Jump to content

Recommended Posts

Заслужаваше си чакането! И новият опънинг не е лош, макар че старият ще ми липсва. Епизодът беше супер, макар че

 

 

малко претупаха делото на Йегер, но пък ми харесва, че не разтягат локуми и акцентът винаги се движи около екшъна и съспенса, а не около драмата и излишното дърдорене.

 

 

 

 

 

 

Съдейки по опънинга, Пиксис май най-сетне ще срещне дългоочакваната жена титан! :28558:

 

 

 

 

 

П.П. 100-ният коментар е мой! хахахха :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, леле. Не се сдържах, изгледах последните излезли на испански.  :28558:  Направо не ми се започваше, бях се притеснила, че ще трябва да го гледам с речника под ръка, но уви! За първи път се радвам, че избрах специалност история.  Хубавичко следя героите и засега най-много ме грабна само един от тях, но чакам да науча малко повече за него. Като гледам скоро май ще се присъединя към JoJo и ще фенгърлстваме двете, като се появи пак Ливай хихи.
Между 13 и 14-ти едва си сдържах ръчичките далеч от клавиатурата. Не знам от къде ми идват такива идеи, но какво да се прави с моята развихрена фантазия. Та, още от сега искам да помоля тези, които четат мангата да ме поправят ако греша, че е възможно доста яко да се филмирам:

Да внимават надничащите в спойлерите, в шантавата ми теория може да попаднат на нещо, което не трябва  :nunchako:

Гледам си аз и се чудя - добре, стените са създадени преди 100 години, но защо са 3?! Ако краля искаше да се отдели щеше да стане и само с 2 стени, но защо не иска да го виждат?  Е, до там ще стигна малко по-късно, сега да минем към титаните. Забелязах как титанът беше изплюл горкия човечец и си помислих, че може би това е начинът им да се „размножават“ , иначе не виждам причина да се тъпчат с хора. Ако това е начинът да се създават обикновените титани - добре. Ако не греша, нищо чудно анормалните да произлизат от изядените членове от корпуса на съгледвачите. По тази логика 60 метровият не може да е обикновен човек, дори титаните чрез експеримент, като Ерен достига едва до 15м. Според мен той е нещо повече от останалите, няма да се учудя ако е живял цял век, но виждам само едно що-годе логично обяснение, къде може да се е намирал през цялото това време - в центъра на всичко, а именно зад вал Сина. Според мен има нещо общо с краля, пък може и да е кралят! Никой не е казал, че е обикновен човек, може би е бил там цял век, зад удобната стена. Иначе не виждам причина стените да са 3, ако не искаше да скрие нещо 1-2 щяха да са достатъчни. Може би е искал да види какво би сторило човечеството, да го тества, а тези 100 години са били нещо като изпитателен срок. След като се оказват просто страхливци отваря дупка в стената, за да изхвърли боклука, ако може така да се каже, слагайки началото на една нова ера, в която само една-единствена раса ще царува на земята.  

 


Страшен роман се получи  :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мне броя на стените едва ли е плод на чак такава конспирация просто са ги направили три и това е според мен. Ако можеха щяха да ги направят 20 само и само да са по защитени и да обхванат по голяма територия тъй като както разбрахме пренаселеността е един от най големите проблеми на хората, другият разбира се са титаните. Краля е някакъв сульо дето се крие в двореца и тва е. Иначе епизода отново беше доволно направен, тези неща просто трябваше да станат предвид ситуацията. Честно казано тоя Ливай мен не ме кефи..много се изтъква нещо и все се дуе, мен такива много ме дразнят.

Да има покритие (то ако нямаше щеше да е мега зле), но все пак не мисля, че има кой знае какви шансове с/у тази форма на Ерен. Стигайки до него тази регенерация нещо не ми се нрави, един вид става непобедим, но пък нямаха друг избор след като беше сдъфкан като парче салам от гладен пес. Сега на дневен ред е овладяването на тази му форма и достигането на пълен контрол както беше при носенето на камъка. Според мен щеше да е по яко ако беше станал персона нон грата (не че сега има голям фен клуб) и всички освен Микаса и Армин бяха срещу него включително и специалният отряд с тоя Ливай. Така хем срещу титаните хем да трябва да се пази от хората като ги защитава въпреки всичко печелейки постепенно симпатиите им.

 

Новия OP хич не ме кефи, старата песен беше по добре. Същата работа като Валврей там имаха супер ендинг и го махнаха за да турят някъв смешен. Виж новият ЕД става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Песента на опънинга е по-слаба, но анимацията му е по-добра. :)
 

Ливай и мен не ме кефи толкова много, но е интересен персонаж. Харесва ми темерутската му страна. И аз също съм на мнение, че малко се изхвърля с това как можел да очисти Ерен в титанската му форма - по-скоро нашият ще го разпердушини. Но дори да греша, ако решат да ги степат един с друг, битката ще бъде върховна.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая (да, знам, I'm slow :lol:), успях да изгледам и аз заветния 14ти. За епизода с чиста съвест мога да кажа само едно - Sigh.. Очаквания много, но това, което получавам никак не ме удовлетворява, за огромна моя жалост .. за да не кажа титанична (pun intended XD).

 

Така, да карам подред.

 

1во - Това е епизодът, който поставя началото на любимата ми арка /до момента/. Чаках я с трепет, дори повече от частичната поява на Ливай и компания в предните епизоди.

В мангата, този момент също беше започнат и приключен набързо, така че никак не е претупан, даже обратно -- в анимето бяха добавили някои нови неща (иначе, трябваше да се свърши за 10ина-15 минути цялата патаклама, хах.) По принцип много се радвам на новите неща, хубаво е като ги има,, не е казано, че всичко трябва да е 1:1 с мангата, стига да не е в разрез със случващото се, разбира се. Само дето тука имам някакъв гаден проблем с всички нови неща, които виждам до момента. Въпреки че не са кой знае какво, така де, повечето хора сигурно не са ги и забелязали, но мен не ме радват. Още в предния си Levi-centric пост споменах, че появата на Ханджи тогава ме издразни, ама тука направо ме стресна лолз. Разбирам идеята, обаче. Това, буквално, pop-up-ване пред лицето на Ерен трябваше само да покаже колко е крийпи и луда глава, само дето на мен не ми се понрави и това си е. Ханджи може да е oddball и без да се изсилват да ни го тикат в лицето. Същото нещо (отново) правят и с Ливай. В предния епизод се изсилиха да ни покажат колко е куул, тоя път да ни покажат какъв big bad badass e.. е, ъм.. от което абсолютно нямаше нужда. Ако не го познавах, щях да го намразя и аз, с тия изсилвания дето ги говореше, че бил единственият дето щял да се справи с Ерен, щял да го убие, щял да го не знам си к'во. Не, не че не е така - това се подразбираше и от това, което каза в мангата, само дето я нямаше тая прекалена изсиленост, а беше някак натурално. Ливай трябваше да изглежда като човек, който знае какво и защо прави, сигурен в себе си и способносите си, а не като "вижте ли ме кой съм" и както Razzormaw писа - да се перчи (като някой надут пуек) XD. И като че ли това беше малко, трябваше и да го накарат да удари Ерен поне едно 20 пъти сигурно, той направо си го довърши безмилостно. Цялата ситуация ми изглеждаше сякаш си изкарваше яда; като дете, на което са взели играчката; или като някой психо, а не сякаш удраше някой с цел да докаже нещо на тия от Military-то..пффффффф.. как и да е, това го преглътнах и него, ама накрая чашата преля, като спестиха това, че думите на Ерен, които изказа на ония дървари (+ болката, която изтрая) бяха в основата на плана, т.е. дадоха възможост и подтик на Ливай и компания да го спасят един вид. То така излезна, че думите му не бяха от значение, а само това, че издържал геройски на болката (което, си беше така, понеже "психо" Ливай като го почна не се спря лолз).. е, ъъъм.. ок. Чудя се дали да споменавам (че станаха вече много неща) и това, че когато Ханджи показа зъбчето на Ерен увито в кърпичката, Ливай се изръси с -- "It's gross!". Колкото и да е gross, Ливай никога не спомена подобно нещо в мангата.. Ениуей, разбирам че всички тия неща бяха с основна цел печелене на ценни секунди само и само да вкарат целия съдебен процес в 22-те минути, ама как едно нещо не ми хареса от тоя добавен материал, не знам.. :mellow:

 

 

2ро - Razzormaw, мне, не го забелязах проблема с анимацията само от ония епизод. Дори в предните си постове (преди това) бях спеменала за проблемите на студиото и ме беше страх, че точно за най-любимата ми арка, която чакам от половин година (и повече), нивото на анимацията щеше да се скапе тотално. Радвам се, че явно рикапа им беше дал малко въздух на тия хора, защото 14ти епизод не беше толкова зле. Е, имаше ги отново слайдшоуто с говора на доста места/ едва ли ще се отърват от тях скоро/, но поне нямаше annoying рикап или messed up недовършена анимация и т.н, както беше в 13ти. 

 

3то - За броя на стените не знам, но малко по-нататък ще се разкрият интересни неща около тях, така че .. ;)

 

4то - Новите ОП и ЕД. Ммм, не ме хванаха особено. Хайде, като музика ОП ме радва, понеже го бях прециклила заедно с 1вия в момента, в който излезна сиди-то. Буквално, лягах с Guren no Yumiya, ставах с Jiyuu no Tsubasa, хахах. Като сикуенс обаче, да си призная, очаквах повече. Всъщност, очаквах да обърнат повече  внимание на Ливай и скаутския легион, понеже както казах и в предния си пост, това е тяхният момент. Името на песента дори е за тях, самата песен е за тях.. а те показваха доста повече от останалите герои сякаш.. а там, където наблягнаха на Ливай и компания, анимацията просто ми бледнееше в сравнение с тази, която бяха отделили за останалите герои.. Скалъпена набързо и ръбата и.. бе ужасна, с една дума. Какво ми хареса обаче - бяха вкарали Микаса с лилавия потник (голям фенсървиз за момчетата и феновете й като цяло, хах), а също и Армин облят в кръвта -- някак много красиво изглеждаше този момент. И, разбира се Ливай в последния от кадрите, където е в бекграунда на лицето на Ервин и се вижда емблемата с "Крилата на свободата", които се превръщат в гълъби. :up: за идеята! Останалото от анимацията е спойлери, спойлери.. ама за тия, дето сме чели мангата, хахах. Но да, някак като сикуенс поне (изключвам кадрите със скаутския легион) е доста по-добре от 1вия ОП. Също да не забравя да отбележа, тази прекрасна гледка, фокусирана в/у горичката в самото начало -- дело на Production I.G, maybe? XD За ED, честно казано не ме впечатли с нищо - нито като песен, нито като сикуенс.. предишния определено бе по-добър, но колкото толкова, какво да се прави.

 

5то - Най-хубавото нещо ще оставя за десерт. Йей, страшно се радвам, че поне си имам още една дружка (welcome on board Miss Interpol ^_^v) с която да фенгърлстване (или rant-ваме в моя случай, лолз) над Ливай!! Той, определено, го заслужава! A моментите, които от тук нататък ще шеърват двамата с Ерен не си ги давам за абсолютно нищо, пък ако ще и да са ужасно анимирани /да имат късмет!/, ахахах. Oops, това сигурно трябваше да го сложа в спойлер таг, ма няма, понеже съм гадна и си го връщам на момчетата, задето не харесват Ливай. :28558:

 

За сметка на това пък, този път в спойлер (че да не ме нападнат наистина^^'), малко поздравче за добре дошла, хихих!

 

 

 

item25287_1.jpg

Levi hugging pillow XDXDXD

 

 

6то - пффффф, моето не роман, ми не знам какво стана. Спирам, спирам.. XD

 

ПП: Следващият епизод ми е любимият!! :icon_sunny: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ха-ха, JoJo, много ме радват коментарите ти! :) Личи си, че си фен.

 

Ханджи може да е дразнеща, ама гледай ква мацка я дублира: тури му пепел!

 

 

П.П. Микаса в лилав потник? Къде???????????????? :blink:  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е че то в 14-ти нямаше кой знае какво като екшън, само на Ливай изцепките. Не знаех, че в мангата е друго яче и че тея тук таме го карат на свободни съчинения, аз винаги съм бил против това! Каквото и както е в оригиналната история така трябва да е в екранизациите и това не само за манга-аниме процеса ами по принцип за разни там филми и драми. С Холика ти поне видя кво стана и ква подигравка си направиха с оная драма. Ако действително така стоят нещата с Ливай си затварям очите айде..кво да го правя мушмурока?! Мойта мъка тука е Саша...толкова забавен персонаж, а толкова за малко я дадоха. :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рагнос - благодаря! ( :blush:) ^^

 

Мен Ханджи-то не ми е дразнеща, точно обратното - любимка ми е от всичките женски там с крейзинеса си (Микаса и Ани се бият за подгласнички, хахах!) Просто ме дразни как й прибавят разни нови неща, които не са много мой тип.. виж, сигурно за останалите й фенове ще са добре дошли, ма не и за мен. Предпочитам да си карат само по мангата, ако ще е така, ма кой ли ме пита мен..

Колкото за сейюто й, още в предния пост писах, че ме спечелиха тотално с избора си! Роми Парк няма равна, огън жена, хах!

 

Микаса с лилавия потник е известно meme из интернет, не играе роля в мангата, освен че беше на корицата на списанието, в което излиза XD - така че много се учудих като я видях в ОП. Ма нищо чудно, за фенсървиза какво ли не правят японците.

 

 

2s15d02.gif

 

 

5b1ick.jpg

 

 

 

Razzormaw - прав си, нямаше много йекшън в тоя епизод, така че реално не знаем доколко добре е анимацията все още, но пак де.. както казах, бяха се изхвърлили повечко с действията на Ливай, така че може поне малко да са отпочинали, защото и в следващия епизод няма да видим много йекшън, но пък след товааа -- ах, здрава да им е душицата! XD

 

Относно добавянето на нов материал -- дотук не съм видяла кой знае колко нови неща мисля. В предните епизоди бяха добавили цяла минута (може и повече) екшън сценки с Jean, и останалото е появата на Ханджи и сценката м/у нея и Ливай, които са изцяло дело на сценаристката? (защото бас държа, че това го е мислила жена, лол).  Иначе, за 14ти епизод - пак да кажа - всичко си е както в мангата, само дето тия няколко секунди добавени разговори и "перченето" на Ливай, както и удълженото удряне на Ерен можеха да ни ги спестят и вместо това да покажат разговора м/у Ервин и съдията накрая, който кът-наха. Как и да е.

 

Хаха, Razzormaw, много му тича "мушмурок" на Ливай-чо. Вече така ще му казвам и аз XD. Иначе, че е badass, badass e, какво да го правиш. Има си действително проблеми с държанието и говора, не знае и как да изразява емоциите си правилно, да не говорим за манията му по чистотата... но все още не знаем почти нищо за него, да не кажа и нищо. В 15ти епизод ще ни споменат нещо интересно за него, обаче.. ма само толкова ;/ Кога Исаяма ще ни даде очаквания флашбек за бекграунда му си е неизвестна.

 

Колкото до Сашка - ммм, тя май нямаше много голяма роля в тая арка. Но пък имахме цяла глава флашбек с нея.. само дето не помня дали беше по време на тая арка или след това.. аз моментите с героите, дето не ме интересуват особено ги преглеждам набързо, или скипвам, така че може и да ме лъже паметта де.. но пък - мини спойлер! - ще видим много повече от една друга мацка. Доста повече, хахаха. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда и аз стигнах до това заключение..тая Ханджи е тотално куку-руку, но мен такива нестандартни персонажи винаги са ми харесвали така стана и в нейният случай. Интересна беше перспективата през която тя гледа на тея гиганти, а тези експерименти са наистина важни. Все пак един от основните приоми за да надделееш над даден противник е да го опознаеш. Още ми се мярка физиономията на Ерен с тъмните кръгове под очите след като дръпна дявола за опашката и накара един тотален маниак да му разяснява маниите си. Ако не ги бяха прекъснали сигурно щеше да отиде целият ден! xD Наистина обаче намирисва на голяма битка поне според името на следващият епизод и промото така, че от сега потривам ръце за 17-ти. 64061091.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се с едно клипче от мен. До колко се е получило, 'бали му майката... Анимето за сега поддържа интереса ми. Рагнос, браво за субовете! Супер си!!!

 

http://vbox7.com/play:504fe967c4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Nya-ha-ha и ти се включи, екстра начи! :D Клипчето бива, сцените са подбрани добре. Тоя епизод и аз мисля да изчакам нашия човек за букви и по принцип до края ще си жуля raw-вете. Остава само да не се изложат с нещо посредствено както стана със SAO - отначало аху-иху и после тихо ама не ми се вярва така да стане тука. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, хора! Карате ме да работя с кеф. :) 14-и епизод бая ме озори, но съм почти към края. Много плямпат напоследък и малко се бият. :D Що трябва да ми усложняват живота?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали на някой друг му е направило впечатление, но Микаса определено е показана като типичната азиатка на много места (макар че май никъде не е указано какви точно са всички останали, лично аз ги приемам за европейци :D). Репликата й в последния епизод не само ме разсмя, но и доста засили това мое чувство. Просто евала на хората, които са писали сценария. Всичко е представено доста достоверно до най-дребните детайли.

 

 

А именно - какво ще стори на "онзи лилипут" :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно да си кажа това ми е 3-тото Аниме което въобще съм гледала през целият си живот

И все още се питам какво преди малко гледах? Изгледах 13 епизод а 14 нещо не го откривам..Ама че работа

За сега Микаса ми е любимка толкова е сдържана и красива  :wub: А Хаджи просто ме убиваше на някой моменти

И все пак момента в който им каза за откраднатото месце още ми е в главата Толкова и се смях  :28558: И когато 

вече наистина си помислих че главният е умрял то..какво стана  :mellow:Хубаво е че се осъзна и премести камъка ии

Ако може дайте ми някакъв линк към 14 еп моля моля моля :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно да си кажа това ми е 3-тото Аниме което въобще съм гледала през целият си живот

И все още се питам какво преди малко гледах? Изгледах 13 епизод а 14 нещо не го откривам..Ама че работа

За сега Микаса ми е любимка толкова е сдържана и красива  :wub: А Хаджи просто ме убиваше на някой моменти

И все пак момента в който им каза за откраднатото месце още ми е в главата Толкова и се смях  :28558: И когато 

вече наистина си помислих че главният е умрял то..какво стана  :mellow:Хубаво е че се осъзна и премести камъка ии

Ако може дайте ми някакъв линк към 14 еп моля моля моля :cry:

Нямам достъп до Замунда.СЕ от работата и не мога да ти дам линк, но просто напиши в търсачката им "Поход срещу титаните" и ще ти излезе 14-и епизод, а по-късно днес и 15-ти. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Типично ли е за жените там да пазят така ревностно мъжете си? :D

Ами, за това специално не знам, но предполагам много азиатки (за японките съм сигурен, корейките може би също...; с корейките и китайките обаче по-малко съм контактувал, така че не съм много сигурен) биха направили изказване подобно на Микаса :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, връщам се от почивка и си викам сега ще са изписали камара коментари по повод фимейл титанката, а то какво? Лол, да не го зарязахте всички.. никой нищо не е коментирал за последните епизоди, а уж искахте екшън.. *подвига вежди*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...