Jump to content

Представяне


Recommended Posts

Здрасти, Daible, след реалното запознанство, ще те приветствам и виртуално. :)

Дано вдъхновението те озари скоро и да започнеш да твориш. От опит знам, че азиатската мания провокира интересни хрумвания, така че се надявам да те "отключи" в тази област.

Приятно изкарване из дебрите на азиатския киноман. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!!

Казвам се Валерия, на 15, от София :D

 

Много се радвам като виждам колко хора обичат и се наслаждават на азиатската култура, музика, филми, сериали. В последно време толкова заобичах азиатските неща :P , че започнаха да ме дразнят хората, дето не са с дръпнати очи :D ! Зарибих се преди 5 месеца, като изгледах първия си азиатски, и по - точно корейски сериал - You`re beautiful <33 От тогава се влюбих във всичко, свързано с Кореа - постоянно търся азиатци по улиците на града :P , търся корейски, китайски, японски ресторанти, които да посетя.

 

С две думи - европейска азиатка съм :D .

 

Наистина мисля, че тук ще ми хареса, понеже от няколко дни вече разглеждам темите и страшно ми хареса.

:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

казвам се Людмила, на 31г. По принцип съм от Бургас, но от доста време живея в Германия. Омъжена съм и имам син на 4 години (който също е на път да стане азиатски фен, за разлика от мъжа ми :) ).

Намерих този форум покрай БОФ-манията, някъде март 2009. Дълго време влизах почти всеки ден и си четях, без да се регистрирам.И сега мисля, че вече е време да се представя. Не пиша много, но затова пък смея да твърдя, че съм изчела по-голямата част от материалите, публикувани тук. Тук намерих много хора, които имат същите вкусове и предпочитания като мен, както и много хора, които имат различни от моите вкусове, но някои техни мнения за филми са като да са ми прочели мислите :o .

Хубаво е, че все повече филми и сериали се превеждат и че има все повече материали за азиатската култура и ще се радвам,ако мога с нещо да помогна.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добри дошли, сладурки :) !

Много е хубаво да знаем и усещаме, че има и други запалени по Азия и цялата култура на онази невероятна част от другата страна на земята....

Благодарим, че споделяте нашето "пътешествие" в този форум..и не спирайте да "крачите" с нас и да се забавлявате тук!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички :D:)

казвам се Нели .

Чесно казано незнам какво да пиша, защото за първи път пиша във форум.

Отскоро съм любител на азиатското кино и музика. Попринцип от малка съм фен на Брус ли и особено на Джеки Чан.

Не предполагах, че азиатската музика ще ме завладее до такава степен, че в компа си имам само тяхна.

Радвам се че има хора като вас, които помагат на хора като мен, да удволетворят любопитството и интереса си.

Благодаря ! :thanks::D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, хорица! Дойде време и аз да се представя. :)

 

Казвам се Тереза, на 19 съм и може би от около година следя форума само като читател, а преди два месеца най - накрая успях и да се регистрирам!!!

Още съм " в плиткото", ако мога така да се изразя, по отношение на цялата азиатска еуфория, но вече изгледах доста филми и сериали, позапознах се с актьорите и бавно, но сигурно навлизам в дълбокото. ;) Усещам се, че страшно съм се запалила по корейските драми - толкова, че ги гледам една след друга и чак се ядосвам, че не мога да ги асимилирам, просто нямам време от следващата... :)

 

Не знам дали е обичайно или не, но при мен манията започна с филм, не с драма - 100 Days with Mr. Arrogant, после много дълго време гледах обикновеното американско кино, но мисля, че ми е било писано пак да се върна към азиатското (или по - скоро корейското)! B)

 

Благодарна съм, че попаднах на форума, защото открих един съвсем нов свят и култура, чак се чудя как съм живяла без да знам за BOF, SS501 и всички останали хубави неща!!!

 

Ако трябва да говоря за себе си като характер, то думата е само една - непостоянна... Във всичко и винаги! Някой може да си помисли, че това е лошо, но аз имам теория защо е добре да си непостоянен - просто животът е по - интересен, всеки ден харесвам нещо различно, обичам нещо различно, правя нещо различно... На майка ми това не и харесва, защото казва, че не съм можела да се захвана с толкова неща едновременно, а аз просто и казвам, че за всичко си има време и щом го правя сега, значи така трябва! :)

 

Спирам до тук, защото май прекалих! :P

 

До скоро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошли, karmen i f_lora :) :) :)

karmen, надяваме се наистина да усетиш това, което ние изпитваме към изтока, колкото и от скоро да си фен, веднъж започнала ли си с музиката, филмите и всичко останало, няма връщане, всички сме били така :P

f_lora, никога не е прекалено, споделеяйте каквото ви е на сърцето. Радвам се, че удовлетворяваме част от любопитството към тези далечни страни, дано вече и вие да спомагате за това :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,аз съм Радина.

Много се радвам,че открих този форум.Започнах да гледам азиатски филми в края на лятото.Първият беше The perfect couple.Тогава се запалих.Разбира се и преди това съм гледала такива филми,но най вече със самураи,разни летящи бойци и.т.н.Беше ми втръснало от тях и за това отбягвах азиатското кино.

Колкото до мен.На 17год(Февруари ставам на 18) от град Шумен.Харесвам латиноамериканската музика(не само нея),фентъзи романите,театърът.Втора година съм в МОНТФИЗ Шумен(актьорска школа).Много неща мога да напиша за себе си,но нека да не прекалявам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, Радина!

Мисля, че си на точното място:))) Наистина има на какво да се научим от азиатците, а и като ги гледаш, може би ще прихванеш доста неща, необходими за в бъдеще!

Съветвам те хвърлиш око и на секциите "Музикална сцена", "Библиотека", "Бит и общество".. Ще ти бъде интересно. Може би и за театър ще започнем скоро да си говорим. Май станахме доста фенове. Приятно забавление с Eastern Spirit! Екипът е страхотен!!!

 

Добре дошли Валерия, Тереза, Нели и Люси! Семейството се увеличава. БОФ-манията ми е доста добре позната (нищо, че съм по-големичка).. И на мен това ми беше първи сериал:))) После се запалих по музиката, филмите и въобще цялата тази очарователна култура.

Пожелавам на всички много приятни мигове и нови приятелства! :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте на всичкии :P :P мн се радвам че намерих такъв форум защото бях се депресирала че няма хора които да обичат азиатски филми и сериали...ето че има

та аз преди около седмица видях форума и си казах да се регна но бях мн заета..затова го напраивх днес...Ми аз съм Александра на 16 от София и обожавам Азиатското кино особено Корея :inlove::inlove: Първият сериал който гледах беше Absolute Boyfriend покрай сестра ми и ми беше адкси смешно защото преди не бях гледала такива филми..После почнах със страшните филми и така..се зарибих постепенно ;]] Гледах темички тук и ми изглеждате симпатяги :wub: :wub: Поздрави сънародници Алекс ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошли на всички новорегистрирани.

Искам да изкажа благодарност към тези, които с пестенето на препинателни знаци и лично творчество при изписването на думите по нетрадиционен начин, нямащ нищо общо с реалността, ме правят на пълен идиот в опитите си да отгатна за какво говорят. Искам и да порицая всички онези, спазващи правилата на писане и пунктуация, които са толкова скучни и безидейни - въобще не представлява трудност и предизвикателство да ги разбера какво са искали да кажат. Не бих могла да отгатна какво се крие зад такива намерения и изяви. Кой какво уважение или неуважение, внимание или пренебрежение ще си спечели - сам да му мисли. Дано поне препускането през темите и мненията тук повлияе и на едните, и на другите в бъдещите им творчески излияния.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте сладури!

Нека и аз да се представя:

-на 25 години съм , но се чувствам все още на 18 :kissx: ;

-живея на няколко места - основно в Казанлък и Бургас , а от време на време можете да ме намерите в други градове и държави :asian: ;

-занимавам се с текстилна химия , народни танци , а от две години насам усилено 'изучавам' японската и корейската култура, музика и кино :es: ;

 

 

Много се радвам, че съм сред хора, който споделят мойте интереси . В действителност аз отдавна съм запалена по Япония ( почти от 10 години ).

2001-2003 година имах удоволствието да посетя няколко пъти тази уникална страна. От тогава съм влюбена в нея, в хората, в природата, в невероятния дух на тази държава, а откакто открих Eastern Spirit и в киното и музиката.

 

Е, надявам се сред вас да намеря много приятели. :D:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Казвам се Катя на 25 и съм от Панагюрище, но живея в София.Шпионирам форума от около година и половина! :rolleyes:

Реших, че е крайно време да си направя регистрация и дя ви кажа колко често този форум ме кара да се усмихвам и колко ми е забавно да чета из него.

Бих искала да ви похваля за Есенните дни на Корея, бях там и беше много весело и интересно( вкусно също! :lol: ).

Също така да ви благодаря за всички преводи, които правите и от които се възползвам постоянно.

Keep good working!

 

P.S.А по повод присъствието ми от сега нататък в форума yoroshiku onegai shi masu, както се казва :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и от мен :). Аз съм от Перник, много обичам животните (имам куче и котка, които са много забавни на моменти), обичам и да снимам, най- вече сред природата. Тръпка са ми местенца с водоеми, въпреки, че имам фобия от дълбоко :blink:. Харесвам музика, която има мелодия, като повече ми допадат рок, метъл (не в толкова голяма степен) изпълнители. Разбира се слушам и други стилове, но тези са основните. Главните ми любимци са Nickelback, Staind, Adam Lambert, Hinder, Daughtry, а напоследък започнах да слушам и Gackt и не мога да спра. Покрай него започнах да гледам азиатски филми и така попаднах на Kimura Takuya и вече окончателно бях запленена :P. Mr. Brain и Pride страшно ми харесаха. Една приятелка допринесе за влюбването ми в азиатското творчество, като ми препоръча някои от филмите и ми отвори очите за този форум (за което и благодаря). Вярвам, че тук ще изкарам страхотно, и че влюбването ще се превърне в страст :lol:. За сега съм на вълна японско и се надявам повече филми да се сдобият със субтитри, защото английския ми не е много добър :unsure:.

P.S. :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йей :es: :es: , още японофили.... :asian: :asian: :D

ujiro голяма късметлийка си била да отидеш в Япония :asian: я кажи, има ли нещо, което особено силно да ти е направило впечатление там :)

snejnatagora....продължавай в същия (японски- рок дух)...имат страхотни филми с рок тея японци....(Detroit metal city, Bandage, Fish story.....това са само едва от няколко заглавия,порови се малко и ще се накефиш супер много)

sakurachan хубаво си решила най-накрая да попрестaнеш със шерлокхолмстването и да се присъединиш активно към нашето малко пресъпленийце- любовта към азиатските неща и форумстването... :lol::P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и от мен!

От известно време съм регистрирана, но съм само читател. Реших, че е крайно време да се представя - на 16г съм и съм от София, казвам се Даяна и съм вманиачена по всичко корейско от около 7-8месеца. Радвам се, че имa хора, които споделят чувствата ми към тази невероятна култура. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и от мен. Казвам се Кирил, на 32 години съм понастоящем живея в Бургас, семеен с едно детенце на 2 годинки и 2 месеца :) Интересът ми към Китай и филмите с бойни изкуства от този регион се зароди някъде около 12-та ми година, когато в киното даваха тоталните хитове на азиатската киноиндустрия - Манастирът Шаолин, Непобедимите от Удан и Хон Гил Дон...

 

Зародишът започна да расте и окончателно бях привлечен на вълна бойни изкуства с два филма - "Доспехите на Бога" и "Петима Супербиячи" - първият го гледах на някакъв рожден ден, а вторият чрез тогава разпространеното действие "размяна на видеокасетки" :)

 

През 1991 успях да се сдобия с първите VHS носители на Доспехите на Бога 2 (Мисия Орел/Кондор), Полицейска история и Проект Б - вярно, качеството беше не особено добро, дублажът бе правен от един човек, който пък от своя страна превеждаше от немски, записан от различни кабелни и ефирни телевизии :)

 

Какви времена бяха само - тичах всеки ден до близкия видеорент и жадно търсех етикетите "карате филми", а в главата ми се загнездиха три имена - Jackie Chan, Sammo Hung & Yuen Biao.

 

После се започна голямото търсене на такива филми и прилежното им описване и съответно гледане - постепенно дойдоха и другите представители от този жанр - Джет Ли, Дони Йен, Мишел Йо, Лам Чин Ин и доста по-нови актьори и изпълнители :)

 

Така тръгна всичко за мен, после започнах да обръщам внимание и на другите аспекти на Далечния Изток - философия, история, митология и прочие подробности. Натрупал определено количество знания реших да се включа в една викторина за Китай и макар, че не успях да спечеля голямата награда (пътуване до Китай), се радвах като малко дете, докато получавах утешителните си награди :)

 

Докато не дойде 2007, когато ми се предостави възможност за работа в Поднебесната - поради разнородни причини това начинание се провали (фирмата впоследствие фалира), но все пак за един месец изживях своята детска мечта, като присъствах на Canton Trade Fair, който се провежда два пъти в годината и пред него нашият Пловдивски панаир прилича на миниатюрна играчка от KInder Surprise :)

 

Извън увлечението ми по Китай другите хобита включват колекциониране на филми (предимно martial arts movies), писане на кратки ракази и стихове и дори за известно време участвах в един онлайн проект, който вече е на умиране, където списвах секцията за филми.

 

Предпочитам old school тупаниците (от рода на Пияният Майстор, Змията под сянката на орела, Ninja in the dragon's den, Project A) и още много други, пред по-новите представители на жанра, където жиците владеят и ефектите ми причиняват главоболие...

 

Ами май това е засега от мен - ще разгледам по-обстойно форума и неговите раздели и ще се ориентирам къде да понапиша няколко мнения :)

 

С уважение

 

Кирил

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм... Бях решил да не пиша в точно този раздел, но след толкова много мили и искрени постинги ми стана малко гузно.

Казвам се Стоян, на 48 години съм, от Бургас съм, имам обична съпруга и любима дъщеря, която получава бакалавърската си степен утре. Имам престижна професия и добри за България доходи от нея.

Модератор съм в subs.sab, което означава, че явно съм от лудите, които превеждат без никаква лична полза филми (както се казва - "на ползу роду"), стараейки се да предадат идеята за хубав език и превод и на по-младите.

Радвам се, че мога да се причисля към феновете на Eastern Spirit от самото начало и да видя как сайтът лека-полека, стъпка по стъпка израства. Правите го заедно, като най-голяма е заслугата на администраторите и модераторите, но свое ценно място има всеки от вас. А най-много ме радва, че увличате толкова много млади хора - момичета, но и момчета... и им помагате да намерят себе си, да бъдат повече хора!

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еха, днеска здраво мъжко нашествие тука! Както се казва - "Елате повече", че се явяваме нещо като малцинство. :beer:

 

П.П. Любимата емотиконка на Борката. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...