Jump to content

Recommended Posts

"Логичното" май го натрапиха доста изкуствено в последните две серии...

 

 

Първо - лигавенето на Сакура с младия жребец. Наблегнаха доста на него и в предишни епизоди - тя не се чувства уверена с него, не се държи естествено, не очаква той да я разбере, ако му заговори за правене на деца. Подчертаха с дебела черта и осъзнаването на Ринтаро, че не случайно всички наоколо си мислят, че е влюбен в Сакура. Подчертаха и това колко удобно се чувстват заедно и как си обсъждат всички проблеми и си помагат. Тъпият момент с допирането на устните беше доста излишен, така че явно имат предвид нещо с него:)

Аз очаквам да оставят Хирото да търси себе си, вече познавайки какво е да обичаш, и да си подредят живота заедно фризьор vs фризьор:) Което се очакваше още от самото начало... Но не държа да ми дадат непредсказуем край, за да съм доволна. Може краят просто да е хубав:)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда определено може да се говори за натрапване. Точно заради това и на мен ми се искаше да няма опасност да отидат на там нещата, но интригата в сюжета го изисква, въпроса е че можеха да го направят по иначе. Затова и героят на Наохито не ми допадна особено въпреки, че имаше доста добри включвания с неговите лафове особено в оная компанийка в бара ама като цяло...off with his head! :bee: Определено обаче в тази комедия ми се затвърди първоначалното мнение, че искат да го направят аниме-лайк и докато на места наистина се получава на други както дискутираната по-горе случка работите издишат. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление и вторият ми основен фаворит от японските приключи, но поне беше като хората и с фойерверки най вече за любителите на романса. Ако трябва да определя най ключов епизод то той би бил 8-ми от там нататък нещата ми станаха ясни с изключение на детайлите като основната въпросителна падна и комедията отстъпи крачка назад за сметка на по сериозни, но разбира се отново клиширани неща. Но както казах и преди от клишетата особено в раздел романтична комедия определено няма как да се избяга. Не е толкова в това, че има повече клишета или по малко тежеста на цялостният ефект от историята зависи от това как са поднесени нещата, а тук определено им се получи. Имаше и уникални неща поне от моя гледна точка най вече в комедията за което съм говорил доста, а именно аниме-лайк похватите, а специално за интимните сцени на героите с редки изключения бяха на високо ниво, което за азиатски сериал си е направо постижение. Колкото до самият завършек се радвам, че

моето предположение в началото се оказа правилно другият вариант тоест с Ринтаро щеше да е епик фейл при така поднесената връзка м/у Сакура и Хирото. Самата героиня просто не беше типажът, който ще смени изведнъж курса по който е поела.

Другият плюс на последните епизоди и най вече финала е че кака ви Рьоко се развихри и показа, че не е случайна актриса - веднъж като нагази в блатото на сериозността и блесна със страхотни отигравания на емоционалните терзания на героинята си. Специално и следих мимиките и тембъра на гласа и евала на мацката! Крайна оценка 8.5/10 : -1 заради някои макар и малобройни, но все пак дразнещи недомислици като случаят, който описах по горе в постовете ми и -0.5 заради това, че не ме изненадаха особено през повечето време изключвайки заключителните сцени понеже както вече казах алтернативата щеше да се получи доста зле скалъпено. Абе накратко захаросана, но добре направена история като търсещите комедия или романс да набъбват смело!   :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса, а и определено очаквах друг финал, обаче сценаристите толкова много ме зарадваха с този, че нямам думи. Много сладко, разтоварващо и мило сериалче. Миура Харума е страшен, ама и главната и другия пич по нищо не отстъпват. Драмата заслужава да бъде изгледана ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за правилното предположение на Razzormaw! Сценаристите са те чули поне по отношение на финала. Иначе и мен ме изгубиха някъде към 7-8 серия. Не го догледах със същия интерес, както беше при започването. Но, виждам, че фенсървисът си казва думата и сериалът спечели много зрители тези дни. Хаха!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да изкажа положителното си мнение за това забавно сериалче.

Нямаше нито един дразнещ  персонаж, напротив!Много симпатични

всички.Миура разкошен, както и Наохито, а Шинохара - голяма сладурана,

чудесна е в тази, както и във всички роли, в които съм я гледала :wub:

И мен сценариста ме изненада и зарадва с такъв край.Хареса ми много,

гледайте го, няма да съжалявате, гледа се на един дъх! :yes: .Хубаво е, че си

има и бг субтитри, благодаря за което!Сериала го заслужава!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свекървата на Мики е много досадна. Мики трябва да направи нещо по въпроса, особено като я чу по телефона.

По отношение на палавата приятелка мисля, че ще се дърпа още малко и ще се предаде! (дано да греша!)

 

Като цяло  сериалът ме забавлява   :up:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе, това сериалче ме накара да си спомня за Анего и всички емоции и усмивки, които предизвика у мен. Хареса ми, не мога да си кривя устата. Кака Рьоко тази роля си я знае, перфектна е в нея, силно отнесена и вярваща в хората. Фуджико ми е слабост от време оно, аз мога да си го гледам и без да играе. И Миура, де  B) Хехе, краят не е моят край, явно съм поостаряла. Имах други надежди :28558: Но пък все пак става въпрос за Пепеляшка,

избра си принца на бял кон, упс, на колело.

Както винаги, поддържащите герои и техните истории ме забавляват почти толкова, колкото и главните, ако не и повече, тъй като главната линия е горе-долу ясна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма начин, и аз се нареждам сред любителите на този сериал  :D 

В интерес на истината съм много изненадана от темата на сериала и някои от моментите включени в него. 

Рьоко Шинохара е голям шемет тук и героинята и ми напомня на девойката от Hotaru no Hikaru. На Фуджики Наохито му подхождат такива позитивни образи. Като цяло доволна съм от каста, всички си пасват много точно.

Главната линия засега е неясна, но аз си имам фаворит за сърцето на Сакура - 

Тачибана. Дано да остане той накрая. Харесват ми като приятелчета, имат сходни интереси и необходимости. Младежа не се вписва в картинката, освен да възвърне малко увереността и.

Мики също е интересен образ. Очаквам да се разчупи малко и да излезе от образа на перфектната домакиня-съпруга-прислужница, както и съпругът да се осъзнае, ако ли не да си събира багажа, защото ми изпростява като персонаж.

Приятелката и ми харесва, защото живее по собствените си правила без да се съобразява, но в един момент ще трябва да се оттегли от кашата с Мика. 

Момичето с белега също буди любопитство и особено последната сцена от 4-епизод.  :blink: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загледах сериала заради Миура (негов фен от 2 седмици :icon_sunny: ), но го завърших заради мадамата - Шинохара - спечели ме въпреки кудкудякането. Страхотна е, с уникално настроение и сила.

 

 

/Здравейте и благодаря, че ви има  :unsure:. /

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много забавен сериал. Изгледах си го на един дъх. Симпатични герои, които на мен лично ми изглеждаха съвсем реални. Главната работила  в салон за красота, а как ходела.. Че колко жени работещи като стилисти или дори дезайнери на мода се обличат и гримират подобаващо? Или всеки искал каквото няма.. Факт, че и в реалният живот е точно така! Много ми хареса края, силно се надявах да се получи точно това. Все пак важното е тръпка да има ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имало бг буквички!?

Чак комедия, не мога да се съглася.

Но имаше доста забавни моменти,

Постера и сериалчето наистина дразнят на корейско, но не и краят.

В корейски сериал,

щеше да се опомни мацката и избере сродната душа, поне така мисля,

а не да направи този избор. Но както всички жени си изгуби ума и ако е в реалния живот, тази връзка я слагам под съмнение.

/дали пък не искат да кажат: колко са наивни и доверчиви жените, или живей за мига!/

 

Играта беше на ниво, образите наистина добре представени,

единият чарвник, много говореше, но нищо не правеше, другият малко говореше, но го правеше И младежа... ни показа ловкост и... дота завидни спортни умения :28558:

И двата мъжки образа, пълни противоположности, ми допаднаха, и мацката за 39 годишна добре изглеждаше, беше нахъсана весела и забавна,

и се справи.

С две думи, хареса ми сериалчето. Препоръчвам  го на хора с нежни, романтични и наивни души, като моята :28558: :28558: :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рьоко от Анего още си ми е останала в главата като любителка на "агнешко". Тук обаче беше още по-безлична отколкото в Анего. Сюжета бе абсолютно предвидим (то вече кой сериал не е...) и клиширан. Диалозите пък на моменти бяха просто абсурдни. Общуването между Сакура и колегата й приличаше на караниците на 7-годишни деца. Е, как да гледаш на тях като на 40 годишни? Още един абсурд. Явно идеята образите им да са забавни, не е особено сполучлива. Миура също не показа много, освен добре развито тяло и хубава усмивка. Не че е лошо, ама... На всичкото отгоре, завалийката трябваше да изиграе половината сериал с работната манта на мъжа ми на гърба си. Примерно. Изобщо на целия сериал му куцаше нещо. Не, не нещо, много неща. Въпреки това, продължавах да му давам шанс да ми се хареса. Напразно. Дори и да си затворя очите за несъществените недостатъци, пак не мога да кажа, че е добър сериал. И определено, аз лично не бих го препоръчала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се забавлявах с диалозите на Сакура и Тачибана! Макар, че често не можеха да се нарекат диалози тези заяливи, детински и лаещи фрази, дето си ги подхвърляха, точно като малките деца. Ама това е поведението на отдавнашни приятели, те си остават във взаимоотношенията на тогавашната си възраст. Много си подхождаха според мен - по възраст, професия, интереси, манталитет, поведение. Ама и малкия също имаше своите плюсове и, нещо рядко в япфилм - показваше страст и чувственост. Е, как да избереш между тия двамата сладури, макар тя хич да не се затрудни, де. Но отношенията и героите бяха така развити и показани, че еднакво бих била удовлетворена и от двата избора, а това досега май не ми се беше случвало. Трите приятелки и техните срещи и разговори приятно ми напомняха на "Искам романтика". Сценаристите обърнаха внимание и на двете дружки, следях историите им с интерес /уф, съпругът на Мики, тоя будала :slap:...  пък майка му  :mad2: /.

Много ми хареса тоя похват, дето изписваха сентенции и важни фрази на съвсем неподозирани места, изненадващо и сладурско беше. Музичката  - нелоша.

Интересно, разтоварващо, естествено изиграно, много добре направено филмче! Бих го повторила!

Струваше си чакането на субтитрите, благодаря много за тях на екипа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се присъединявам към всички положителни коментари. Сериала беше изключително позитивен, приятен, зареждащ и различен до толкова, че да избяга от обичайно установеното за такъв тип дорами. Персонажите бяха интересни и разчупени, като всеки по своему беше уникален. Хареса ми това, че на абсолютно всички им беше придаден чисто човешки облик, което непосредствено правеше връзката между зрителя и героя по-добра и дълбока, т.е. всеки може да открие нещо за себе си в сериала. 

Много приятен сериал, препоръчвам го на тези, които все още не са го гледали. 

Единственото, което не че не ми хареса, но ме изненада, защото към финала придобих други очаквания, беше

събирането на Сакура и младежа. Последните няколко епизода ми допаднаха с Тачибана, макар и връзката им да беше приятелска. Може би обаче първия беше по-добрия избор за нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласна с мнението на Koizora . А колкото до избора на Сакура с кой да бъде накрая- " по- добре честна глупачка, отколкото само глупачка"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отбягвах сериала защото постера ме отвращаваше. Все пак събрах сили да го погледна, след като прочетох отзивите, пък и каста ми допадна.  Първите серии ме накараха да забавя темпото на гледането, защото ми бяха скучни, наиграни и предвидими. След като отлежа няколко седмици на компа ми, реших преди да го изтрия да го изгледам все пак. И не съжалявам, защото ме накара да се замисля за някои неща като любов и приятелство, отмъщение, омраза, семейни отношения и куп други неща.  Дали е комедия, за мен не е, по скоро битова драма, но японците можеш ли да ги разбере. Въпреки всичко, обожавам японското кино, сериалът е добър и поучителен, стига да имате търпение да го изгледате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето си беше, точно каквото очаквах - приятно, забавно, лековато :)

Сакура и Тачибана бяха много готини с непрекъснатите си заяждания - изключително оригинални на моменти.

Хирото беше скучноват сухар.

Финалът беше предвидим и за мен лично неперспективен като бъдеща връзка.

Като цяло се гледа бързо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми като цяло. Звезден каст, клиширана, но пък сладка и забавна история.

Друг е въпросът, че накрая ми дойде твърде сладка. Мисля, че щеше да бъде много по-добре, ако Сакура беше заминала с Тачибана, но нали е "приказка", та трябваше да се случи по-нереалистичното.

 

 

Благодарности за чудесните български субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...