Jump to content

Институт Конфуций - лекции и беседи


Recommended Posts

Поради многото хора, желаещи да посетят Фестивал на Съвременно китайско кино, от Дом на киното са направили билети, които ще се взимат безплатно преди прожекциите. Който има желание да отиде, трябда предварително да се сдобие с такъв, за да влезе в залата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отидох днес да си взема билет и се оказа,че няма вече никакви билети - още вчера са свършили, имало голяма опашка от желаещи :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм сред разочарованите. Още вчера ходих да взема билети за днешният филм, както и за този на 12.02, но за тях билети вече нямаше. Изключително съм разочарована, още повече, че знаех за билетите от онзи ден, а не успях да изляза от работа. Надявам  се да съм по-подготвена за следващия фестивал.
От друга страна това показва, че занапред ще ни е нужна по-голяма зала  :) 
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ау, Кева, сега видях.

 Ами не съм ходила до киното, просто друг ми запази и на мен. Днешните филми и двата бяха хубави. Съвсем май не бяха касови, но имаха нещо специално, допаднаха ми. Браво за селекцията! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах шанс да видя 2 филма. Изключително силен фест се очертава. Много добре подбрани и доста вълнуващи бяха филмите които видях. Надявам се организаторите да го повторят, че повече хора да ги видят. Субтитрите са много добри също.  Дори да има някаква цена на билетите, срамота е да останат само с едно излъчване. Много хора просто не успяха да отидат. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои от филмите имат теми тук. Ще направим и на другите. Но големият екран е още по-въздействащ. Днес добавихме още две жестоки заглавия. Даже първото също беше за деца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фестивал на съвременното китайско кино


 


За втора поредна година в Дом на киното се организира Фестивал на съвременното китайско кино!


В рамките на една седмица ще имате възможност да се докоснете до 9 филмови продукции от последните десет години. Входът е свободен срещу представяне на безплатен билет от касата на Дом на киното. 

 


 

834517285.jpg?351

 

ПРОГРАМА

4 април (понеделник) 

18:00 ч. Откриване на фестивала

"Стоманеното пиано" (комедия/драма)

 

5 април (вторник) 

17:00 ч. "Сватбата на Ту-я" (драма/романтичен)

 

6 април (сряда) 

18:30 ч. "Златни времена" (биографичен)

 

7 април (четвъртък) 

18:30 ч. "Звукът на вятъра" (криминален)

 

8 април (петък) 

17:00 ч. "Добри хора от Трите клисури" (драма)

 

9 април (събота) 

13:00 ч. "Може би любов" (мюзикъл/драма/романтика)

17:30 ч. "Океанът-рай" (драма)

 

10 април (неделя)

15:00 ч. "Лов на чудовища"(анимация/комедия/фентъзи)

18:30 ч. "Убийцата Ние Ин-нян" (уся екшън/драма)

 

 

Приятно гледане! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фотоизложба „Китай в очите на българина“ в институт Конфуций, София, 20.06.2016 г.

 

 

„Институт Конфуций в София“ набира авторски снимки, правени от българи в Китай, за участие във фотоизложба - срок на изпращане на снимките: 10 юни 2016 г.   Изпращайте снимките си на email: cinssofia@gmail.com 

 

ПОВЕЧЕ ИНФО

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялата седмица от 20 до 24 юни е обявена за седмица на института и вероятно ще има  много събития. За 28.06. дори е предвиден юбилеен празник по повод на 10-годишнината, но пише, че входът е с покани. Следете за повече инфо сайта им

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разочарована съм от институт Конфуций и техните конкурси в кавички.. Това е втори път при тях, в който участвам и това, че не са избрали моя снимка - ок. Но отидох да разгледам "шедьоврите" от изложбата им и просто няма такава наглост. Бяха изложени около 30 снимки голям формат, които бяха предимно на трима човека, явно техни хора. Абсолютно не бяха кой знае какво - във всеки случай не и да игнорират всички останали участници. Не е ли по-добре вместо да избереш 3ма човека с по 10 снимки, да избереш 15 - с по 2?! Или поне да го бяха обявили като индивидуална авторска изложба на тези трима фотографи! 

 

Не знам кое светило е имало честта да избира участниците, но определено ми намирисва на българска работа. Успели са да побългарят дори и китайския културен институт!!!!  :28558:

 

Пиша всичко това с цел да подготвя всички ентусиасти, които искат да участват в техните "конкурси".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мако, не се коси. Аз имах 2 снимки и много се зарадвах, че са ги избрали. Когато ги видях в голям формат, бях страшно изненадана, понеже едната е правена с телефон, но изглеждаше страхотно. Щеше да ми е любопитно да видя още фотоси. И на мен не ми стигна. С подобни снимки хората правят виртуални посещения в дадена страна, дори и да не са били там.

Защо не постнеш тук някои от твоите, които не са били избрани? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ukio, много се радвам, че си от малкото печеливши, но продължавам да твърдя, че българският клон на институт Конфуций са супер нагли. Втори път няма да участвам и съветвам и останалите да си спестят подобен род емоции. Научих за предположения, че избраните фотографии са предимно на хора, които ходят на курсовете им или са във финансови отношения с института. 

 

Не знам дали ти си от тях ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се, че са харесани и затова са избрани! Те бяха на рядко посещавано място. Не знам дали други българи са ходили там, освен ние четирите, които посетихме този храм преди близо 3г.

Постни твои снимки. Какви забележителности си снимала?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...