Jump to content

Recommended Posts

 

spacer.png

 

КЛУБ КРАСИВИ МОМЧЕТА

 

Година: 2009
Страна: Южна Корея
Жанр: Романтичен, Комедия
Програма: KBS2

Епизоди: 25 + 1 спешъл
Режисьор: Чон Ки Сан

 

Сюжет:
Една любовна приказка за хората, които са млади по дух и сърце! "Boys over Flowers" е екранизация на японската манга Hana Yori Dango. Джан Ди е обикновено момиче от народа, със силно развито чувство за справедливост. Принудено от обстоятелствата, бедното девойче става част от света на богатите, учейки в най-скъпото училище в Корея -  гимназия Шинхуа. Там тя ще намери първата си любов, ще открие нови приятели в лицата на най-неочакваните хора. Това е драма, изпълнена със сълзи от смях, със сълзи от неосъществена любов, със сълзи от намирането на любовта. Драма, която ни води в един различен и приказен свят - света на мечтите. Нека помечтаем заедно с този невероятно красив актьорски състав и да станем част от приказката за Джан Ди.


151001002_S.JPGKoo Hye Sun като Geum Jan Di (японски оригинал Makino Tsukushi)
Гъм Джан Ди е едно обикновено момиче от народа. Докато един ден съдбата не се намесва и не променя това. Тя е изпратена да учи в престижното училище Шинхуа. Тогава за първи път тя се сблъсква с F4 - най-красивите, най-богатите, най-обичаните и най-опърничавите момчета в училище, за които няма правила, те самите са правилата. Конфронтацията ѝ с тях довежда до много промени в живота на бедното момиче. Влюбва се в Юн Джи Ху, но получава любовно признание от лидера на F4 Гу Джун Пьо и така става обект на омраза от страна на момичетата в гимназията. Оптимистичната Джан Ди е честно момиче, което не се интересува от статуса и парите на хората, дори след като става част от лъскавата и скъпа гимназия, тя продължава да следва своите идеали. Но какво ли ще се случи с тази съвременна корейска Пепеляшка?

F4:
151003243_S.jpgLee Min Ho като Goo Joon Pyo (японски оригинал Domyoji Tsukasa)
Ге Джун Пьо е лидерът на F4 и наследникът на конгломератът Шинхуа Груп. Неговата запазена марка е къдравата коса. Свикнал да прави всичко, което пожелае, той често обижда хората около себе си с арогантното си поведение. Всъщност зад това поведение се крие сърцето на едно младо и добро момче. Отгледан от прислугата в семейството си, а не от собствените си родители, той се нуждае от любов и топлина, които намира в семейството на Джан Ди. Игнорирайки бедното момиче заради липсата на пари и положение в обществото, в крайна сметка той се влюбва в нея. Какво ли ще направи, какво ли ще жертва, през какво ще премине, за да бъде заедно с човека, когото обича?

151003162_S.jpgKim Hyun Joong като Yoon Ji Hoo (японски оригинал Hanazawa Rui)
Юн Джи Ху е най-красивото цвете от F4, внук на бившия президент на Корея. На петгодишна възраст остава без баща и майка, като единствен оцелял по време на автомобилна катастрофа. Това повлиява на неговата личност. Затваряйки се в себе си, той се изолира от света около себе си. Въпреки всичко това, той среща първата си любов, Со Хьон, която му помага да преодолее тези проблеми. След срещата си с Джан Ди, Джи Ху става нейният "рицар на бял кон".

151002074_S.jpgKim Bum като So Yi Jung (японски оригинал Nishikado Sojiro)
Бащата на И Джонг  най-известният учител по изкуства. По-големият брат на И Джонг напуска семейството, което го принуждава да стане бъдещият наследник на най-големия частен музей в Корея. Популярен сред момичета, той е един истински корейски Казанова. Наранен от първата си любов, той се превръща в истински плейбой. Студен и безкомпромисен е, но това е на път да се промени след срещата му с най-добрата приятелка на Джан Ди - Ка Ъл. Дали ще покаже истински обичащото сърце това красиво цвете?

151004014_S.jpgKim Joon като Song Woo Bin (японски оригинал Mimasaka Akira)
От поколения семейството на Сонг У Бин оглавява криминалната организация Илшим. Илшим притежава изключителни позиции, които дори Шинхуа Груп не може да отрече. Има ли проблем, едно обаждане на Сонг У Бин и всичко е разрешено. У Бин има вроден усет за сделки. Въпреки твърде ранната си възраст, той показва качества на истински ръководител на подобна организация като Илшим.

 

:essub:

 

С български субтитри: :click: :click: 

Онлайн с български субтитри:  :click:

С английски субтитри + OST: :click:

С руски субтитри + OST:  :click:


Важно! Сериалът няма продължение и не се предвижда такова. След 25-и епизод имаше две музикални продължения, които не бяха на компанията, продуцирала сериала, и които не са с особена стойност. Може да се намерят в youtube.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много мъже и само едно момиче. Даже и за плакнене на очи не става. Laughing Ама много версии му направиха, чак ти е любопитно толкова ли е добър. Дали да пробвам първо японския или този? Какво препоръчвате. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на японската в момента,подкарах втори сезон и ми е много интересно.Макино е много по-готина от корейската си колежка.

Нямам намерение да гледам тайванската версия,но препоръчвам да се гледа хронологично,демек почни Hana Yori Dango.И без това има доста време докато поизлязат корейските епизоди. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимам си думите назад. Laughing Изгледах първия епизод и мисля че има потенциал да стане нещо интересно. Не мога да го сравня с японския (все още), но не е лош. Главната ми беше леко безлична в началото, но мисля че ще свикна с нея. Не я бива много в комедийните сцени, но пък в драматичните може и да се получи. То и без това предполагам, че доста ще я ядосват момчетата в следващите епизоди. Smile А това за 10-18 годишни, може и да е вярно, но не пречи да й се порадваме и по-дъртите. Laughing . Без значение на колко си в момента, колкото по-рано го изгледаш, толкова по-добре. pirat Някакъв сладурски филм ще е. Напомня ми за Goong. Чара му е в това, че е малко безумен. Имаше една сцена в която, някакъв пич пусна дискче с песничката от My Girl...за феновете. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахах да, и аз я забелязах онази песничка Smile А с репликата си за 10-18 нямах предвид че не може да се гледа от по-големи Razz А само че по принцип продукцията е насочена към тази зрителска група, поне в Корея, смятам че ще се съгласите :) Струва ми се че ако не беше натъпкан с толкова много готини актьори, нямаше да му се радвам толкова... Обаче понеже Е фраш с eye-candy, реалността е друга и моя милост е пристрастена! Embarassed Чакам да преведат 4ти епизод че още не е съвсем готов :/ Иииииии ще се гледа!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

фенка съм на мангата от както се помня...японската драма не съм я гледала от съображение за сигурност да не ми се преобърне представата за Хана Юори Данго на 180 градуса,но още щом зърнах корейския постер бях втрещена от каст-а...като като изключим негова милост вокалиста от SS501,който играе Юн Джи Ху...

Храня голями надежди да не се прецака натам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го загледах, но сега с тази поправка дето останах, само политически маркетинг ми е в главата Shocked Shocked Shocked . Не ме впечатли кой знае колко от това, което изгледах. Общо взето прекалено бързо си сменят мисленето героите, много наивно и предвидимо постъпват и като цяло се държат неадекватно на моменти. Това явно е заложено в сценарият де Very Happy . Иначе забавно сериалче и става за разпускане, не те натоварва с някакви кой знае какви мисловни процеси Laughing . И да не забравя да поздравя преводача за бързата и качествена работа ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех... нямаше какво да правя тази вечер и взех, че го дръпнах първият епизод от Замунда.... иии взе, че ми хареса! Smile Сега зяпам трети в нета. Добре, че го има стрийминг, че не ми се точеха 16-17 епизода по 700 МБ Smile Много занимавка и време е, а и не ми се чака с превод в тракера...

Та.. яко е сериалчето определено! Хваща интереса поне до тук. Действието се развива доста бързичко и това е яко. Вече минах 2 епизода, а имам чувството, че съм изгледал 4-5 обикновенни... или 10-тина от латиноамериканските сапунки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз видях епизода в Замунда и го свалих снощи ... след това изгледах още 2 серии. Ми то чиста еститическа наслада е този сериал. Wink Много хубави тези момченца, нищо, че са от типа "Гледай, но не пипай. Чупливо!" Very Happy ...

И аз като endorian харесах скоростта, с която се развива действието. Мнооого съм доволна.

 

Благодарности на Параб :es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, действието го развиват бързо, защото трябва да съберат в 24 епизода това, което другите са събирали в двойно повече Smile. За справка - японската версия, за която също има тема тук.

За съжаление още не е пълен - стигнали са до 16 епизод, днес излъчват 17 и има пауза, защото главната актриса е преживяла лека автомобилна катастрофа, от която трябва да се възстанови до седмица, за да подновят снимките. Да се нядяваме да няма повече злополуки до края.

 

Shae, наистина за момиченцата особено, филмчето е голяма наслада. Wink Освен това първите няколко епизода са режисирани от същия режисьор на Goong и си личи по красотата, с която обграждат героите и цветовете, които използват във всяка сцена, за да я направят още по-изразителна. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво им става на тези корейци,защо продължават да се трепят?

Вчера се е самоубила една от актрисите,която участва в триото дето тормози главната в училище.

Казва се Jang Ja Yeon

d3a6ea1c12564324f8fe553.jpg

Дали ще успеят да го изкарат този сериал докрая,то не бяха контузии,чудесии,а сега тази трагедия.

Тъжно е като си отиват млади,красиви хора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключително неприятна новина... Да почива в мир!

Явно музикалната и кино индустрията в Корея изтисква доста живец от артистите, защото през последната година доста млади хора си отидоха. А в случая с BOF има и недостатъчно планиране, напрежение, стремеж да се удовлетвори публиката на всяка цена и от това страдат актьорите. Говори се, че дори след погребението, продуцентите на сериала са карали актьорите да се срещат с фенове и да дават пресконференции, което ми се струва доста неподходящо и нечовешко.

Веднага се сещам и за случките покрай 4-те бога и инцидентите на BYJ. Направо си е адска работа това да снимаш сериал, който се харесва на публиката. И то да го снимаш епизод за епизод, а не да си готов предварително с няколкото такива, както е при американските продукции.

 

@Elit - На някои места наистина си личат белите конци, с които е съшита историята Smile. Случайните срещи между героите например, както и точно тази буря, за която споменаваш - не стига че беше осветено, а и беше открито. Поне японската версия беше в една гора и там повече можеш да получиш усещането за изгубване от една открита писта.

А иначе наистина има доста символизъм на моменти. Веднага се сещам за два случая, които показват едно и също нещо - извинението на Джан Ди с ябълката и шоколадовите бисквите за св. Валентин - и в двата случая ги получи Джун Пьо, но първият залък и в двата случая си взе Джи Хо, тоест той все пак държи малка част от сърцето на Джан Ди и е нейната първа любов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал започва да ми харесва. Някакъв много свеж се получава и не се взима на сериозно. Very Happy Съучениците на главната са големи злобари бе! Претрепаха я, запалиха й колелото, замерваха я с балони пълни с незнам си какво... и за капак на всичко, накрая идва някакъв психопат с пожарогасител. Трябва да призная, че тези места от "пътешествието" в 5-6 епизод, направо ми спираха дъха. Това наистина беше райско кътче. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е тъжно, когато млади, талантливи хора стигат до такова решение. Винаги съм се ужасявала като си помисля, какви емоции изпитва човек слагайки въжето около врата си... Да почива в мир!

А последните епезоди наистина разочароват. Някак претупани набързо.

 

Двете сцени - когато Уо Бин претендираше, че ще се самоубие и втората, в която И Джунг се напи и беше понабит в бара, бяха откровено смешни.

 

Дано се стегнат малко, че язък за сериала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал, обожавам го! Много е приятен, особено като седна да вечерям... Very Happy Актьорите са жестоки, просто големи сладури! Не знам защо, ама макар, че харесвам Kim Hyun Joong повече, искам Джан Ди да си е с Гу Джун Пьо ... като дойка са ми много сладки(но не сладникави) и забавни. Само да не беше тая вещица, змията й със змия, майката на Джун Пьо! Много ме изнервя, направо думи нямам! Няма ли да се осъзнае най-накрая тази жена...как може такова нещо...ужас ужас...

P.S. Хиляди благодарности на parab за превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

прави ми впечатление, че в началните серии гл. героиня преиграва доста, даже чак се държи неадекватно (особено когато си търсеше дрехите, след като й бяха счупили колелото). сега вече е значително по-добре, а момчета играят страхотно - има кво да се види....на Джи Хо обаче новата къса прическа не ми допада....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да се въздържа да не коментирам, че Лии Мин Хо направи страхотна роля като Гу Джун Пьо. От трите версии (японската, тайванската и корейската) определено той е най-добър в тази роля. Утива му на този човек Very Happy cheers

И (по дяволите) "стайлингът" на Джан Ди е просто ужасен! Особено последния епизод (23) направо преля чашата. До тук с лошите коментари относно Джан Ди. Корейците изградиха най-добрия образ на независима млада жена. Определено Джан Ди сравнена с Макино и Шансай е далеч напред.

Сериалът (независимо от малките гафове и претупани сцени) си заслужава!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 16 епизод съм.

Джан Ди много ми израстна като персонаж, както и актрисата... Почна да ме кефи страшно много. Smile Изгради си някакъв много интересен неин си стил, който и пасва страхотно. Особенно прави впечатление как се смее и усмихва, когато е доволна. geek Сериала от нещо неангажиращо, мисля че се превърна в задължителен за гледане. След като почнаха да посещават тези райски кътчета, стана толкова лъскаво и готино, че Goong остава в сянката. Визуално е страхотен, казвам ви гледката не е за изпускане. Освен това почнаха да се получават и много добре романтичните и драматичните сцени. Smile Актьорите, героите, всички са големи сладури и много радват! 15 епизод ми беше ужасно забавен, дано продължават така.

 

П.П. Само се чудя дали е възможно, за първи път в корейски сериал прецакания (дето няма никакъв шанс), накрая да вземе момичето? Ха, едва ли...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да посмеят да изменят края. Той си е предопределен и дори и да са корейци всичките, това си японска манга , предназначена за момичета. Wink

Всъщност ми се иска да имаше две Джан Ди-та, по една за всеки от двамата. И двамата са големи бонбони и си играят много добре ролите, но някакси Джун Пьо изпъква повече.

Но наистина ми става жал като ги гледам в последните епизоди колко са кокалести. Това натоварване за наше удоволствие, те си го плащат с тялото си - всички изглеждат едни изпити и с хлътнали лица...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда не им е лесно. На всички спешъли които съм гледал, си личи че няма шега в тази работа. Smile

Джун Пю много му отива тази милионерската щерка от Джей Кей Груп. Те първа ще видя как ще се развият нещата, ама лично аз ако бях сценарист, щях направя нещо в тази насока. Този Джи Хо е с много нежен вид, но актьора го признавам, играе много добре. Компенсира вида си с мъжко държане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...