Jump to content

Recommended Posts

Да си призная първоначално доста се двоумях дали да гледам този сериал и се намирах пред огромна дилема, защото не съм огромна почитателка на Сузито като актриса, но пък Сънг И ми е един от любимите актьори. Реших да изчакам да излезнат всички епизоди и непрекъснато виждах статии за успеха на този сериал и колко висок рейтинг има. Накрая му хвърлих едно око и от два дена не мога да спра да го гледам. Естествено имам забележки, но няма перфекти неща на този свят, но на фона на повечето фентъзи сериали този е идеален. Огромен респект имам към хората отговорни за този прескрасен OST, просто музиката не мога да я опиша с думи. Даже да споделя интересен факт - връщам сцени, за да чуя музиката, която винаги започва в точните моменти и винаги е подходяща за дадената сцена. Също така обожавам играта на Сънг И, играта му е много естествена. Сузито ме изненада приятно и след този сериал вече ми е по-приятна на екрана. Не е перфектна, но все пак за повечето певици, които се опитват да станат и актриси, тя се справя доста добре. На мен краят ми хареса, за да няма спойлери ще кажа,че беше даже доста оригинално измислен. Нека не забравяме един факт, който май убягва на повечето, този сериал се разви благодарение точно на темата свързана с кармата и финалът също спада към това число. Даже ме накара да се замисля дали наистина няма нещо като карма и дали на всички не ни е писано да довършим дадена история от миналото.Определено изгледайте сериала или поне хвърлете едно око, защото всеки има различен вкус и може за други сериалът да е боза, но за мен е един прекрасен сериал, който изгледах с огромно удоволствие и смятам отново да му се насладя някой ден. :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любовната нишка е добра, има и химия м/у главните герои, но точно това не му харесах. Само любовната история се развиваше(макар и със скоростта на охлюв) и само тя беше интересна, много бързо загубих интерес към останалите неща, а все ми се струваше, че трябваше да е обратното по важност.

Някои персонажи ги развиваха до един момент, след това ги зарязваха или ставаха напълно излишни за историята, само да се пита човек, защо изобщо ни губиха времето с тях. 

Всички актьори се представиха много добре. И Сънг Ги за първи път го гледах в драма и им направи много добро впечатление. Суджи започна неуверено, но с времето подобри играта си, доволна съм от нея. Най-после й дадоха приятен персонаж, предишните й бяха дразнещи, съчетано и с нейната неопитност тогава, крайното впечатлението нямаше как да е много добро. Бих казала, че израстна с тази роля и очакванията ми за следващите й проекти се повишиха, пък да видим.

Като чух фентъзи драма, си представях визуално да е доста по-впечетляваща, но бързо си пролича, че не е правена с достатъчно пари за да бъде така. След първите епизоди, съвсем започнаха да пестят ефектите, каскадите и т.н. Виждахме само труповете, но не и битките...    

За мен, най-хубавото нещо, което се пръкна от тази драма е OST-a й. Невероятен! Една, две песни да не са ми харесали само. 

Усеща се по едно време, че сценаристите сериозно са кривнали от първоначалната идея. Трябваше да се търси книга, да има приключение по време на това търсене, трябваше да има любовни триъгълници и петоъгълници, интриги и т.н., но нищо от това не се случи. Беше ми много по-елементарна драмата като идея, от това което очаквах и от това, което ни обещаваха, ето защо, съм по-скоро разочарована. Това все пак са си моите подведени очаквания, така че препоръчвам всеки да го изгледа и сам да прецени. 

 

3 забавни клипа с гафове от сериала, за тези, които са го изгледали вече :)

 

click-me.gif

 

click-me.gif

 

click-me.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен сериала ми хареса. Беше си една красива приказка. Красиви актьори ( особено таткото като демон :inlove:  ), красиво заснети сцени, прекрасна музика и интересен сценарии. Не съм скучала и за секунда, може би и защото това беше завръщането ми към корейските сериали след 3 месеца отсъствие :i love this:

Финала:

 

След трагичната любов на майката и бащата и начина по който завършиха нещата с тях, бях сигурна, че героите на Сънг Ги и Сузи ще си останат живи и заедно накрая.
Пък и предсказание като "Един от двамата може да умре накрая" не звучи категорично като "Един от двамата ще умре".
Затова сценаристите ме изненадаха много като взеха, че очистиха героинята на Сузито.
Явно се смилиха над бедното митично създание, давайки му шанса да си поживее над 400 години, преди да бъде "принуден" да се откаже от безсмъртието си заради любовта.
А и беше забавна закачката с останалите преродени герои.





 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво филмче като идея с този митологичен аспект,но като изпълнение слабичко.За мен Сузи прави много силна роля и си мисля,че я чака бляскава кариера-все пак е още много млада.Музиката също беше на добро ниво,макар че може още да се желае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от най-силните сериали за 2013-та, както и един от най-силните изобщо от тези, които съм гледала. Очаквах го с нетърпение и не останах разочарована, както други пъти се е случвало. Сузи е една от фаворитките  ми като актриса дано да продължи в същия дух с избора си на роли :up: :up: :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав сериал :) Актьорската игра не беше кой знае какво, но самата история беше страхотно, разказаха я точно като приказка. Като някаква легенда.

А като добавим и И Сънг Ги с неговата чаровна усмивка, просто в задължително за гледане :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Аз съм до серията, в която свалиха гривната на Канг Чи и той прие истинската си форма.Искам да попитам нещо, защото ми убягва, какво щеше да стане с него, ако гривната бе останала на ръката му до 20-годишнината му, щеше да стане човек ли?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

skofiild,

 

Ако до 20-та си година не се преобрази, става човек без да е необходимо да преминава през изпитанията, които баща му трябваше да изпълни.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го буквално на един дъх, не може да се похвали сериала с изключителен сюжет или актьорска игра ,но на мен ми хареса много.Може би заради Lee Seun Gi обожавам го това момче, а като се усмихне ..... !!! Хареса ми и финала !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло ми хареса драмата. Бях приятно изненадана от Сузито. Lee Seun Gi не ме впечатли особено честно казано, за разлика от татко Гу :) Виж той мноого ми хареса. Отиваше му да е митично същество ;)

Финала нито ми хареса, нито не ми хареса... Малко бозав ми дойде, но като се замисля не знам аз как бих го завършила. Приятно за гледане като цяло. :)

 

Хареса ми, че събраха майката и бащата. Очакваше се да го направят, но пак ми хареса. Можеха да развият повече историята за Chung Jo, някак си много бързо я изоставиха ми се струва и не и обърнаха достатъчно внимание.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледала съм страшно много корейски сериали, този определено влиза в моя топ 5. Гледайте го, няма да съжалявате !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм, изгледах го и аз, най-накрая. Толкова канене му се каних, че накрая леко се разочаровах. Първо 24 епизода са прекалено много. В последните серии се опитах да се убедя, че всичко е подредено точно за този брой епизоди, но уви имаше много излишни неща, като например по 10 мин мечтания гледайки луната, звездите, камъните и прочие... Второ, някои неща така и не ми се навързаха, ама да кажем, че по онова време хората си изчезват, умират, после се съживяват... без на никой да му прави впечатление. :) Както и да е, приемам че в ера, в която съжителстват хора и мистични създания всичко е възможно :) Историята на мен лично ми беше интересна до към 10-ти епизод, от там нататък се започна едно плануване, едни интриги...

Тук е момента да похваля Сузито. Много хубава роля направи. Личи й че се е поупражнявала за актриса, защото сравнявайки я с времето, когато я гледах в Дрийм Хай, напредъка й е очевиден. ;) Сънг Ги, въпреки че никога не ми е бил любимец, не мога да отрека актьорските му умения. Каква беше тая глупост обаче, че  мислеше девойката за мъж? Много несполучливо, много. Учуди ме Сонг Джун. В по-"дървесна" роля не го бях гледала :D Момчето има заложби, но на моменти направо се чудех какво прави на екрана. Да кажем, че ролята му е била такава, евентуално.

Края пък изобщо не ми хареса.

 

хахах 400 г. по-късно. Всичко щеше да е много по-простичко, ако младежа беше намерил татко си, за да спаси любимата му. И после кеф му човек да става, кеф му зайче, свинче, каквото му душа иска...

 

И като цяло оставам с хубави впечатления от сериала заради второстепенните персонажи най-вече - Генерала (или адмирал беше, не си спомням), Учителя-готвач и бащата на Сузи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да кажа,че със сигурност този сериал е прекрасен и доста по различен от тези,които гледах до сега,може би за това ми беше така интересен. Сузи и И Сънг Ги са толкова добри актьори и ситуациите между тях създаваха голямо напрежение,чувстваше се сякаш всичко е реално. Поздравления за този невероятен сериал!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не беше лоша драмата, ама малко странен си ми беше финала :) Но пък открих много любимци, бащата гумихо го харесвам още от Искам Романтика, но и тук пак ми остави впечатление... И не ми хареса това, че злодеят, който причини толкова много мъка на поколения хора, накрая дори не беше наказан както трябва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се смях,но и много плаках благодарение на този сериал. Никога не съм гледала по-интересна и трогателна драма.

Сузи и И Сънг Ги изглеждаха невероятно като двойка,изиграха ролите си перфектно.
Началото леко ме изнерви поради факта,че той я мислеше за мъж,но разбра пола и по удивителен начин.  :rofl: 
Края обаче леко ме разстрои,хубаво е че се срещат в следващия и живот,но когато тя каза “Срещали ли сме се преди“ сърцето ме заболя.

Преминаха през толкова много болка,тъга и трудности,за да чуе той тези думи,много тъжно,надявам се да ги видя заедно отново,защото
има някакви слухове за втори сезон,но трейлъра е направен от части на други сериали с участието на Сузи и И Сънг Ги .. кой знае.

Още не мога да открия драма която да ми хареса така и да ме грабне от раз. Браво! Най-добрата драма и поредното доказателство,че азиатското кино е №1.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хиии абе на мен любовната история на татинка и маминка ме разчувства повечко, много са ми драматични :cry: Главният винаги си е бил сладурче, отиват си му роли на завеяна шматка. Имам чувството, че така са се стекли обстоятелствата и съм изгледала цялата му филмография, а дори не съм му фенка, ама нищо де, хубаво си е момчето. :28558:  Сериала го гледах в момент, когато имах нужда от растоварване и си поплаках бая, обаче не, защото беше кой знае каква трагедия, а защото съжалих задето бях оставила азиатското кино за 2-3 месеца. :no:  Играта е що-годе добра и актьорите са бонбони, какво друго да искам. :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси за припомнянето ... аз харесвам и тази песен Yisabel - My Eden ... и така това ми е един от любимите сериали , изпълнен с много драматизъм , екшън  , любов , смях и накрая магия ... така любимата ми магия ... бих потретила , почетвъртила и така нататък с него ... както каза automatisch.Engel .... за отворените краища на сериалите ,това май е един от тях .. които си знаем как все пак завършва .... с усмивка ....

За феновете на татко Гу и Со Хуа.

http://vbox7.com/play:6c28ccb153




 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...