Jump to content

Момчешка любов


Recommended Posts

On 1/31/2021 at 4:47 PM, eligocheva said:

Mалееее гледах We Best Love: No. 1 For You (2021) и много ми хареса! :wub:Играта на много високо ниво с много чувство.Момчетата хубавци отвсякъде!:blush:

Ако някой все още се двоуми.....може да го започва без притеснение:yes:

  Reveal hidden contents

Вече си мисля,че ми лопа дъската с тия BL серияли!!!!!!:blink::P:tongue:

 

от къде го гледате този сериал , изглежда интересен.

 

Аз наскоро почнах да гледам BL сериали и фирм , но върл фен на yaoi(както се вижда от никнейма ми :D)

 

За момента съм изледала :

Cherry Magic

Color Rush 

Bangkok love story

2gether 

Still 2gether :inlove:

 

Ако имате предложения за други филми сериали , са добре дошли ,нещо съм на такава сълна тези седмици :thanks:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го онлайн на руски ,но ако изчакаш и не си много нетърпелив/a ще го има и преведен!:)

Малко по назад в темата са изброени много......има и доста преведени :Tarn Type 1 и2 ,Why R U?,Until we meet again

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 13 часа, loveless написа:

от къде го гледате този сериал , изглежда интересен.

 

.....

 

Ако имате предложения за други филми сериали , са добре дошли ,нещо съм на такава сълна тези седмици :thanks:

 

Ми има го в Авистаз и във Фастдрама и други онлайн сайтове с английски субс... вече и 2 серии от 2ри сезон тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 22 часа, loveless написа:

от къде го гледате този сериал , изглежда интересен.

Ако имате предложения за други филми сериали , са добре дошли ,нещо съм на такава сълна тези седмици :thanks:

 

WBL го гледам в Dailymotion, както и Lovely Writer, който излиза всяка сряда, може и него да погледнеш. ^^ Следя и 1000stars, уникален сериал със страхотни актьори. :wub: Можеш да погледнеш Manner of Death, Together with me, To my star, Like in the movies (Gaya sa pelikula), My Engineer, 2moons1/2. Crossing the line, Trapped, Dark blue and Moonlight. ^w^ 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

36 minutes ago, melis95 said:

 

WBL го гледам в Dailymotion, както и Lovely Writer, който излиза всяка сряда, може и него да погледнеш. ^^ Следя и 1000stars, уникален сериал със страхотни актьори. :wub: Можеш да погледнеш Manner of Death, Together with me, To my star, Like in the movies (Gaya sa pelikula), My Engineer, 2moons1/2. Crossing the line, Trapped, Dark blue and Moonlight. ^w^ 

Благодаря Ви.:es:

Аз тъкмо приключих Still 2gether и просо WOW :wub: 

 

Lovely Writer изгледах първи епизод  и много ми харесва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми само да кажа почти всичко го има и като теми при нас затова може да провериш :D в темите има линкове както за теглене така и за гледане даже тайванския има и тема за превод на бг...

 

We Best Love: No. 1 For You :click: :click:

 

Значи Lovely Writer има тема дори се превежда на бг както и  1000stars ,  Manner of Death, Together with me, My Engineer ги има с български преводи тук а другите имат теми...:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

f30355a3fa1d6e0a.jpg2f483fb8ad4dd93d.jpg

 

По повод предстоящия сериал Peach of Time, за който спомена @melis95 намерих една статия:

 

 

Праскова на времето е щастлива любовна история, лесно превъзмогнала дори и смъртта. Продукцията се режисира от Чанг Ъй Сун(장의순), уебдрамата Tomorrow Boy и МБС драмата Into the Flames и сценарист е Янг Джу Хьон (양주현).

Продуцентска комания е  SILKWOOD  (Шилкуд/ 실크우드 ), продуцираща Време  ( '시간' ) и Special Labor Inspector

 

Че Дже Хьон  е Юн О, дух, който не може да напусне този свят заради "хан"*. Негов партньор, “Пичи” (Праскова) играе тайландския актьор Кан Крисанапан. В продукцията Праскова заедно с Юн Хо минават през границата на този свят и отвъдния и чрез случващите се неща малко по малко осъзнават чувствата си един към друг и разгадават тайните на смъртта.

 

*хан- емоция принципно свързана с един вид останала мъка, тъга или негодувание, гняв. Съвременната концепция на термина, определящ се като национална черта сред корейците, произлиза и го свързва с периода на Японската окупация. Центраен аспект на понятието хан е загубата на идентичност. Най-често се асоциира с семействата, които са били разделени по време на корейската война, където новото поколение корейци онаследяват чертата, израствайки в една разделена страна. Понятието произлиза от китайски, чиято логограма означава " негодувание, омраза или съжаление, разкаяние". Словосъчетанието, с което излезнах след  дълги размисли и адекватен паралел на българси език е "мъката на негодуванието" и на английски няма точен паралел, водят го resentful sorrow. На места го определят като " неразрешено негодувание срещу изстраданата неправда, носещо чувство на безпомощност".

 

Интересна е символиката на прасковата в сериала. След като видях тази статия потърсих значението й в корейската култура, включвам ги отдолу, ако някой има интерес да ги прочете. Слагам в спойлер, да не заемат излишно място като не се води точно по темата.

Spoiler

 

Прасковата и жужиба дървото, придобиват значение на Пьокса, поверията за отблъсване на злите духове.

Дървото от жужуба, поразено от мълния се нарича Пьокчомок ,предпочитано да се използва като материал за амулети, талисмани и печати.

Богът на небесата (天神) “Чоншин” се качва на светкавица, слиза на земята, падайки в дърво от жужуба, ако го носиш със себе си/ на тялото си, злите духове не могат да доближат и донася добър късмет/ сполука

Тобу се нарича китайски обичай да напишеш или нарисувам фигурка на божество върху дърво от праскова, което прогонва духовете и пази от лош късмет.

Това, което произтича от вярванията е, че прасковите прогонват духовете. Затова не се слага плодът праскови на чесанг масата (специална ритуална маса при обредите за мъртвите), както и според корейските обичаи не се избират парцели за погребване както й не се погребва близо до места, където има праскови.

 

"пьокса", Byeoksa; 辟邪) средство за отблъскване на злите духове; старо поверие, гласящо, че злите духове, носещи болести и нещастия, могат да се отблъснат. Едно от тези средства е носенето на определени цветове (асоциацията с определени цветове, наречени Цветовете Пьокса "Пьоксасек")

"пьокчомок" (съвкупност от ханджи) дърво жужуба поразено от мълния

Жужубата и прасковата са споменати заедно, защото има легенда че са били "донесени" от една чуждестранна принцеса, считана за един от корейските прародители (кралица Хо Хуангок, легендарна кралица, известна кто Суриратна)

 

Статия за сериала

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези тримата ги впрягат да участват в общ проект заедно, исторически BL

 
9a1ff20a77c0b22e.jpg

류선비의 혼례식 Сватбата на Рю Сон Би

 

Актьорът Чанг Ъй Су участва в уеб драмата “Сватбената церемония на Рю Сон Би / Сватбата на Рю Сон Би"

웹드라마 ‘류선비의 혼례식’ (각본 박해수, 김슬기/ 감독 이건호)’은 조선시대를 배경으로 가문과 정혼이라는 전통적인 개념으로서의 혼인과 현실에서의 휘몰아치는 감정이 상충하며 벌어지는 조선 막장 사기 로맨스로 한국 최초 사극 BL이라는 점에서 기대를 모으고 있는 작품이다.

Драмата разказва за противоречиви емоции разразили се в реалността на брака, като и традиционните схващания за фамилията и уговорените бракове в династията на Чосон. Продукцията увеличава очакванията с това, че е първата историческа бл драма, в която се случва безумно безнадежден за периода ромас.

 

극 중 장의수는 류호선(강인수 분)의 선배 ‘김태호’ 역을 맡았다. 적극적인 성격과 유쾌한 입담을 지닌 인물로, 다양한 매력을 지닌 만큼 장의수는 극에서 분위기 메이커로서 역할을 톡톡히 해낼 예정이다.

В драмата Чанг Ъй Су е Ким Те Хо, по-възрастния приятел (сонбе) на Рю Хо Сон (Канг Ин Су/ 강인수). Чанг Ъй Су, който както разполага с пълният пакет от атрибути на краснореречивост в изказа, така и оживен характер, със сигурност се очаква да поеме роля на “ душата на команията” в продукцията.

 

장의수는 지난해 화제를 모았던 웹드라마 ‘너의 시선이 머무는 곳에’를 비롯하여 ‘메모리스트’, ‘키스요괴’ 등 출연하는 작품마다 폭 넓은 캐릭터 소화력을 선보이며 차세대 배우로 자리매김했다.

Той се утвърждава като следващо поколение актьор и показва възможността да се въплъти в широк спектър от персонажи , участвайки в продукции като Където погледът ти спира, Меморист и Kiss Goblin.

뿐만 아니라 올해 드라마 ‘오! 주인님’에 이어 ‘류선비의 혼례식’까지 기대작 두 편에 연속으로 캐스팅 확정 소식을 전하며 올해 상반기 활발한 연기 활동을 선보이게 됐다.

Не само разбираме за потвърденият кастинг в двете последователно предстоящи продукции “Сватбената церемония на Рю Сон Би и Oh My Ladylord, но и представи активна актьорска дейност за първата половина на годината 

 

 

이처럼 장의수는 매 작품마다 다채로운 이미지 변신을 꾀하며 열일 행보를 이어가고 있다. 어떠한 캐릭터도 자신만의 색으로 녹여내는 장의수가 ‘류선비의 혼례식’에서 보여줄 활약에 대중들의 관심이 집중되고 있다.

По този начин Чанг Ъй Су продължава с кариерното си развитие и се опитва да промени имиджа си с всяка колоритна продукция, която поема.

Идеално напасвайки и сливайки нюансите, на който и да е поет персонаж със своя собствен ,той става фокус на публичното вниманието с  ролята която ще представи в Сватбената церемония на Рю Сон Би.

 

Източник

 

В допълнение уж и "танцьорът" от "Ти ме караш да танцувам" е бил кастнат, но все още няма информация какво ще играе и дали го е взел. (Източник)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правя допълнение към предишният пост, този път статията е за другия актьор Канг Ин Су

 

54c0e6bf643f36a8.jpg

~~~~~~~~~~

Актьорът Канг Ин Су получава главната роля в уебдрамата Сватбената церемония на Рю Сон Би( продукция Moving Picture Company 무빙픽쳐스컴퍼니 (компанията на Wish You)/이모션스튜디오,; режисьор Чанг Хе Су/Ким Съл Ги ( 장해수/김슬기 ), сценарий Пак Кон Хо( 박건호)

 

На 20ти агенцията iMe KOREA съобщи, че  актьорът е бил кастнат в мюзикала Navillera (나빌레라) и уеб драмата Starting Point of Dating( 연애시발.(점)) както и за ролята на Рю Хо Сон в " Сватбената цереномия на Рю Сон Би".

 На сватбеният ден уговорената невеста Че Хуа Джин изчезва и вместо нея главният герой  Рю Хо Сон сключва брак с Че Ги Уан, по-голямият й брат, който се е преоблякъл като жена. Случващата се романтична история е с исторически характер.

 

Съвмествайки заетия си график, Канг Ин Су е кастнат за роля в продукцията Starting Point of Dating 연애시발.(점)’, режисура и сценарий Ким Сънг У(김승우)

Междувременно уеб драмата Сватбената цереномия на Рю Сон Би ще бъде пусната на 15 април посредством различни платформи из целия свят както и ексклузивното приложение Adult Romance app

 

Източник

 

ПС: Аз също не разбрах защо се казва "Рю Сон Би"(류선비), при положение, че единият е Рю Хо Сон (류호선), а другият Че Ги Уан (최기완)....:dunno:

~~~~~~

И за да не повтарям два поста едно след друго на една тема напомням за предстоящата априлска премиера на ето този филм.

Преди време бях направила пост за него тук и казах, че "бедняшката атмосферата"  и насилие страшно много ми напомнят на "Любовната история от Банкок", сега открих, че режисьорът е един и същ. В допълнение четох една теория, че историята, която ще се развие е уж римейк на първия филм, но с героите (или някои от тях) като ученици...

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 10.03.2021 г. at 2:14, melis95 написа:

Скоро нов сериал : MILLION BOYS

Ще има 4 двойки - Ohm с Fluke, Kao c Up, Kimon c Copter и Perth c Plan.

Аз за кратко се израдвах и после прочетох, че е концерт...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 23.03.2021 г. at 22:28, merisa написа:

Аз за кратко се израдвах и после прочетох, че е концерт...

 

Да... но пак е нещо. Ще ни зарадват с филм на 2gether :inlove: Щяло да има и анимация, но не се знае.

Y-DESTINY този почва на 30-ти този месец (подаръче за рождения ми ден ^^) Има общо 7 двойки с различни истории всеки ден (7 дена) Аз лично ще го следя. :wub:
Fish upon the sky~ Ще почва на 9-ти април, на мястото на 1000stars. Никак не искам да свършва, но ни останаха 2 епизода. :(

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми не са ли сладки :D. Нямам търпение. :wub: Ако корейците пак не измислят нещо де, че след "Чосонския екзорсист" знае ли човек :dunno:

"Nobleman Ryu's Wedding" 

Rzrng_4f.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 26.03.2021 г. at 19:22, loveless написа:

oooo може и да прогледам историческа драма, че хич не са ми любими,но тоя постер е :inlove: 

 

И аз спрях да гледам след Queen for Seven Days (беше последния хубав исторически сериал). Но този определено ще го гледам, любими актьорчета. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

YDESTINY

YDESTINY EP1 Днес по-рано гледах 1-ви епизод на първата двойка, но вече е премахнат. Не разбирам каква е логиката да го махат след полунощ (Тайландско време), поне че видях сторито на Perth да видя, че ще го махат след 12am тайландско време, че да го гледам преди да го махнат. :huh2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 19 часа, melis95 написа:

YDESTINY

YDESTINY EP1 Днес по-рано гледах 1-ви епизод на първата двойка, но вече е премахнат. Не разбирам каква е логиката да го махат след полунощ (Тайландско време), поне че видях сторито на Perth да видя, че ще го махат след 12am тайландско време, че да го гледам преди да го махнат. :huh2:

Аз епизода го намерих тук, но ще изчакам  да излезе целият преди да го гледам :D

Редактирано от bealonenomore
Моля, покривайте линковете.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 30.03.2021 г. at 22:14, melis95 написа:

YDESTINY

YDESTINY EP1 Днес по-рано гледах 1-ви епизод на първата двойка, но вече е премахнат. Не разбирам каква е логиката да го махат след полунощ (Тайландско време), поне че видях сторито на Perth да видя, че ще го махат след 12am тайландско време, че да го гледам преди да го махнат. :huh2:

 

Днес по-рано гледах 1-ви епизод на първата двойка?

 

хареса ли ти питам защото аз чакам да излезнат няколко епизода да гледам на куп

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...