Jump to content

Recommended Posts

Сериалът ме грабна още с първата серия, може би защото историята не се въртеше само около "аз и ти и драмите около нас". Не че липсва, но тук е намесена и политика и терористи, тайни групировки и... доста екшън на моменти. И на мен някои моменти ми се сториха малко пресилени, че и нелогични. Но като цяло си го гледам с голямо удоволствие и нямам търпение да се появят субтитрите за последните две серии. А за Lee Byung Hun нямам никакви критики, играе много силно и тази му роля ще бъде запомнена от много хора. (Според мен! Very Happy )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е супер,стигнахме със съпругата ми до 10 серия,голямо напрежение,чудесна игра.Не се вписва в представата ми за корейски филми.Приятно съм изненадан.Струва ми се,че май участват двама от артистите от Чумонг-този дето играеше Уи и още един от втората тройка побратими на Чумито-Могол и другите.И двамата са в терористичната група на Сев.Корея дето идва в Пусан в 9епизод.Ех,затъжих се за Сонг Ил Гук!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер сте! cheers

Вече си го тегля! Малко вдигнах "филмовата захар" покрай последните сериали, които се качваха.

Затова ... IRIS Wellcome to the real world, baby!

След първа серия: интересен начин за набиране на сътрудници и вербуване. Колко е трудно да издириш кореец в Унгария ... Дали ако не й беше демонстрирал най-ценното си качество - фотографската памет, тя щеше да се заинтересува от него?! Мда. Предполагам, че наистина ще я обича цял живот. Колко дълъг ще е той?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът бе спасен от актьорската игра, неочакваните на момент обрати и камерата Smile. Съгласна съм с мацкова, че дупките в сюжета и пропуските в сценария, с цел да се избегнат излишни детайли, правеха някои моменти доста нелогични.

Останах леко изненадана от края след като всички казваха, че бил без финалът. Всъщност финалът си беше съвсем на място, макар и предвидим с оглед на основното предназначение на героя.

Голям плюс - саундракът!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,parab, и аз съм съгласна с теб,че завършека си беше точно по корейски/някой по-напред бе казал,че нямало корейски привкус/.Нищо подобно-а-ха да се усмихнеш доволен от щастливия край и сълзата от окото ти се изтъркулва...тъжна...Друго си е "happy end"-а на американските филми/майтап,де!/.

Иначе сериала си го биваше.Е,пропуски има/къде ли ги няма/.Но, постарали са се.Хареса ми това,че действието е динамично.С изключение на някои "лирични отклонения" на героите точно в момента когато се касае въпрос на минути,напрежението е върховно,а те се обясняват.Това май го има и в другите сериали.Но...нейсе...Супер беше!Заслужава си гледането!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно! Като чета коментарите разбирам, че и тук не е достигнало търпение за последните серии.

Не е първият сериал, няма да бъде и последният. Разчитат на феновете и тяхната заплененост, лишена от трезва преценка. No

 

Стана ми интересно, в първа серия той изброяваше убийците на президенти на САЩ, а в трета серия - той сам извърши политическо убийство. Ами приятелството му?! Все още не е разбрал, че е останал напълно САМ. Объркали са "филма" с топлите връзки ... събирания, твърде дълго пазена тайна.

Май някой си изми ръцете с оцелялото по погрешка сираче?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти към края на сериала съм, остават ми още 2 епизода, но ще си ги оставя за утре. Незнаех, че сте се заели със субтитрите, затова избързах да го гледам с английски и смятайте колко ми е харесал щом го привършвам с тях. Това се случва много рядко при мен

И така сериозно.. Като го започнах не предполагах, че ще ми хареса. Не си падам особено по шпиоснки и бойни истории, но това тук е нещо различно.

Действието е много увлекателно и съдържа умерено от всичко. Каста е приятен. Бьонг Хон ми хареса още от Everybody Has Secrets, а тук прави невероятна роля. Естествено къде сме без лошия Топчо, който и тук убива със страшния си поглед, много е добър. Дамите също са много симпатични. Музиката естествено е на ниво. Като цяло IRIS се оказа доста добър сериал, който заслужава да се види. Както виждам скоро ще има и български субтитри за всички епизоди, така че не се колебайте, а го започвайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След дълбок размисъл, успях най-накрая да преглътна края, дори ми се струва съвсем логичен. И заживели щастливо -за съжаление не ми звучи добре. И разгром на тази тайнствена организация от един човек също щеше да е странно, мирише на хамериканско.

Дори че не можах да заплача, така бях изненадана, когато го убиха, а само вбесена се озъртах да видя откъде гръмна тая пушка сред равното поле. Е, продължавам да се чудя, но пък с нетърпение ще очаквам втория сезон да видя какви ще ги забъркат пак cheers

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислех да не пиша....защото има бая да казвам...

Един месец отлагах последните серии по обективни причини, чаках превода, смъртта на Вик,

и заради предполагамия финал, щом разбрах, че ще има продължение...и да си кажа, нощес

като си легнах ми стана гадно, че го изгледах целият.

Но да вметна, краят си беше "край" на този етап и за този герой, и си е на място...

Сега за сюжета - ту го има, ту го няма, една натрупа повтаряемост, една "уж" последователност..един

полухоливудски съспенс... нo пък невъзможно да не ти докара вълнение и да не ти завиши пулса с 50

удара в минута и да искаш още..

За мен, сериал с по-хубава линия и емоционална първа част и безумно измислени действия и сцени в

последните епизоди...но ДА, през цялото време зрелищен и въздействащ за сетивата.

Имаше някои сцени и герои, които наистина ще запомня, като изключа романтичните, които

бяха доволно и заснети, и изиграни..както природата на Акита и моя любим остров Чеджу.

Та за играта - поне нея наистина да отлича, да не повтарям мненията по-горе, (послания тук не търсете,

дори и политически Smile )

...ми като цяло, всички, които бяха лоши/разярени или когато играеха лоши, бяха по-добри или поне на мен

ми харесаха.

И Бьонг-хон (Хьон-Джун) можеше още да “даде” впредвид способностите си, усетих поамериканчване и разчитане

на комерсиалния герой, колкото и образа му да не позволяваше да се разгърне докрай - сладурката Сън-Хе имаше повече добри,

отколкото лоши попадения - начинът по който страдаше за загубата на любимия ми хареса,

добър и емоционален Са-У, особено в лутането си, от предан приятел в предател...; отличителен Бек Сан – глас, излъчване,

игра, лидерство, ще го чакам във втората част...; уникален доктор – приятно луд персонаж с мимики и харизма;

забележителен Вик – какво присъствие има този човек и когато убиваше, и когато се смееше, и когато целуваше...;

страхотни и премерени, главни северно-корейски агенти - Пак Чол беше страхотен с акцент и поведение,

а мацката, колкото и да ме дразнеше да мълчи и да изпълнява, погледа и решителността й, заслужават

похвали...да не забравя да похваля и екипа от НСС, бяха добри...

 

Отплеснах се...но с едно изречение, сериалчето си е изцяло за масова употреба...т.е. би било чудесно

да замести 20 вечери "Листопад” по Бтв (даже с продължение) и да му се кефи изтрещелия за зрелища

български народ, след слъзливите депресантски турски драми lol!

 

П.П...а и толкова телефонни разговори и заповеди...май досега в никой сериал не съм гледала scratch

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според публикация в SOOMPI вече са определени актьорите в двете главни мъжки роли за предстоящото продължение на IRIS с работно заглавие ATHENA.Това са хитовите Jung Woo-sung и Cha Seung-won

Ето източника за повече подробности :

 

 

Actors Jung Woo-sung and Cha Seung-won have been cast as the main characters in the sequel to IRIS, last year's hit action drama.

 

According to the producers at Taewon Entertainment, this sequel with be named "Athena" and will follow the the original series' theme of terrorist attacks on Korea and the rest of the world.

 

Jung Woo-sung will play "Lee Jung-woo," a special agent for the national intelligence agency. Opposing him will be Cha Seung-won, who will play the role of Son-hyuk, the leader of a terrorist group.

 

They plan to begin prduction for "Athena" in June in Italy and Switzerland, followed by stops in Singapore New Zealand and several other countries as well.

 

The current plan is for the new season to begin airing in the second half of this year.

 

For Jung this will be his comeback to TV for the first time in 15 years, in which he starred in "1.5" in 1996. He appeared in hit films such as "Beat" and "The Good, the Bad, and the Weird"

 

Cha, who began acting in 1997, has appeared in a number of dramas and movies including "Kick the Moon," "Jailbreaker," and "Secret."

 

 

Определено корейците няма да ни разочароват в този втори сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колебаех се дали въобще да пиша за впечатленията си от сериала; в началото започна толкова обещаващо, но постепенно се разми в нелепия си сценарий и аз загубих интереса си към него; единствено това, че донякъде бях ангажирана с превода и редакцията на част от сериите ме задържа;

сега, когато имах възможност да го изгледам спокойно, изцяло преведен, мисля, че мога да изкажа мнението си;

от моя гледна точка прекалено много се заиграха с холивудския привкус на драмата и развалиха всичко; не мога да си обясня защо са наляли толкова много пари в този проект; единствено достойнство - човешките взаимоотношения и актьорската игра; другото ми бе в повече;

 

нелеп сценарий, след първите 7 серии се омаскариха напълно; да не говорим, че бойните сцени, дори за лаик като мен, изглеждаха нелепи;

тази организация - фантом IRIS бе описана по безумен начин, а когато се опитаха да вкарат идеали в действията на тези, които я представляваха, направо си заприлича на виц; то бива конспирация, ама чак пък толкоз;

последните детински опити, да се направи нещо от страна на тази организация, бяха направо смешни и не на място; да не говорим, че в обрисуването на южно-корейските тайни агенти от НСС, авторите явно са използвали неясно какво чувство за хумор, защото те бяха по-скоро карикатури, отколкото реални образи; очевидни грешки в сценария, недомислени неща, образите бяха изсмукани от пръстите, просто, за да се напише история;

защо бе създаден образа на Вик, след като не успяха да го използват добре; кому бе нужно Топ да се разкарва с оръжие в ръка и да пръска сексапил, след като от образ като този не успяха да направят нищо;

цялата история е написана непрофесионално и глупаво; ако не бяха актьорите сериала нямаше да си струва; дано да се постараят повече с новия сезон; интересна бе линията на взаимоотношения Север-Юг, но и там май прекалиха

 

 

едно от малкото достойнства / нещо, което ме учуди / - бяха образите на северно- корейците, особено героя на Kim Seung Woo, който бе най-стабилен от към логика и сила на образа; ето защо, според мен, този актьор се справи най-добре с ролята си - перфектен, направо перфектен ; невероятно присъствие, за разлика от Бьонг Хон, който поради нелепия сценарий, бе буквално разкъсан на две и само професионализма, и класата успяха да му помогнат в изграждането на наистина запомнящ се образ;

 

 

в този ред на мисли, особено след последните недомислици, сериала завърши учудващо правдоподобно, просто и без това бяха убили всичко нормално, та защо да оставят главния герой да живее

 

 

леле, май прекалих scratch

/ още едно доказателство, че не рейтинга определя качеството на сериала или филма, който бихме избрали да гледаме /

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А така, Кате! И аз от седмица се каня да си оставя коментара, ама след всичките положителни коментари не посмях. Според мен дори след 4та серия е излишно да се гледа. По едно време имах чувството, че сутрин докато каста си пие кафето решава какви сцени да снима. Просто 15тина епизода бяха излишни, а финала си беше ясен. ТОП и аз не знам защо беше замесен в цялата тази история, но пък много ми хареса да го гледам сериозен (предвид милионите му лигави изпълнения). Не съм съгласна, че тази роля на Бьонг Хон е "запомняща се". Ама то и самата роля беше изключителна простотия. Като цяло изобщо не ми хареса ... и определено ще пропусна втория сезон.

Само ми е интересно дали Jung Woo Sung ще се окаже детето на Бьонг Хон, тръгнало да си отмъщава Ако направят такава връзка между сезоните никога повече няма да погледна корейски съвременен сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е най-накрая го изгледах. И аз като Калинко отлагах последните две серии известно време след като схванах какъв ще е края. Като цяло ми хареса, изключвам някой супер измислени моменти които по закона на Мърфи в момента ми изскочиха от главата. Определено много симпатизирах на северно корейците. НИщо че Sun Hwa следваше като кученце Hyun Joon ,но пак ми беше по симпатична от Сънг Хе с нейната физиономия тип "аха аха да се разреве". Накрая ми стана смешно как първите серии се гонеха с главния герой а в последната пиха уиски на една маса. Сори ако съм объркала имената ..... ама още не мога им свикна , дори и актьорите все още ги карам на този дето играеше в оня филм

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за мене филма си е силен. добра актьорска игра, видя се нещо различно като цяло .. обаче голям яд ме хваща и то не на сценаристите ами на мене, че съм такава глупачка да гледам филми като този .. май трябва да си основа фирма за носни кърпички :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен това е сериал в стила на американския "24".

 

Малко прекалиха на места, на други се самозабравиха с битките добрите-лошите. Можеше и без повторенията във всяка серия. Но поне актьорската игра достви удоволствие.

Не съжалявам за отделенето му време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших да го гледам защото ми се стори интересен ... и не съм се подвела !

Сериала ми хареса от 1-вия епизод до последния - макар че ми бе казано как ще завърши ...

Любовта и приятелството така умело бяха вплетени в решаването на пролитическите проблемите на страната, че по едно време не знаех на какво да се надявам - дали да стискам палци да се намерят Сън-Хе и Хьон-Джун и да си заживеят щастливо (макар и от пръв поглед да бе невъзможно) или Хьон-Джун да спаси страната и да намери утеха в лицето на мацката от Севера ....

Са-У - през цялото време знаех, че го прави с накаква умисъл ... това с преателството и останалите неща.

за първи път симпатизирам и на лошите в сериал - Бек Сан и TOP са ми любимите злодей

а OST-та ..не съм слушала целия но определено има две песни които са ми в топ 10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен сериал . Актьорската игра беше много добра , особено главния герой . Много екшън . Първите епизоди бяха много забавни р един от любимите ми сериали . :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да си кажа, това е първата и единствена корейска драма, която съм изгледал и която ще изгледам. Но се радвам, че я изгледах. Първо, актьорския състав беше много добре подбран, актьорите си изиграха много добре ролите. Романса и екшъна беха на еднакво ниво, това е много важно за мен. Сценарият беше хубав, много хубав. Беше тежка драма и беше важна частта с романса и малкото комедия, защото според мен не трябва да е много тежка една драма /де да знам някакси да гледам само убийства постоянно, не ме радва/. T.O.P си изигра перфектно ролята, роден актьор.

Тази роля беше идеална за него, но според мен умря прекалено лесно/ се пак уби сумати хора/. Според мен Юки не беше нужно да умира, така или иначе главния герой се щеше да го намрази. А пък да не говорим за Yang Mi Jung, когато Вик я уби бях толкова шокоран и толкова тъжен, че се чудих да плача ли или просто да стоя с отворени очи пред монитора. Не мислех, че ще я убие, помислих, че я харесва. Но как гадно я уби.

В този момент му намразих ролята наистина. Choi Seung Hee беше супер красива, много ме радваше, но малко исках да стане нещо между Kim Hyun Joon и Kim Sun Hwa/ и тя беше много сладка, отдалеч за момент ми заприлича на Кичисе Мичико, исках поне целувчица :P:D /.

Беше логично Jin Sa Woo да умре, но очаквах повече да умре Бек Сан, отколкото той. Края беше добър и ме шокира и съм горе-долу доволен от него. И не е разбил "ИРИС" сам, се пак му помагнаха супер много хора.

Докато създателя на "ИРИС" е жив се знаеше, че нещо такова, ще стане. Но не е мъртав главния герой. В Wikipedia.org пише, че ще има втори сезон през Март 2011 и, че Lee Byung-hun, Kim Tae-hee, and Kim So-yeon се очаква да се завърнат. Щом ще има нов сезон, за къде без главния герой не смилсите ли? О щях да забравя, абе каква реклама направиха на LG BL40 New Chocolate/ White. Служеше дори за детонатор на бомба. Всеки използваше тоя телефон :lol: . Сега и аз го искам супер много :P.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът също ми харесва [ все още не съм го изгледала ], затова не мога да кажа със сигурност какво мисля и кои герои, моменти и т. н. са ме впечатлили най - много. Само ще питам дали някой знае коя е актрисата, която играе момичето с компютрите от "НСС" и Юки? :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само ще питам дали някой знае коя е актрисата, която играе момичето с компютрите от "НСС" и Юки? :) .

 

Знае ;)

Hyun Jyu Ni е момичето с компютрите, а ролята на Юки се играе от японската актриса Miyama Karen.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...