Jump to content

Момчешка любов


Recommended Posts

boys-love.jpg

 

 

Имало едно време една земя, където хората били равни и полът не бил определящ, свободни да изповядват чувствата си, да се усъвършенстват...под онова голямо синьо небе...

 

----------------------------------

 

Мисля, че е време да отворим една тема за въпроса за Момчешката любов, където можем да сравняваме, хулим, хвалим и т.н. филмите в емблематичния жанр. Очаквам вашите коментари и мнения!

 

Като за начало само ще кажа, че момчешката любов са тип филми, които са по-скоро насочени към женската публика, които идеализират и романтизират любовта не само между момчета, но и между мъже. Аз се абонирах за жанра :).

 

-------

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Дълбоко романтичен" е точното определение за БЛ2, както пише на плаката.

"Boys love"

Off Topic

 

На някои може да им се стори дори прекалено, особено с финалите в които двамата влюбени загиват заедно, като Ромео и Жулиета, неспособни да се преборят със света.

Не ми харесва самоубийството, но съм чувла, че има нещо такова типично за Япония. Върти ми се в главата за някакво ритуално двойно самоубийство, което не разбирам. За мъже или жени - без значение.

Във всеки случай, дори и да са трагични са красиви произведения!

 

Мисля, че в Япония няма толкова голяма стигма срещу гейската любов както е било при нас заради църквата. Като цяло са били по-осовбодени смятам. Затова и има такова свободно процъфтяване на подобни неща там.

Off Topic

В "Такумитата" май имаше малко повече еротични сцени от колкото в БЛ

Аз разбирам защо на момчетата не им харесват. Все пак са един вид гейски филми и това може би ги дразни. Дори си мисля, че няма и да искат да ги гледат. Интересно ми е на кого се харесват. На гейовете - изобщо си нямам и идея...За нас- момичетата остават героите мечта в тях, които са напълно идеални според мен, и да погледаме малко плът. От една страна те привлича това, че има елемент на забраненост, от друга - някак недостъпността на тези момчета, които си общуват само помежду си ти харесва още повече. Като ангели са. Можеш да ги гледаш, но без да ги имаш.

Аз гледах "Formula17"и "Pure Love" и ми харесаха.

ето лист и с много други.

Тук

 също и аниме лист:

Тук

 

 

aph___yaoi_by_mondlied-d3b4zb2.jpg

 

 

 

 

More-cute-GerIta-yaoi-29673795-600-400_l

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се интересуваш от това на кого му харесват, има достатъчно проучвания по въпроса - на момичета, естесвено :) Струва ми се, че качествата, които им приписват са типично женски в много отношения, и именно затова. Това е просто една красива фантазия, която на дали съществува...

 

От личен опит: дадох на един мой колега (женен, с дете) от университета да гледа Такумчетата. Реакцията ми беше изключително прилична, и дори сподели няколко случая, когато се е чувствал привлечен от същия пол, но естествено в други обстоятелства. Дори снощи, когато споделих, че много ми подвикват разни пияни бели австралийци в събота вечер с открити предложения, реакцията му беше: " Ако и на мене ми случи, щях непременно да приема НЕГОВАТА оферта" . Явно действат освобождаващо такив тип филми...

 

Още една случка от личен опит: случайно попаднах на един професор по японистика в университета (те са в моя департамент) и го хванах да ми преведе два много важни кадъра от филма "Момчешка Любов 2" , които нямаха англ. суб. Сега, в резултат на това, обаче, обещах да му дам да гледа целия филм :slap: Явно се интересува :blush:

 

За църквата, не мога да коментирам, но мога да кажа, че където има сцени в църква са най-жестоките, най-страделческите и с най-много насилие; явно църквата никак не се спохожда с филмите (а и не само от този жанр)...

 

Аз лично не виждам нищо енигматично в тях, сигурно защото тук познавам хора с всякакви наклонения, и не ми прави впечатление ни най-малко. Товам което ми харесва най-много е, че пола е БЕЗ значение в тези филми, и че на първо място е любовта им. Някой ще ме поправи ли и да ми посочи филм от жанра, който да проблематизира изобщо въпроса за пола, защото аз не се сещам??

 

tumblr_lzpu1sza9h1rp9t1po3_400.jpg  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на ForEverRain за темата!Аз съм от тези,които харесват такива филми.И ще кажа защо/мисля,че даже вече съм го споменавала като мнение/-изключително ми е интересно превъплащаването на актьорите.В някои от филмите играта им е толкова добра,така ме звладява- направо забравям,че  това се случва между мъже,момчета!Снощи изгледах "Формула 17"-невертоятна химия усетих между двамата!"Boys Love" със Сайто, "Bandkok Love Story".Ьа мен тези филми показват,че за любовта наистина няма граници!  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-хубавият филм, който съм гледала досега е Без съжаление. Гледан няколко пъти и за съжаление още друг не го е задминал :)

Други заглавия, за които се сещам - Амфетамин и Постоянно местожителство. Една любов на Сиам... Изгубени в рая също, но там момчешката любов беше на по-заден план...

Замръзналото цвете, мисля, е на друго ниво, не бих го ограничила като БЛ.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Без съжаление" като първият открит филм в жанра, наистина доста разбуни духовете в Корея, но след като гледах други филми и се върнах към него, изобщо не можа да ме грабне. Мисля, че защото беше малко муден, и любовта им някак си не ме убеди напълно. Останах леко разошарована след третия път.... Но трябва да призная, че Нам Гил, най-изящния вероятно корейски актьор добре се представи :)

 

Мейби, сигурно ще разпознаеш някои от лицата тука - -май това видео ме заинтересова по темата, честно да си призная, затова се осмелявам да го споделя. Главните герои, предполагам, че ще ги познаете, след като вече сте в темата :)

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ,разбира се-сцени от сериите за такуми-кун,момчешка любов,формула 17.Но,всъщност, на мен ми харесва в тези филми самото зараждане на чувствата,любовната игра,а не самият акт. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може ли да ми дадете линкове, от където бих могла да си изтегля въпросните филми. За сега съм гледала само два и не мога да коментирам, но ми хванаха интереса. Убедена съм, че тук в сайта или във форума има, но трябва да гледам в каталога един по един, което не ме амбицира особено.

 

Ще се радвам да ми помогнете! :kissy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може ли да ми дадете линкове, от където бих могла да си изтегля въпросните филми. За сега съм гледала само два и не мога да коментирам, но ми хванаха интереса. Убедена съм, че тук в сайта или във форума има, но трябва да гледам в каталога един по един, което не ме амбицира особено.

 

Ще се радвам да ми помогнете! :kissy:

 

Линкове към темите във форума, моля попълнете пропуските:

 

Разказите на Такуми-Кун (Япония)

 

Момчешка Любов (2006) / Момчешка Любов 2007) Южна Корея

 

Без съжаление (2006) Южна Корея

 

Formula 17 (2004) Тайван

 

Bangkok Love Story

 

Мелодията на нашата любов (2008) Япония

 

И други, които имат елементи на хомоеротика, но в малко по-друг контекст

 

Замръзнало цвете (2008)  Южна Корея - исторически

 

Taboo (1999) Япония

 

Big Bang Love Juvenile A (2006) Япония - само внимателно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

The Depths - Аз  пък търся ето този филм. Корейско-японска продукция, която изглежда доста интересно, ако съдя по трейлъра. Усещам, че и тук има подобни отношения.
За мен темата не беше от най-любопитните (бих предпочела някой филм за истинското приятелство като Кизумомо), но при положение, че във всички тези заглавия включват мои любимци, нямаше как да пропусна филмите. След като изгледах няколко ленти, се оказа че ако оставим настрана физическата близост между героите, в тях се крият истински чувства и човешки взаимоотношения, които надхвърлят половата принадлежност на човека. Разбира се, когато включат комедийна щипка в историите, става по-лесно да ги приемем, но дори сред сериозните предложения има доста добри попадения. 
За Такуми-кун какво да кажа?! Хаха! Първоначално не исках да ги гледам, понеже не желаех да развалям магията в отношенията между Дайске и Мао. За мен те винаги ще си останат ценна част от Тенимю, но все пак, трябва да продължават напред с нови предизвикателства. Затова им гласувах доверие и видях, че са се справили чудесно.
П.П. Момичета, Мао вече си има официална тема.
 
Тук можете да гледате поредица за истински БЛ двойки в реалния живот - :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледала съм само 2 филма за мъжката любов- "Планината Броукбек" и "Замръзналото цвете", но и двата са ми много любими. С удоволствие бих гледала още подобни, стига да са достатъчно романтични, драматични, вълнуващи.

Реших да наваксам с пропуските си по темата и изгледах първата серия за Такуми кун. Много блудкав, елементарен и тъпичък ми беше. Освен това ми дойде в повече тази мъжка гимназия пълна с гейове. Доколкото видях единствения хетеросексуален ученик беше бившия съквартирант на главния. Цялата тази картинка уби интригата за забранената любов. Ще трябва да пробвам с някое от другите заглавия.

Иначе, не се учудвам, че мъжете не гледат подобни филми (като изключим тези, които не си го признават). Аз например не харесвам изобщо филми за любовта между 2 жени, такава любовна история колкото и романтично да е представена не може да предизвика нито интерес, нито тръпка в мен, явно харесвам в любовните отношения да са замесени задължително мъже -жени и мъже или поне мъже-мъже :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ако оставим настрана физическата близост между героите, в тях се крият истински чувства и човешки взаимоотношения, които надхвърлят половата принадлежност на човека. 

 

Ето за това говорим! Добре дошла, Укио във темата, за нас е удоволствие, че най-после стъпи и на този/ другия бряг :)

 

 явно харесвам в любовните отношения да са замесени задължително мъже -жени и мъже или поне мъже-мъже :28558:

 

поне? Доста високи критерии :)))

 

The Depths - Аз  пък търся ето този филм. Корейско-японска продукция, която изглежда доста интересно, ако съдя по трейлъра. 

 

Ще го потърся тия дни в корейския магазин и ще докладвам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И да споделя едно фен-видео от Такумитата... понеже в името на темата присъства ключовата думата "любов", не е ли невероятно с каква искрена любов Дайске (Гий)  гледа към Мао (Такуми)? Нямаше как да не забележа - още едно доказателство, че не първата дума, а втората е определяща за жанра момчешка любов. 

 

 

 

 

п.с. искрено се надявам, наистина да са си падали един по друг, защото иначе би било непоносимо да си представя как са го снимали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че не е мястото тук да задам този въпрос, но наистина съм в безизходица. Пробвах да тегля Bangkok Love Story от два тракера. За съжаление нямат никакъв сийд. От Замунда-та торента ми спря на 90 %... Ами сега??? Другия торент бе от AsiaTorents.me.

 

А честно казано, четейки отзивите на коментиралите във форума, още повече разпалва любопитството ми! Някакви съвети? Много бих искала да ми дадете активен торент... :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, мила, и аз не съм го гледала още.

 

Иска ми се да споделя нещо, което ми се върти из главата. Забелязах, че в малкото японски филми, които съм изгледала, има нещо много елитно в хомоеротиката. Най-малкото, защото действието се развива в елитните училища, а при Такуми и в в случая с Гий, той е дори най-преуспелия и най-търсения ученик.

 

В по-сериозни филми, като в Момчешка Любов 2, учителят Аи също поставя образованието и дълга си към него на пиедестал, нещо като хипократовата клетва, само че не в медицината, а в образованието. Ученика, Ацуми, е от много богато осиновено семейство и също споделя идеалите на образованието към края на филма. Образованието е една от най-воските ценности в Япония, доколкото знам.

 

В скорошно изгледания филм, и все още неосмислен - Табу- героят е дори самурай! При това, идва от изключително авториритарно семейно потекло, и е обект на обожание сред шогуната. 

 

На този фон, няма как филми от други страни в жанра лееееко да простеят.

 

Напомня ми за древна Гърция по нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Копирано от Boys Love/ Boys Love 2   Тук

 

JoJo

Посветен

  • photo-595.png?_r=1366510130
  • Потребители
  • user.gif
  • 72 Мнения:
  • Местожителство: USA

Публикувано Днес, 01:18

По-горе мярнах някаква дискусия защо мъжете не гледат такива филми, защо не ги харесват, защо историята може да се отнася, както към мъжкия, така и към женския пол и т.н..

За бг и западните мъже не знам, не съм се интересувала за тяхното мнение, но знам, че японските мъже не ги харесват. И то не обикновените мъже (които също не ги харесват, но по друга причина), самите гейове в Япония не харесват този тип филми -- една от причините (може би най-голямата) е, че вътре взаимоотношенията не са предадени реално. Абсолютно съгласна съм -- каквото виждате в тези филми, това са фантазиите на фуджошките -- т.е. романса е точно като при хетеро двойките, само дето ролите им са обърнати, вместо момче и момиче -- са сложени две момчета. И самите филми са правени с една единствена цел - фенсървиз. Този тип филми започнаха да излизат точно по времето, когато навлизах в Тенимю фендъма, в периода 2006та-2010та. Това е бум периодът, ако мога така да го нарека, защото мисля, че Тенимю беше в своята връхна точка тогава, също и токусатсуто (ай гес). Затова и казах "трите кръга на Ада", това е измислен термин от моя милост, който се отнася точно до актьорите, които участват в Тенимю, току и сентай сериалите и БЛ филмите по онова време.  Не си мислете, че филмите са правени с някаква eye-opener цел, или да се покаже, че има гейове в японското общество и как се толерират, или че ги харесват, за да правят толкова филми за тях и т.н. - НИЩО ПОДОБНО! Това, по-скоро, бихте го намерили във филми като Гохато, Big Bang Love, Juvenille A и т.н., които не са правени за да вземат парите на фенките. Япония тепърва има да ни показва истинското си отношението към тях (което, за момента, за съжаление, не е цветущо). Нормално, Япония не е Холандия, Великобритания или САЩ (държавите, от които мангаките черпят своите идеи за всички тия герои и общества, които претворяват в мангите и/или на екран).  :)

 

--------------------------------------------------------

Супер, много се радвам, че има и други фенове :) Сега разбрах, че имало и цяла "категория" в която съм се вписвала. Макар, че филми като "Гохато" наиситна не се вписват съвсем в този жанр на "Момчешка Лябов" (не поради липса на момчета), а изобщо защото едва ли има категория за него и други такива...освен експериментални.

 

Искам само да добавя и Австралиая в списъка на държавите, които са изброени. Въпреки, че хомосексуалистите все още нямат право да слючват брак, както приека закон ъв Франция съвсем наскоро, отношението е доста либерално - значително повече отколкото в Англия например. Отне ми известно време да разбера за що има толкова много добре облечени и елегантни мъже, които се разхождат по парковете и по улиците (в Сидни поне :) без момиче под ръка. По повод на това, също се сетих, че днес осъмнахме във вестниците със голяма снимка на двама мъже, които се целуват и с голям дебат по това, че един частен католически университет е забранил на група студентои да сформират собствен клуб. Това се отразява особено зле на репутацията на унвиверситета, и дори е предвиден ден на протест за целия щат скоро по повод на правата на слючване на брак....един мой познат дори подкрепя правата на хомосексуалисти да се женят, но е по принцип против брака. Това може да звучи малко идиотски, но в крайна сметка опира до равнопоставеност и нищо повече. 

 

 

Sydney+Gay+Lesbian+Mardi+Gras+Parade+sLf

 

 

 

Интересно - много интересно: наистина дали в Япония тези юношески романси между момчета не са един вид бягство от реалната позиция на хората с по-различна ориентираност? За нас все пак си остават една фантазия под едно измислено небе, като приказка. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, благодаря, че го постна и тук, тъкмо се чудех как точно да го впиша.

 

За хората, които четат шоунен-ай и яои манги (или гледат подобни анимета, въпреки че те са екранизацията на самите манги, както е и с филмите, всъщност) знаят много добре, откъде тръгва това обожаване на момчешкия романс. Просто мога с часове да си говоря на тая тема, тъй-като съм изчела и изгледала не малко неща. В началото ми харесваха точно защото бяха един вид различни.. уж.. докато след 1-2 години просто почнах да се замислям какво ги прави толкова различни, като реално не са никак различни.. това си е чист шоуджо романс само дето, както казах ролите са разменени. В реалността момчетата не се държат така, няма ги тия нежности до припадък, тия розови аури, ореоли и т.н. дето ги излъчват, хахах. За мен, определено, беше повод да избягам от реалността.. както казваш ти, ама то взето така е с всичко японско, до което се докосна -- всичко ми изглежда нереално, магическо.. фантастично, макар и доста човешко и естествено, най-важното, можеш да се отъждествиш с всеки герой почти. Но проблемът с хомосексуалността въобще не стои така, както в мангите. Реалността е друга -- и естествено, колкото момичетата харесват тия фантазии, толкова момчетата ги мразят и обратно. Същото нещо е и с отакувците.. момичетата просто ги ненавиждат, хаха.

БЛ филмите са същата история, единствената разлика е само в това, че в тях няма много графически елемент  (нито е много, нито е малко, но достатъчен, в повечето случаи) -- и актьорската игра в много от тях е под всякаква критика. Съжалявам, ако някой мисли по друг начин, но просто.. тия момчета не са гейове, трябва или да си прекрасен талант/актьор или гей, че да изиграеш перфектно ролята. Имаше един момент (то има много де, но в момента много ясно ми изплува един) в който Хамао Кьоске снима сценка за Такуми-кун.. и така стенеше, и такива физионимии агонизиращи правеше, че се чудих какво точно изпитва.. За съжаление, дори и да не му харесва, това е реалността за повечето от "талантите" там -- за да спечелят фенки се подлагат на какво ли не. Всички знаем, че славата им не е вечна и толкова много таленто "изгряват" всеки ден, че е наистина трудно да останеш на небосклона и в полезрението за дълго. Най-лесният начин е като участваш в нещо, което го гледат много жени/момичета. И, защото фуджоши фендъма, също и Тенимю фендъма е безброен, бинго! Всички тия филми -- като почнем от Boys Love, Takumi-kun series, Junjo, Bokura no Ai no Kanade, Ai no Kotodama.. като стигнем до последния, който излезна миналата година -- фуджими Оркестра (в който опитаха да вкарат повече графическо съдържание - но беше пълен провал, според мен!), всички те са правени, както за феновете на мангите, така и за феновете на Тенимю..

 

Виж, "истински" филми в това отношение могат да се нарекат тайванските, тайландските, че дори и корейските, са ми много по-реални, отколкото японските. В тях липсват шоуджо елементите /или са сведени до минимум/, въпреки че пак го има привличането, но мъжете се държат по мъжки, дето се вика, хахах.

 

ПП: А за страните, не се съмнявам, че и Австралия, и Канада, и Франция ..със сигурност има и други толериращи и подкрепящи правата на гейовете държави, но аз  ги споменах тези три с определена цел! Холандия (понеже холандците са внесли гейщината, ако мога така да го кажа, в Япония), Великобратания и САЩ, защото в повечето от мангите, героите вътре са базирани на англичани и американци и тяхното общество.. според представите на японците (японките, в случая). Помня как в една от мангите (или анимето й), укето точно си каза, че станал гей след като отишъл в Англия (по-скоро там го осъзнал и се "отворил", с една дума Англия го покварила), хахах. А пък в Такуми-кун е примерът с Америка точно -- Гий, ако не се лъжа, е американец/ски японец. Освен това има и няколко манги, в които не само, че героите са американци, но и действието се развива на американска земя..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз съм гледала само няколко, като вкл. и Такуми! Аз съм му една от мн фенки!

Също няма нищо лошо да се гледат тези филми. 

Мен лично мн ме кефат и не ги мисля за извратени.

Както казаха останалите може би това се дължи на факта че сме момичета и тези филми са направени с насока за момичешкият интерес.  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...