Jump to content

Arata Kangatari (2013)


Razzormaw

Recommended Posts

47011l.jpg

 

Arata Kangatari

 

Оригинална творба: Уатасе Ю
Озвучават: Мацуока Йошицугу, Окамото Нобухико, Кимура Рьохей и др.
Тип: ТВ
Жанр: фентъзи, приключенско
AniDB и MAL: AniDB //  MAL
Държава: Япония
Година: 2013
Епизоди: 12
Времетраене: 24 мин. на епизод
Резюме: На всеки 30 години е избирана нова принцеса от клана Химе, за да служи на Хагаями. Настъпва времето това да се случи отново, но за последните години нито едно момиче не е родено, с изключение на 15 годишната Арата. Единственият проблем е, че Арата е всъщност... момче! 

 

Линкове: 
- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

 

______________________________________________

Бележка: Такива фентъзита с преминаване от един свят в друг винаги са ми били от любимите в аниме жанра откакто изгледах Fushigi Yuugi преди доста време пък и по принцип. Тук историята е увъртяна понеже двете момчета си приличат и си сменят местата като доста интересни са мотивите за тея които правят coup de'tat-а срещу принцесата. Е най-интересно разбира се ще е евентуалното развитие на историята с проследяване на живота на двамата след като се разменят. Хубавото е че е правено по манга, която е доста развита като история и предполагам, че няма да има фейлове при положение, че всичко им идва на готово, но до следващите 2-3 епизода ще се види дали си заслужава или не, но поне от това, което видях в първи епизод има си потенциал..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И втори епизод даде сериозна заявка за титулярно място в watch list-a ми, но още не е късно да овапцат нещата. Сериозно взех да се чудя дали да не почна мангата и да си спойлна работите ама засега ме мързи, но ако продължат възходящата градация и ми се засили интереса може и да я набъбна и нея. Интригата около coup deta't-a се заплита все повече и явно ученичето ще е сериозен прът в колелетата на тея предатели. Почти сигурно се очаква градация при него и да излезе от образа си на плазмодий благодарение на това, че животът му е в опасност и разбира се мистериозното оръжие, което явно в неговите ръце ще се окаже доста полезно. Малко ми се губи двойникът му какво ще прави в Япония, но не е изключено и на него да му намерят работа в съвремието. Така или иначе се очертава интересно приключенско аниме и явно не е трябвало да отписвам толкова заглавията от пролетният сезон - това и няколко други определено отсрамиха положението с лошото начало тая година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си аниме герой от тип "плазмодий", такъв си оставаш до края. Само в някои случаи има моменти на известно просветление, но те са краткотрайни и несериозни. :28558: След коментара ти мисля да го загледам, макар че за последните 2-3 дни се нагледах на безгръбначни създания от мъжки пол...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този епизод не станаха кой знае колко интересни неща,  но следващият се очертава с повечко действие. Нашият човек спече като му зададоха мисията да отиде при принцесата ама ще не ще трябва да свърши работата и да се добере до нея по някакъв начин това също гарантира интересно развитие. Интересно ми е тая Котоха наистина ли не рабира, че този не е същият Арата или се прави на ударена ама по скоро е първото не ми изглежда много интелигентна - типичен доверчив goody-goody персонаж. Виж в тази новата мацка дето се появи има хляб дано да се присъедини към тях за каузата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...