Jump to content

The Breaker (2007)


endorian

Recommended Posts

The_Breaker_%28manhwa%29_1_volume_Daiwon_C.I..jpg

 

 

The Breaker

 

 

Държава: Южна Корея

 

Година на издаване: 2007 (New Waves е от 2010)

 

Автор: JEON Geuk-jin

 

Арт: PARK Jin-Hwan

 

Статус: Part 1 - Ended; Part 2 - Ongoing

 

Описание: Мюрим - тайният свят на бойните изкуства на Корея. Съществуващ редом с нищо неподозиращите граждани, той е разделителната стена м/у неестесвените сили на майсторите по бойни изкуства (наречени мюрим-ини) от стотици кланове и асоциации. Законите на този свят са строги, но са създадени с цел да предпазят нормалните хора и да запазят бойните изкуства само м/у тези, които ги практикуват.

Историята се върти около Лий Шиион - слаб ученик, които е подложен на жесток всекидневен тормоз. Психически изтормозен до предела, той търси каквото и да било решение на страданията си, като мисли за самоубийство, престъпления и бойни изкуства минават през главата му. Но лъчът свелитна за който се моли идва не от къде да е, а от новият заместник учител - на пръв напълно нормален, слаб, безгрижен човек, със слабост към красиви жени. След като Шиион по случайност става свидетел на бой м/у учителя си и трима гигантски мъже, в който той ги разгромява за секунди, веднага му става ясно, че не той не е нормален учител. Привидно нереалната сила на учителя ще го накара да потърси помощ за проблема си и ще го представи на един скрит свят на бойни изкуства - Мюрим!

 

Бележка: Манхвата е разделена на три части. The Breaker (72 чаптъра) е първата и на места го водят като отделно заглавие, макар да е просто първа част. В момента излизащата втора част се казва The Breaker: New Waves и е концентрирана в/у новите майстори на Мюрим. Трета тепърва предстои...

 

 

Чети The Breaker онлайн тук: click-me.gif

Чети The Breaker: New Wavesонлайн тук: click-me.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми е любимото бойно заглавие :D . Имам предвид първата част де. Даскала е върхът :lol:, само дето не успях дори два пъти да повторя името му по един и същи начин :lol: . Надъхана от инерцията на първата част продължих с втората за да открия, че 100 и нещо чапа все се надяваме нещо да стане/промени-почти като нашата действителност :rolleyes: . За известно време(има няма година) я бях оставила он холд с надеждата като са повече чапове слабостите да не личат толкова. Имаше ефект, пък и действието най-после се раздвижи. Тоя малкия, главния де е ниво „хлебарка“-какво ли не го правиха не умира и това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес точно приключих с темата и трябваше да тръгвам, та не остана време да драсна личното ми мнение за мангата, което е....

Едно от най-добрите бойни заглавия. На времето ми беше на второ място след "Veritas", който за жалост приключи само с една част, макар да беше по-добър от към арт и история (а и имената там бяха адски по-трудни)! Тааа след него Брейкъра остана, като номер едно сред бойните махви, но точно тогава беше в края на първата част, баш битката на покрива и някак беше супер невъзможно да се следи чаптър-по-чаптър. Напрежението в историята просто се губеше с чакането по цяла седмица. Та го оставих тогава и го зачетох след като бяха излезели 20-30 чаптъра от втората част. Краят на първа част беше доста добър, въпреки горчивият привкус (без големи спойлери), а след това началото на 2-та част не беше много забавно честно казано, с Шиион по-слаб и дразнещ от всякъде, но постепенно стана интересно пак с всеки чаптър. За мен поне в момента последните няколко дузини чаптъри бяха супер интересни. Нашия пак става егати машината, въпреки че още не е излекуван на 100% и вече почва да прилича на учителя си! Последният чаптър особенно като вкара смъртоносният поглед и очилатия агент насра гащите, беше направо върхът! От кога го чакам малко да позазлобее, че в начало беше все някъф добричък-благороден! Мухахахаха! :D

Тааа Арта го бива, битките са супер яки, техниките са изпипани! Какво повече му трябва на човек!?

 

Това което най-много ме радва обаче е факта, че е базирано в/у Мюрим! Който е чел бойни манхви преди ще знае, какво е това, защото присъства в много заглавия. Тайният свят на бойни изкуства на Южна Корея. И то не обичайните б.и. които можеш да научиш във всяко псевдо доджо, а тайните техники, стилове, форми и прочие бойни изкуства, които са описани в корейските легенди. Та Мюрим е тайният свят/общество съставен от хората посветени в подобни смъртоносни стилове, които се предполага, че живеят скрити в общестото сред нормалните хора. Манхвите в които Мюрим е включен по един или друг начин винаги са супер интересни и увлекателни. Струват си прочита отвсякъде!

 

Колкото до The Breaker.... 6+ манхва е! Задължително четиво за батъл феновете!

 

п.п. Ааа и Шиион вече си има харем! Абсолютно! :D Басииии и играча! (за разлика от сунсегним-а му (учителя:))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и това в хиатус, а тъкмо пак стана интересно :mad: .

Явно парламентарната ваканция на мангаките е юни ;) Да не споменаваме, че Хошино Катсура ми изкарва уаншот пък не виждам нови глави на  сивия....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей на това му викам хиатус :D . Неопределеното време излезе седмица, а Шион този чап е  :yes: . Спомних си защо толкова я харесвах тази манхва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах, нали? Егати и хиатуса беше - седмица почивка. :D

Е, "The Breaker" рядко почива ако се замислим и то обикновенно за не повече от 1-2 седмици. Чаптъра мисля че имаше повече "мислене" от колкото реален бой. :D Не че се оплаквам. Нашия се подготвя да релийзне The Black Heaven and Earth Tech-а и да ги помете сичките! :D Мухахахаха, как ми се ще да стане. Но едва ли де, обикновенно го пуска само в изключително лоши моменти. ;)

Аз не съм спирал да я харесвам.... само в началото на тоя сезон ми беше леко скучна за около 10-15 чаптъра, докато нашия всеки го млатеше... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почивката свърши и чапа беше добре. Особено частта, в която старейшината ( все някога ще му запомня името) обяви война на Мурим :D . Не разбрах какъв точно е Шион според доктора, че толкова всичките се бият за него, освен че щял да стане по-силен от Даскала си, но това не разваля ефекта .

 Има обаче нещо, което започва да ме дразни. Всеки път като се бие срещу в пъти по-силен противник и общо взето прилича на начукана пържола продължава да става от инат щот разбираш ли не приема загубата под никаква форма. Съответно противникът му от уважение (досада е по-точно) в даден момент просто го обявява за победител :blink: . Един път-да, втори път-как да е, но всеки път :slap: . Дори харизмата-в случая магарешки инат-има някакви граници, да не говорим че така се ефекта се губи. Не може всеки път да попада на противници дето са по-умни и отстъпват (все едно на някое състезание по-силния да отстъпва на по-слабия щот разбираш ли оня/оная има силен дух/инат) затова и по някакъв начин оня съученик дето го биеше ми беше симпатичен като герой. Загуби (не от него), нахъса се и тренира за да се опита да си върне позицията-с други думи нормален човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

O_O  една от любимите ми манхви и има  фенове !!! . Най-после и последният чаптър @debil4e  , дори пържолите имат благоприличието да не кървят толкова хаахха , Нали във началото Шион взе едно от ''легендарните'' хапчета оригинална собственост на клана на доктора и аз си мисля че тези ки канали са отворени до максимална степен , и след като chunwoo му ''разби '' ки центъра мисля че дори го е отворил още повече а нашият човек не може да го използва с целият си потенциал...  и да изтърква се , но той е главният герой за момента трябва да му измислят премеждия ,за да е интересно Сосул като се завърне и Chunwoo :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първи път от началото на втората част се надявах да ступат Шион. Нещо в усмивката му предния чап не ми хареса. Оставя усещането, че започва да се взима много насериозно, а това обикновено не води до нищо добро. Не знам дали ще спечели двубоя или ще завършат наравно. Изходът  по никакъв начин не променя факта, че все още е с разбит ки център и разчита на тези хапчета за да се бие.  И като изключим страничните ефекти при продължително използване на лекарства като привикване(съответно постоянно увеличаване на дозите докато се стигне до момент да се търси заместител)  до зависимост от доставчика/производителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не може да бъде, Шион най-после порасна :o . Чапа обаче кой знае защо беше 13 стр  :blink: . Нищо,  тъкмо другата седмица ще видим най-чаканата битка най-после :nunchako:(стига и този автор да не си вземе неква почивка :mad: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямааааа спокойно! (:

Чапа е малък защото така се е случило. Мисля, че ще компенсират следващата седмица с по-дълъг чаптър. (или поне се надявам де :D )

А иначеееееееее Шион е ЛУД! Казах ли ти, че ще избухне в тоя чаптър! :D Йесссс напълни ми душата. Трябва само да препрочета края на първата част, че да видя дали онова на кулата когато сунсенгним дракона се пробуди и изпадна в черния трешхолд беше същото, като това или е било нещо по-различно. Този Демон Кинг ми звучи много познато (но пък то го има в десетки манги т'ва име, така че може и да се бъркам нещо). :)

Оххххххх цяла седмица до следващия чаптър!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, то беше ясно, че все някога трябва да избухне-все пак е шонен :D . Малко ме дразни обаче, че за да направи Шион нещо все някой трябва да му удари едно рамо -дори с мисленето. Всички решават вместо него(изключвам първата част) и все за негово добро <_< . Ето и дядото, дето страшно ми харесваше като персонаж иначе и той направи същото, при това пак с най-добри намерения. Само дето както винаги в такива случаи резултата е различен от планирания.

При даскала поне това ни е спестено-той е на наркотици и с промит мозък :896767: . Кайзера е един стандартен лош, открито прави всичко за себе си.

Значи сега при битката даскала ще дойде на себе си за да може Шион да заеме неговото място. И това в поне десетина чапа и то ако извадим късмет. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, от кога не бяха качвали релийз на А-тийм :)

Ето какво става когато другите мислят вместо теб

 

3ae09a4abaf382ea.jpg

 

 

Само дето не разбрах спомените на Шион ли бяха или на даскала. Залагам на второто, май Шион поне в момента не мисли само действа, тъжно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нееее спомените бяха на Шион. Виж че почнаха докато той гледаше към даскала. Пък и имаше моменти в които даскала не е бил там, та следователно няма как да си ги спомня. Още не е изтрещял съвсем, че да не мисли, нооо май на там отиват нещата.

Е поне вече се реши да спре да писка "даскал даскал" а да му скочи на бой! БЕШЕ ВРЕМЕ ФЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪК! :D

Иначе малко тъпо, че половината чаптър бяха спомени. Т'ва е рядко явление в Брейкъра. Явно не са имали време или нещо...

Но пък от друга страна, арта е повече от добър последните няколко чаптъра! Особенно Шион го направиха изрод! Не можеш да познаеш онова хлапе, което беше в началото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя го потроши... а.к.а. Е*а му майката! :nunchako:

Иначе старците в тая манга са бахти страшните копелета!

Доктора като го видях, за малко да се на*ера от страх.  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доживяхме края на втори сезон. Друг е въпросът, че за разлика от първи този беше много по-развлачен и понеже е планиран като свързващ със следващия, май ще завърши наистина в нищото. Остава ни да чакаме трети, но аз за себе си не съм сигурна, че ще го направя-не ми се чакат още почти двеста чапа да видя как Шион ще стане ама наистина силен. Като чета  поста на автора обаче май няма и да ми се наложи или поне аз така тълкувам написаното, че искат нещо ново :dunno:

 

 

 

 

You can read Park's blog (In Korean) and Ateam translation of it.

 

Text :
Haha… this is the first post since 2015 began… somehow we’ve just been that busy…

Many of you could already tell, but,…. Breaker 2 is coming to an end. Breaker part 2 will end with chapter 200. Also, there will be a final epilogue of 1 part. Just part 1 [of Breaker] took 3 years… and part 2 took 5 years… I feel both relieved and disappointed.

 

Together with Archlord, we’ve been working non-stop without a break for 10 years.

Then… there are many readers who are wondering when Breaker, part 3, will enter serialization, but… we are expecting to not begin serialization for a little while. We will rest for a couple of months and then expect to start on a new work together with serializations that have piled up.

The plan is to produce a work that, perhaps, forgoes the traditional page-view style and introduces the webtoon style with colour. Our apologies to those waiting for part 3, but… 8 years… was quite a long time… we really want to produce something new and maybe we’ll produce a new novella with the author Jeon Keuk-jin.

Also, after taking care of this week’s chapter 199’s deadline, and depending on the number of pages, we will rest next week for one week and chapter 200 is expected to go up on May 1st.

 

 

 

 

 

Леле, щом и на тях им е писнало... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...