Jump to content

Момчешка любов


Recommended Posts

Вили^, мисля, че сме говорили много пъти за японската култура и особено за възприемането на някои ''привички'', които се струват странни за нас, европейците. Предполагам това зависи и от времето, защото времената се променят, нравите - също. Допреди двеста години се е смятало, че момичетата трябва да се женят на по 14 - 15 години, ''за да не изсъхне утробата им'' (сори, цитата е от един филм, който гледах наскоро с Джони Деп - ''Тъмни сенки''). Сега дамите се женят на по 30 - 35 години и изобщо не ги бърка, че утробата им може да е изсъхнала. Разбира се, паралела, който направих не трябва да бъде възприеман буквално. Но още от малка, когато посегнах към книгите на Клавел и особено ''Шогун'', се сблъсках с друга етнос, коренно различна от онова, което съм свикнала да виждам и чувам. Така например бях изумена да да прочета, че сексът със всичките му ''изключения'' е приеман нормално. Секс със животни или по-млади момчета, защо не? Самурайските привички цудзукири или кимитори, дори сепуку? Не звучат ли някак... объркващи? Дори хентая, погледнат малко по-обстойно представя японската представа за секса във всичките му разновидности - тентакъл, инцест, шимейл или яои.

 

Макар и не по темата бях изумена да прочета преди години в списание ''Паралели'' за нова... ''мода'' в търсенето на стоки в секс-шоповете в Япония - гащички на момичета, носени един път. Имало си е предпочитания - такива, носени от млади жени или от девственици. Това са събития със задна дата отпреди повече от петнадесет години, но приемането на това след първоначалното изумление, подлага добра основа да приема всичко. Може, разбира се, да не го аплодирам публично или да афиширам предпочитанията си така явно, но съм склонна да приема всичко, което може да измисли японската извратена гледна точка. ;)

 

Та по темата. Спокс, не си педобеар. Намираме се във форум за азиатски филми. Приеми, че в тази среда можеш да се интегрираш напълно с онова, което гледаш. :)

 

Иска ми се да гледам филм по аниме. Няма ли да направят нещо по въпроса братята японци? :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остави ги тези прекалености. Не са само в азиатските филми, мога да те уверя.

След Sekaichi Hatsukoi останах без БЛ аниме.

Черил, препоръчай нещо, моля те!

Къде гледа Maiden Rose, че никъде не го открих? Само OVA има някаква.

Някой да е гледал нещо интересно напоследък в жанра?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Именно, че останалото, което е в жанра са ови от по две части или поне аз на такива съм попадала. Първото аниме, което ме просветли в жанра на момчешката любов, бе това --->  Зимна цикада с четири ови . С историческа насоченост и много трагично. Помня, че ми бе влязло под кожата и дори заплаках накрая. Макар английския ми да не е много на ниво, сметнах, че това аниме си заслужава достоен превод, главно заради историческите събития в него, които не са измислени. Ендингът на анимето е една от най-хубавите мелодии или поне така на мен ми се струва:

 

 

''Maiden Rose'' е ова в две части, но то е за любителите на хард-сцените, защото си има рейп в прилично количество. На мен лично ми допада страшно много. Можеш да го изтеглиш от тук ---> ЦЪК!, като се надявам да имаш регистрация в БакаБТ. Предполагам можеш да го намериш и в българските торент тракери, но не съм сигурна. Просто защото, когато съм в яои-настроение, Бака винаги ми е под ръка. ;)

 

И последно абсолютният ми фаворит от аниметата с яои-уклон --->  Ai No Kusabi . Има драма, съспенс, сюжет и в прилични дози секс и романтика. Артът е стар, за разлика от Джунджоу Романтика или Секаичито, но ако си падаш по драмата, определено ще ти допадне. И това е ова в две части.

 

Хвърли им един поглед, ако имаш време и желание и сподели впечатленията си! Надявам се да съм ти помогнала! :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Част от очарованието на различните култури се крие именно в това, че са различни от нашата. Поради тази причина е нормално човек да попадне на неща, с които не е запознат и го изненадват понякога. Посъбрах малко информация по темата, която да ме осветли и сега вече съм малко по-наясно. Благодаря и за вашите мнения, и разяснения, бяха ми от полза.

 

 

Cheryll, преди време бяхме дискутирали по темата, но за мен все още тяхното познаване е доста мътно и повърхностно.

 

 

Относно това за бельото, за него също знам от теб, хехе и ни най-малко не ме учудва. Все пак в почти всяко аниме има по някой пантсу маниак. Нормално е понякога подобни факти да предизвикват изумление първоначално, но с течение на времето границите на харесване се разширяват и може нещо, което преди ни се е струвало странно в един момент да приемем за съвсем естествено. Помня когато започнах да гледам жанра, аз самата се срамувах да кажа какво точно харесвам. После видях, че не съм единствената и осъзнах, че това от което се срамувах е просто показване на любов, която двама души споделят. Това разбира се не се отнася за пошлите заглавия, на които макар и рядко съм попадала. Продължавам да съм против тях и това не би се променило. Моята граница е сложена някъде там, хехе :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам анимето и реших да ви поздравя с това преводче на по-горната песен. :)

Изпълнява се от човека, който озвучава Акизуки - Морикава Тошиюки.

 

Fuyu No Semi/Цикади през зимата -ендинг

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, Cheryll, ти направо ни навря в миши дупки в  невежеството ни тука всички в темата, барабар и тея с положителните коментари като моя. Много интересни постове написа, аз  не разбрах кой знае колко (даже и яои не знам какво е), но в тази част от коментара ти е истината: "за да оцениш точно такъв сериал, трябва да разрушиш доста калъпи, с които възприемаш света". На мен това ми беше първата среща с тема Boys love, но затова пък съм гледала лакорни от жанра slap & kiss, затова толкова будещия въпрос с отвличането и изнасилването не ме стряска  никак. Мисля си, че просто в тази част на Азия имат по-особено отношения по този въпрос и изнасилваното го възприемат по-скоро като израз на страст и притежание. Та,  в лакорните героинята винаги се влюбва и остава с насилника си. Не знам на кого ще му се стори правилно и на кого недопустимо, но факт е, че е доста гледаемо, включително и от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анди, говориш за така наречения стокхолмски синдром - отвлечената жертва започва да изпитва любов към похитителя си. Залегнато е в много анимета, не само яои, а хентай, където там разновидностите направо могат да те хвърлят зад борда. Хентай има жанрове като инцест, рейп, тентакъл, футанари, които репликират на яои като степен на друг поглед на любовта. Аз с моя огромен стаж в анимето, мога с удоволствие да кажа, че японското виждане спрямо всички тези стряскащи жанрове са наслада на душата. Счупиш ли единия калъп, нататък чупенето става лесно. >< 

 

БЛ-драмите са олекотени варианти на един бара-доуджинши, където например ще се изкефя на макс да видя АоКага в действие от ''Kuroko No Basket'', но това е отделен въпрос. 

 

Ще говоря още стига да ми дадете възможност, разбира се! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даваме ти, и още как, тъкмо ще запълниш празнотата  от липсата на втори сезон, на мен ми е много интересно да те чета, ето че научих за стокхолмския синдром, за който не бях чувала. Когато имаш желание, заповядай, предполагам, че и на другите фенове на сериала също ще им бъде интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък изобщо не знаех какво значат тия буквички BL, макар че съм се срещала с явлението. Все пак има нещо зад тая неистова радост, дето настава у корейските и други азиатски фенове, когато двама идоли започнат да се прегръщат на сцена, да се снимат в "сладки" селфита и дори да си ходят като близнаци (тоест като двойка), И при това фенките са наясно, че всичко е игра (да бе да).

Но за целия клон в филмовата им индустрия на тази тема просто си стоях в пълно неведение.

 

Давай, разкажи ни повече и нека има малко разяснение - кое е по-меко и кое по-хард?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, вече ще гледам с друго око на аниме раздела. Как тихичко са се скатали там, замаскирани под анимацията и не казват какво гледат, хаха. Пък аз си мисля, че на  Бакуган се радват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хоп +1 на клона на слушателите . :28558:  И аз за сефте се дзверих на абревиатурата BL , ама бързо се светнах  за смисъла му . И тъй като класификациите на Cheryll ми звучат като японско упътване за управление на космическа ракета , бих предложила като вариант да започне с "А"- то и "Б"-то , тоест да започнем с пониатия и обяснение "Що е то ?" , "Как изглежда?" и "Къде му е мястото в целия структурен калабалък ?"  . Може и някое примерче за даде . :D  Ако е ще е по-коректно в случая , някаква друга тема с образователна цел да се направи ...Знам ли ?  

 

andi11, явно тайландския slap & kiss е слаба бира тук  сО все Стокхолмски синдром ... Но ... поне сме на  обиколка преднина , хахахаха   

 

ПС : Започвам да разбирам все по-осезателно поантата на един стар виц : " Не е страшно като те сефтосат , страшно е - като ти хареса " :rofl: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окей, много се радвам, че съм възбудила интереса ви и се надявам да предам страстта си и на вас! ;) До половин час ще си събера всички мисли и ще напиша повече по темата заедно с разяснения относно всичко. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм мисля,че почнахте да спамите доста темаичката ми момичета :28558: , излизаме извън контеста на сериала....От една страна разбирам момичето все пак bl не е жанр за всеки, а и някои филми и сериали са откровеноо некачествени. За хероин мога да кажа за човек малко разбиращ този жанр доста се отличава от други подобни, затова и стана толкова известен. Първо химията между двамата рядко го има в други, второ в 99 процента от този жанр единият е пълен доминант другия не :28558:, тука и двамата са алфа и силни характери....ако се прочете новелата ще се види как никой не може да пречупи и кротне другия затова и толкова се заобичват. А сериала за жалост е прекъснат и не може да се види развитието затова можеш да останеш с грешно впечатление за блай, че е жертва и т.н, но това хич не е така. А да за отвличането това става след като имат вече интимна и сексуална връзка, затова и тук нещата са малко различни...абе жалко че няма продължение да се види развитието в тяхната любов ,вече и като голями мъже не като луди ревниви тинейджъри  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам нищо против хомосексуалистите.Може би тия от изтока, с богатия си опит да са в тоя калъп и героите в произведенията и те, но тия които познавам и съм близка, не мисля, че са. И "стокхолмски синдром" ли било, латентен хомосексуализъм ли, гей- ген ли, въобще не ме вълнува, "като се обичат младите, да  си се вземат".  

След обяснениета на lazeto на база новелата,  може би има някаква логика да се говори за  любов и сигурно я има на хартия, но от видяното не я видях , нито  "прихванах".

Мерси за компетентните препоръки на Cheryll ,  с интерес я прочетох и ако не друго, поне разбрах,  че все още мозъкът ми няма нужда от гей-порно стимулация. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък след всички изчетени коментари изведнъж осъзнах, че спамя в тема, която не е за това, за което се извинявам. Осъзнавам, че предвид цялата информация, онова, което аз знам изглежда няма да бъде прието така, като трябва да бъде, а вместо това ще продължава да ми се изтъкват неща, които на няколко пъти подчертах, че предвид жанра и насоката му са смешни. :) Нищо лично към останалите. Аз се нуждая от стимулация на друго ниво, което е на сто километра от клишетата, по които си мрат останалите. ;) Живи и здрави и все така прави да сме, другото е майтап. Лека вечер ви желая! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето един сериал - Hyena (2006). Тук главната героиня е влюбена в главен герой, който е гей и си има любовник. Не е лош сериала. Като заговорихте за тези изнасилвания и т.н., точно един такъв корейски филм - психо/трилър, където главната героиня беше изнасилвана от вманиачен по нея познат и то в собствената и къща и накрая тя го уби на покрива, беше толкова тежък психически, че е причината да не гледам корейски филми 5-6 години. Според мен човек трябва да различава секс фетишите от любовта и никога да не прави нещо без съгласието на партнъора си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Asha, понеже спомена в друга тема, че четеш първата си манга, само лек спам / Извинявай, Лазенце/

 Видовете манга са: арт, боен, бойни изкуства, вампири,  харем, Смяна на пола, героическо фентъзи, детектив, джосей,  доджинси,  драма, игра, история, кодомо, комедия, махо-шоджо,  меха, мистика, научна фантастика, всекидневност,  постапокалиптика, приключения, психология, романтика, самурайски, свръхестествено,  Шоджо,  Шоджо-ай,  шонен, шонен-ай, спорт, сейнен, трагедия, трилър, ужаси, фантастика, фентъзи, училище,  етти, юри, яой.

Така се копираха, но се чете. Преведох от руски, може да има неточности.

Горе-долу това са И видовете аниме.  /Много често правени по тези манги, новели или игри/ В Аниме БГ има доста писано.

 Яой е мангата, която касае момчешките отношения и любови. Аз, тотално случайно, започнах с тях.

Просто в руския сайт са толкова четени, че цъфнаха между най-четени и гледани неща.

 Яой се пише и прави от жени за жени. /има и мъже-художници, и то върховни, но рисуват под женски псевдоними/.

 Нямам идея защо съществува, но се чете масово. По принцип е доста романтична. И аз съм изчела всичко по-добро, за което няма да се оправдавам.

Мъжете масово се кефят на лезбо-двойки, пък, така, де.:-)))  То и за това си има манга, наречена "юри". Момичешка любов.

Нямам идея дали се чете, скучна ми е.:-))))

 

 А цялата идиотия с "Хероин" и реакцията на капиталистическо-комунистическата върхушка на Китай,

 направи от тези момчета световно известни, шашардисани и самотни звезди. Дано да издържат на вселенската обич.

Ако тихо и кротко си бяха довършили сериала, щяхме да се радваме и хихикаме седмица-две и толкоз.

Тъпите бюрократи/ в световен мащаб/ така и не разбраха, че хомосексуализма не е заразен,

не се предава от екрана и чрез порно, филми и медии. И че не е болест, която да излекуваш с хапче, забраняване и бой.

Хайде излекувай любов с "Еспумизан", де? Отвари, баене и метални гащи.:-))) Споделяла съм това и са ме питали

дали ще мисля така, ако децата ми се окажат на "другия бряг". Не ми пука, стига да са щастливи.

Достатъчно е трудно да си "хетеро" и щастлив, какво остава за "гей".  Каузата не ми е лична,

синът ми е 30-годишен, и е прекалено хетеро, от цвят на цвят лети, ама знае ли се?:-)))

Гей- парадите направиха нещата смешни и жалки, а аз има приятели от това общество и ги уважавам безкрайно.

 Май не излязох много от темата?-))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

asha е поласкана и трогната от вниманието и труда да систематизираш всичката информация, naia .. :bow: Домо аригато!  

В един следващ момент , като си изясня онези жанрове , които са с японски имена / за другите е ясно какви са им сюжетите :D  / , вече всичко ще си дойде на местата. Ако във въпросния руски източник има допълнително по-подробно  инфо, бих била благодарна и на директен линк - нямам проблеми с този език .  

Фактът , че яой жанрът се прави  от жени за жени в началото ме изненада , но ...пък ...що да не . Предлагането зависи от търсенето. Но,.че мъже  се крият под женски имена за да рисуват това ..., наистина ме ...да кажем ... впечатли . Явно търсенето наистина е твърде много ... 

"Хероин" просто онагледи мъдростта , че забраненият плод е най-сладък . Това - в най-широкия смисъл на думата , разбира се .

Точно в момента се занимавам се едно филмче по тази тема - хомосексуализмът не е болест да се лекува , не е вселил се зъл дух -да се гони с баячки и отвари...

Но мисля , че в случая нещата не опират до въпросната сексуална ориентация , а по-скоро до това , че любовта , привличането , страстта и т.н. като чувства  и преживявания са на съвсем друго ниво и ,когато те "треснат по главата и сърцето"  не се съобразяват със стандартните рамки, възприети от обществото .

И там е всъщност дилемата  - дали героите да се подчинят на обществените рамки или да се поддадат на чувствата и да ги разбият. Такава я виждам вътрешана им  личностна борба. 

Не изключвам , че може и грешно са съм разбрала нещата , но поне на "първо четене"  на такова ми заприлича. 

 

пс: Видях поста и в другата тема /за него -там /

 

 

Нали и аз не излязох от темата?   :blush:

 

ппс: Стотак , сетих се за кой психотрилър пишеш ... Не бяха ли някаква такава "черна" поредица ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...