Jump to content

Представяне


Recommended Posts

Здравей mari227. Аз лично се радвам на бабите, защото ставаме повече. Рядко надниквам в тази тема, но току що помогнах на внучката си да се регистрира и всъщност съм горда. Това му е хубавото на този форум, че сме различни, но обединени от интереса ни към азиатската култура. Пожелавам ти успешно пребиваване при нас. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, mari227 написа:

Моите ги зарибих с анимета. Консултирах се със съфорумци относно това, което е подходящо за хлапета и ги почнах. Трудното е, че почти няма дублирани. Всъщност има но са малко. Специализирах в четене на субтитри. Целта оправдава средствата. Сега ми остана още един, 6 годишен мушморок на когото ще чета още година. После и той да се справя сам като девойките. Те слава Богу знаят френски и английски и се справят сами вече. Помагам само в избора на аниме. Оказа се обаче, че истинския им интерес към азиатската култура дойде чрез к-попа. На мен този вид музика ми идва в повече, но слушам и следя развитието на няколко популярни групи. Даже започнах да ги харесвам помалко. За човек, който слуша от дете Лед Цепелин, Диип Пърпъл, Айрън мейдън, Металика, АС/DC, к-попа е как да се изразя, малко странен, и леко ми идва в повече. В колата гърмят моите групи, като вкарвам няколко японски, които ми харесват. Такива са правилата при нас. К-поп да слушат със съучениците. Анимета обаче, гледам с децата и с голямо удоволствие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

mari227,  добре дошла и от мен, с малко закъснение. Много ми е драго, че се увеличаваме бабите във форума. Може да сме малко, но сме класни.

Didri, добре дошла и не се оплаквай от Швеция, моля. След 10 години в топли места, душичката ми е зажадняла за сняг. А то за мой никакъв късмет тази зима във Варна и една снежинка не падна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, Atea написа:

Здравейте, аз се регистрирах току що! Харесвам kpop и аниме.От Варна съм.За този саѝт научих от баба ми , която е луд фен на азиатската култура.Очаквам  да намеря приятели. .Имам куче на име Джаки.㋡

Здравей, к-поп тук колкото искаш и анимета също, но и при филмите и сериалите можеш да намериш много приятни за гледане неща. Добре дошла си и ще ми бъде интересно да видя твоята гледна точка в коментари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така да взема и аз да се представя.Тук съм вече от  три години и половина,незнам дали са толкова .Запалена съм по азиатската култура,от много отдавна още,когато бях в гимназията,когато се запознах с хора луди по корейската музика и всичко свързано с Азия,преди това нито бях чувала за к поп камоли си падах по азиатските сериали.А сега не мога да си представя живота без да гледам сериали ,филми дори музика на тази тематика.Азия си остава в сърцето ми завинаги.По характер съм много шантава,Един ден незнам,какво ме прихвана реших да довърша един превод на аниме,а сега правя преводи за удоволствие главно на анимета.Но мога да се заема да помагам ,английския ми не е толкова добър,но  ако ви трябва помощ аз съм на среща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, mrnkaloto написа:

Здравей, коте, тук котетата са на голяма почит :kiss2:

Здрасти,аз обожавам котките най-вече черните на цвят на пук на всички суеверия за тях.Дори отглеждам такъв котарак.

 

Поздравче и колаж  ,за любителите на котките:wub:

 

my_photo_collage-114 (5).jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що, bond написа:

На 21 март имам юбилей. Десет години членство във форума. Заповядайте да празнуваме виртуално.

 

Казваш къде и сме там. 

С по чаша соджу, саке или к'вот' дал Господ, но все за твое здраве - виртуално и реално. ;)

 

А на всички новодошли - добре дошли! 

Надявам се дълго време да сме заедно в това чудесно място! 

Пишете коментари, споделяте мнения. Истърн Спирит е жив заради всички нас. Нека дълго е така!

:kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, bond написа:

На 21 март имам юбилей. Десет години членство във форума. Заповядайте да празнуваме виртуално.

Сериозен повод!  :beer:Да си жив и здрав още няколко пъти по толкова ...да ти честитим!:D:kissx:  Обявяваш времето, ние мястото си го знаем - тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз тези дни се усетих, че грам не съм се представила тук.
Да поправим тази дупка в информацията :)
Лятото на 2018-та скъпа колежка от бившата ми работа донесе един албум със снимки на BTS. До тогава никога не се бях сблъсквала с К-попа, Южна Корея беше място с много пластични операции и Оппа Гагнам Стайл, а най-източният актьор, който познавах, беше Джеки Чан :D
След много хахо-хихи, боже колко са еднакви тез момчета и колко извънземно са хубави, си пуснах Fake Love (че явно това им беше най-актуалното парче тогава). Не ме отнесе като куцо пиле домат, но определено ме заинтригува цялата естетика. Нататък не помня какво гледах, но заслушах албума Love yourself Tear, после и Her и то ме засмука. И досега Fake Love ми е особено любима. А BTS ми станаха първата и единствена К-поп група, която познавам издълбоко.
След това благодарение на Eternal Sunshine открих Epik High, а пък чрез Epik High се запознах и с Hyukoh. И двете групи ми легнаха на сърцето, а Hyukoh направо ме отнасят :) 
По отношение на драмите, out of curiosity си дръпнах Hwarang, заради V.
Толкова не бях свикнала да гледам азиатски лица, че чак след средата на сериала установих, че този който мисля за V, всъщност е Min Ho :D

Off Topic

Image result for hwarang minho and vМа кат близнаци ми бяха! :D

Макар самият сериал да не блести много с логика и последователност, страхотният броманс вътре ме зарадва безкрайно. И тук бях засмукана :)
Последваха много филми и сериали, част от тях препоръчани, други на лично усещане и така до Boys of Tomorrow, който освен че ми хареса много, си нямаше български субтитри, което ми се стори несправедливо. Поизчетох темите за преводачи, свалих си програмата и на шега и на майтап го изпопреведох. Тук е моментът да спомена с огромна благодарност @helyg, която ми отговори на плахия опит за превод, помогна ми с настройките на Subtitle Workshop и ми обясни за техническата страна на нещата. И впоследствие редактира всяко мое начинание :) :wub:
За съжаление напоследък хич нямам време да превеждам, но това се надявам скоро да се промени :)
Та така.
Здравейте :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, Веси, толкова се радвам, че с твоята любов към Корея се реши да превеждаш,

това е пътят да успеем да привлечем още хора към азиатска красота на киното... и не само ;)

Здрасти! :kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така като гледам, неделя се пада. Следобедно време, кой когато може и завихряме купона. Всеки да носи снимки на корейски, японски, китайски напитки и храни. Аз ще гледам също да се подготвя. Хем ще почерпим и новодошлите във форума. Така де, да видят, че сме гостоприемни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, bond написа:

Така като гледам, неделя се пада. Следобедно време, кой когато може и завихряме купона. Всеки да носи снимки на корейски, японски, китайски напитки и храни. Аз ще гледам също да се подготвя. Хем ще почерпим и новодошлите във форума. Така де, да видят, че сме гостоприемни.

Да не се забравя и озвучаването
Може да направим игри, разделени на отбори, примерно Музикални инвалиди и Кинокритици

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя грешка, събота било. Дето не познавам календара, ами се и излагам. Озвучаването се възлага на специалистите по музика. Мен там хич ме няма. Само някой OST от време на време слушам. А аз ще гледам да поканя за почетен гост най-любимия си актьор на всички времена - И Бьонг Хон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

За тази тема се светнах наскоро, когато един от потребителите се представи :)  Викам си: Пак съм пропуснала нещо :D Тук съм от година и половина и напоследък съм по-активна, за това реших, че е уважително и аз да се представя.

За форума научих от сестра ми, с която сме близначки и тя също е тук: Vanchela. Казвам се Димитрина (Диди, Дими) и интересът ми към всичко азиатско се появи преди 3 години, след като ми беше писнало от американските продукции  и ми се гледаше нещо различно. Започнах с анимета, след което преминах на японски филми, после на корейско и за сега основно гледам корейско. Гледам различни жанрове, според настроението и вътрешното желание :) От изгледаното до сега, любими са ми Goblin, Just Between Lovers, Moon Lovers, Defendant, Memory, Chief Kim, Signal.... има и още.. май са много :lol:

Освен любовта ми към всичко азиатско (храна, музика, филми..), обичам да рисувам, да слушам музика, да карам колело, да се разхождам, да пътувам, да ходя на театър, на Stand-up comedy, да играя семейни игри. Ходя на народни танци. Обичам много котки, за жалост нямам такава. Покрай анимето  Your Lie in April, осъзнах колко е красива класическата музика. Прослушах Бах, Шопен, Крайслер, но разбира се си слушам и к-поп, ииии к-рок B) , харесвам звуците на китара, пиано, цигулка. Рисуването ми е хоби, като корейските драми, или май по скоро корейците, събуждат музата в мен :ilovethis:

Подкрепям призивът за по-активно изказване на мнение и коментиране във форумът. Макар и все още да съм леко притеснителна в това отношение, действам смело, защото реално нямам с кого да споделям хубавите и лошите впечатления за това, което съм изгледала, видяла, прочела. Обкръжението ми е от типа : „Азиятци? Дръпнати очи? Какво е това к-поп?" , последвани от помахване с ръка и „ти си луда“. Малко са хората, с които мога да споделям и да си коментирам, а тук се усеща семейният дух :happy: Също така мисля, че споделяйки своя коментар се популяризира даден филм, сериал или аниме, което може някой никога да не намери в интеренет и да не чуе за него, а действително да има защо да се гледа :) От скоро зарибявам майка ми с корейски филми. Вече е изгледала около десетина и един сериал. B)

Винаги когато мога, благодаря на целият екип, който стои зад Easter Spirit. Чудесни сте:bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уау, страхотно представяне! Имаш възможността да споделяш с нас по всяко време:wub:. Със сигурност имаш дар слово. Чудесно е, че си тук! И бих се радвала да видя твои рисунки! Класическата музика е основата, а народните ритми са в сърцето.:wub: Добре дошла си да споделяш и коментираш! Пък  току виж и някой от приятелите ти се заинтересува от нови възможности за забавление.:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...