Jump to content

Представяне


Recommended Posts

Здравейте,аз се казвам Мариела и съм във форума от няколко месеца.Тук е страхотно,вече незнам колко сериала съм изгледала.Благодаря на всички,които правят преводите,страхотни сте.

Сега на кратко за мен.Аз съм от Димитровград.Омъжена съм,с две деца.Имам два домашни любимеца.Немска овчарка(канадски вълк) -Рокси и декоративен заек -Снежинка.Живеем в къща и се занимавам с градинарство през свободното си време.

Хобито ми е да чета книги ,да гледам хубави филми и да пътувам.

 

Редактирано от mariela82
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошла, @mariela82!:beer:

Гледай, забавлявай се , а ако ти дойде муза, ще е чудесно да споделиш с всички мнение за изгледаното. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, asha написа:

Добре дошла, @mariela82!:beer:

Гледай, забавлявай се , а ако ти дойде муза, ще е чудесно да споделиш с всички мнение за изгледаното. 

Благодаря!

Аз почти във всички сериали и филми,които съм гледала във форума съм коментирала.Като гледам май и аз станах БЛ фенка.Доста от тези сериали и филми изгледах тук,но само тези с бг суб.От другите сериали ми харесаха My Dear Guardian, Vampire Prosecutor 1 и 2, A Love So Beautiful, Full House и др.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Да се представя и аз. Гери се казвам. Фен на азиатското от 2005та. Започнах от аниме, минах през японски драми, после корейски, тайвански и от 2019та насам предимно китайски - благодарение на The Untamed - както някои вече може би са се досетили от името ми тук. :) В момента доста си падам и по телефонните игри (пак благодарение на китайците) и играя всичко де що китайско намеря. Китайски романи и манхуа също не отбягвам.

Редактирано от Chenqing
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Chenqing, добре дошла! :beer:

Както гледам , бая стаж си навъртяла като "таен" азиатски фен. Пожелавам официалният да е още много пъти по-дълъг. Приятно гледане, четене и писане в темите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви, @Lawandula и @asha ! Възможно е да имах някакъв акаунт тук, но той е бил през далечната 2008-2009, спомените ми са доста избледняли. Имах един период след 2012 когато училище и живот ме грабнаха и спрях да гледам азиатски неща. През 2018 прочетох новелата по The Untamed на MXTX и буквално дни след това обявиха драмата. Казах си, че е съдба и оттогава почнах да следя всичко, което се случва в Китайския ентъртейнмънт, бях и зажадняла за азиатски лица. Радвам се, че следя  двамата сладурковци още от пре-Untamed периода ми. Сега се случва същото и с другата ми любима новела на авторката. :) Дано да доживея да видя и третата й драматизирана някой ден. Нооо доста се увлякох от темата май, ще чувате/виждате от мен и моите писания, особено в темите по драми, които са по БЛ романи. Там е фортето и сърцето ми в момента. :) 

ПП: Забравих да спомена, че се регнах във форума, защото видях че си обсъждате много тайландските лакорни, нещо към което имам голям интерес в последно време също. Не съм гледала тяхни произведения, а имат много сериали, които са по мой вкус!! Още веднъж благодаря за това :)

 

Редактирано от Chenqing
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте банда!

Казвам се Божидар и съм от Монтана. Не съм гледал много корейски сериали, както повечето от вас, но сега тепърва започвам с тях. 
Попаднах на вашия форум случайно и забелязах доста заглавия на азиатски филми или по точно казано Корейски, Китайски, Японски. Японските сериали все още са ми пълна мъгла, но се надявам във времето да гледам някой друг хубав Японски сериал. За сега съм на вълна Корея ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@redhooligan Добре дошъл! Всички сме започнали с един сериал, после - два - три - петдесет - двеста.... :D 

Важното е да ти харесва това, което гледаш и се надявам да откриеш колко интересна е Азия и колко нови неща ни показва тя. 

Пожелавам ти приятни мигове във форума. Забавлявай се и ще се радвам да споделяш мнение за филмите и сериалите, които гледаш, в темите им. :) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, felicyti написа:

@redhooligan Добре дошъл! Всички сме започнали с един сериал, после - два - три - петдесет - двеста.... :D 

Важното е да ти харесва това, което гледаш и се надявам да откриеш колко интересна е Азия и колко нови неща ни показва тя. 

Пожелавам ти приятни мигове във форума. Забавлявай се и ще се радвам да споделяш мнение за филмите и сериалите, които гледаш, в темите им. :) 

 

Благодаря за приветстването :) И разбира се, че ще коментирам всичко гледано от мен. Обичам да си изказвам мнението, дори и понякога хората да не са съгласни много с него. Все пак различни хора, различни мнения :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, казвам се Таня на 28 години съм родом от Добрич, по настояще живея извън България. Запалих се по азиатските продукции през далечната вече 2009 година като главно интереса ми е насочен към Корея. Започнах с 'You're beautiful' по препоръка на една приятелка и за 2-3 години изгледах над 50 сериала. После направих една дълга пауза, защото станах претенциозна и рядко нещо ми задържаше вниманието до края, но тази година покрай истерията със Squid Game интереса ми отново се възроди. Наред със сериалите почнах да слушам корейска музика, да следя новините им, да уча езика и тн. Знаете как е :D Имах късмета на три пъти да посетя Корея и с всеки път се влюбвам все повече в нея и вече нямам търпение да отида отново след края на пандемията. Eastern spirit винаги е бил много специален за мен, помня как изчитах от първата до последната страница темите за любимите ми актьори и певци и  колко пъти на ден проверявах дали субтитрите на сериала, които гледам, са качени вече и не мога да повярвам, че чак сега се регистрирам. :D Но по-добре късно.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 18 часа, dandelion_ написа:

Eastern spirit винаги е бил много специален за мен, помня как изчитах от първата до последната страница темите за любимите ми актьори и певци и  колко пъти на ден проверявах дали субтитрите на сериала, които гледам, са качени вече и не мога да повярвам, че чак сега се регистрирам. :D Но по-добре късно.....

 

Здравей! Още много приятни мигове сред темите в сайта да изживееш. 

Не съм сигурна, дали е много уместно и аз да се вбутам в този момент, но понеже се припознах в думите ти, реших да напиша няколко думи. Моята първа среща с азиатското филмоизкуство, като изключим Джеки Чан, беше сериалът "Паста", когато го излъчиха за първи път по Канал 1 /мисля, че още не беше БНТ и е напълно възможно да е било още 2010г. наистина не помня/. Ами, много ми хареса, но понеже по принцип от край време не съм любител на телевизията, за нула време забравих емоцията. Е, да, но както добре си знаем с въртенето на сериалите по телевизията, че то пък взеха и го повториха /може би след година, пак не помня/. Отново го загледах и пак много ми хареса. Тогава се порових за актьорите, попаднах на Ийстърн спирит, пък от там и в кои други филми, сериали са играли. Леле, нямаше спирка. Сигурно много хора ще се сетят с умиление за будуването по цели нощи и "сумнамбулизма" на следващия ден. Дааа... и аз като теб само четях и не се регистрирах. Направих го чак, когато реших да опитам да превеждам субтитри. Та оттам се започна още по-голяма емоция /поне за мен/. 

И дори да не е това мястото, ще използвам момента да благодаря на всички, които ми помогнаха, помагат и съм сигурна ще продължават да помагат, защото никак не е лесно.

@mrnkaloto, която ме пое за "чиракуване" с много нескопосания ми първи превод и ми обясни как се правят субтитрите, защото не е само да преведеш текста, а още доста занимавки, отнемащи време, за да бъде крайния резултат гледаем. Да не споменавам за колко много програми ми е казвала как да ги ползвам стъпка по стъпка. И много, много подсказки, помогнали ми  в употребата на туй чудо на природата "интернет". :D    @helyg, същата неоценима помощ по работата със субтитрите и различни програми, и много, много помощ с програмата за субтитри, която ползваме. Отдавна да съм се отказала сигурно, ако при всеки проблем с компютър или лаптоп, не се отзоваваше веднага.    И @NyXe, разбира се, която само с питане и забележка ме накара да се замисля върху изказа и че не е нужно да се превежда буквално /определено имах такъв проблем/. 

Огромно благодаря, момичета. Помогнахте ми да "проходя" по отношение на интернет, соц. мрежи, работа с програми, преводи и т.н. Надявам се да усещате, че усилията ви не са отишли на вятъра. :kiss2:

И не на последно място, мисля няма да е преувеличено, ако кажа, че имаме страхотен екип, който се грижи всичко в сайта да е изпипано на макс. Железни сте. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурна колко е уместно и аз да се меся, но покрай коментара на @snowmoon си спомних за дните, в които аз също търсех информация в Eastern Spirit, без да се регистрирам. Фен съм от по-скоро - 2014та. При мен първо дойде К-поп манията, покрай нея попаднах и на Спирита. Буквално написах в замунда "k-pop" и ми излезе сериалчето The Strongest K-pop Survival. Видях, че има Бг субтитри и реших да му дам шанс. Неочаквано, много ми хареса и реших да потърся още готини драми. Иначе и аз не разбрах кога се превърнах в зомби, което гледаше до 5 сутринта класики като BOF, The Heirs, To the Beautiful You и т.н. :D Малко след К-поп находката, Спирита се превърна в мой любим сайт, в мой приятел, който всекидневно ми помага да почувствам близък този тъй далечен свят на Изтока. :rolleyes:
И въпреки че съм малко зле с имената, ми правеше впечатление, че това на @mrnkaloto беше под почти всичко, което гледах и може би затова именно към нея се обърнах, когато реших да опитам с преводите. Благодаря ти, Мрънче, че ме научи (и продължаваш да ме учиш) на толкова много неща! Благодаря и на @helyg и @bealonenomore, които също винаги съдействат със субтитрите и форумната дейност! Като snowmoon, и аз да се бях отказала, ако не бяхте толкова отзивчиви и не отговаряхте на непрестанните ми въпроси (колкото и тъпи да са те:rolleyes:). :kiss2:

 

преди 25 минути, snowmoon написа:

И не на последно място, мисля няма да е преувеличено, ако кажа, че имаме страхотен екип, който се грижи всичко в сайта да е изпипано на макс. Железни сте. ;)

С две ръце подкрепям написаното! :wub:  Това, че се регистрирах и започнах с преводите, е едно от най-добрите ми решения през последните години. :lol: Огромен респект и хиляди благодарности на всички преводачи, редактори и модератори, които отделят от личното си време, за да съществува Спирита такъв, какъвто го виждаме! :bow:Без вас, нямаше да ни има и нас, феновете. :happy: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, хора!

Нова съм във форумчето, от известно време ви следим и ви се  кефим с мама. Буквално сме това емоджи като ви четем коментарите по любимите ни сериали: :rofl:От началото на короната насам се закрастихме по корейското кино, тя даже ви намери хи-хи. Много ни допада атмосферата тук и от немай какво да се случи реших да си създам профил, за да коментираме в реално време. 

 

Накратко за нас: От Русе сме, аз съм Габи, на 24 бъдещ графичен дизайнер, стискайте палци! :D :yes: Като цяло аз все още съм новак и много назад на фона на някои фенове тук, които от години (сигурно и десетилетия) следят азиатското кино и култура. Може да се каже, че късно се включихме във "вълната". Мамчето е гледала повече сериали и е напред с материала обаче. :tongue:

На мен категорично любимец ми е Сухьонеца:wub::panda-145: , мамето си е харесала БинДжин и на нея те са й топа.:wub:

При мен всичко тръгна от две изслушани песни на БТС, след което питах приятелката ми да ми изпрати линк и така паднах в безкрайната бездна на к-поп, а Ви беше този, който ни представи и страната на чудесата. След 4 години изкусно проучване на най-добрите изпълнители мога да заключа, че просто всеки блести с неговата си светлина. Леко ми е тъпичко, че не се бях закрастила когато беше "тренди", явно сега е било времето да ги открия. Ама вярно тези хитове са вечни Gee Gee baby baby ♪ ♬ :ilovethis: 

 

П.С. Направо се върнах рязко в 2010, когато си правех профили по Кефче.ком, ама е много яко не ме разбирайте погрешно! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айййй, колко готино @pinotnoir
Добре дошла на теб и (задочно) на мама!
Тренди, не-тренди - важното е да се забавляваш. Да, такива бисери има из форума, че няма как да ти доскучае с него. Ей ме и мен, вече отброих десетака тук (леле, верно ли?), но все още остава едно от любимите ми места в интернет.
Весело прекарване в Спирита ти пожелавам!
:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,момчета и момичета,вече една година съм във форума и много благодаря за цялата работа и хубавите моменти на всички тук.

На 01.04.се регистрирах и оттогава започнах да опознавам азиатското кино.В началото започнах да гледам за да избягам от мъката и тъжните дни в живота ми от лично естество,но вече съм яко пристрастена към всичко тук.Намерих и двама-трима приятели,благодаря ви за всичко момичета.

Към всички във форума бъдете живи и здрави,и още много ползотворна работа и още един път Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...