Jump to content

Дни на Корейската култура


Recommended Posts

Аз само не мога да разбера как така субтитрите са за друг релийз? Филма който се прожектира би трябвало да е закупен ( а щом субтитрите са писани за друг релийз се съмняавм да е..) и субтитрите да са писани специално за него, иначе да се прожектира пиратска версия е нелегално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, брутално беше тази вечер. Отивам с 10 мин закъснение и едвам успявам  да си намеря място.   :)  Българската публика ме накара да се гордея - пълна зала.  Тъкмо сядам и на екрана някакви корейки яко крещят, а до мен някаква двойка. Момичето вика "Край, няма да ги гледам тия глупости" и си тръгва. Младежа едва не се преби да я гони.  Стана ми едно такова драго.  :28558:   Викам си, добре започва този филм. :)

 

"Хармония" беше епично драматичен филм. В най-добрите традиции на корейската драма. След средата даже на мен ми дойде вповече. Сълзи и сополи се лееха из цялото кино, а накрая излезнах навън супер вдъхновен.  Осъзнах как любовта ми към корейското кино, за последните 8 години, е минала на едно по-горно ниво. Вече не гледам по 2 филма на ден като едно време, не е и нужно. Обаче не мога да си обясня как толкова много ме кефят тези драматични и пресилени похвати дето използват в почти всеки филм.  Колко ми е приятно да слушам корейски думички, да гледам тяхната така типична (страхотна)актьорска игра и това постоянно прескачане от комедия в драма.  Вече имам някаква неразрушима връзка с корейското кино.  :icon_sunny:

 

БГ субтитрите като че ли бяха лекично назад по едно време, ама аз си помагах и с двата вида.  Страхотно подбран филм за феста. Определено ще му се зарадват много хора.  Както каза Urban, друго си е на кино.  Дано има още много такива фестове и пак пълни зали. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление свърши...Много беше готино да знаеш, че по всяко време можеш да отидеш, да се пльоснеш в залата, да си ги гледаш "теа дръпнатите" и да си умираш от кеф :up:Установих, че на българина трябва да му се пуска съобщението "моля изключете мобилните си телефони" и то няколко пъти да му го "набият в главата", че да вземе да си бръкне в джоба и да си "обезшуми мобилното устройство"... Снощи пък (докато течеше филма) се разхождаха и двама грипа с фенерчета и светеха по седалките - аджеба има ли свободни места...И чух до мен следния коментар: "тоя ако още веднъж ми светне в лицето с това фенерче - ще му го набия в ...." По едно време така се смеех на седалката, а все пак течеше "Маскарад". 5мин. преди края на прожекцията - се изнесоха разни гладници - след края на филма имаше коктейл предполагам с някакви корейски там неща, но аз като излязох бяха останали само безалкохолните..С тези си наблюдения върху някои от присъстващите разбрах, че Бай Ганьовците не са на изчезване... За самата инициатива - беше страхотно, вдъхновяващо и за пореден път си даваш сметка колко си се привързал към "онзи свят"  :asian:... Благодаря на всички участващи, които спомогнахте за изпълнението на това събитие!!! :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дагадина пак и с повече филми! Интерес вече има. Дори публиката започна да се държи като на големи подобни форуми. След края на прожекцията ръкопляска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия почерпки или коктейли, дето ги правят на почти всяко корейско събитие (било то  концерт или кино фестивал), може би в началото са имали идея да са нещо такова. Обаче вече са се превърнали в нещо като благотворителност за бедните.  По някакви неведоми канали разни пенсионери и бездомници винаги научават кога и къде ще се раздава храна. Дори има такива които не са били на събитието, но пак се редят. Аз  навремето също се редях, когато корейската храна ми беше интересна и много исках да опитам. :) Ама сега оставям да има повече за тях. Те и не ни оставят шанс де, изпипали са ги нещата. :)

 

Вчера успях да гледам още един филм. Мислех че няма да мога, но се освободих в последният момент. Маскарад доста ми хареса и беше перфектен завършек на фестивала. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има нещо такова с "благотворителност за бедните" :282:  Ти остави това, ама направих и грубата грешка на отида до WC по време на филма и както нямаше никой...слизам си аз долу...изкача ми насреща един вампир - някакъв бездомник който извади егати и шизофреничния поглед, закриви си лицето на 90 градуса, показа си единствения зъб...не ме питай...и в онези соц. тоалетни с малките плочки...точно като във филм на ужасите бях  :slap: ...малко отклоних темата...сори...А за Маскарад - аз лично съм се изявила...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, много смешно го описа пътят до тоалетните. :D Не успях да го усетя чак така. Но понеже закъснях 10 мин и за двата филма си направих система да минавам първо през тоалетната. Видях ги как сноват около входа и към стълбите на тоалетните.  Голяма грешка в това кино да излизаш по време на филма. Седалките отпред са толкова близко. Ако седнеш по навътре, трябва да изправиш целият ред, да си приберат седалките назад и чак тогава да минеш. Иначе трябва да се спънеш или да се удариш в краката на всеки човек. Абе друго си е на кино. Съвсем различно преживяване. :) Отново беше пълна залата, едвам си намерих място.  Дом на киното е по-малка от Люмиер поне два пъти, но така като е пълна ми харесва повече.  

 

А това пускане на бг субтитрите отделно от филма отново ги забавяше понякога. Или поне на мен така ми се стори. :) Нещо не е оптимизирано много добре. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си кажа и аз и аз.

Хора, доволна съм. Мисля, че постигнах желания от мен ефект и поне петима мои приятели няма да ме посрещат с репликите "Ма, к'во им гледаш на тия жълтури. Те въобще цветно кино имат ли?". 

За опашките, двете тази на храната и тази на тоалетната, нямам думи и на двете места борбата беше със зъби и нокти..... Добре, че съм развила някои "свръх сили" покрай редовната консумация на бира и не ми се наложи да чакам пред веце-то. Иначе си беше забавно да гледаш разни бабета и клошари как се карат за чашка сокче и кимбаб, циииирк!!!

"Маскарад" си беше един достоен завършек на импровизираният фестивал на корейското кино, а на прожекцията на "Хармония" освен звукът и ревът беше долби.......е да не се кривя душата и аз пуснах някоя и друга сълза, разбира се от срам, че съм пред хора иначе, ако си бях вкъщи щяха да се леят водопади. Пък едни приятел каза, че бизнесът с носни кърпички би бил много доходоносен на подобно място  :28558: .

Е това е, догодина пак корейски филми на голям екран, до тогава ще се примирявам със скромните инчове на монитора вкъщи... :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Божеее ще се самоубия. От 5-6 години гледам азиатско и щракам всякакви форумчета, а едва сега се сещам да отворя тая секция и да разбера, че съм изпуснала взичко, което може да се проведе в БГ тази година. Не е честно да съм толкова зле. Като се има в предвид, че съм от малък град и няма как иначе да се добера до такива инициативи, тази година всяка седмица се качвам до София за уроци и съм имала възможността да ги посетя ......... а всичко съм изпуснала .......... потресена съм.

Виждам, че има хора, които са по-навътре в нещата, къде и кога има някакви корейски мероприятия, даже не съ ориентирана къде да търся :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип повечето К-мероприятия се провеждат или пролетта към май-юни, или есента около октомври-ноември. Като цяло информацията се намира тук във форума или във фейсбуук, а за да не пропускаш нови теми или активни теми, можеш да цъкаш горе вдясно на бутона с "Нови Мнения" ;).

 

Доколкото знам скоро ще има и фестивал на китайското кино, така че не всичко е изгубено :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ден на корейската култура

 

Дата: 07 юни 2015
Час: от 11:30 до 17:00
Място: Център за източни езици и култури, булевард „Тодор Александров“ 79, 1303 София, на входа на метростанция "Опълченска"

Организирано от Кореистика

 

Скъпи приятели, за втори път имаме удоволствието да Ви поканим на деня на корейската култура, на който тази година с радост отбелязваме и 20 години специалност "Кореистика" в Софийски Университет "Св. Климент Охридски".

И този път Ви очакват най-различни забавления:

Театрална част:
- Драматизация на корейската приказка „Чунхянг” 
- Танц с ветрила
- Представление на Самулнори
- K-поп танц

Уъркшоп:
- Калиграфия
- Медъп (традиционни корейски възли)
- Самулнори (традиционни музикални инструменти)
- Традиционни корейски игри (ют, чегичаги и др.)
- Оригами 
- Пробване на ханбок
- Караоке и др.

Потопете се в света на корейските традиции и обичаи.
Очакваме Ви!

 

Още информация тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...