Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

The Family Game

Kazoku Gemu

家族ゲーム

 

Държава: Япония

Режисьор: Юичи Сато
Сценаристи: Йохей Хонма (новела), Шого Муто
Телевизия: Fuji TV
Епизоди: 10
Излъчване: 17.04.2013 - 19.06.2013 г.
Време на излъчване: Сряда 22:00

 

В ролите:

Sho Sakurai - Yoshimoto
Ryunosuke Kamiki - Shinichi Numata
Shiori Kutsuna - Maika Asami
Seishuu Uragami - Shigeyuki Numata
Itsuji Itao
Honami Suzuki

Oshinari Shugo - Yoshimoto Koya

 

Резюме: Казушиге Нумата и жена му Кайоко имат двама синове. Първият, Шиничи, се учи добре, но не и по-малкият Шигеюки. Казушиге и Кайоко се притесняват за Шигеюки, който дори може да не успее да влезе в гимназия. Правейки положението още по-лошо, Шигеюки седи вкъщи и не иска да ходи на училище.

 

Двамата родители намират в интернет обява за частен преподавател. Така се свързват и запознават с Йошимото (Шо Сакурай), който е частен учител. По време на срещата им и двете страни поставят по едно условие за работата. Бащата заявява, че Шигеюки трябва да се върне до една седмица в училище или Йошимото ще бъде уволнен. От своя страна Йошимото поставя условие да не се месят в неговата работа. В последствие необичайните преподавателски методи на Йошимото повлияват не само на Шигеюки, ами на цялото семейство.
 

Бележка: Преди бях гледал една подобна драма с нестандартен преподавател и ми хареса доста, заради това сега тая надежди към това заглавие, но ще видим. Историята е римейк, преди това има филм със същото заглавие от далечната 1983 (даже не съм бил роден тогава :D), който е доста популярен в Япония, така че това е другата причина да смятам, че може да се получи нещо добро.

:essub:

 

С български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:  :click:  :click:

 

С български и английски субтитри :click:

 

С руски субтитри :click:

 

Онлайн с руски превод :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам сериозни подозрения, че това ще бъде едно от най-силните заглавия за пролетния сезон. Наличието на Араши представител, плюс интригуващия сюжет в стил Касейфу но Мита /семейна драма с мистериозни елементи/, са гаранция и за висок рейтинг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо това определено потвърди очакванията ми, че даже и сложи още отгоре! Ей затова ми харесват най-много японските продукции понеже като идеи, развитие на човешките взаимоотношения и мислене извън кутията тоест нестандартност нямат равни! Такова нещо само японец може да го измисли..викам да си пусна епизода докато е топъл топъл и не са излезли субтитрите тъй за няколко минути така да се каже да опипам почвата ама то ква почва то взех, че го изгледах целият епизод тъй както беше 1 час. xD Шо Сакурай определено ще се запомни с тази си роля ако продължат така нещата и многото мистерии около героят му се запазят както и отличната му игра. Как само го разнищи това семейство още от начало..представям си какво ще е нататък. А покрай малкият много се смях определено си изпати много като сцените накрая наистина ме оставиха с отворена уста..просто тоя даскал цепи мрака! Нямам търпение да излязат субтитрите за да си разясня някои работи, които ми направиха силно впечатление и не подразбрах от сцените и оскъдният ми японски затова дано да не ги бавят много. То ще е срамота някой да не се хване скоро да го превежда предвид колко посредствени заглавия тази година се уредиха със сравнително бързи преводи. А най-хубавото е дългата продължителност на епизодите дано само да са стандартната бройка - 10..по малко ще си е направо жалко!  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дорамата започна повече от отлично, ще я следя със сигурност. Много сериозно заглавие, страхотен Шо Сакурай, не мога да пропусна този жанр при японците, а и заради Рюноске Камики. Свалих обаче днес и филма от 1983 г. The Family Game и ще изгледам и него, искам да видя как там е представена историята.

 

Относно името... Да, превежда се като The Family Game ("kazoku" е семейство на японски), но дорамата никъде не се качва с това име, а като Kazoku Game, точно така се и казва, първата дума е на японски, а втората на английски и изписването е на канджи (家族) и катакана (ゲーム), а не само на катакана. Мисълта ми е (то не, че тук се гледат кой знае колко японски сериали или коментират много), но да няма объркване, защото се качва навсякъде като Kazoku Game (така е и името), а тук е с английското заглавие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм абе значи с право се чудех какво заглавие да му сложа като правех темата бях тръгнал с kazoku gаmе точно ама накрая реших да го сложа както беше в сайта откъдето черпих информацията понеже там така го бяха написали. Иначе и аз съм против преводите на заглавия понеже в повечето случаи звучат нелепо и честно казано и мен ме гложди като е в този вид затова ще го оправя и дано някой мод се отзове да го поправи и в каталога. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз зрител на това заглавие. Изгледан първи епизод. Точно за Касейфу но Мита се сетих по едно време гледайки серията. В един епизод успяха да поберат толкова социално значими проблеми като ги маркираха , така че спокойно могат поне 10 серии да направят. :28558:  съседите им корейци от тоз плот като нищо 100-ина епизода могат да "навържат", друг е въпроса за качеството.

Пожелавам си бързи преводи и до края, че да не подхващам темата с недовършените преводи от зимната сесия.

И аз видях че има филм и ще го потърся.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй си и знаех, че ще продължат да ми пилят нервите със субтитрите ама кво да се прави..пак по добре от нищо. :/ На всичкото отгоре и английският превод беше под йероглифите и допълнително ме изнерви.

Иначе сериалчето продължава да кефи като и втори и трети (изгледах го без букви шото не се трае) бяха култови! Дано да го направят наистина както се надявам с повечко серии. Самоличноста на героят на Шо е най-голямата мистерия за момента дори започнах да си мисля, че наистина е някакъв демон както се изрази оная лелка в болницата. Много ме кефи как продължи да действа това семейство и им извади почти всичките кирливи ризи, а те определено са доста. Като почнем от таткото минем през майката и големият им син и стигнем до Шигеюки направо положението е хвани единият и удари другият. Особено майката и баткото най не мога да ги разбера уж демонстрират загриженост за малкият, а всъщност не правят нищо за да му помогнат като на места случките с бездействието им е наистина фрапиращо положението. Таткото и той не е цвете за мирисане може би от него тръгва цялата работа понеже като глава на семейството би трябвало той да дирижира всичко там вместо да заглежда оная засукана мацка от службата му. От актьорите съм много доволен и продължавам да твърдя, че тази роля на Шо ще се помни доста време като очакванията ми към тази драма станаха още по големи след само 3 епизода и много ми е интересно как ще приключи цялата работа..но едно е сигурно толкова не ми е бил интересен азиатски сериал от времето, когато гледах liar game! Затова и се чудя защо така с тея субтитри...на фона на другите неща, които излизат би трябвало да се избиват да превеждат..  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега със субтитрите за 3-ти доста неща ми се изясниха и също още толкова въпроси изникнаха най-вече около Йошимото.

Това с рожденният ден беше грубичко, но по добре за малкият, че осъзна какъв живот живее и че трябва да се бори за да го промени. Брат му е пълен тюфлек тръгнал да търси косури на Йошимото, а не се вижда себе си колко е зле. Тва да не защитиш брат си докато някакви сополчета го изтезават е изключително жалко..и по принцип се виждаше, че не му пука особено за него. Да мистериозният учител искаше да стане най-важната личност за Шигеюки това му беше и целта, но след като до тогава никой не се е интересувал от това момче за да стане тази важна за него фигура тея неща дето ги наговори големият брат са пропити с лицемерие и безочливост поне според мен. Това семейство така както е сега с всичките си недостатъци им трябва един значителен трус точно като Йошимото и не знам без него докъде щяха да я докарат? Малкият така и нямаше да иска да ходи на училище, бащата щеше да сложи рога на майката 100%, тя пък ако беше разбрала след свършен факт с всичките й комплекси не се знае как щеше да реагира..според мен щеше да изперка тотално то се видя как гледа на живота си в това семейство. Ако ще и самият Сатана да е тези неща дето ги направи досега бяха наложителни макар и доста необичайни, но важен е ефектът!

 

 

Уфф хич не ми се чака пак една седмица до другите букви при положение, че четвърти излезе неска ама няма как...:@ :@ Ще сложа ендинга понеже песничката ме кефи пък ако някой друг го зариби да не си играе да я търси -> Arashi - Endless Game

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четири изгледани епизода и ми става все по-интересно. Образа на "учителя" e твърде интересен , така ги "омота" всичките членове на семейството че .... не се знае какво ще стане до края :swoon:. На всеки за всичко казва различни версии, знаейки до най - малка подробност плюсове, слабости и техни възможни действия, обезоръжава ги когато трябва и ги насочва на където трябва. Направо е зловещо :896767:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дето имаше една приказка..хората толкова не чакат първата си любов колкото аз ги чаках тея субтитри! Две седмици разкатаване и то на най интересният сериал в момента! СРАМ! Ходила на сватби не знам какво правила..ами да не се беше хващала преди това имаше един друг проект ама той остана назад и остана тоя сегашният. Иначе като си седна на дупето за три дена или по скоро два и нещо и ги изкара тея субтитри..ае маса нерви!! И говорим за повече от две седмици?! Сеа някои хора ще си помислят тоя кво я храни като чака на готово субтитри.. да аз ги чакам на готово ама не може да не недоволствам понеже работата е несериозна и можеше някой друг да я свърши. Всички останали драми за 3-4 дена макс и готово тук тая дето е може би най доброто в последните 2 години от дорамите трябва да чакам октомври сигурно докато преведат и последният епизод. Щото днеска е сватба утре ще е кръщене, а в други ден ще иде на море... И в д-адикта в нея тема само подлизурковци ще ме карат да се регистрирам значи и да ги оправя в живота... :D

 

Серийката си беше страхотна, но може би съм още прекалено въодушевен от дългоочакваната поява на заветният превод ама не действително станаха интересни неща и интригите и мистериите се заплетоха още повече. Хубавото е че тук неща като добро и зло биват размити и вече и аз започнах да се обърквам чии действия са правилни и чии не. Но въпреки това продължавам да подкрепям лудият даскал и неговите екстремни методи! Особено врътката с онова момиче дето Шигеюкито беше клъвнал по нея и това с Маки и Шиничи бяха култови сцени! Колкото до самият Шиничи, определено взе много да ме дразни това момченце и има доста сбъркани неща в него дори много повече от Шигеюки, който в началото беше представен като "проблемното дете". Затова и няма начин да го възприема като положителен герой особено след онзи телефонен разговор със съученика му малко преди събитията в класната стая, където Йошимото ги направи на 5 стинки с Маки. Майчето пък с тея акции вай мале...xD Иска ми се да надникна в следващият епизод да видя кво ще стане ама айде ще чакам вече субтитрите..демек до другият месец!! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледани 6 епизода а виждам и 7-и готов. То проблемите са всеобщи на семейството. Колкото по-голям е човека толкоз повече и по-големи са проблемите. Така че с  малкия се почна а и той най-бързо поддаде, напредва добре под зоркото око на сенсея. Остават по-големите с по-големите проблеми и ето че сенсей взе да бере ядове в личен план от тях. За  самия Йошимото уж ни подхвърлят по нещо във всеки епизод но вместо да ни се изяснява става все по не ясен :28558: . За мен това заглавие е най-доброто заедно с Tonbi при японците за 2013. Другите 2 добри са пък още не допреведени :mad: .

Многооо добър текст и тоооолко е добра и режисурата. Актьорите са ясни-на ниво. Очаквам с  голям интерес оставалите серии до края.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като днес изгледах 7 епизода накуп, сега и аз се включвам в списъка на чакащите :28558: Даскалът е някакъв луд гений, малко ми напомня на откачения чичак от "The Perfect Host":) Седми свърши малко странно, освен че смотаните родители бяха най-сетне прилично нахокани. Дано преведат 8 по-скоро да видим голямото доброутро как ще изплати дълга на жена си:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре добре, че сте вие да ме подсетите, че има алтернатива и то при положение, че сам съм я дал горе в линковете. Иначе си чакам като гламав сватбарката да снесе субтитри.  :896767: Ама тея кога сложиха 6-ти и 7-ми до преди една седмица даже го нямаше и тоя прословутият 5-ти епизод сега ги нацвъкали чак до 8-ми, който засега не е преведен?! :dunno: Явно не само аз съм бактисал от чакане и някой е хванал здраво юздите, евала му на човека, който и да е той! Ей тва е сериозна работа не лабежи. :up:

 

Ситуацията стана още по интересна и явно ще приключи работата с фойерверки, но каквото и да стане след 7 изгледани епизода съм повече от доволен. Ей тва е сериал като хората! Харесва ми, че са засегнати проблемите в семействата като поуките, които човек може да си извади са доста полезни и универсални. Героите стигнаха дотук главно заради липсата на комуникация и доверие - есенциални неща при нормално функциониращите семейства. Перфектни хора няма всеки прави грешки и малко или много доста хора биха се припознали в действията на Шигеюки, Шиничи и техните родители, въпроса е човек да се изправи срещу проблемите и да търси решение иначе става лошо. Виж като Йошимото втори няма тоя е уникален! :D Сега с тая каша с парите работата отива на зле, но ако успеят да превъзмогнат това и се надигнат от пепелта като семейство ще са по силни и сплотени от всякога. Много ми е любопитно каква точно е ролята на тази Маки като тази сцена в ресторанта накрая и поведението й ме хвърлиха малко в потрес. АКо е играела роля досега в комбина с нашият човек я признавам честно! Тоя Шиничи обаче ми се затвърди като най противен персонаж..егоистично дебилче дано да го разкрият какъв е в училище и пред родителите му да видят какъв хубавец е всъщост сина им. cigarl.gif

Всъщност този сериал както и някои други от японските нагледно показва как трябва да се действа и какво става, когато си безхаберен и оставиш нещата на самотек. Преди посочих вината в образователната система за упадъка на обществото ни и загниването на ценностите на младежта, но не по малко отговорни за това са и самите родители. Учителят може да посочи грешките обаче оттам нататък всичко зависи от родителите и мерките, които те могат и трябва да предприемат. Като за всичко си има решение както за слабите оценки така и за хулиганското поведение просто трябва здрава ръка и мотивация! whipi.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йошимото е безскрупулен чук отвсякъде:) Отначало малко му се издразних, като размяташе хлапето, трошейки разни мебели из къщата... ама то на такива родители явно трябва да им покажеш нагледно как го бият детето им, за да зацепят нещо, а не да си слагат удобни обществени маски, да си затварят очите и да се правят на много заети.

 

Шиничи - не го виня чак толкова за малоумното му поведение, тъй като допреди даскала той беше единственият, тръгнал по стъпките на своя "пример за подражание" - родителите, пазещи имиджа си пред обществото и правещи се на "аз съм сляп, нищо не знам и всъщност изобщо не съм оттук и така си беше". Сега чичко учител ще му даде един хубав урок какво е да си аутсайдерът в семейството:) Не знам защо си мисля, че събирането му с Маки е също част от грандиозния план на Йошимото... Но това ще го видим по-нататък.

 

Още не са превели 8 еп., така че май ще си поговорим доста за сериала, преди да цъфнат налъмите:) Ако стана досадна, моля някой да ми го каже :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ви се радвам на ентусиазма, но аз смятам стоически да изчакам субтитри и на последната серия, преди да го започна. Няма да направя грешката от миналия сезон. Стоя на 5-а серия с Якоу канранша и не мърдам вече месец, а преводът така и не се появява. 

От коментарите ви ми се струва, че учителят в драмата напомня на един друг подобен герой, който наскоро гледах - Сузуки сенсей. И той, в името на науката и благото на обществото, експериментираше и се опитваше да покаже на учениците правия път в живота. Не знам тук как стоят нещата, какви са му подбудите и целите - на него и на всички останали, но се надявам скоро да разбера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ви се радвам на ентусиазма, но аз смятам стоически да изчакам субтитри и на последната серия, преди да го започна. 

Хич не му мисли ами го набъбвай! ;) Такива сериали най добре в процес на излъчване да върви гледането. Освен това няма начин да се зацикли пак работата щом се хванаха сериозно от тоя сайт с онлайн гледането. Ако беше на д-адикта само виж тогава да ги чакаш да сколасат есента-зимата.. :D Ти докато ги изгледаш тея 8 епизода то ша отиде към предпоследният епизод предполагам 10-ти с 9 преведени серии. 

 

Отначало малко му се издразних, като размяташе хлапето, трошейки разни мебели из къщата... 

Мен пък това най ме изкефи ама аз си падам малко садистична натура. xD Така трябва да се действа с малките сополанковци иначе ти се качват на главата. Ей у нас в България като дойде демокрацията и спря да играе показалката и ръцете на учителите бяха вързани така да се каже почна постепенно да навлиза една анархия в аритметична прогресия понеже като ти нямат страха и уважението се изпарява. Но не е това основната причина по скоро неспазването на основните правила и адекватните наказания за нарушаването им - там за еди каква си бройка неизвинени отсъствия, слаби оценки, лошо поведение и т.н. с отстраняване на ученика за определено време или перманентно, повтаряне на класа и прочие. Има една приказка "бий за да те уважават" може да е остаряла според съвременните разбирания, но адски вярна и ефективна!  ;) Боят изгражда стига да е в определени количества, интензивност и с подходяща целенасоченост тип грешка->наказание->поука. Тоя Шигеюки в началото беше много зле, голямо лекенце оставено на произвола..прави ми се на робот не знам си какво ама като избърсаха пода с него и стана човек! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ukio, а за Saikou no Rikon колко ли ще чакаме? :) Гледай, каквото има, интересът за превеждане се влияе и от интереса за гледане ;) Поне Last Cinderella го превеждат бързичко, но това май е последното японско, дето фенсъбът му върви в нормален ритъм.

 

Razzormaw - Чак пък така да се действа със "сополанковците" като цяло... В сериала тези действия са оправдани с куп предпоставки и очакване за позитивен ефект върху психиката на потърпевшия. Да, олабили са изискванията и контрола в училищата у нас. Но в Япония (както се вижда и в този сериал) отсъствията примерно не важат като наказателна норма, водеща до изключване. И какво - по-зле ли учат от нас? Не е контролът и боят разковничето, а това дали някой наистина да го е грижа какво правиш.

 

Както Йошимото усилено втълпява в дебели глави - възпитанието на детето и отношението му към света и учебния процес идва от домашната среда - родителите, братята/сестрите + приятелите. Отговорността за поведението или социализацията на детето си е родителска. Явно не само у нас, ами и при тях родителите си мислят, че могат да си оставят децата в няк`во даскало и друг да ги оформи като личности и да им даде необходимата подкрепа и необходимото разбиране. А мама и тати леко да се усмихнат на вечеря и евентуално да хокнат отрочето за някоя тройка. Но това хлапе се връща вкъщи след училище, при уж най-близките си хора, и среща пълен игнор, упреци за успеха си и неразбиране защо не ходи на училище (и допреди Йошимото да го съблече насила в хола, мама не знаеше, че го бият). Никой не го пита има ли приятели и какво е правил през деня. Шиничи впрочем още в първите серии каза в очите на техните, че братчето му не ходи на училище, защото го тормозят. Шиничи е голямо леке - да - но поне е забелязал и го е казал. Родителите си направиха оглушки :)

 

 

 

Тоя Шигеюки в началото беше много зле, голямо лекенце оставено на произвола..прави ми се на робот не знам си какво ама като избърсаха пода с него и стана човек! :D

 

 

Тоя Шигеюки можеше да си прави, каквото си иска (включително да се прави на робот), защото техните и без т`ва не ги е*беше к`во прави. Ако се интересуваха и ако мислеха за него, щяха да разберат, че не кибичи вкъщи от някакъв необясним каприз, ами се крие от подигравките и побоите. Родителчетата просто го писаха "виновен до доказване на противното", без дори да го питат човешки каква е причината за изолацията му. ВСЯКО едно дете при липса на внимание започва да привлича внимание по най-тъпите начини - обикновено скандално поведение. Защото не вижда нещо от нормалното му поведение да грабва окото на мама и тати.

 

 

Сериалът по-скоро ме стимулира да бъда по-отговорна към бъдещите си деца, а не да си изживея садистичните наклонности. Които естествено ги имам, ама ще изчакам някой гъз да ми се изрепчи и да му сипя, вместо да ги сипя на някое детенце :) Не мисля че всеки трябва да бъде маризен зверски още от дете, за да стане човек от него. Има милиони никога-не-удряни хора по света, които са къде по-съпричастни към чуждата болка, отколкото хората, които са живели в условия на домашно насилие цяло детство. Всъщност статистиката показва, че децата, страдали от домашно насилие, обикновено го проявяват по-късно в собствените си семейства. А Йошимото направи целия въргал, за да натрие в очите на майчицата това, което се случва с детето й. То така или иначе нямаше избор - все си го биеха :) Бачо му показа кое е по-ниско от неговата идея за "дъно" и го научи как да си връща ефективно ударите. А мама все така нищо не направи, освен да се усмихва миличко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Razzormaw - Чак пък така да се действа със "сополанковците" като цяло... В сериала тези действия са оправдани с куп предпоставки и очакване за позитивен ефект върху психиката на потърпевшия. Да, олабили са изискванията и контрола в училищата у нас. Но в Япония (както се вижда и в този сериал) отсъствията примерно не важат като наказателна норма, водеща до изключване. И какво - по-зле ли учат от нас? Не е контролът и боят разковничето, а това дали някой наистина да го е грижа какво правиш.

 

Сериалът по-скоро ме стимулира да бъда по-отговорна към бъдещите си деца, а не да си изживея садистичните наклонности. Които естествено ги имам, ама ще изчакам някой гъз да ми се изрепчи и да му сипя, вместо да ги сипя на някое детенце  :) Не мисля че всеки трябва да бъде маризен зверски още от дете, за да стане човек от него. Има милиони никога-не-удряни хора по света, които са къде по-съпричастни към чуждата болка, отколкото хората, които са живели в условия на домашно насилие цяло детство. Всъщност статистиката показва, че децата, страдали от домашно насилие, обикновено го проявяват по-късно в собствените си семейства. А Йошимото направи целия въргал, за да натрие в очите на майчицата това, което се случва с детето й. То така или иначе нямаше избор - все си го биеха :) Бачо му показа кое е по-ниско от неговата идея за "дъно" и го научи как да си връща ефективно ударите. А мама все така нищо не направи, освен да се усмихва миличко...

 

Само със сладки приказки не става човек и този сериал се вижда много добре точно това. Йошимото ги контролираше и им дърпаше конците точно като им вземаше страха. Как ще уговориш едно изпуснато леке като Шигеюки дето ти прави цигански номера само и само да бъде забелязано и да се прави на интересно докато стане неговата – един шамар и се освести.. period! Как навърза цялото семейство? С хитро скроен договор носещ им страх от големи парични загуби и в последствие изобличавайки всичките им недостатъци и пороци. Това семейство функционираше изцяло неправилни като всеки от членовете му имаше някакви проблеми, които изискваха драстични мерки. Родителите пращат децата си на училище с идеята, че там ще получат необходимото възпитание и ще се изградят като личности. Да ама има неща, в които родителите са незаменими, а семейството е другият голям фактор при изграждането на личноста и ценностната система на даден човек. Върви обяснявай на съучениците на Шигеюки, че не трябва да го бият като тъпан вместо да се оплачеш на учителите и те да предприемат мерки, които пак включват наказания и стриктно следване на правилата. Не знам ти как я мислиш ама аз знам какво става в нашите училища и какво търпят учителите само защото са им вързани ръцете и не говоря само за физическа саморазправа, а за тотално погазване на установените правила в името на „бройката” необходима за директора + учителите и по точно приходите им. Кой ще те остави преди години да говориш в час, да идваш с закъснение или изобщо да не идваш и да ти се размине? По комунистическо такива неща не са минавали и затова тези поколения тогавашните са златни, а сегашните са дебилизирани на макс. Шиничи кво като е казал, че биели брат му? Той какво направи по въпроса? Не по малко виновен е от побойниците за дето не се намеси затова и ме дразни най много.

 

Колкото до "бъдещите" ти си бъди отговорна ама ако ти се качат на главата и почнат да ти се отговарят недай си боже и като видиш, че с приказки не става тогава си спомни какво съм ти казал за "дървеният господ" и принципа наказание->поука   ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шамарът абсолютно очевидно беше необходим. Но да се чупят стъклени секции с хвърляне на деца върху тях не бих го посочила като универсално приложима възпитателна мярка при всички случаи и във всички общества :rofl: Както споменах и по-горе - Йошимото го направи това шоу за едно дете, което и без това страдаше от постоянен физически тормоз и за МАЙКА МУ, която си затваряше очите за това.

 

Нещо взехме да се повтаряме взаимно май:

 

 

kcekce: "възпитанието на детето и отношението му към света и учебния процес идва от домашната среда - родителите, братята/сестрите + приятелите. Отговорността за поведението или социализацията на детето си е родителска. Явно не само у нас, ами и при тях родителите си мислят, че могат да си оставят децата в няк`во даскало и друг да ги оформи като личности и да им даде необходимата подкрепа и необходимото разбиране. А мама и тати леко да се усмихнат на вечеря"

 

Razzormaw: "Родителите пращат децата си на училище с идеята, че там ще получат необходимото възпитание и ще се изградят като личности. Да ама има неща, в които родителите са незаменими, а семейството е другият голям фактор при изграждането на личноста и ценностната система на даден човек."

 

 

Впрочем ти бил ли си ученик по комунистическо време, та го даваш като светъл пример? Аз завърших 1999 и не бих казала, че образованието ми щеше да е по-стойностно, ако даскалите в училище си позволяваха да ме бият :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В общи линии героите олицетворяват силен нихилизъм, силен егоизъм и силна демотивация. Тези три избояли неща се борят най-успешно с катарзиси-физически, емоционални , психологически според ситуацията. Та сенсей прави точно това. "Нежни" методи като личен пример, нон стоп говорене не че не помагат. Но при конкретните 4-ма герои резултат би дал само метод от сорта на "гръм и трясък". Таргета трябва да бъде трайно и реално изваден от апатията а не само моментно и уж.

Чакам не много търпеливо превода на 8.

:swoon:  няма угодия. Като не качват епизодите без превод мърморя, като не ги превеждат пак мърморя, мърморясване голямо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...