Jump to content

Recommended Posts

Хмм, може и да си прав..

 

Според мен беше, че американците са избрали думата Титан, не само защото кьоджините им приличат на Титани по дадености/възможности, но и защото самата дума, реално, е приета като нарицателно име.. или синоним на гигант.. (giant)

 

Иначе, сега погледнах в сайта на филма, и до японското име стои и "Attack on Titan", което pretty much доказва, че японците са го признали като официално малко или много, вкл. и Исаяма, I guess? ;/

 

ПП: Я кажи как се казват тия книги, навремето бях запалена фенка.. не помня дали беше заради Херкулес/Зина или заради Илиада и Одисея, но си спомням как четях всичко, свързано на тема Древногръцки митове и легенди. ^^

 

ПП2: Добре, прочетох малко за Титаните в уики-то, ама.. едно нещо ми стана интересно, никъде не пише, че са огромни.. и после.. това го виждам чак накрая в секцията "In popular culture".. Ако може да провериш в книгите какво пише по тоя въпрос? ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То хубаво ама тва заглавие американското е по скоро за гъзария, kyojin доколкото знам е точно гигант/великан. Чували за Гърция и титани японците...ако са имали впредвид точно тези същества от гръцката митология щяха да използват чуждицата, но тук не става въпрос за тях. Тука са просто някакви човекоядни дръвници дето се разкарват по без нищо и нямат общо с титаните освен големите размери. Е да не ти скършвам мерака де...щом си се хванал да четеш за тях давай смело то е интересно четиво и без друго. :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От многото книжки и филмчета по темата съм останал с впечатлението че титаните са родителите на боговете. Или май беше само единия.

Във всеки случай помня че ставаше дума за природни стихии. Размера им може и да е миниатюрен (както те си решат) та паралела с великан е грешен.

Великаните в митологията биват различни. Например имаме тия в скандинавската митология освен в гръцката но все са си великани. Общото е че са похапвали човешко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда точно така два от титаните дават начало на по познатите на хората олимпийски богове почвайки с Зевс или Поседон..забравих кой беше първи от тях. Титаните са божества нищо повече нищо по малко..но тея палавници тук са много далече от тях (поне тея дето ги даваха до сега) най вече заради липсата на интелект както вече споменах. То тука си е някакъв алтернативен свят в анимето, където са се появили такива гиганти-човекоядци и по скоро е тръгнала тая приказка за титантие дето вика Рагнос за по голяма гръмогласност. :D Може би оня червеният колос дето разби крепостните стени може да мине за титан определено има нещо загадъчно около него особено като се има предвид как се появи така от нищото.. :mellow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пфф голям епизод бре!  :up: Много интересни неща станаха, а това с новопоявилият се титан ми скри шапката..

ако се окаже и че това е нашия човек мутирал по незнайни пътища в тая форма ще е супер яко

ама да видим. Микаса много ми се издигна в очите нищо чудно да обере някоя наградка за аниме женски персонаж, ost-то и то си плаче за същото. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми, а де?  :D Пусто любопитство не трае за субтитри, а пък следващият епизод не знам как ще ми удържат ангелите тъй като се очакват страшно интересни неща ама все пак ще се опитам да мина с raw-a.  :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахах, не бях го забелязала преди, ама новият кьоджин е

sexy beast

lol. Хихи, ах, сценката с Ани, Рaйнър и Бертолд.. ухилих се до уши! А накрая на епизода на raw-a направо ми се насълзиха очичките..яко ме тийзват японескотата, знаят колко вече нямам нервички да чакам появата на моя любимец и затва бързо ми припомниха да държа здраво фронта, защото това, което се задава ще е велико!!

 

Ммм, а вчера като видях новината за вижуъл новелите, дето ще ги изкарат с блу-реи-те..гадни японци XD. Сериозно се замислям да почвам работа лятото, I have to have those novels..

 

Колкото до саундтрака, яппари много добре го познавам Савано-сан, използва точно певиците, които мислех, че ще паснат идеално.. в началото или средата на следващия месец, предполагам ще пуснат samples и ще разберем и имената на съответните песни. ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рагнос, ти ли качваш субовете?

 

Аз отдавна искам да го гледам. Опънахте коментари вече трета страница и тотално ме зарибихте. Гледах в Замундата, че има пакет от първи до пети епизод и не знам кога излизат преводите, та искам да ми кажете кога да чакам следващия еп със субове, ако се захвана да го гледам онгоинг! :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не само ги качва ами и ги произвежда.  :896767: Епизодите излизат всяка неделя то се вижда и от обявените дати в анидб-то, а за бг превода на нашия човек вече зависи от него и свободното му време, но според мен по добре да чакаш наистина буквите от тук отколкото от добре познатият ни тракер. Конкретно за това аниме не мога да дам оценка за тамошният превод, понеже не съм го пробвал, а и не се имам за капацитет по тея въпроси. Но по принцип от доста време избягвам бг субтитри на анимета понеже често ме дразнят и няколко пъти преди доста време се опaрих с някакви излишни коментарчета към сцените, неуместни жаргони и прочие, което ми убива напълно удоволствието от гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рагнос, ти ли качваш субовете?

 

Качвам ги само в нашия сайт. Тези в Замунда не са мое дело. А и аз още не съм превел от първи до трети епизод. Като го сторя, ще кача торент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една моя теория:

 

 

Вече съм почти убеден, че оная гадост, дето бащата на Ерен му инжектира във втори епизод, е някак свързана с мутирането му в титан кик боксьор. :D Хващам се на бас, че това, дето е криел в мазето си, са някакви тайни експерименти, свързани с борбата срещу титаните. Затова и даде ключа на Ерен, когато нашият заяви, че ще ходи да мери горите извън крепостните стени. Предполагам, че ще разберем със сигурност в следващите два-три епизода.

 

Другото ми предположение, че Ерен някак си живурка в стомаха на гиганския Дядо Коледа вече не ме привлича, още повече, че няма дори намек някой да изкорми въпросния титан и да измъкне протагониста в състояние, различно от тотал щета. :D Просто не очаквах, че ще извъртят историята в стил Заразно зло и Т-вируса. :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда тва ще да е дето викаш във втори епизод сигурно такава е врътката. При всички положения няма как нещата да приключат така главният протагонист си е главен протагонист. :D

 

даже преди да го глътне ако не се лъжа му откъсна ръката и дори май и кракът значи не само, че трябва да го върнат ами и да се е регенерирал

 

При това положение дупе да им е яко на великаните. xD Aбе следващият епизод ще кърти мифки няма начин! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качвам ги само в нашия сайт. ... Като го сторя, ще кача торент.

 

Тогава ще изчакам твоите. :) Междувременно: лоши сте! Какво от това, че спойлвате, пак ви чета... Нека това не ви отказва обаче, 'щот пак съм зарибена да го гледам, а спойлерите само подклаждат любопитството ми... :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз си дръпнах raw-a и чакам бг субтитри пък и mp4 формат...гъзарийка :D 

 

Пп Черил ша слагам вече спойлер на спойлера да знаеш, че е сериозна работата с допълнителни защити! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ахахаха и аз мислех, ако пускам пак спойлери ще да са с няколко тага! Да се усетите навреме. :D

 

Епизодчето беше много яко дам. Ако не ме лъже паметта са вързали май 2 последователни чаптъра в 1 епизод и се е получило много добре! Наскоро препрочетох мангата и сега са ми по-пресни спомените. :D

Тук в анимето доста по-добре са режисирали нещата. Радва определено. ;)

Нооо определено оставам с усещането, че има лека цензура на по-бруталните моменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз си дръпнах raw-a и чакам бг субтитри пък и mp4 формат...гъзарийка :D

 

Пп Черил ша слагам вече спойлер на спойлера да знаеш, че е сериозна работата с допълнителни защити! :rolleyes:

 

Ха-ха, спойлер в спойлера е добра идея!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...