Jump to content

Recommended Posts

Качеството на този сезон надмина и най-смелите ми очаквания. Обожавам го! Началната песен ми се стори странна първоначално, но сега не мога да спра да я слушам. Чакам да пуснат пълната й версия. Финалната песен ми хареса още от първо слушане. Клиповете към песните са интересни. Вкарали са леки спойлери, но не твърде очевидни за разлика от опънинг-а на миналия сезон, където се вижда кой как умира. Имам единствено забележки за трети епизод. Понеже адаптират около 2 чаптъра в един епизод, действието ми се стори малко накъсано. Допълнително постоянната смяна на сцени между стила на WIT и MAPPA не помогна, но затова сегашното студиото няма вина.

Сезонът е потвърден за 16 серии.  А съвсем наскоро обявиха, че мангата приключва през април. Засега няма информация дали ще правят втора част на финалния сезон или ще довършват историята с филм. Ако трейлърът е някакъв ориентир докъде в историята ще приключи сезонът, то ще останат малко чаптъри за адаптация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, seal_reinforce написа:

Божкеей, какво прогледах и аз заради мъж. Че да го нервирам, ако не ми хареса :lol2:

Че то анимето си е ТОП. Има малко кървища ама се преживяват. Историята е интересна. :P Аз търпеливо си чакам най-накрая да я завършат, че тогава да си го изгледам цялото с кеф. :D  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Държа да ми даде отговори на въпросите, които си задавам докато се гледа. :D 

Иначе не знам дали са го развалили, изгледала съм само първите 2 сезона. Отдавна беше. :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го изоставих след първи сезон. Сега трябва отначало, ако искам да си припомня герои и случки, за да продължа нататък.

Някой запознат може ли да ми каже, какво същество е Porco Galliard? Мой любим сейю/сценичен актьор го озвучава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ukio Porco се появява чак в новия сезон. От второстепенните герои е, но пък си има силни моменти. В последно излезлия епизод неговото сейю и Ayane Sakura (на Габи) се справиха превъзходно. Атаката над града беше още по-ужасяваща благодарение на тяхното озвучаване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер! Масуда Тошики има много хубав глас. Играл е в мюзикъли, има музикален дебют. 

От постера се вижда, че новите Титани имат животински вид. Така ли е? Има ли промяна във визията?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еха, той е много талантлив! Това е първият проект, в който чувам гласа му, но остава добро впечатление. А за визията Зверотитана си е чиста маймунка, спор няма. Повечето си остават грамадни голи човечета, но някои са направени да ходят на четири крака, така че има лека прилика с животните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. визия и талант има. Малко съжалявам, че не можем да го гледаме на сцена напоследък. Направи чудеса в мюзикъла Принцът на тениса, а сега е само глас зад кадър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, тъжно е, че не се появява на сцена, но пък е хубаво, че не спира да работи и развива таланта си. Озвучаването придава много повече живот на героите и историята, отколкото добрите ефекти и анимацията, така че трудът му се цени.

 

А сега за анимето, отмина екшънът и фокусът върху Марли се върна на добре познатите ни герои. Темпото се позабави, което е в плюс, за да видим как героите и животът им  се е променил за този период и какви са последиците от постъпката на Ерен. В този епизод и предишния се убедих, че стилът на Mappa е много подходящ за този сезон - замъглени кадри, мрачни, но наситени цветове, които отговорят на тона на финалния сезон.

Off Topic

Смъртта на Саша, един от веселите и комични герои наред с Кони, е доказателство, че войната с хора ще бъде също толкова безмилостна, колкото тази с ядящите хора титани. Много добра финална сцена с яростната Габи. Малката е същинско копие на Ерен - гневна и решена, винаги се впуска напред, но пък за жалост с промит мозък. Нейното "Ще убия Ерен" звучи точно като "Ще изтрепя титаните". А Фалко е истинско ангелче. Добре, че е той да върви след нея.

Юки Каджи ме впечатлява много като един по-спокоен Ерен. В началото гневния и безразсъден Ерен беше далеч от любимите ми герои, но вече наистина може да се нарече главен герой. Преди все нещо се случваше и той бе въвлечен в историята. Три сезона подред го отвличат, а сега най-сетне да предприеме нещо и той да задвижи историята - да се внедри сред жертвите от войната и да нападне важните клечки на фестивала.

Между другото, Хироюки Савано композира музика и за този сезон заедно с Кота Ямамото. Не знам дали са пуснали други песни, видях само тази, която лично ми хареса много.

С нетърпение чакам да пуснат още!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно от любимите ми анимета, но откакто Маппа го поеха, бозата потече като река. Финалът беше изключително предсказуем. Съдбата на героите ми беше безразлична. Никаква тръпка, никакъв съспенс. Все едно гледах друго заглавие. Радвам се, че не му довърших превода, щеше да е загуба на време и нерви. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...