Jump to content

Recommended Posts

red-cliff-2.jpg

Red Cliff Part II aka. Chi bi xia: Jue zhan tian xia


Жанр: Екшън, Драма, Исторически, Военен
Година:2009
Държава:Китай
Времетраене:136 Минути
Режисъор:Джон Ву
В ролите: Тони Леун, Такеши Канеширо, Чен Чанг

.: Резюме :.
Филмът е базиран на част от класическата новела Romance of the Three Kingdoms, написана през 14 век от Luo Guanzhong. В основата на Red Cliff лежат последните дни от управлението на династия Хан в Китай. Годината е 208 от н. е. Тогава управляващата династия запада, а страната попада под контрола на влиятелни военачалници. Силният северен предводител Cao Cao, повежда мощната си едномилионна армия на юг, за да сложи ръка на тамошните територии. Двама други военачалници, Sun Quan и Liu Bei, създават алианс срещу натрапника, чрез който да защитят земите си.
Войната, която се води като следствие от тези действия, дава началото на периода на Three Kingdoms, когато Китай е управляван от трима владетели.
 

:essub:


Изтегли филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има някаква странна закономерност добрите филми тук да имат обидно малко коментари или никакви. Аз ще бъда кратка - великолепен филм :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има добри филми. Съществуват летящи глупости и танцувални трупи, който претендират , че практикуват бойни изкуства а не акробатични циркаджийски номера  с жалко подобие на сюжет и да винаги го подчертавам, когато го има :na2: . Летенето така или иначе рядко го споменавам, балета по- ме дразни. Може би аз бъркам, но явно има някакви неписани правила за коментиране, който не зная. Явно мнението за нещо не трябва да е на база видяното, а сервилно да повтаря всеобщото мнение, откровено танцувалните сцени да се наричат велики бойни схватки и яки тупалки, към акробатичните каскади да се отнасяме с небивал респект. Добрите филми, който на всичкото отгоре могат да се похвалят с сюжет, актьорска игра и минимум акробатични глупости да пренебрегнем, ако може и да уплюем, защото класиката в жанра е танцуването.

 Извинявам се но аз правя и ще продължавам да правя разлика между добрите и танцуващите филми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@keva: Явно си гледала твърде малко филми на бойна тематика или си попадала на някои от последните 10 години, където летящите сцени бяха в повече и вместо ветерани от жанра в главните роли се подвизават разни певци, манекени и прочие, но не и такива, които имат истински опит с бойните изкуства.

 

Искам наистина да ми напишеш заглавията на всички танцуващи филми, които си гледала, та да видя къде аз бъркам като ти опонирам, защото не си видяла всички филми от този жанр, но упорито продължаваш да коментираш погрешни представи. ами да, има яки туплаки, но ти не си попадала на тях, има велики бойни схватки, но ти не си попадала на тях и предпочитам да гледам акробатични каскади (като това което показа Юен Бю в Dragons Forever) отколкото летящи китайски авиации.

 

Относно Червените Скали - коментара ми и за двете части бяха обединени в едно - и ако не си прочела внимателно (за да можеш сега да се заяждаш) съм дал положителен коментар за филма, заедно с неговите качества.

 

Но е много яко да се коментира със жлъч и подигравка, но когато изгледаш по-голямо количество филми от този жанр, ще разбереш значението на словосъчетанията "яки тупалки". Вече няколко пъти те моля да ми дадеш един списък с филми, от жанра които си гледала, но нямам отговор.

 

Явно е по-приятно да продължаваш да обединяваш всички бойни сцени под общ знаменател и да не правиш никаква разлика между тях - извинявай тогава, но аз ще продължавам да ти опонирам, понеже ми идват в повече такива необосновани изказвания...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами нека подчертая, че не се заяждам и нямам такива намерения, общо взето под всеки филм, който съм споменала за балета в него е имало балет, ще си разгледам коментарите и ще ти направя списък, веднъж си спомням,че сам каза , че съм гледала грешните неща.  . Имаше още няколко филма, който съм сметнала за безсмислено да коментирам  и тях ще ти пратя на съобщение, ако толкова е важно. Само че не смятам да отстъпя и на йота от думите си, това е моето мнение и възприятие, единственото нещо което е способно да реабилитира китайските глупости са индийските представи за бойни сцени. Твърдя и ще продължавам да твърдя, че 90 % от китайските филми за бойни изкуства не могат да се доближат до качество, дори малко до това на Black Belt. Дори драконите, който са любимо филмче, за което и да искам няма да мога да кажа нищо лошо :) .

То не само ти, а всички са обединили коментарите си за Red Cliff  в темата на първата част, а  според мен и втората част  заслужава самостоятелен коментар, който обаче съсипахме в безсмислени спорове. Ще разгледам филмите , който толкова ме дразнят, ще ти пратя и списък и може би ще се примирите, че не всички са склони да преглъщат много от глупостите сътворени от хореографите в името на доброто старо време или някой актьор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилата за публикуване в този раздел са на видно място

http://www.easternspirit.org/forum/index.php?showannouncement=3&f=11

 

Всеки път да ореваваш света за китайската авиация... ми почва да дразни от един момент нататък. Един-два пъти е интересно, след това става банално.

Аз намирам едно 80-90% от филмите на Джеки Чан за откровено глупави, посредствени и направо излишни, мнението ми за актьорските му качества не е особено високо, но не ходя във всяка една тема с негов филм да го плюя и да разгласям на света експертното си мнение. Да не говоря за лигавите и кретенски филми, по които 3/4 от форумните каки леят сълзи и въздишат по някакви слаботелесни батковци със вид на обратни - приел съм, че всеки жанр си има своите фенове и няма нужда всеки път да им казвам колко са заблудени... примерно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост не си изгледала 90% от фимите с бойни изкуства, за да твърдиш подобно нещо.

 

А щом взе да сравняваш американски глупости с тези на азиатците (които са в пъти по-напреднали с бойни техники и прочие) аз нямам какво да кажа повече. Всеки един животински стил представен в ранните филми на Shaw Brothers е педантичен до болка (особено тези на Lau Kar Leung, лека му пръст на човека).

 

Но ти така оплюваш труда на много добри хореографи в жанра, което си е направо обидно за фенове като мен... Доброто старо време и хората замесени в тях направиха от филмите за бойни изкуства значими на световния кино хоризонт. Като добавя и влиянието на Брус Лий, заедно с петте му филма през живота, да не говоря за Джеки Чан и компания - но щом Dragons Forever смяташ за зле по отношение на бойните сцени, ще те оставя да се заблуждаваш...

 

Black Belt изобщо не може да стъпи на малкия пръст на Dragons Forever, не виждам просто обективна причина за това. Или пък някакви недоразумения от сорта на "Най-добрия сред добрите" и прочие тъпотии на Дон "дракона" Уилсън, Били Бланкс и останалите астероидчета, борещи се за слава на бойния фронт.

 

Значи ти казваш, че Yuen Woo Ping, Lau Kar Leung, Sammo Hung, Donnie Yen, Jackie Chan, Yuen Tak, Mang Hoi, Lam Ching Ying, Corey Yuen и още други хора, са некадърници при създаването на хореография за бойна сцена и нямат никакво понятие от бойни изкуства, да не споменавам и Джет Ли, който е прекарал 11 години в обучение по Ушу и Тайдзицюан...

 

Ти просто нямаш усет за бойна сцена щом опря до американските представители - двата американски филма с бойни изкуства, които са ми направили впечатление през всичките тези години са Drive (с Марк Дакаскос) & Broken Path... Всичко друго е за боклука, след известно количество такива филми се отказах да ги гледам - с изключение на ранните изяви на Ричард Нортън и Синтия ротрок в хонконгски филми.

 

Китайските бойни изкуства датират от доста древни времена, когато Бодхидарма идва от Индия в Китай и пренася не само основата на китайските бойни изкуства, а и медитативни техники за духа, или пък след това, когато монасите от различни манастири са наблюдавали поведението на животни и започват да имитират техните движения въз основа на което са направили отделните животински стилове - сред които най-значимо са отразени Змията, Орела, Маймуната, Богомолката, Тигър, Жерав и няколко по-слабо застъпени.

 

Но какво ли обяснявам на един толкова изявен критик и спец в бойните сцени като теб...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно коментарите за филма - за жалост, при пренасянето на форума, не сме успели да преместим и тях, както и с темите на много други хубави филми.

http://easternspirit.forumandco.com/t123-topic

http://easternspirit.forumandco.com/t393-topic

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм казвала, че някой е заблуден. Освен всичко проверих имам три отрицателни коментара и то на гледани от мен филми и да точно балета, не авиацията ме беше вбесила. Позволих си да обобщя мнението си за китайските издънки във тема на филм от япония ( именно за да не дразня почитателите на кунг фу жанра). Ако гледам нещо и то не ми хареса избора ми явно е или да си замълча или сервилно да папагалствам как еди кой си няма лош филм - така излиза. Иначе рискувам да се оправдавам, че великите „битки“ в 14 Blades за мен са всичко друго , но не й битки, което в крайна сметка е нелепо. Аз не претендирам, че съм специалист, но за мен като зрител Black Belt беше далеч по достоверен, заслужаваше си отделеното време и ми хареса, за разлика от списъка, който ти пратих ( кратък, далеч не пълен, но ме мързи, пък и не виждам смисъл да се оправдавам). Филми подобни на Red Cliff в пъти превъзхождат онези от списъка ( там нямаше нищо американско, но както и да е). В жлъчен и не особено креативен спор, нямам намерение да участвам повече, а когато ми се догледат качествени танци ще си купя билети за балетна трупа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Red Cliff е от поджанра wuxia pien (Period drama) но в списъка ти присъстваше филм като Ip Man - за мен този филм е на равна нога с Червените Скали, даже малко го задминава, специално в сектора с бойните сцени.

 

Но както ти написах и там - не си гледала достатъчно филми от жанра, за да ги поставяш в:"90% от китайските филми с бойни искуства не могат да се доближат до..... Black Belt" ('92) с учстието на Don "The Dragon" Wilson....

 

Това е не само невярно, но и обидно за феновете на китайските филми с бойни изкуства, като сравняваш 90% от продукцията с B-movie от американци...

 

Нелепо е това, а не бойните сцени в 14 Blades...

 

Така, че не знам кой пръска повече жлъч - но след всеки твой коментар съм ей така: :swoon::mellow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Full Cast & Crew
Directed by
Shunichi Nagasaki

Writing Credits (in alphabetical order)
Jôji Iida

Cast (in credits order)


Akihito Yagi
... Giryu

Tatsuya Naka
... Taikan

Yûji Suzuki
... Choei
Rest of cast listed alphabetically:

Kenji Anan


Arashi Fukasawa
... Kenta

Hakuryû
... Police Captain Kiichi Tanihara

Rei Hanaoka


Atsushi Hida


Yû Kamio


Takayasu Komiya
... Ohmoji

Tatsuya Mori


Atsuko Nakamura


Yôsuke Natsuki
... Eiken Shibahara

Shin'ya Ohwada
... Gouda Hidehisa

Hideyuki Satô


Masahiro Sudo


Tarô Suwa
... Togo

Bito Takeshi
... Punk

Kimika Yoshino
... Chiyo

Create a character page for: Create » ?
Produced by
Yasushi Minatoya
... executive producer
Fuyuhiko Nishi
... planner
Katsuhiro Ogawa
... producer
Kanjiro Sakura
... executive producer
Music by
Naoki Sato

Cinematography by
Masato Kaneko

Film Editing by
Hirohide Abe

Casting By
Yumiko Kûkan

Production Design by
Tatsuo Ozeki

Sound Department
Yutaka Tsurumaki
... sound
Stunts
Fuyuhiko Nishi
... martial arts choreographer
Akihiro Noguchi
... action coordinator
Camera and Electrical Department

Ето малко идиотски копирана цялата информация за филма Black Belt 2007 г . За различни филми си говорим

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Full Cast & Crew

Directed by

Shunichi Nagasaki

 

Writing Credits (in alphabetical order)

Jôji Iida

 

Cast (in credits order)

 

 

Akihito Yagi

... Giryu

 

Tatsuya Naka

... Taikan

 

Yûji Suzuki

... Choei

Rest of cast listed alphabetically:

 

Kenji Anan

 

 

Arashi Fukasawa

... Kenta

 

Hakuryû

... Police Captain Kiichi Tanihara

 

Rei Hanaoka

 

 

Atsushi Hida

 

 

Yû Kamio

 

 

Takayasu Komiya

... Ohmoji

 

Tatsuya Mori

 

 

Atsuko Nakamura

 

 

Yôsuke Natsuki

... Eiken Shibahara

 

Shin'ya Ohwada

... Gouda Hidehisa

 

Hideyuki Satô

 

 

Masahiro Sudo

 

 

Tarô Suwa

... Togo

 

Bito Takeshi

... Punk

 

Kimika Yoshino

... Chiyo

 

Create a character page for: Create » ?

Produced by

Yasushi Minatoya

... executive producer

Fuyuhiko Nishi

... planner

Katsuhiro Ogawa

... producer

Kanjiro Sakura

... executive producer

Music by

Naoki Sato

 

Cinematography by

Masato Kaneko

 

Film Editing by

Hirohide Abe

 

Casting By

Yumiko Kûkan

 

Production Design by

Tatsuo Ozeki

 

Sound Department

Yutaka Tsurumaki

... sound

Stunts

Fuyuhiko Nishi

... martial arts choreographer

Akihiro Noguchi

... action coordinator

Camera and Electrical Department

 

Ето малко идиотски копирана цялата информация за филма Black Belt 2007 г . За различни филми си говорим

 

 

Благодаря за разясненията - явно е ,че аз съм в грешка за филма ;) Повече - в личните, които съм ти пратил :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...