Jump to content

Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. (2013-2015)


Razzormaw

Recommended Posts


49001l.jpg

Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatte Iru


> Кратко заглавие: OreGairu
 

> Английско заглавие: My youth romantic comedy is wrong as I expected

> Алтернативно заглавие: やはり俺の青春ラブコメはまちがっている.

> Българско заглавие: Както си и мислех, романтиката в училищния ми живот не се получи

> Страна: Япония

> Година: 2013

> Жанр: романтична комедия

> Епизоди: 13 + 13

> Студио: Brains Base


> Резюме:
Историята се върти около асоциалният ученик Хачиман Хикигая, който има обезпокоителна гледна точка за живота и е без приятели или гадже. Една учителка го записва в клуб, воден от най-красивото момиче в училището, Юкино известна като ледената красавица.

 

> Линк: AniDB

> Субтитри: български

 

:essub:


> Онлайн с бг субтитри: тук

 

 

 

Бележка: Първи епизод ми хареса мисля си, че може да стане доста прилично аниме за жанровете си, а героите определено ми допаднаха и тримата + учителката... Ще става шоу! :D

 

 

 

75376l.jpg

 

Yahari Ore no Seishun Lovecome wa Machigatte Iru. Zoku

My Teen Romantic Comedy: SNAFU Too!

やはり俺の青春ラブコメはまちがっている. 続

 

 

Държава: Япония

 

Година: 28.03.2015

 

Студио: Feel

 

Плот: Втори сезон

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна идея са подхванали. Динамиката обаче е нулева, така че хората, които не обичат анимета с много приказки и никакво действие, по-добре да го пропуснат. Артът е на много високо ниво, но за сметка на това музиката е леко посредствена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен толкова ми хареса епизода и диалозите особено, че даже го изгледах още един път!  :D А това е изключително рядкост при мен обикновенно ги ошмулвам на 1 път и толкова...не повтарям. Май за последно на бакемоното така следях писанията с такъв интерес, но там беше по скоро в търсене на някакъв по-дълбок смисъл и щото не можех да им хвана спатиите на някои места от бързината (все пак шафтско аниме) докато тук просто ми харесаха самите раговори и насоката в която поеха героите. Нали и двамата са изкарани като пълни противоположности като външност и възгледи само крайният социален резултат е един и същ и като почнат да се дракат се получават поне за първи епизод наистина забавни диалози и поне една от най-добрите комбинации от аниме двойките засега поне според мен да не е и най-добрата...всъщност даже тройки щото това червенокосото и него го пере сачмата пък и не се знае накъде ще отиде сюжета.   :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и да го бъде. :) Като гледам, в петък излиза втори епизод. Иначе и аз през цялото време бях с ръка над спейсбара, защото репликите прелитаха като ракети. Обикновено не ме е грижа, когато изтърва нещо в превода, но тук си заслужава човек да се вгледа в субтитъра заради разсъжденията на героите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредната страхотна история оставена да виси в нищото...Да знаех още преди два епизода, че с това темпо няма как да изградят напълно взаимоотношенията и промените натъпили в героите, но това не ми пречи да съм разочарован от последният епизод. Ако не му направят втори сезон спокойно мога да пратя е-мейл на японската полиция за извършено углавно престъпление и да дам имената на създателите на това аниме. Тъпото е че така стана и при другото ми любима поредица, която прилапвах като топъл хляб заедно с това аниме всяка седмица ама какво да се прави?! Единственото им извинение е че новелите по които се движат тези двете не са завършени дори анимето задмина с доста наличният материал. Иначе всичко беше идеално - супер забавна история с невероятни диалози най вече от страна на Хикигая и Юкиношита, които ми станаха и баш любимците от тази поредица. Особено тоя Хикигая направо кърти мифки с неговите разсъждения за живота и действията на другите и винаги попадаше точно в целта! Ако можех бих му стиснал ръката! xD 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комедийката е доста добра, една от приятните изненади това лято. За съжаление обаче само аз и Рагнос го проследихме докато се излъчваше. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж как ги смесих двете теми. :)

Е, ето че и други са го забелязали, че е сладко. ;)

Погледът на умряла риба, дето го правел да изглежда умен, според разбирането на тийнейджерите, ме кефна.  :28558:

(Нямам много време да пиша коментари, срамота, ама... :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важното е че му почна превод то определено го заслужава! :yes: Може като го приключиш пак да го врътна само за да видя как ще са диалозите на български, а те са едно от нещата дето най ме изкефиха тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мен анимето ми изглежда обещаващо,но изчаквам да се преведе цялото и тогава да  го гледам,а и искам да благодаря на преводачите,явно в вбокс само аз качвам анимето с вашия превод без да барам нищо по суба :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно изгледах първи епизод на български. Съвсем друга бира си е, когато преводът е качествен! Все едно гледам различно аниме. Справили сте се отлично с предаването на иронията и хубаво се посмях, въпреки че го гледам за втори път. Надявам се, че и следващите епизоди са на това ниво, а защо не и на още по-добро! За пръв път гледам аниме повторно само защото е преведено на български. Но в случая просто си заслужава, а преводът сигурно бая ви е измъчил. Помня, че английските субтитри бяха катастрофа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:panda-145: Еха, мерси, супер! Той, Mistogan, много ще се кефи, че наистина голямо потене пада, добре, че има и руски, та се борим с всеки ред - а тук, а там...

Иначе, анимето наистина е яко, главният (какъв дървен философ е само) ме скъсва с тая своя логика в мисленето и есетата му направо къртят, все наопъки той, но не мога да си кривя душата - има последователност в изложените факти. :lol2: 
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той, Mistogan, много ще се кефи, че наистина голямо потене пада, добре, че има и руски, та се борим с всеки ред - а тук, а там...

 

Ако това му е първият превод, респект. :) Вече съм на 5-ти епизод и мнението ми само се затвърди. Е, има и какво да се доизглади, но са общо-взето дреболии. Файтинг! ;)

 

А Хачиман е по-голям от хляба. Есетата му могат да ударят всеки псевдофилософ в земята. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, прав си, това не го гледам, та не се сетих.  :xaxa:

Не знам дали стигнахте до момента за гащите на сестра му, но още се главоблъскам какви аспирации проявява към Тоцка и дали са истински чувства, или по-скоро самоирония, или пък подигравка към гейовете...щото в 8-ма добре въртеше очите на мъртва риба, когато видя мацките в реката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

9-ти епизод ми е любимият. Превели сте го перфектно. Браво! Много неща останаха премълчани от героите, но финалните 2 минути на първия учебен ден са безценни и пълни със символика. Особено мисловната изповед на Хикигая, въпреки че много хора вероятно не са я разбрали.

 

 

Ако някой ден ни зарадват с втори сезон, вероятно ще ни разкрият каква е била връзката на Юкино и "позитивния" Хаято. Според мен са имали някаква тръпка в началното даскало, но Юкино се е замотала и го е изтървала заради друга. И това я е превърнало в своеобразно копие на Хикигая.

 

 

П.П. darn, що само аз го коментирам това аниме? :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...