, полски и турски. Турският ми беше най-труден(и все още е), след време смятам да науча корейски :es::D много ми харесва как звучи и как почти на всеки завършек на изречението удължават гласната...даже от толкова филми започнах и аз така да говоря(но не на корейски) :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на новите попълнения и добре дошли.

 

Наборче, неизбежно е да преслушаш и продукцията на съседните държави рано или късно, иначе губиш някои много интересни заглавия, които определено си заслужават. Ма не се насилвай, ще си стане съвсем естествено. ;)

Относно корейския - веднъж като си учила турски, ще ти е от помощ, имат доста близки черти. И все пак се зареди с огромна доза търпение. :)

 

Приятно прекарване тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!! :kiss2:

 

Нека представя и себе си. Казвам се Моника, на 13, зодия ЛЪВ, от гр.София.

 

Японският момент на зарибяване: Лятото една приятелка ме зариби с Гокусен и от тогава съм на нон-стоп японски сериали. :lol:

През тези 10 месеца изгледах страшно много сериали, толкова много че и баща ми се зариби до някаква степен.

Досега любимите ми сериали са: Код Синьо, Игра на лъжци, Юкан клуб, Приятели призраци, Божествени капки и др.

 

Семейство: Тати, мама, бате, аз и коте. Като цяло сме сплотено семейство с изключения - аз и брат ми, постоянно се закачаме и обиждане дори той да е по-голям с 9 години.

 

Хоби, интереси: Най-голямото ми хоби е да гледам японски сериали след това идва случането на музика и карането на колело. Интересите ми за сега са рисуване и зяпкане на kawaiiiii япончета. B)

Също така много обичам да си правя маникюр, но понякога ме хваща мързела и изобщо не си докосвам пръстите.

 

Амиии... за сега това, защото абсолютно всичко ми се е изтрило от главицата, а и без това трябва да сядам да правя един пищов по Английски език, че май утре ще имаме контролно. :wacko: :wacko:

А след това ще погледам малко японско кино и ще нагъвам нещо сладко. :asian:

 

Чао :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...