Jump to content

Recommended Posts

Снощи изгледах и филма..и наистина, както предполагах всичко си беше сглобено от сериала, с изключение на две сцени, които там отсъстваха напълно.

 

И те са: убийството на Park Cheol-Yeong и там разяснението за това кой е поръчал убийството на Хьон Джун и кой го е изпълнил. Малко се изненадах, че и двете убийства, които в сериала ги нямаше, са дело на Сън Хуа... :blink: И най-забавното е, че тя във филма очисти най-хладнокръвно Cheol-Yeong, пък в "Атина"(където той отново се появи жив и здрав), му обеща, че ще си отмъсти за смъртта на семейството си(нали мислеше, че е по негова вина) Абе разни такива странни разминавания станаха, че човек да се чуди...кой е привидение и кой е от плът и кръв накрая. :lol:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът дава отговор на това кой и защо стреля, без него всичко изглежда недовършено. Реално, ако сега гледате сериала, то на филмът трябва да се прегледат само последните 15 минути

Така е, но с не особена връзка със сериала.

Сън Хуа и Хьон Джун се разделиха по живо - по здраво в сериала, пък после тя го убива във филма, по заповед на севернокорейския генерал, който умря в сериала. Щеше да е по - интересно събитията и лицата около атентатът по Хьон Джун да не се разкриват във филма, а да останат за ИРИС 2.

Макар че няма да се учудя да покажат друга версия на тези събития в предстоящия сезон.

 

И най-забавното е, че тя във филма

очисти най-хладнокръвно Cheol-Yeong, пък в "Атина"(където той отново се появи жив и здрав), му обеща, че ще си отмъсти за смъртта на семейството си(нали мислеше, че е по негова вина)

 

Вярно, още един възкръснал:lol: Аз за това изгледах едвам първите две серии на Атина и спрях, пък и като видях секретарката жива.......няма такъв абсурд. На всичкото отгоре Атина ми се стори като копие на ИРИС.

Редактирано от parab
Забравили сте, че има таг СПОЙЛЕР!!!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам копие или не, но много повече му се радвах на Атина, отколкото на Ирис(може би, защото тъкмо търсех някой такъв сериал). За мен това, че е на същата тематика, не го прави копие, но...всеки със своя си мироглед. Все пак съм си на мнение, че каста бе по-хубав и приятен, от този на Ирис(особено защото го нямаше онзи Бек Сан, който ми бе така антипатичен в Ирис, че ми се щеше да го изкормя собственоръчно на всеки две секунди)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, но с не особена връзка със сериала.

Сън Хуа и Хьон Джун се разделиха по живо - по здраво в сериала, пък после тя го убива във филма, по заповед на севернокорейския генерал, който умря в сериала. Щеше да е по - интересно събитията и лицата около атентатът по Хьон Джун да не се разкриват във филма, а да останат за ИРИС 2.

Макар че няма да се учудя да покажат друга версия на тези събития в предстоящия сезон.

 

Ако севернокорейския генерал е умрял в сериала, то тогава е 90% сигурно, че не е Сън Хуа.

Спомням си, че Бек Сан бе казал, че организацията Ирис ще се отърве от Хьон Джун, когато вече нямат нужда от него, и затова предполагам, че обяснението ще се крие в този Мистър Блек. Всъщност нямам търпение да видя развитието във втори сезон - има толкова интересни недовършени истории и под това намеквам за съдбата на Бек Сан :lol:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен това, че е на същата тематика, не го прави копие, но...всеки със своя си мироглед.

 

Ами аз като изгледах ИРИС, веднага потърсих нещо на същата тематика и нямаше как да не попадна на Атина, споменавана на много места като продължение на ИРИС (в последствие разбрах, че е спин-оф сериал между двата сезона:)). Но пак някаква организация, пак мисия в европейска страна с красива архитектура (вероятно за азиатците европейските хоризонти са доста екзотична дестинация) и съответно с доза романтизъм, който не знам как се разви, пък и Су Е имаше нещо общо с Ча Сънг Уон, а и пак се чуваха едни песни, малко лигави ми идват и по - скоро ми напомняха индийски филм:lol: Но както казваш всеки със мирогледа си, на мен така ми изглеждаше, не казвам с мойте постове: "Не гледайте Атина".:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, както според мен от първите две серии нищо не може да се разбере още за сериала, така за някои пък тези първи две серии са решаващата част от въпросната драма.. Пък и то как няма Ирис и Атина да си приличат, като са си свързани (може Атина да не е продължение на Ирис, но без съмнение двете са си тясно свързани, да не говорим, че в началото имаше кадри от "Ирис"). Съвсем обясним е фактът, че двете си приличат доста. И все пак има и неща, които ги прави коренно различни(мога още сега да изброя такива)...

 

Едно е, че в Ирис отново главната цел на главния герой бе да си отмъсти(заради "смъртта" на любимата си профайлърка), заради което предаде собствената си родина даже(разбира се и заради факта, че бе изоставен и предаден, но това бе другата причина да си отмъсти)..Докато в Атина поне не ставаше въпрос за отмъщение(това според мен е твърде изтъркана тема вече...все някой на някой отмъщава, а поне в Атина си имаше чиста борба между добро и зло). Всъщност като цяло Ирис проследяваше съдбата на главния герой, който имаше за цел да си отмъсти на Бек Сан(за тва, че го предаде и "уби" Сънг Хи), като най-голямото изпитание за него бе това да оцелее(то всеки втори, да не кажа първи, искаше да види главата му на златен поднос). В Атина ми хареса това, че персонажите бяха представени някак по-добре. Всеки си имаше свое минало, проблем за решаване...(например агента, който поради инцидент в миналото, в настоящето не можеше да държи пистолет, но се бореше да го преодолее; или пък Че Хе, която имаше остри неразбирателства с баща си/също член на Атина/, заради който се е разделила с любовта; и т.н.)...Като цяло повече ме заинтригуваха действията в Атина, отколкото тези в Ирис, макар че във всеки все има по нещо недоизпипано, или нещо, което го няма в другия. А и не знам защо, но екшъна в Атина повече ми повдигаше адреналина, от този в Ирис. Друго различно е, че..в Ирис двамата добри приятели още от малки деца се влюбиха в една жена(мда, същата профайлърка Сънг Хи; че нали друга като нея няма), също нещо наистина изтъркано(двама братя или приятели или все роднини се влюбват в една жена). Поне тези в Атина не бяха роднини или познати...а точно врагове(но пък много интересно бяха представили чувствата на терориста..Son-Hyuk, самата му сложна личност със скрито покрито болно минало..беше много добре представена на зрителя). Също така..изборите, които трябваше да направи главната героиня и решението на коя страна да бъде също можеше да те държи в напрежение, тъй като в Атина персоната на Су Е поне беше по-дейна, а пък в Ирис, Сънг Хи ми се стори наистина оставена на не особено преден план...а и онова изолиране от работата в оная градина(станала ми градинарка защото изгубила голямата си любов)...добре че това го нямаше в Атина. Там главната не бе толкова мекушава, за което се благодаря, защото то само това оставаше. Колкото до ост-а...На мен ми допадаше(като не мисля, че може да се сравнява с онея песни в индийските филми, които не са ми никак приятни)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът е, че прекалено силно оеднаквени ми се сториха нещата, които вече посочих, пък и пак ядрена заплаха.... Аз се бях надъхал да гледам Атина най - вече заради това, че е свързана с ИРИС, а и бойните сцени, които видях от трейлъра и разни откъси, също ми повдигнаха интереса, определено са по - добри от ИРИС:) А за саундтрака мисля, че на ИРИС е по - добър, но имах предвид начина, по който бяха предствени песните, не че корейската музика прилича на индийска. Мисля, че в първия епизод беше на Атина - върви някаква песен и Чонг У Сонг седи на някаква пейка и нещо там си мечтае за Су Е. И в ИРИС ги имаше моментите с песните, но някак по - приемливо ми се стори. Сериал тип драма смятам, че трудно би се получил и задържал аудиторията, без да има някаква любовна история, а всъщност това е и основа на повечето, но има неща, които ми идват в повече. По принцип предпочитам филми, а ако са сериали - нещо леко, не знам как се излъгах да гледам ИРИС, в началото както почна също не ми се стори много обещаващ, но сега не съжалявам, че го изгледах:) Пробвах след ИРИС да гледам и All In, в смисъл изгледах го, но с много превъртане и общо взето се спирах на моментите, които ми се видяха силни. Много сапун, но все пак имаше замисъл сериала, макар и тривиален. Други корейски сериали не съм гледал. :D За първите серии сигурно си права, в корейските филмите съм забелязал (мое мнение), че често страхотни такива имат начало, което не е много силно.

Иначе за Сънг Хи и градинката съм абсолютно съгласен. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А да запитам.. може и да съм пропуснала из коментарите, ноо някой може ли да даде линк за ОСТ-а на сериала? Има някои доста добри песни, хващащи окото. И в този ред на мисли, искам да добавя, че на моменти усещах липса на мелодия - явно песните в някои сцени са били прекалено къси, за да покрият цялото им времетраене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като стана въпрос, за гледалите сериала, къде изчезна колежа на Хьон Джун след постъпването в НСС? Остана си необразовано момчето :lol:

А иначе дублажа забелязвам, че в сравнение с превода тук, там има доста различия - да не говорим за имената, таа има 2 варианта, заедно комбинирани най-вероятно : различно преведен смисъл на думите + определено време за вместване на гласа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този дублаж е в пъти по-добър от този на Хиляди пъти любов макар едното гласче да е от там.

И на мен рекламите ми идват в повече и въпреки това си се радвам, че е в ефира на БТВ. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Г-н Баек :lol: :lol: :lol: :lol:

о да, много се смях като го чух... :lol: като заек, само че с Б

мерси за ОСТ-а, явно съм го пропуснала в замунда ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йон Джун:lol:

Така ми се разваля целия образ с това име :blink: Поне Са У си е същото.. но гледам избягват да ползват имената, което си е добре, защото за човек, гледащ за първи път корейски сериал и чуващ за първи път корейско име, е трудно да се запомнят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голям смях пада с този дублаж, нямам думи просто... рекламите вече 5 или 6 станаха не знам, ужасни са. Този дето дублира Са У е същия дето дублираше Канг Хо в Хиляди пъти любов. Дано хората го харесат, сериала е невероятен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми е малко странно с дублаж като съм го гледал. Мисля, че на хората, които не са гледали азиатски филми, така ще им хареса, нищо, че не е точен, ако се зарибят и заинтересуват от азиатски филми, след време ще се сещат и те ще се смеят на дублажа:) А дали ще ги грабне сериалът и нататък и други филми, мисля, че зависи от това как хората възприемат азиатците (може някои все още да не знаят как :D)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...