Jump to content

Recommended Posts

The_First_Time_poster.jpg

 

First Time

 

Страна: Китай

Език: мандарин

Алтернативно заглавие: 第一次 (Di Yi Ci)

Година на излъчване: 08.06.2012

Времетраене: 106 мин.

Жанр: романс, драма

Режисьор: Yan Han

Продуцент: William Kong

Субтитри: английски, руски

 

            Участват: Angelababy, Mark Chao, Jiang Shan и др.                    

 

Резюме: Sonq Shiqiao (22) живее с преданата си майка, която е  вдовица и собственик на магазин. Тя винаги е мечтаела да бъде балерина, но е безсилна срещу съдбата, която й е отредила да е болна от Миастения гравис, болестта убила баща й, и която и причинява загуба на паметта. Един ден на благотворителен концерт, тя се сблъсква с Gong Ning, бивш съученик, който винаги е харесвала. Двамата започват да се срещат, но имат различни препятствия...

Дали той ще бъде идеалният партньор за Shiqiao?

 

 

:click: :click:

:click: :click:

Link to comment
Share on other sites

Гледала съм го, много хубав филм, много романтичен, има и доста драма, главните актьори са точно един за друг, а докато го гледах и си мислех какъв е края, (защото от гледане на много филми доста често познавам какво ще стане на финала :28558: ) той се оказа съвсем различен.... просто голяма изненада за мен ... филмчето е много добро :) гледайте го ;)

Link to comment
Share on other sites

Очарована съм от играта на Марк в "Първи път", сякаш изяждаше с очи Бейбито. Много ми хареса и смятам, че има голям потенциал човека. И го бива да пее.

Обаче, 

плажните постери са подвеждащи. Ако очаквате горещи сцени подобни на тези в "Черно и бяло" или "Любов", подгответе се - няма ни рамо, ни ръка от Марк да видите  :dunno:   

Филма е чудесен, а най-хубавото е, че е гарниран с рок. Китайски рок? Да ви кажа никак не звучи зле.
Ето и малко класика в Марк-вариант :)
 

Link to comment
Share on other sites

Много нежен и романтичен филм с прекрасна режисура и симпатични компютърни графики. Страхотна актьорска игра и жесток соундтрак, допълван от мелодичният китайски език. 

Link to comment
Share on other sites

Точно такъв филм имах нужда да изгледам, понякога човек трябва да слезе на земята, а не да се рее из облаците .. Не беше от най-хубавите и драматични филми, които съм гледала, но пък някак си по детски му наивно красив и романтичен :)
Обичам филми, които показват как малките неща в живота ни, заемат голямо място в сърцето ни и са способни да преобърнат съдбата ни.  

Link to comment
Share on other sites

Все отлагах гледането на този филм, защото си знаех, че ако потекат сълзи докато го гледам (както си мислех, че ще стане и както и стана :( ) хептем ще се затрудня с английските субтитри :) Хубав филм. Има си и усмивки и сълзи :) А финала... не очаквах това, което се случи най - накрая, затова и ми хареса много :)

Link to comment
Share on other sites

Признавам си... Поревах си едно хубаво!

 

Страхотен филм, а и музиката беше много добра. Мацката е толкова нежна, чиста... Просто се влюбих в нея, а колкото до рокаджията, определено ми хареса да му гледам сладката муцунка!

 

Препоръчвам!

Link to comment
Share on other sites

Много красив филм. Заслужаваше си единия час сълзи.
За любителите на жанра е задължителен за останалите също. :)
 
Защо никой не е споменал, че го водят римейк на този http://www.easternspirit.org/forum/index.php?showtopic=1459 title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif корейски филм?

Link to comment
Share on other sites

Много ми хареса...Всичко...

Първоначално започна малко бързо, но в последствие всичко се нареди...

 

Историята е много нежна...като главната актриса...Всеки път си мисля, че ще ми писне от подобни сюжети. Е, все още чакам...

Препоръчвам на любителите на азиатско кино! С две ръце!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Прекрасен филм ! Актьорите са невероятни сладури с невероятна химия между тях.

Благодаря на преводачите за труда :)

Оценка 10/10 :up:

Link to comment
Share on other sites

Хареса ми, гледала съм много корейски филми със същия сюжет при загуба на паметта на единия от главните..и китайците не са се справили зле. Изгледах го със майка ми, която е истински противник на азиатското кино и мога да кажа, че дори на нея й хареса. :yes:     За превода: :thanks:

Link to comment
Share on other sites

Трудно мога да оценя филма реално, тъй като съм гледал оригинала "...ing" преди може би вече три години. Така, че общо взето всичко в историята, която можеше да ме впечатли, ми беше вече ясно. Да, имаше и разлики и някои интересни промени в сюжета, но въпреки това не ми подейства кой знае колко много.

 

Останах изненадан колко много хора са коментирали този филм и почти никой не е гледал "...ing", в който играе прекрасната актриса Им Су Джонг. Разбира се няма как всеки да е гледал всички филми, но си мислех, че корейския е доста популярен сред българските зрители.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...