Jump to content

Война между севера и юга


Recommended Posts

Източник: BTV News

 

Северна Корея обяви, че е в „състояние на война” с Южна Корея и ще решава всеки междукорейски въпрос съобразно това, предаде АФП.

„Считано от сега, междукорейските отношения са в състояние на война и всички въпроси между двете Кореи ще се решават според протокола във военно време”, съобщи Пхенян в съвместно изявление на всички правителствени институции и организации.

„Дълго продължилата ситуация на Корейския полуостров – нито в мир, нито във война – най-накрая приключи”, се казва в изявлението.

Обявяването от КНДР на война на Южна Корея се оказа следствие от „трудности в превода”, предаде пък РИА „Новости”. В оригиналния текст се говори само, че Северна Корея ще действа „по законите във военно време” в случай на провокации срещу нея, които може да прераснат в „пълномащабна” и дори „ядрена” война. 

Двете Кореи технически винаги са били във война, защото Корейската война от 1950-1953 г. приключва с примирие, а не с мирен договор.

 

 

Вчера севернокорейската агенция КЦТА съобщи, че лидерът Ким-Чен Ун в качеството си на върховен главнокомандващ е подписал "окончателния план за техническа подготовка на стратегическите ракетни войски за нанасяне на удар по военните бази на континенталната част на САЩ, островите Гуам и Хавай, както и Южна Корея, в случай на провокация от страна на противника".

 

Тази мярка беше взета в отговор на това, че на 28 март в рамките на продължаващите до 30 април съвместни американско-южнокорейски маневри два стратегически бомбардировача на ВВС на САЩ нанесоха учебни удари по полигони на територията на Южна Корея.

"Днешното изявление на Северна Корея не е нова заплаха, а продължение на провокационните заплахи", заяви междувременно министерството на националното обединение на Южна Корея.

 

 

Северна Корея насочи ракетите си към американски цели -

Причината - американската "провокация" при съвместни учения на Вашингтон и Сеул

Видео:

http://vid.btv.bg/vod/2013/03/29/0ecfade7f7_61103019.mp4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно го четях в един друг новинарски сайт.

Еми... време беше да се случи. Този привидно тих конфликт си продължава от както се помня.

Жалко е, но ще се стигне до война съвсем скоро. Просто е неизбежно.

И което е по-лошо, Южна Корея със сигурност ще пострада най-много.....

 

А това за Хамериканската атака при учение, за пореден път не съм чул абсолютно нищо по въпроса от нашите скапани медии!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда и аз го гледах това. Не е голяма изненада за такива действия на КНДР се говори от доста време явно сега са решили открито да заявят някаква позиция. Нищо чудно и да се стигне до най лошото провокации винаги могат да се намерят както в случая с тези учения, които са запалили фитила явно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то провокации си има почти всяка година. Нали се обстрелват по границата от дъжд на вятър, уж случайно (и предимно Севера е инициатора попринцип).

Мен ме изненадва, че САЩ и Ю.К. са направили толкова явна провокация.. това да пратиш два самолета в чуждо въздушно пространство и да обстрелваш "цел" си е направо директен агресивен акт.

Силно ме съмнява да са обстрелвали "полигони". Кой знае какво е имало там реално...

 

Винаги съм знаел, че цялата ситуация там няма да свърши добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте сега, напук на джурналистическите измислици реалността е друга, съвсем друга...

Осъществяването на въоръжен конфликт в наши дни изисква подготовка и ресурси, с които Севера не разполага. Северът е далеч от логистичното обезпечение, необходимо за подобен конфликт. През 1950 Севера има подръжката на СССР и Китай, а днед е сам, тъй че стойте и гледайте цирка.

 

П.П. На това се вика изнасяне на вътрешните проблеми в чужбина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От четеното от различни източници, Северна Корея винаги е имала остри коментари и заплахи относно Щатите и Южна Корея. Мислех си, че Третата световна война ще започне от Иран, Ирак, но все повече се замислям, че може да се измести на изток - от Северна Корея, доста е деликатна ситуацията. Ако им прещрака нещо на севернокорейците, мисля че могат да заличат  света. :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, къде е истината, но като гледах вчера някакви кадри на "обикновенните" хора разходждащи се спокоино из някъф площад там и всичките бяха облечени във ежедневните си ... "военни униформи"!.. та е пределно ясно, колко им хлопа дъската само.

Както каза Лидия, ако им прищрака нещо... е може и да не заличат света, но определено ще направят голямо мазало.

Пък подготовка не е нужна, ако се оставяш да те ръководят силни емоции. Натискаш червеният бутон за каквото имаш ракети, пък после ще му мислим...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте сега, напук на джурналистическите измислици реалността е друга, съвсем друга...

Осъществяването на въоръжен конфликт в наши дни изисква подготовка и ресурси, с които Севера не разполага. Северът е далеч от логистичното обезпечение, необходимо за подобен конфликт. През 1950 Севера има подръжката на СССР и Китай, а днед е сам, тъй че стойте и гледайте цирка.

 

П.П. На това се вика изнасяне на вътрешните проблеми в чужбина.

 

Не съм съгласна с теб. Русия и Китай винаги са били на страната на Севера и при евентуален конфликт, отново биха застанали зад тях. 

Дотолкова са се фанатизирали севернокорейците, че сигурно е единствената държава (изключвам Русия) която произвежда в огромни количества всякакъв вид оръжия ... 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е част от мартенската лудост на Корейския полуостров”, коментира и  университетският преподавател Кенет Куинънс, работил за Държавния департамент на САЩ. „Всеки март, когато САЩ и Южна Корея извършват военни учения в региона, Северна Корея се обявява в бойна готовност и извършва подобни заплахи. Разликата сега е, че риториката е интензивна и ситуацията изисква сериозно наблюдение”, смята той.

Коментира се още, че засилилата се активност от заплашителните изявления от страна на Севера е защото новият лидер иска да се докаже като такъв и да затвърди позициите си и това налага по-категорични и предизвикателни мерки от негова страна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Историята е показала, че искрата няма общо с пламъка на войната. Иран само чакат повод да си премерят силите със САЩ. В световните войни не воюват само две отделни държави. А нито Иран, Китай и Северна Корея са страни, които биха водили политически диалог. Единствено Китай биха ме изненадали, те със сигурност ще са от към печелившата страна или ще са. Дано не се стигне до там. Айнщайн е казал, че третата световна ще се води с камъни и тояги. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма какво да се тревожите за ядрена война, ако САЩ ударят с ядрено оръжие по Северна Корея това със сигурност ще засегне Китай, тогава гледайте как най-голямата войска в света тръгва срещу САЩ. Не вярвам САЩ да са такива глупаци, прекалено солено ще им излезе...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не съм съгласна. Русия и Китай вече отдавна са изоставили Севера и подкрепят САЩ и Ю.К. Ким Чен Ун е страхливец... От доста прочетени статии разбрах, че Северна Корея надали би започнала Пълномащабна война която почти сигурно е, че ще загуби. Още повече е вярно това, което прочетох тук, че нямат ресурси, за потготовка. Това тяхното е блъф. Ако предприемат някакви военни действия това само ще докажа, че напълно са си загубили ума... Ако искат да бъдат унищожени... става, но това е напълно безразсъдно от тяхна страна. Юга има право на допълнителна военна подкрепа от САЩ ако се наложи... те със сигурност могат да се справят, но най-вече се тревожа за хората. Там са 50 млн. души и като броим и нерегистрираните... Отделно да не говорим за айдъли, актьори и тн. Направо ми става болно като си помисля, какви последствия може да има някоя необмислена атака.... <_<:wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък като бачкала навремето в отдел "Международни новини" мога да кажа, че до нас достигат (и не само до нас) основно съобщения на американски и други западни медии (CNN, Reuters, AFP и др.), но не и тези на "другата" страна. Тях ги четох само в преведения на руски сайт на Синхуа. А КНДР изобщо не се и опитва да спечели медийно надмощие в свтовния ефир.

 

Така че не бих вярвала толкова безкомпромисно на масово раздухвани сензации за провокации от страна на КНДР. В крайна сметка САЩ създадоха куп конфликти къде ли не по света (по възможност по-далеч от тяхната територия), само колкото да си шиткат оръжията. Това им е дългогодишна външна политика и сигурен метод за вливане на средства в държавния бюджет. Да не говорим пък за безкрайно тъпия акт да се провеждат полеви учения на чужда несъгласна с това територия О_о Как да реагират на това севернокорейците - да кажат евала ли? ЕСТЕСТВЕНО, че ще се подготвят за военно положение. И ЕСТЕСТВЕНО ще предупредят за това - за да не излезе пък, че при следваща провокация ТЕ са провокаторите.

 

Всъщност "северната" външна намеса в едновремешния конфлик отдавна се е оттеглила по живо по здраво, КНДР се е обявила за политически и икономически затворена и независима система по идеология... докато "южната" външна намеса в лицето на САЩ продължава да виси настойчиво там и да си търси интереса. И не знам чий точно го дирят в района при наличието на ядрено оръжие като единствен сигурен механизъм за самозащита на КНДР и при мрачната перспектива Китай да се озъби на някого най-сетне и да стане Трета световна... На мен ми се ще Хамериканците да се разкарат оттам поне в милитаристично отношение и да оставят корейците да се разберат сами. Най-малкото конфликтът ще е по-малък и по-локализиран.

 

И да уточня - не взимам ничия страна, освен на КОРЕЙЦИТЕ като цяло. Ще вземат големите сили да ги предизвикат да се изгърмят братски като пушечно месо, което ще е адски тъпо.

 

new_moon_destiny, няма държава на този свят, която да ИСКА да започне ядрена война. На всички правителства им е ясно, че от това ще загубят всички:) Но това не означава, че една притисната в ъгъла държавица с ядрено оръжие няма да удари на друг континент, който й се бърка постоянно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този свят съвсем се е побъркал...

Дано нищо в тази статия да не е вярно, макар да се съмнявам.

 

http://www.manager.bg/news/kndr-veroyatnost-ot-termoyadrena-voyna-evakuirayte-se

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...