Jump to content

Recommended Posts

Mrn, съгласна с теб :) Въпреки че, когато го гледах, бях доста над 25 :) 2 са сериалите, които ме запалиха по корейското - този и Принцесата прокурор. Но този си ми остава голямата тръпка /заедно с още 2-3/. Може да е клиширан, може да е научна фантастика, може да е всичко, но си е БОФ.

Досега съм харесала само 3 корейски тийн сериала - този, мажоретките и Училище 2015. Другите ми тъпеят, прекалено наивничеят и са ми скучни. Затова и не ги гледам де. За училищни си харесвам японските.

Ерутан, ще се съглася с едно - започнеш ли от новите сериали, старите ще са ти тъпи. Както е важна и възрастта ти.

 

Някъде из темите за любими и мразени сериали някой каза, че този ще е и в двете класации. И си е така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз започнах със "Sungkyunkwan Scandal", много ми хареса и реших да пробвам и нещо съвременно - избора беше "You're Beautiful" и след него  "Boys over flowers".  И бях окончателно запленена :) Винаги ще ми бъдат любими независимо колко по-нови и хубави ще изгледам.  Всъщност, не се сещам мъж/момче да е казал, че харесва БОФ, така че най-добре да не се бутат където не им е работа и да го оставят на женската аудитория :)))

На Ерутан, предвид предпочитанията му, ще препоръчам:  фентъзи романтичните комедии My Girlfriend is a Gumiho и Big; романтичните комедии The Greatest Love , Oh! My Lady  и My girl и историческите романтични комедия Sungkyunkwan Scandal и драма The Moon That Embraces the Sun ( дай им шанс, нямат нищо общо с класическите исторически сериали бъкащи от политика, борба за власт и машинации, снимани са по любовни романи и са много приятни и края им също ;) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледала съм дузина корейски сериали , но този не бях гледала.

ГлеДах го единствено заради Lee Min Hoo ,но и представянето на главната героиня не беше зле.

 

boys-over-flower-wallpapers-1000001-3-s-

 

Финалът разбира се класически среща след 3-4 години. :slap:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал го гледах доста одавана и този не ми е сред любимите. Въпреки присъствието на любим актьор пак не оправи нещата. Има много екранизации но нито една не ми хареса. Имам любими моменти но са малко, имам любими герой, имам любими части от сериала и са доста малко. Катоцяло е мой тип и неееееееееееееееееееееее точно,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се запиша и аз за този сериал макар и малко късно ...  Като цяло ми хареса, ще си призная че нямах очаквания кой знае какви... гледах го поради това,че японци,китайци,корейци и тайванци правят римейк на една манга ... Играта , обстановката и каст-а също ми хареса. Имаше моменти който могат да бъдат пропуснати ... но и без тях няма  как. Ku Hye-sun я гледам за първи път и ми хареса, много добре си изигра ролята, както и Lee Min Ho. Гледам, че много са очаквали друг край ...

Jan Di да остане с Ji Hoo... но аз лично след една определена сцена не видях никакъв шанс за това ... а именно когато след като Joon Pyo 'разби' сърцето на Jan Di .. и тя малко по-късно
ако се сещам добре се опита да напише на прозореца името на Ji Hoo и много бързо до средата на изписването му го изтри. Това мисля беше единствения момент във филма където
Jan Di беше на кръстопът кой от двамата да избере и беше много убедително решението й. Корейците обичат в такива откъси от по няколко секунди да ни казват какво ще стане накрая
на филма. По-късно видяхме песен изпълнена на пиано пред толкова много хора и пред майката на Joon Pyo която песен сама по себе си беше обяснение в любов, сцената в басейна
където Jan Di беше готова дори с риск да се удави да върне паметта за нея на Joon Pyo. Да не говорим за категоричния отказ пред Ji Hoo след като той и се обясни ... Отказа и да и избърше сълзите за пореден път ... Въобще много моменти в
които краят беше ясен. Мисля, че освен съжаление освен може би няколко серии в началото освен използването на Ji Hoo като 'пожарогасител' тя го съжаляваше за състоянието в което се намира и нищо повече ... И мисля че 'динамита' който се получаваше когато беше с Joon Pyo беше една от многото причини да избере него.

 

 

Краят беше ясен, очакван и правилен според мен.

Благодарности за работата по превода и поради това за добре прекараните 25 часа :up::rolleyes:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента гледам китайската версия, и непрекъснато се сещам за корейската. Въпреки, че китайската ми харесва много много повече, и като игра на актьорите, и като стайлинг, и като режисюра, и като изградени образи, и като декори, тоест харесва ми като цяло, пак няма начин да забравя корейската версия. Гледайки новата китайска версия все правя сравнителен анализ наум с този сериал. За справка - гледала съм и тайванската и японската версии, но не ми допаднаха. Това, което не харесах тук беше слабата актьорска игра, гримасниченето, липсата на емоционална достоверност и много още неща.... Обаче сценарият е добър, историята си я бива, вероятно и мангата е страхотна, от където следва, че и 4-рите екранизации на тази история, хващат окото. Все пак тази екранизация е стара и си личи на какво ниво е било драматичното филмово изкуство към онзи момент. Китайската версия е от 2018 и технологично сравнението с корейската версия от 2009 година е напълно невъзможна, да не говорим за версията от 2001.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 13.05.2016 г. at 13:02, Kiddo написа:

....

Досега съм харесала само 3 корейски тийн сериала - този, мажоретките и Училище 2015. Другите ми тъпеят, прекалено наивничеят и са ми скучни. Затова и не ги гледам де. 

А "Ядосаната майка" с убитата бременна девойка и "Училище 2013" с побоийниците, не ти ли харесаха? На мен те са ми в топ корейско-училищно-тинейджърското.  Японските ги класирам отделно от корейските.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, grendely написа:

aria , как се казва китайската версия ?

 

 

Ето я ТУК.

Meteor Garden  Но тази версия я дават като държава - Тайван в темата, а аз мислех, че всички участници са китайци /китайски актьори и китайски език, Шанхай и китайски пейзажи/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завърнах се в тази стара (но златна :D) тема в търсене на една песен. Някой знае ли в началото на този клип коя песен пее Kim Hyung Joong? 

Същата се изпълнява и от IU в Dream High, сцената, в която Pil Suk е в болница. 
Ако някой знае кой е оригинала, моля ви, споделете...вече часове я търся :(
Благодаря!! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

59 minutes ago, Koizora said:

@ivanjelina, мисля че е тази песен 

 

 

 

Koizora, благодаря много!! Да, тя е :D:yes:. Много ми харесва! Сега ще си я слушам на воля, благодарение на теб. :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал си е чиста класика. Един от първите ми корейски и си ми е много на сърцето. Доста хиперболизиран е сюжетът със социалните прослойки, на моменти те стиска гърлото от чувство за неправда и несправедливост, но такива чувства поражда, не можеш да спреш да гледаш и животът да ти зависи от това. И цялостното изграждане на образите, от разглезени "булита" до стойностни лидери, от примирени с обстоятелствата до борбени и непреклонни. Макар и по детски наивен и донякъде нереалистичен, оставя усещането за удовлетвореност и наслада... И Min Hoo, какво да кажа, голяма тръпка ми е! :D С една дума за драмата - "Задължителна"!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още един фантастически детски сериал. Напълно нереалистичен. Беднячка отива в скъпарско училище и почти веднага се сближава с най популярните момчета в училището???  И се почва едно приятелство леле мале.  Летим по света че се скъсваме.  На училището е наблегнато малко. Главната симпатична, доста гримаси прави, ще и се набръчка лицето. Не беше направена да блести, затова имаше други красавици - Lee Min Jeong , Kim Hyun Joo, приятелката и.  Главната го раздаваше грозното пате. И не мога да кажа, че се превърна в хубав лебед.  До края си беше простодушна и правеща бели.  Не видях и някакво израстване в нея.  Не видях голяма романтика и химия между главните. Доста фантасмагории - като това че родителите ги оставиха нея и брат и сами в Сеул. И тя оставаше брат си сам да спи през нощта, щото тя беше с нещо заета. Е все пак е класика, и трябваше да го изгледам. Не съжалявам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сериал, който е пристрастил към корейското драма производство по-голямата част от зрителите, или добро или нищо. Ти да не мислиш, че ние нямаме сетива и не виждаме недостатъците? Не съм проверявал и се надявам, че няма случайно да попадна на недоволни от Четирите бога на първия крал. Класиките не се закачат. Правило на добрите взаимоотношения.

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Almost paaaaradise  

 

 

Прав си,  @Bond.

Всеки има своята класика, но тази драма е всеобща такава.  Дори после да не припадаме по нея :ilovethis:

Редактирано от Rossi Yankova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледахме я преди доста години. За мен беше нещо като културен шок. Сега не се наемам да я гледам. Но трябва да уважаваме миналото и чувствата, които сме изпитали. Освен това съм сигурен, че дори в днешно време, ако за някого е първа корейска драма, ще се почувства по същия начин както ние тогава.

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6 hours ago, bond said:

...или добро или нищо.

 

Може да се провъзгласи за лозунг на форума. Да знаят хората като пишат какво точно е ОК да пишат.

 

5 hours ago, Rossi Yankova said:

Всеки има своята класика, но тази драма е всеобща такава.

 

Всеобща за кого? За мен си е пълен боклук и топ 1 в листата ми с най-лоши корейски сериали. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...