Jump to content

Recommended Posts

Прецакаха последните епизоди корейците, но вече нищо не ме учудва. Предвид и превюто на 11-ти следващата седмица, явно съвсем ще го сбозят, а финала на 2 август набързо ще бъде пробутан на зрителите.
Посмях се поне в няколко от сцените с Джун Хьонг. Като се намуси, като свие устните, като започне да гледа страшно из под вежди, хаха, господин Звезда, а колко щастлив бе в колата и пееше, хаха. Не знае какво да каже, не знае какво да направи, любимата му и тя същата картинка като него. Предизвикват и смях, но истинско умиление у мен.

Да споделя и една нова реклама (те са две всъщност, но тази е втората), която върви вече втора седмица в Корея и е с участието на Канг Ханъл и Ха Йон Су. Сигурно има фенове на събирането на тази двойка, а тук в рекламата и целувката е по-добра от тази, която видяхме в епизодите между Йон Су и героя на Джун Хьонг. Нищо чудно събитията на финал да вземат неочакван и изненадващ завой.
 



Дано и някоя разтропана девойка тук направи тема и на Кaнг Ханъл. Момчетото засужава да си има, а и кариерата му набира сериозна скорост. Разбрах, че ще участва и в The Heirs, а предвид главния герой и героиня може би той и останалите flower boy, които са избрани (Ким У Бин, Че Джин Хьог, Пак Хьонг Шик, Канг Мин Хьог) ще са най-приятното нещо за гледане. Много съм доволна от представянето му в Monstar. Той е откритие за мен, чудесен млад актьор.

За ролята си в Monstar актрисата Ха Йон Су преди броени дни бе отличена на Mnet 20's Choice Awards с наградата за новоизгряваща звезда.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В кой век живеят тия двамата (по сценарий)..изобщо сега има ли такива срамежливи младежи ?!..Но уви стана както си и мислех ...ще трябва да ме завърже някой! <_< Може би почувствах това разочарование, защото съм гледала твърде много корейски сериали и вече ми трябва нещо което ми продумва на ушето "изгледай ме на един дъх" щом видя постера и заглавието. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен последните два епизода са ми слабички. Даже направо са ми като филъри, а хубава инерция си бяха набрали с досегашните, ама сега няма как да им стигне времето да разрешат всички въпроси. Ама понеже толкова много ми харесваше в началото, ще преглътна и ще го довърша. Току виж ме изненадат приятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поразмърдаха се малко с вчерашния 11-ти епизод, а и все пак финалът е само след седмица.

Стана вече ясно, защо Сол Чан (Джун Хьонг) недолюбва героя на Канг Ханъл (не очаквах, че ще изкарат история с осиновяване, но... все пак ни се обясни каква е причината), също така разкриха и каква е причината за драмата, която изживява така наречения аджуши и каква е точно ролята на тайландското момиче, a Мин Се И най-после стана малко по-решителна и заяви кой всъщност обича (харесва).



Браво на Ким Нана (героинята на Дахи от GLAM). Страхотно момиче, много ми е симпатична, а и от всички само тя знае какво иска и се стреми да го постигне. Определям я като любимият си образ в този сериал. Мисля, че на финал трябва да бъде възнаградена.

Браво на нея и за това, което каза на Сон У (героят на Канг Ханъл), след като бяха на пазар. Точно така се действа - директна и няма за какво да съжалява, пък той нека да е влюбен в друга, която не го иска.



Страхотно изпълнение на Дахи и на бас китарата, а финалното й изпълнениe... Ахххх, великолепна песен, великолепно нейно изпълнение.
Малко ми е чудно какво точно ще забъркат по корейски за финал, заради "звездния" статус на Господин Звезда, който едва ли може да си позволи да има приятелка, а и включват репортерите в игра, които душат наоколо за скандали, но да видим следващата седмица. Не е изключено и да имаме финал от тип "И заживели щастливо, но поотделно и далеч един от друг" и изведнъж идва "любимият" ми в корейските сериали завършек... "След няколко години", хаха. Това ще е върха, но изобщо не го изключвам като вариант.

Две от музикалните изпълнения в този епизод, които ми харесаха най-много. Първото е на Жокера. Кой казва, че рапърите не могат да пеят? Добър е, гордея се него, като BEAST–фен. Второ е финалното изпълнение на Дахи.



Слагам го в спойлер, защото има сцена от епизода, която е свързана пряко с героите.



Канг Ханъл... Чуден е. Верно че симпатизирам на любимеца си, но не мога да не отбележа (отново) и Ханъл. Разбрах, че той ще участва и в Two Weeks, освен в The Heirs тази есен, a на този сериал мислех да му хвърля едно око, заради И Джун Ги и Рю Су Йонг. Сега, след като и Канг Ханъл ще участва в него, може и да го загледам повече. Налага се момчето, талант видно е има, дано, стискам му палци. За мен е откритие, щом дори тези дни изгледах, силно казано изгледах, по скоро прехвърлях сцените от To the Beautiful You най-вече заради него и участието му (а и си заслужаваше, какви сцени имаше с него, какви тренировки, брейй, как съм го пропуснала до тук).
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какъв завършек ще има драмата, ама пък като цяло съм доволна от нея(освен любовния триъгълник, който ми лази по нервите от самото начало). Радвам се, че успяха да обърнат внимание на всички персонажи. Всеки си мина по пътя, дори не ми останаха толкова много въпросителни за последния епизод. В крайна сметка каквото и да се случи с героите, те тепърва се предполага, че започват да живеят, тъй че ще приема почти всичко.

А самият 11 епизод ми хареса:

 

Аз искам да обърна внимание на родителите. Много ме трогна майката на Се И като беше на пейката, а съпругът й пееше, Ценен момент си беше. А историята на Аджушито не знам защо, обаче си мисля, че може и да се повтори, макар и не точно по същия начин. Когато той учеше Сол Чан да свири на китара и му каза, че светът няма да те обожава винаги, не знам...Може да е говорил за себе си и своята история, ама прекалено често вмъкнаха по време на епизода името на Арнолд. Но ще видим де.
Иначе обожавам персонажа на Сол Чан. Както се държи като дете, изведнъж става сериозен и показва дълбочина. А пък най-много ми харесва, че има чувство за чест, а и си беше ясно, че цени приятелството си със Сон У. И се усеща, че му липсва все повече . Много искам да се сдобрят двамата.
Нана ми е много любим персонаж. Мисля, че бие по точки абсолютно всички други. Честна и директна, сигурно единствената в драмата, която си отстоява интересите. Да не говорим, че е и безумно талантлива.
Сон У понякога ми лази по нервите, ама много жестоко му разбиха сърцето тоя епизод. Чак мене ме заболя. Ама е и крайно време да приеме, че любовта не е нещо, което се случва непременно както го искаме.
Ън Ха малко ме подразни в епизода. Много беше студена към Сол Чан, а той винаги се е отнасял добре с нея и я е уважавал. Дразни ме и това , че не се е научила по-добре от това най-важното нещо в живота и да е някакъв идол. И какво като замени единия с другия?  Няма поука от миналия епизод.
Кьо Донг и Донам са много сладки и са луди по Нана, :) Много се радвам, че нещата между тях вървят добре.
А сега болната ми тема. Се И. Такъв тип героини ужасно ми лазят по нервите. В началото много ми допадаше. Беше си директна, отстояваше се, а сега 10 серии не може да признае на Сон У, че няма да отвърне на чувствата му. А това, което направи накрая просто ме довърши. Да поканиш някой, който изпитва нещо към теб на среща и после да го зарежеш си е сигурно най-гадното нещо, което можеш да направиш. Опитвам се и нейната гледна точка да видя, ама нямам обяснение. Все пак добре, че го направи. Ама ми е много тромава. Животът все едно си минава покрай нея, а тя само си стои. Дано се върне малко началната сила на героинята й, защото тогава наистина ми допадаше.

 

Колкото до изпълненията, най-трогателно ми беше на бащата на Се И. Другото, което ме жегна в сърцето си е на Сол Чан.(Жокерът има интересен и необичаен глас и страхотен тембър, абе обич отвсякъде). На Нана също беше страхотно. И дано последният епизод е приятна изненада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"C'est fini!", както би изпял Шарл Азнавур в прочутата си песен...

До осми епизод всичко се развиваше добре (имаше много комични ситуации, забавление), бях доволна и от там до финала само надолу, а последният епизод - очаквано разочарование. Бях по доволна в петък, когато се излъчваше епизода и четях коментарите на B2UTY за развитието на финала, отколкото след това това като навързах прочетеното и с картината. Типично по корейски, независимо от жанра на продукцията - драмата не беше спестена. То сополи, то проблясъци и спомени от миналото ей така, изведнъж, за да обяснят набързо нещо, което протакаха няколко епизода.

Дахи трябваше да му бие един шамар на Канг Ханъл в сцената, в която тя го помоли да й изпълни песента, а той отново мислеше за тази, в която е влюбен. Аз с удоволствие бих го направила, без да се засмиля и съжалявам. Така и не му дадоха на това момиче поне малко да се порадва. Яд ме е за начина, по който постъпиха с нейната героиня, защото тя ми беше най-симпатична, сложи в малкия си джоб Мин Се И със сигурност за мен, като поведение, като характер. Много достойно се държа, докато главната героиня отново я изкифлиха по корейски.

Със сцената на финал с Ханъл, който облече сакото правено от нея, отново не се разбра нищо. Така в бъдеще неопределно време ние да си представим, че на него най-после му е дошъл ума в главата (ама то това трудно идва).



На финал единственият момент, в който се усмихнах...

... бе сцената с включването отново на сасенг-фенката от първи епизод и как мига, в който Джун Хьонг я видя веднага предпази устните си, от страх тя отново да не го целуне на сила, хаха.



Средна корейска хубост беше тази продукция. Дори съм повече разочарована, заради последните четири епизода. Остана ми поне удоволствието от факта, че наблюдавах в първа роля на екран Йонг Джун Хьонг, както и добрите музикални изпълнения. Той се справи с ролята си, макар че не е актьор, но признавам си, че го подцених в началото. Доволна съм от Господин BEAST-Звезда, сега съм в очакване най-после да пробват и Йосопи в роля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквах го и следях коментарите, докато течеше излъчването и може би затова нямах големи очаквания. Вярно си е, че тръгвайки с по-малка кошничка, получаваш повече. Определено ми хареса, държа ме през цялото време /ама... последните.../ . Развитието на историята не винаги можех да предвидя, а това е голям плюс и определено фактор за задържане на вниманието. Имаше доста линии за следене и всички бяха интригуващи и с доста потенциал, но за жалост някои не се доразвиха достатъчно и докрай /например за наследника - високото момче на пианото, любовта на Нана, аджошито/. Абсолютно всички герои ми бяха интересни като визия и като характери. Много ми хареса главната, не можех да си откъсна очите от това момиче, много е красиво. За голяма радост играе достоверно и естествено, е, вярно е и това, че случи и на роля - героинята й беше добро и талантливо момиче, без характерния врещящ звуков тероризъм и словесни изцепки на средностатистическото корейско момиче. Общо взето ми хареса играта на всички, наистина на всички. И адмирации за Звездата и Нана, които не били актьори - че то изобщо не им пролича и се справиха даже много добре. Филмите като този, където освен двамата главни има още доста поддържащи персонажи, на които се обръща достатъчно внимание, са много по-интересни от тези, в които другите са безцветен фон около тях.

Гледах и слушах като гръмната /също като останалите от групата/ дуета на дебелия бийтбоксер и страхливия Музиката. Страхотно впечатление направиха! Много картинки ми харесаха, но най-любима сцена ми е целувката /ама не самата тя, пфу, риби.../ на главните на стълбите и по-точно моментите непосредствено след нея - физиономиите им на шок и изненада, когато се освестиха и реакцията им след това - уникална - и двамата бяха много смешни и много сладки!

Единственото нещо, което ме остави в леко недоумение е края. Защо останах с впечатлението за незавършеност на филма? Изглеждаше ми, като да има поне още една серия, ама не... както и да е.

Един от впечатляващите герои беше музиката. Много песни и много добри! Удоволствие за слушане!

Филмът е чудесен и бих го гледала пак с български субтитри!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да го споделя и тук, макар че преди малко го написах и в темата на BEAST...

 

Днес Джун Хьонг бе отличен в наградата новобранец на годината на Korea Drama Awards за ролята си в Monstar. Да му е честита! Радвам се за него и като фен на групата, а и защото той се справи със задачата си. Това е признание за него още повече, че не е актьор и никога не се бе занимавал с това.

 

kitket, приятно ми стана като прочетох мнението ти. И ти си оценила двама от главните герои (Жокера и Дахи), които не са актьори, но се справиха много добре с изпълнението, за разлика от много други айдъли.

Сериалът приключи преди два месеца, но си припомням често кадри от него, забавните и смешни моменти, музикалните изпълнения. Те ми оставиха много приятен спомен. Добър сериал до осми епизод, но отново последните епизоди бяха прецакани по корейски. С това никога няма да се примиря, с тази особена черта на корейските сценаристи и режисьори - да прецакват продукциите си така само както те умеят, а това при тях се убедих, че е цяло "изкуство".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

филма е много приятен за гледане, музиката е страхотна, е малко краят ...  можеше да се постараят сценаристите :-) но и така ми хареса.. Препоръчвам го. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много искам да гледам филма.Струва ми се много интересен и коментарите за него са добри,но не мога да намеря за 11 и 12 епизод  бг субс :( .Ще се радвам ако ми погнете :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много обичам музикални филми и сериали, а този незнайно защо съм го пропуслана. Сега си чакам сийда /няма сийд/, и да видя и субдитрите къде са /не се ориентирам дали са вградени/ и ще го почвам после. Гледах му трейлъра в ютуб и ми допадна. Доста е стар и е интересно да видя младата версия на актьори, които сега гледам като по-възрастни и утвърдени вече звезди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Rino написа:

Аз го имам и го пуснах за сийдване в Мастерса :)

Благодаря ти! А версията има ли вградени субдитри или да ги потърся отделно? Много мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 27.07.2013 г. at 12:08, Rie написа:
  Покажи скритото съдържание

Стана вече ясно, защо Сол Чан (Джун Хьонг) недолюбва героя на Канг Ханъл (не очаквах, че ще изкарат история с осиновяване, но... все пак ни се обясни каква е причината), също така разкриха и каква е причината за драмата, която изживява така наречения аджуши и каква е точно ролята на тайландското момиче, a Мин Се И най-после стана малко по-решителна и заяви кой всъщност обича (харесва).


Браво на Ким Нана (героинята на Дахи от GLAM). Страхотно момиче, много ми е симпатична, а и от всички само тя знае какво иска и се стреми да го постигне. Определям я като любимият си образ в този сериал. Мисля, че на финал трябва да бъде възнаградена.

  Скрий съдържанието

Браво на нея и за това, което каза на Сон У (героят на Канг Ханъл), след като бяха на пазар. Точно така се действа - директна и няма за какво да съжалява, пък той нека да е влюбен в друга, която не го иска.


Страхотно изпълнение на Дахи и на бас китарата, а финалното й изпълнениe... Ахххх, великолепна песен, великолепно нейно изпълнение.

  Покажи скритото съдържание

 

 

 

Изгледах го не веднъж, а три последователни пъти /третият път с превърртане/. Сериалът много ми харесва, но не е без недостатъци. И музиката ми хареса.

Любимка ми стана Ким НаНа и в това отношение съм сто процента съгласна с коментара на Rie. 

Жал ми стана за това момиче, което имаше ясни цели и стремежи, конкретни желания и невероятни възможности, и таланти, но така и не получи нищо. Тя беше направо трагичен герой, но пък много зрял и смислен, много стоически и принципен, много разумен и както се оказа накрая и благороден. Единствена тя знаеше какво иска и какво и е нужно, единствено тя следваше сърцето си, единствена тя не се държеше детински и глуповато, единствена тя имаше талант като за петима и всичко умееше - от сверене и пеене, и танцуване до шиене и биене. Единствена тя не нарани никого въпреки, че всички се страхуваха от нея, оказа се, че тя само спасяваше, но никого не нараняваше, с изключение на себе си. Беше благородна и достойна, затова в някаква степен ми заприлича на рицарите с техните закони на честта. Любовта й беше чиста и неподправена, категорична и ясна, но ненатрапена и несподелена. Буквално я отхвърлиха! Яд ме хвана на Сон У за това, че е толкова сляп и глупав. Освен това, от всички, само пеенето на Ким НаНа ми хареса, ако трябва да съм честна има жесток глас, красив и мелодичен. В лице също много ми хареса, имаше много красиви черти, въпреки, че се стремяха да скрият лицето й с кичури коса и с навеждане на главата, защото героинята й се опитваше да остане скрита и незабележима.

Мин СеИ  ми беше твърде лигава, сладникава и наивна за моя вкус. Аз си падам по друг тип и не мога да кажа, че я харесах особено като характер. Да, има визия момичето, прилича на кукла, чаровна е и е сладка, но характерът на тази героиня не ми беше по вкуса - някак си прекалено детински се държеше и твърде бавно загряваше. Харесах много косата й, за корейка имаше страхотна чуплива и гъста коса, като и двете прически - без и с бретон и стояха добре. Като цяло понеже беше дребничка, имаше повече коса отколкото лице. Усмивката и също беше сладка.

Младежите отказвам да ги коментирам, защото ще стане много дълго. По принцип почнах да гледам сериала заради актьора играещ СонУ. Но не искам да правя разбор на героя му.

Краят на сериала и на мен не ми хареса. Стоеше недовършен. Но реално нямаха изобор - всичките любови станаха трудно възможни /възможни, но с много компромиси или немъзможни/. Затова избраха да ни покажат по-лек и мек щастлив вариант, с отворен край и възможност всеки зрител да си го доразвие мислено във въображението.

Имаше любовен четириъгълник плюс още два ъгъла - тоест имаше един странен любовен многоъгълник. Дори и момчешка дружба-връзка имаше /своеобразното цупене на Дже Рок беше част от тази линия./

Според мен сериалът е много подходящ за тинейджърите /младата аудитория/, като особено внимание трябва да обърнат докато гледат поведението на Ким Нана и на СонУ / и да си правят изводите навреме, за това какво може да прецакат или пък не, в живота си/.

Любимо ми стана още в началото изпълнението на Ким Нана в хост-клубът, когато пееше и плачеше, докато свиреше старият рокер от клуба. Направо ми се скъса сърцето. Но изпълнението беше един път, не можех да спра да го превъртам и да го слушам отново.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...